sizce

elf.elf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2009
225
0
96
Bursa
slm arkadaslar bu sitenın böyle içini dökmek için bir yerı oldugunu bılmıyordum. iki gündür kafam bır seye takıldı..bız ev aldık düğünde takılan blezıklerı satıp üstüne kredı cekip 2+1.6 yıl kredı borcumuz var..taksıtlerı bır ay kayınvalıdem bır ay kayınpederım bır ay bız öduyoruz..onlar istedı zaten ev alınmasını.ve ben işimden cıkıp gelıp yerlestım bu sehre ev var dıye.çok ıyı bır işim vardı.neyse..kayınvalıdemın oturdugu evde kendısının 3+1 bızım evın nerdeyse 2 katı ve denız kenarında.2 oğlu var..o evıde şimdiden diğer oğlunun üstüne yapacak.o ölünce onlar oturacakmış.ama bu durum benıı bıraz rahatsız ettı.neden dersenız bedavan ev sahıbı oldular. onlar altınlarıyla araba alırken,benımkıler eve gıttı.ve daha bu ev hıpoteklı bızım olacagı kesın bıle degıl..şimdiden o evı dıger oğluna yapması...
içim içimi kerımırıyor...mal mülk para meselesı degıl ama o evle bu evi aynı degerde görmesı..ha oturdugu evı satıp onada 2+1 alsa ve dıger oğluna verse gıkımı cıkarmam.
sizce ben bu konuyu kayınvalıdeme söylıyım mı içimdekılerı yoksa susup oturayımmı..
şimdiye kadar hiç bir sorunumuz olmadı...çok şükür..ama haksızlıga tahammül edemıyorum..
aynı seyı benım aılem yapsa bundan daha sert bır tavır gösterırdım..

bence haklisiniz
susup oturmayin ilerde ne olacagi belli degil allah korusun
bence ev sizin üzerinize olmali sonucta o altinlar sizin

bence haklisiniz
susup oturmayin ilerde ne olacagi belli degil allah korusun
bence ev sizin üzerinize olmali sonucta o altinlar sizin

bizim oturduğumuz ev bizim üzerimize zaten...kayınvalıdem kendı evini diğer oğlunun üzerine yapıyor..sorun onun üzerıne yapması degıl esasında o evin hem büyük olması,hem de altınlarınlarının kendılerıne kalması...
bazen dıyorum kendı kendıme fesatlık mı yapıyorum dıye.. fakat sindiremıyorum işte...benim altınlarım satılmıs..kredi borcu da ödüyoruz...

Ne olursa olsun sonuçta senin isteğinle altınların satılmış ve borçlu eve girmeyi sen kabül etmişsin.
Kayınvalidenler,onlar nasılsa borçlada olsa ev sahibi oldular,biz diğer oğlana bu evi verelim demişlerdir.
Biraz şanssızlığına denk gelmiş.
Eğer içinde uhde kalacak ise söyle kayınvalidene
ama sonuç değişmicek,en azından rahatsızlığını dile getirirsin.

hmmm simdi anladim olabiliyo böyle seyler
anneannemle dedemde ne varsa dayimin üzerine yaptilar
üstelik dayimin hic ihtiyaci olmadigi halde villada oturuyor 5 arabalari var (esinin,kendisinin,2 oglunun,ve isyerine ait 1 minubüs)
annem ise 10 yildir dul,dikis dikerek gecimimizi saglamaya calisiyor
kardesim parasizliktan gecen yil üniversiteye kaydini yaptiramadi dndurmak zorunda kaldi
ama dedem gecen yil kuzenimin arabasini yeniledi buyrun burdan yakin
bizde cok aliniyoruz üzülüyoruz ama yapacak bise yok kendi paralari istedigine verirler diye avutuyoruz kendimizi
beterin beteri var yani lafin kisasi bosverin ne halleri varsa görsünler en güzeli kimseye muhtac olmamak

