sizce???

novelll

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
2.087
879
358
meraba arkadaşlar, ben 30 haftalık hamileyim kısmetse temmuzda bebişim dünyaya gelicek. önceki konularımdan da bilen arkadaşlar bilir; k.v. ile aram kötü, hamileliğimde strese sokması ve onun öncesi de vardı. neyse ben onu sevmem, o da beni. bi k.v. ile malesef aynı şehirde yaşıyoruz kendisi şuan tatile gitti 2 aylığına eşi ile beraber; hoş benim için çok iyi zorunluluk da olsa yüzünü görmüyorum. şöyle bişey var; eşime ne benim hadı beni geçtim bebeğin sağlığını sormaz. (kendisi zamanında grip olsa başı ağrısa aranmak sorulmak ister) şimdi bunlar benim doğumuma yakın gelirler. ve sanki çok alakalı gibi k.v. lik babarnelik yapmaya kalkar ve ben deli olurum. bu insana nasıl bir tavır takınmalı ki uzak dursun. şimdiden cevaplar için teşekkürler.

tavırsız kal nötr ol suratına dahi bakma konuşsa cevap verme al çocuğu git odana ama kocanın olmadığı yerlerde yap o varken annecim neden böylesiniz yapmayın diyip dur bak noluyo:KK45:

çok yapabileceğiniz bişey yok gibi en nihayetinde o çocuk onun torunu annesi kadar sevemese de canı illa ki gelecek sevecek bişeyler söyleyecektir.

yaşamadım bilmiyorum ama okuduklarım kadarıyla verebileceğim tek tavsiye yardımcı olmak isteyen herkese bi iş verin.
gerek ev ile ilgili gerek çocukla ilgili olsun böylece hem sizin dediğinin yapp yükünüzü azaltırlar hemde sinir olmazsınız.

sağlıkla kucağınızı alın inşallah :nazar:

Mesefeli ol bebekle ilgili sorumluluk yüklenmesine müsaade etme .. Ama sonuçta babaannesidir gelip sevmek görmek hakkı ..
Çok takılmamaya çabala .. Eşinle de konuş ki ortalığı iyi idare edebilsin ..
Sonuçta eşinin annesi çocuğunun babaannesi ne kadar küs kalabilirsin ki .

yüzünü görmek sesini duymak istemiyorum. şeytan görmüş gibi oluyorum. ne bigün bebeğimin sağlığını sordu ne başka bişey, ama yarın bi gün gelip doğumumu bile koordine etmeye kalkar.

Mesafeni koru.
Fazlalık olduğunu hissettir.
Bir şeye karışacak gibi olduğunda "hayırdır" bakışı at.
Direk kavgaya karışma alttan alta çıkış.

Mesefeli ol bebekle ilgili sorumluluk yüklenmesine müsaade etme .. Ama sonuçta babaannesidir gelip sevmek görmek hakkı ..
Çok takılmamaya çabala .. Eşinle de konuş ki ortalığı iyi idare edebilsin ..
Sonuçta eşinin annesi çocuğunun babaannesi ne kadar küs kalabilirsin ki .
babarne de bebeğime hamile iken beddua etti, şimdi hiç o değil gibi davranır. tutamam kendimi

meraba arkadaşlar, ben 30 haftalık hamileyim kısmetse temmuzda bebişim dünyaya gelicek. önceki konularımdan da bilen arkadaşlar bilir; k.v. ile aram kötü, hamileliğimde strese sokması ve onun öncesi de vardı. neyse ben onu sevmem, o da beni. bi k.v. ile malesef aynı şehirde yaşıyoruz kendisi şuan tatile gitti 2 aylığına eşi ile beraber; hoş benim için çok iyi zorunluluk da olsa yüzünü görmüyorum. şöyle bişey var; eşime ne benim hadı beni geçtim bebeğin sağlığını sormaz. (kendisi zamanında grip olsa başı ağrısa aranmak sorulmak ister) şimdi bunlar benim doğumuma yakın gelirler. ve sanki çok alakalı gibi k.v. lik babarnelik yapmaya kalkar ve ben deli olurum. bu insana nasıl bir tavır takınmalı ki uzak dursun. şimdiden cevaplar için teşekkürler.
Bence erken davranmayın. Sizi sevmeyebilir ama torununu sever.
Daha doğmamış çocuğu babanneden uzak tutma çabaları planlamayin. Bir şans daha verin. Olmayacağını bilseniz de bence verin. Büyüklük sizde kalsın.

Bir de dünyanın bin türlü hali var. Yarın öbür gün hastalık olsa bu çocuklar onlara emanet edilecek.

Bence erken davranmayın. Sizi sevmeyebilir ama torununu sever.
Daha doğmamış çocuğu babanneden uzak tutma çabaları planlamayin. Bir şans daha verin. Olmayacağını bilseniz de bence verin. Büyüklük sizde kalsın.

