• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce?

-uMutsuz-

Geceyatmazsabahkalkmaz
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2016
808
875
18
Merhaba hanimlar benm bi sorunum var ve sizinle paylasmak istedim. Ben 7 aylık evliyim. Hic korunmadigimiz halde hamile kalamadim ayrica polikistik overliyim adetlerim düzensiz 2 ayda bir oluyorum. Bekarken gittigim doktorlar bi sorun olmaz sorun oluşturacak bisey degil dediler bu yuzden tedavi olmadim. Ancak gecen ay gittigim doktor bu sekilde hamile kalman cok zor adetinin 3. Gunu gel infertilite arastirmasi yapalim dedi. Ben ayni zamanda universite okuyorum ve 3. Siniftayim hamile kalmayi cok istiyorum ama once okulumu mu bitirmeliyim? Biliyorsunuz ki akrabalar cok soru sorarlar ben henüz dusunmedigimi okulumu bitirmek istedigimi soyluyorum ama bak sonra hic olmaz simdiden yap bi tane ikinciyi sonra yaparsin. Gencken dogur felan diyorlar. Ne yapacagimi bilmiyorum. Su an bi sorunum olmasa hic dusunmem okulum bitince olsun derim ama zaten bi sorunum var okul bitene kadar beklersem ya hic olmazsa ya daha cok sıkıntıya girersem? Sizce onceligim okul mu yoksa bebek mi olmali ?

Bu elalem için çocuk dogurma da bi bizim ülkeye has.
Evliliğin yeni,öğrencisin ve buna bi de bebek nasıl isteyebilirsin şaşırıyorum ya.Bebeğinin cok ağladığından evin başını alıp gittiginden yemek yapamadigindan yakinan bi annenin konusu vardi onu bi oku istersen.
Herşeyi güzel güzel yaşa evliliğinin okulun tadını çıkar derim nacizane.Kendine yazık etme

Yani sana onu söyleyen akrabaların aklına turp sıkmak lazım.Daha kaç yaşındasın? Üstelik okulun var.Acelen ne ?

Önce hayatını düzenle.Okulunu bitir birbirinize alışın evliliğe alışın ayaklarının üzerinde dur.Hemen çocuk neyin

nesi.Hemen hamilelik hemen çocuk evliliği zorluyor yıpratıyor.40 yaşındayım desen haklısın diyeceğim ama

seninki lüzumsuz telaşe.

Birde bu İbrahim Saraçoğlunun soğan kürü var.Bu kistlerde falan fayda görenler oldu bir dene zararı yok.İnternette tarifi var.

Merhaba hanimlar benm bi sorunum var ve sizinle paylasmak istedim. Ben 7 aylık evliyim. Hic korunmadigimiz halde hamile kalamadim ayrica polikistik overliyim adetlerim düzensiz 2 ayda bir oluyorum. Bekarken gittigim doktorlar bi sorun olmaz sorun oluşturacak bisey degil dediler bu yuzden tedavi olmadim. Ancak gecen ay gittigim doktor bu sekilde hamile kalman cok zor adetinin 3. Gunu gel infertilite arastirmasi yapalim dedi. Ben ayni zamanda universite okuyorum ve 3. Siniftayim hamile kalmayi cok istiyorum ama once okulumu mu bitirmeliyim? Biliyorsunuz ki akrabalar cok soru sorarlar ben henüz dusunmedigimi okulumu bitirmek istedigimi soyluyorum ama bak sonra hic olmaz simdiden yap bi tane ikinciyi sonra yaparsin. Gencken dogur felan diyorlar. Ne yapacagimi bilmiyorum. Su an bi sorunum olmasa hic dusunmem okulum bitince olsun derim ama zaten bi sorunum var okul bitene kadar beklersem ya hic olmazsa ya daha cok sıkıntıya girersem? Sizce onceligim okul mu yoksa bebek mi olmali ?
Oncelikle şimdi hiç zamanı değil senin için çünkü hem okuyorsun hem de daha yeni evlisin.karisanlari da boşver cahilce dusunceler.ama su var bu hastalık hakkında bilgim yok acaba ertelediginde sorun oluyor mu,bebegin olması daha da mı zorlaşıyor.bunu öğren önce,eger öyle birşey varsa senin için uygun zaman olmasa da sağlık probleminden dolayı düşünmek zorunda olabilirsin bebegi ama oyle birşey yoksa bekle daha çok erken

Bu ne acele yahu.beklemekte sakınca yoksa okul bitirin sonra bebek için çabalayın.
Not: PKOLUu ve 35 yaşında 4 yıllık evliyken bebek yapmaya karar vermiş biriyim.kızım 20 aylık şuan.pkoluların yumurta rezerv avantajı var.
iyi bir doktor kontrolünden geçin aciliyet yoksa minimum 2 sene erteleyin.Hem evliliğiniz rayına oturmuş, hem de okul bitmiş olur.