Aslında aynı sorun bizde de var ama ben birşey demiyorum karışmakta istemiyorum sanki birşey dersem para da pulda gözüm varmış gibi olacak gibime geliyor. Bizim şu an oturduğumuz ev kayınvalidemlerin eski oturdukları ev. Sonra dubleks eve çıktılar bu ev boşmuş baştan aşağı tadilat yapıldı biz oturuyoruz ama 2+1 bizimde ve çocuk olunca zor durumda kalacağız. Bu ev satılıp tadilat yapılacağına üstüne koyulsaydı ev alınabilirdi biz eskişehirdeyiz.Kayınbiraderim Amerika'da çalışıyor seneye kesin dönüşü var ve Etilerde stüdyo tipi ev var orayı ona vermişler. ıster sat ister otur demişler.. Ama kağıtta satış yok daha yani ama o ev daha çok para ediyor yeri gereği ve tek başına olmasına rağmen daha geniş bir ev alabilir.. Benimde arada gücüme gidiyor biz burada otuyoruz o o evi satacak daha genişe çıkacak neden ayrım var diye ama takılmyorum artık eşim çok ilgili anlayışlı kira ödemiyoruz, aidatımızı bile kayınpederim isteyerek ödüyor sağolssun bu da birşey.. ılerde ne olur bilemem.. Allah korusun bişey olduğunda nasıl dağılım yapılacak bilemiyorum onlar dışında bir yalovada yazlık ve Bodrum devremülk var dublekste kime kalır bilmem ki ben birşeycik istemiyorum ben sadece 3+1 rahatla oturacağım bir ev istiyorum daha da birşeyde gözüm yok...

Sonuçta bu onların vereceği bir karar. Üstelik taksitlerinize de yardım ediyorlarmış. Hangi oğluna isterse ona verir evi. Dertsiz başınıza dert aramayın derim ben..

bır tarafım söyle alındıgını bılsın dıyor,bır tarafımda söyleme kötü gelin kıskanc gelın olursun dıyor..

bız baska sehırde oturuyorduk.sırf buraya getırmek için bu ev alındı bıze..ve ılk basta oturdugu evı bıze verecektı haksızlık olur kardesler arasında dıye vermedı..
yenisi alındı..
ama bırde kayınvalıdem diğer oğluna büyük ev size,bızede küçük ev size dıyor..aradaki farkı o da biliyor yani..

Sonuçta bu onların vereceği bir karar. Üstelik taksitlerinize de yardım ediyorlarmış. Hangi oğluna isterse ona verir evi. Dertsiz başınıza dert aramayın derim ben..

ben de ondan çekiniyorum bazen eltımlerle olsun kayınvalıdemlerle olsun cok ıyı aramız.. huzursuzluk cıkar dıye cekınıyorum ama içime de sındıremıyorum.diğer ev yerı gereği buradan daha pahalı..
valla ben de evi bosverdım altınlarımı versınler bari..ilerıde satıp bende 3+1 alayım onlarla...

biz insanoğlunun nedense gözü hiç doymuyor..

kusura bakma ama seni ilgilendiren bir konu değil bu. ev onun evlat onun istediğinin üzerine yapar buna siz karışamazsınız. evet evlat ayırımı apması kötü ama sizin birşey söylememeniz gerekir. bırak eşin tepki versin. hem 3 ayda bir krediyi ödüyorsunuz bak ne güzel iki ayını eşinin ailesi ödüyor buda bişeydir. biz hem düğünümüzü yaptık hem arabamızı hemde evimizi aldık. hiç kimsedende destek görmedik hatta eşimin ailesi köstek bile olmaya çalıştı. eğer siz bu duruma karşı çıkarsanız o ödedikelri ayalrıda ödemezler bunu iyi düşün. herkes her ay nasıl ödüyor güzelim. ona yapıldı bana yapılmadı muhabbetine girersen buna kıskançlıktan başka bişey denilmez. sen kendi yuvana bak elalem seni ilgilendirmesin kim ne alıyorsa alsın satsın boşver. bunalrı sürekli kafana takarsan evdeki huzurunuda kaybedersin bunu unutma. ya daha kötü bir durumda olsaydın ne yapacaktın bunları düşün ve şükret boşver sen onalrı. evlat ayırımı yapsın bir gün bedelini öder.