Bir de dünyanın bin türlü hali var. Yarın öbür gün hastalık olsa bu çocuklar onlara emanet edilecek.
iyi hoş da bebeğime hamile iken beddua etti. herşeyi unutsam onu unutamıyorum.

babarne de bebeğime hamile iken beddua etti, şimdi hiç o değil gibi davranır. tutamam kendimi

Kendini tutmalısın .. Yüzüne bakma muhattap olma .. Eşinle de konuş .. Ama hep denir ya sadece eşle değil aile ile de evlenirilir diye .. Bu yüzden yüzyüze gelmeye mecbursunuz hayatınızda eşin olduğu sürece ..
Sınırlama getirme bence eşinde biliyordur annesinin evladına beddua ettiğini ..
Eşin de anlasın kimin ne olduğunu ..
El gibi gelir el gibi gider kayınvaliden ve bu ona yeter emin ol ..

Kendini tutmalısın .. Yüzüne bakma muhattap olma .. Eşinle de konuş .. Ama hep denir ya sadece eşle değil aile ile de evlenirilir diye .. Bu yüzden yüzyüze gelmeye mecbursunuz hayatınızda eşin olduğu sürece ..
Sınırlama getirme bence eşinde biliyordur annesinin evladına beddua ettiğini ..
Eşin de anlasın kimin ne olduğunu ..
El gibi gelir el gibi gider kayınvaliden ve bu ona yeter emin ol ..
malesef evlenince insan anlıyormuş, aile ile de evleniliyormuş. sen ne kadar eşinle mutlu olsan da mutsuz etmek isteyen var ise bi şekilde huzurunu bozabiliyormuş.

iyi hoş da bebeğime hamile iken beddua etti. herşeyi unutsam onu unutamıyorum.
Yaş ilerledikçe bazı insanlar bir anda fevri savma sapan şeyler söylüyor. Öyle 60 ında falan olmasına gerek yok çevremde, kendi annemde, kayinvalidem de gozlemledigim bu. 50 sinden sonra sacmalayani çok. Onun ettiği beddua da tutmaz zaten. Abartmayın, yolunuza bakın.
Hem sizin pozitif yaklaşımınız şu an sizede iyi gelecek emin olun. Kin beslemekle affetmek arasında rahatlik açısından çok fark var. Ferahlarsiniz.. bebeğiniz için yaptığınız bir fedakarlık olarak düşünün.

Yaş ilerledikçe bazı insanlar bir anda fevri savma sapan şeyler söylüyor. Öyle 60 ında falan olmasına gerek yok çevremde, kendi annemde, kayinvalidem de gozlemledigim bu. 50 sinden sonra sacmalayani çok. Onun ettiği beddua da tutmaz zaten. Abartmayın, yolunuza bakın.
Hem sizin pozitif yaklaşımınız şu an sizede iyi gelecek emin olun. Kin beslemekle affetmek arasında rahatlik açısından çok fark var. Ferahlarsiniz.. bebeğiniz için yaptığınız bir fedakarlık olarak düşünün.
işte sen iyi niyetli olursun da bu kadına el verince kol giden cinsten, laubalilik ile mesafe arasında bi nokta yok onun için. ya kötü olcaksın böyle bir mesafe koruycaksın ya da insanlık ettiğini zannedip kendinden kaybediceksin.

Ne oldu da beddua etti ,aranizda , demek ki büyük kavga oldu aranizda hiç bir anneye yakışmaz çileden çıkmış
özellikle oğlu ile kavga etti, ben dolaylıyım, şu an çok konuyu açıp deşifre olmak istemiyorum ama inanın kendi zaten hatalı idi. ve hiç bir şey benim yavruma beddua etmeyi haklı gösteremez. çileden çıkanda eşimdi.

malesef evlenince insan anlıyormuş, aile ile de evleniliyormuş. sen ne kadar eşinle mutlu olsan da mutsuz etmek isteyen var ise bi şekilde huzurunu bozabiliyormuş.

Herkesin bir prüz oluyor hayatında kiminin aileler iyi olur eşle anlaşamazsın .. Ya da senin yaşadığın gibi ailelerle sorun olur ..
Eşinle mutluysan çok keskin sınırlarla yaklaşma eşine tavsiyem .. Yumuşak ve esnek olsun sınırların olsun ama illa ki olsun ki
mutluluğunuza zarar veremesin insanlar ..
Kv ni eminim sevmemekte çok haklısın, ama içini de kinle doldurup, doldurup patlamak evliliğine zarar verir..
Mesafeli olmak çok doğal bir davranış biçimi olur senin için ..
Altan alttan direkt çıkışmadan, el gibi gör el gibi git imajını ver eşine de kv de ..
Bak o zaman hem huzurun bozulmaz, hem de kazanan sen olursun ..
Unutma öfkeyle kalkan her zaman zararla oturur ..

Back
X