Tedavi görmeniz gereken bir konu varsa şimdiden tedavinizi olun. Sonra ne zaman isterseniz o zaman bebek için çalışmalara başlarsınız. Bence okulunuz bittikten ve bir işe girdikten sonra başlamak daha mantıklı. Ama dediğim gibi bu doktora gidip tedavi olmanız gereken bir konu varsa tedavi olmak için bir engel değil. Hem belki uzun bir süreçtir, mezun olana kadar onu halledersiniz.

Yani sana onu söyleyen akrabaların aklına turp sıkmak lazım.Daha kaç yaşındasın? Üstelik okulun var.Acelen ne ?

Önce hayatını düzenle.Okulunu bitir birbirinize alışın evliliğe alışın ayaklarının üzerinde dur.Hemen çocuk neyin

nesi.Hemen hamilelik hemen çocuk evliliği zorluyor yıpratıyor.40 yaşındayım desen haklısın diyeceğim ama

seninki lüzumsuz telaşe.

Birde bu İbrahim Saraçoğlunun soğan kürü var.Bu kistlerde falan fayda görenler oldu bir dene zararı yok.İnternette tarifi var.
Gecen ay kullandim ama bende ters tepti normalde 50 55 gunde bir oluyordum 78. Gunde hasta oldum

Daha yeni evlisin, 3. sınıfsın oturmuşsun, akrabalar laf ediyor çocuk yap diyor, yapayım mı diye soruyorsun. Valla bu zamana kadar nasıl hayatta kalmışsın mucize gibi
Siz sırf insanlara laf sokmak icin mi cevapliyorsunuz? Ben akrabalar istiyor diye yapayim demedim. Bende istiyorum saglik problemimden dolayi ertelemek istemiyorum ama sizce ne yapmaliyim diye sordum . Ne demek bu zamana kadar nasil hayatta kalmissin?

Ne olacak erkenden çocuk yapınca? Bir okulunu bitir önce, iş bul, evliliğin otursun, hayata gençliğine doy, sonra düşün. Daha 20 yaşındasın, ne zaman etrafındaki insanların sözlerinden etkilenmemeye başlarsın, kendi kararlarını kendin vermeye başlarsın o zaman çocuk yapmayı düşün. Polikistik over'i olan tek insan da sen değilsin. İnsanların dediklerini bu kadar çok takmayın, hele de ehliyeti olmayan boş boş konuşanları. Onlar mı bakacak sizin çocuğunuza siz okulu bitirmeye uğraşırken? Niye kendinizi bu kadar zorluğun içine sokacaksınız ki? Bazı insanların lafı bitmez çünkü kendi hayatlarında bir uğraşları yoktur. Gerçekten kendi hayatıyla meşgul olan insan başkasınınkine bu kadar karışmaz, görmez bile zaten.

Daha yeni evlisin, 3. sınıfsın oturmuşsun, akrabalar laf ediyor çocuk yap diyor, yapayım mı diye soruyorsun. Valla bu zamana kadar nasıl hayatta kalmışsın mucize gibi
Cok ayip ya . nasil hayatta kalmissin falan . fikir beyan etmeliyiz bence fikirleri durumları aşağılamak yerine :KK20:

Siz sırf insanlara laf sokmak icin mi cevapliyorsunuz? Ben akrabalar istiyor diye yapayim demedim. Bende istiyorum saglik problemimden dolayi ertelemek istemiyorum ama sizce ne yapmaliyim diye sordum . Ne demek bu zamana kadar nasil hayatta kalmissin?
Bence de erteleme ben de pko luyum . ve hic korunmuyorum. Yine bir arkadaşım 3 yilin sonunda hamile kalabildi. Ne zaman olacağı belli olmuyor korunma ama cokta takma bence kafana canim

20 yaşındasın , okula gidiyorsun. Evliliğin ne acelesi vardı? Onu geçtim zaten elalem böyle diyor diye çocuk sahibi olma fikrin var, çocuk sahibi olacak olgunlukta biri elaleme kulak asmaz. Ben bu çocuğa ne verebilirim, nasıl bakarım, ne şartlar sağlarım bunu düşünür çocuğa ve kendine yoğunlaşır. Lütfen elaleme sebep hazır olmadan çocuk sahibi olma kendine zarar.

Elalem boyle diyor diye kesinlikle cocuk yapmam ama zaten bi sorunun varsa bu sorular cok zor geliyor yasayanlar bilir

Ayrica inofolic sase kullanabilirsin canim takviye zaten ilac degil benim adet döngum de 45 lere çıkıyordu bana cok iyi geldi 27 30 civari su an dongum

Back
X