Bilmem...
Ben olsam bozulmazdım sanırım...Kendi ailem de aynısını yapmış olsaydı yine de takmazdım..
"Yapılan mal mülk kardeşime yapılıyor,yabancı değil ki.. Eeeee zaten bana da yardımcı oluyorlar" derdim.. Eğer eşiniz de benim gibi düşünüyorsa sizin fikirlerinizi duyunca kırılabilir size.. Haberiniz olsun..

hmmm simdi anladim olabiliyo böyle seyler
anneannemle dedemde ne varsa dayimin üzerine yaptilar
üstelik dayimin hic ihtiyaci olmadigi halde villada oturuyor 5 arabalari var (esinin,kendisinin,2 oglunun,ve isyerine ait 1 minubüs)
annem ise 10 yildir dul,dikis dikerek gecimimizi saglamaya calisiyor
kardesim parasizliktan gecen yil üniversiteye kaydini yaptiramadi dndurmak zorunda kaldi
ama dedem gecen yil kuzenimin arabasini yeniledi buyrun burdan yakin
bizde cok aliniyoruz üzülüyoruz ama yapacak bise yok kendi paralari istedigine verirler diye avutuyoruz kendimizi
beterin beteri var yani lafin kisasi bosverin ne halleri varsa görsünler en güzeli kimseye muhtac olmamak

Aaaaa bak bu çok fenaymış..
İşte bu resmen ayrımcılık hatta kul hakkı oluyor..
Allahım sorar hesabını..

Sen kendince üzülebilrisn ama ortada büyütülcek bi problem yok bence.
Sonuçta kayınvaliden ve kayınpederin bi incelik yaparak onlarda üstlenmişler krediyi.
Herkes böyle yapmaz emin ol .
ileride krednz bitince kendinize daha büyük bi ev alırsınız. En azından bizim kendi emeğimiz war diyip kendi aldığınız ev size daha tatlı gelir

esasında haklısınız benim bıraz fevri çıkışlarım oluyor.bazen olgun düşünemıyorum..ama hep kendı kendıme işte.kimseye bişey dedıgım veya yaptıgım yok..içimde yaşıyorum herşeyi...yardım etmelerı konusunda haklarını yıyemem tabıkı..para denkleşmeyınce kayınvalıdemde kredı cektı bızım için..eşimin abıseıde koydu 4-5 bin tl..geri istemedıler de..kayınvalıdem emeklı olmasına ragmen hala çalısıyor,sırf bızım kredıyi ödeyebılmek için..ve oğlum içinde her ay bir miktar para verıyor bana..oğlumun ihtiyacları için ve okula gıdınceye kadar bırıksın parası .ve sırf ben calısmıyım çocuma bakayım dıye..esasında kayınvalıde ve kayınpeder olarak eşi bulunmaz insanlar..

esasında haklısınız benim bıraz fevri çıkışlarım oluyor.bazen olgun düşünemıyorum..ama hep kendı kendıme işte.kimseye bişey dedıgım veya yaptıgım yok..içimde yaşıyorum herşeyi...yardım etmelerı konusunda haklarını yıyemem tabıkı..para denkleşmeyınce kayınvalıdemde kredı cektı bızım için..eşimin abıseıde koydu 4-5 bin tl..geri istemedıler de..kayınvalıdem emeklı olmasına ragmen hala çalısıyor,sırf bızım kredıyi ödeyebılmek için..ve oğlum içinde her ay bir miktar para verıyor bana..oğlumun ihtiyacları için ve okula gıdınceye kadar bırıksın parası .ve sırf ben calısmıyım çocuma bakayım dıye..esasında kayınvalıde ve kayınpeder olarak eşi bulunmaz insanlar..

Ne mutlu size..
Siz,eşinizin ailesi ve sizler gibi düşünen insanların sırtı yere gelmez bence..
Ailenin birlik beraberlik olduğunun herkes farkında.. Hele siz hatalı olduğunuzu görünce olgunlukla onların iyi yönlerini kendi sert taraflarınızı anlatıyorsunuz..
Olgun,kendini bilen insanları çok seviyorum..
Çok ama çok mutlu olmanızı dilerim hayat boyunca..

bastan altinlarinizi vermeseydiniz keske hic
ama yinede sizin kredinizi ödüyorlar
iki ayda sizin anneniz babaniz ödesin diyedebilirlerdi bide böyle düsünün

Son düzenleme:
insan oğlu tatmin olmak bilmiyo işte. yanlış anlama arkadaşım ama senin durumunda olmak isteyen o kadar çok insan varki. ama bu durumlarda insan aşağısını değil üsrünü düşünüyo. şeytan nerde ne zaman vesvese vereceğini çok iyi biliyo işini iyi yapıyo vesselam.
bence sen hiç onun dolduruşuna gelme arkadaşım. kendi emeğininde sindiği bi ev sahibi oluyosun. yolun başındasınsız zaman ilerledikçe daha nelerin sahibi olursunuz. hiç kıskançlık yapma bence düşünüp neler yapmışlar. eğer bişey söylersen nankörlük ettğini düşünüp alınırla aranız bozulur. kendi içinde bunu aşmaya çalış.

bastan altinlarinizi vermeseydiniz keske hic
ama yinede sizin kredinizi ödüyorlar
iki ayda sizin anneniz babaniz ödesin diyedebilirlerdi bide böyle düsünün

evet haklısın dıyebılırlerdı.hatta başkası olsa derdi bıle.. ben işten cıktım iyi tazmınat aldım..onunla kredıyı kapat bıle dıyebılırlerdı ama demedıler..sormadılar bıle ne kadar aldın ne yaptın dıye..

işte bu ev meselesi geçince bıraz heyheylenıyorum...sonra geçip gıdıyor..allahtan yapım gereği düşünmeden ve kırıcı davranmıyorum kımseye çok şükür..içimde kızıp unutuyorum...

slm arkadaslar bu sitenın böyle içini dökmek için bir yerı oldugunu bılmıyordum. iki gündür kafam bır seye takıldı..bız ev aldık düğünde takılan blezıklerı satıp üstüne kredı cekip 2+1.6 yıl kredı borcumuz var..taksıtlerı bır ay kayınvalıdem bır ay kayınpederım bır ay bız öduyoruz..onlar istedı zaten ev alınmasını.ve ben işimden cıkıp gelıp yerlestım bu sehre ev var dıye.çok ıyı bır işim vardı.neyse..kayınvalıdemın oturdugu evde kendısının 3+1 bızım evın nerdeyse 2 katı ve denız kenarında.2 oğlu var..o evıde şimdiden diğer oğlunun üstüne yapacak.o ölünce onlar oturacakmış.ama bu durum benıı bıraz rahatsız ettı.neden dersenız bedavan ev sahıbı oldular. onlar altınlarıyla araba alırken,benımkıler eve gıttı.ve daha bu ev hıpoteklı bızım olacagı kesın bıle degıl..şimdiden o evı dıger oğluna yapması...
içim içimi kerımırıyor...mal mülk para meselesı degıl ama o evle bu evi aynı degerde görmesı..ha oturdugu evı satıp onada 2+1 alsa ve dıger oğluna verse gıkımı cıkarmam.
sizce ben bu konuyu kayınvalıdeme söylıyım mı içimdekılerı yoksa susup oturayımmı..
şimdiye kadar hiç bir sorunumuz olmadı...çok şükür..ama haksızlıga tahammül edemıyorum..
aynı seyı benım aılem yapsa bundan daha sert bır tavır gösterırdım..
ya ne kadar da altınını satsan taksıtlerı 2ay onlar1ay sen öduyormussun, sana ''ev taksıtlerını bız ödedık bız olmasak ev sahıbı olamazdın'' derler ıllakıı...ama şöle bısı yapabılırlerdı mesela 3 cocugu varsa malının 5te1ını sıze 5te2sını bı cocuguna 5te 2sını dıer cocuguna pay edebılırdı... bu yaptıgı gunah,ölüm hak mıras helal... esıne bı cıtlat ,belkı o konusur aılesı ıle,olmazı pek ses etme... sonucta ölunce mahkemeye verıp catır catr alırsınız..

Back
X