Sizcede yüzsüzlük degilmi????

NisaZumra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.047
708
73
Merhabalar hanimlar,

Yarin esimle ve oglumla beraber izine yola cikacagiz. Abimin hanimi yani yengemde bana; nisazümra evde birsey hazirlama iftari bende yapar yola cikarsiniz dedi, saolsun. Bende yengeme yok yenge senin iftara misafirlerin var nasilsa, yani annemlerle diger eltisini cagiracak ailece. Bende onu telasa sokmak istemedigimden, yenge ben esimle disarda yiyipte cikariz yola lütfen cok kalablik oluyoruz telasa girme dediysemde üsteledi gelceksiniz ben anlamam hem sizi yolcuda etmis oluruz dedi. Herneyse saolsun cagirdi ona gitmeyide kararlastirdik. Bugünde Kv bana, kizim babanla ben sizi yolcu etmek istiyoruz bizde geliriz yengene iftara süpriz yapariz ona dedi. Resmen kendini davet etti ya. Sok oldum cidden. Yengeme gidecegimi ve kalabalik misafir cagirdigini bildigi halde!! Bende Kv'ye; anne yengemin kalabalik misafiri gelecek, madem kendiniz geleceginizi kararlastirdiniz o zaman ev sahibini arayip haber vermeniz gerekir bence, ama yinede siz bilirsiniz dedim. Sonra ay arasakmi bence gerek yok belkide gelmeyiz ay neyse ben babanla bi konusayim bakalim tekrar haber ederim dedi. Ama ben acayip sinir oldum. Kadin kendini davet ediyor üstüne üstüne yengeme haber etme cürretindede bulunmuyor. Bide yengemin huyunu biliyorum,catkapi misafiri sevmez. Bide yemekli misafir yani insan ona göre hazirligini yapiyor. Bende istemem biri bana gelirken Kv'sinide öyle getirsin diye. Ay sinirlendim ya. Illa yolcu edecek ya ben zaten yengeme gitmeden onlara ugricam yani illa arkamizdan suyumu dökmeli-.- haksizmiyim hanimlar?

Yok artık
Kayınvalidenizle yengeniz yakın akraba falan mı?
Öyle olsa bile davetsiz iftara gidilmezde, şu durumda dış kapının dış mandalı kayınvalideniz.
Ben olsam yola çıkmadan size uğrarız biz, zahmet etmeyin, hem yengemin misafiri kalabAlık ayıp olur derdim.

Bence yengeni ara ve gelemeyecegini soyle durumuda anlat. K.validene de deki sana iftara geliyoruz. Orda ugurlasinlar seni madem k.validenler. yaptigi ayip yani ayrica yengen sana da uyuz olabilir konuyla alakan olmadigi halde, cunku k.validene bunu soleyebilecek olan sensin. Onun da yaptigi ayri bi sacmalik bence

Haklısınız.
Ben hep kişi sayısına göre yemek yaparim mesela, sonra fazlası ziyan oluyor.
İyisi mi yengenize durumu anlatmak.

Sizin yerinizde olsam kaynananin agzini arar gelip gelmeyeceginden iyice emin olurdum. Illa gelecekse de iftari iptal ederdim. Yemekli davete surpriz mi yapilirmis.

Kaynananız sizi evin önünden yolcu edecekse hiç yengenizi aramayın yola çıkıyormuş gibi yapıp yengenize uğrayın ordan gidersiniz arabanın nereye gittiğini takip etmiyor ya sonuçta

Zaten söLedim telefonda, anne biz
Bende acayip sinir oldum gercekten. Cok yüzsüzler bu konuda. Dedim zaten anne biz size ugricaz zaten gitmeden ama yok illa tutturdu babanda gelmek istiyor, babanda gelmek istiyor biz geliriz oraya. 2 kisiden neolcak canim yerde orda burda otururuz diyor. Sanki köyde yer sofrasina oturacak, hey yarabbim. Tam uyuz oldugum seydir davetsiz biryere kendini zorla davet etmek.

Kaynananız sizi evin önünden yolcu edecekse hiç yengenizi aramayın yola çıkıyormuş gibi yapıp yengenize uğrayın ordan gidersiniz arabanın nereye gittiğini takip etmiyor ya sonuçta
Hahaha valla böyle yapacagini bilseydim dedigini uygulardim. Banada ders oldu.

Haklısınız.
Ben hep kişi sayısına göre yemek yaparim mesela, sonra fazlası ziyan oluyor.
İyisi mi yengenize durumu anlatmak.
Aynen bende ama kv malesef bu konuda herkesi kendi gibi saniyor. O hep fazla fazla yapar bu yüzden fazla kiside gelse sorun etmez. Ee sen öylesin diye karsidakide öyle olcak diye bisey yokki. Bide ben onun tam tersiyim dediginiz gibi kisi sayisina göre yaparim ve davetsiz biri geldigindede bozulurum.

Ay daha neler ya ne işi varmış bence sende gitme. Ara söyle kv de gelmek istiyo ben istemiyorum kalabalık oluruz. Kv iftar yapıp yengedede eşinle sen çay içip vın turizm 

Kendi evine davet etseydi sizi madem sizin peşinizden niye geliyor ben de çat kapı misafiri sevmem kalabalığıa yemek yapmak zordur ve hep fazla da yemek olsa yetmeyecek dıye korkarım ben.size nazikçe teklifte bulunmuş kvniz kendine pay biçmiş bence onu arayın eğer gelecekse ben gitmiyorum diyin iptal edin

Yok akraba felan degiller. Iyikide degiller. Bende sizin gibi söyledim zaten; anne biz gitmeden size ugrayacaktik zaten dedim ama yok illa bi israr bi israr. Neymis babaniz illa gelmek istiyormusmus. Sonra bende ee madem gelmeye karar verdiniz yengemi arayip haber vermelisiniz dedim onada bozuldu gibi, ee ama biz süpriz yapacaktik, 2 kisiden neolki otururuz yere biryere yeriz, bilmem ne bilmem ne. Bense onun tam tersiyim ki yengemde öyledir. Anlamiyorum bazen bu kadini.

Sürprize bak, yengenizin de ne hoşuna gider ya bu sürpriz.
İnsanlar ne kadar tuhaf yahu, ne olacak uğurlamaya gelsen ne, gelmesen ne..

Ya siz de gitmeyin yengenize, madem sizi uğurlamak istiyo valide hanım, hazırlasın kendi evinde ağırlasın sizi..
Ya da arayın yengenizi ve söyleyin...

Pfff şu mübarek günlerde, şu mubarek olayları nasıl bu hale getirip de illallah ettiriyoruz anlamıyorum.

İftarlar ayrı sorun, bayram ayrı sorun...

Yengem üzülür gitmessek cokta israr etti illa gelin diye, saolsun. Bende cok severim onu zaten ve simdi sirf bu kv yüzünden iptal etmek acayip sinir ediyor beni. Illa gidene kadar kicim....dan ayrilmayacak. Tek umudum gelmekten vazgecmeleri. Veya en son alternatif gelceklerse ben dicem, anne ben yemege gelmeyin cok kalabalik oluyor, yengemin evide kücük zaten. Bence siz caya gelin bizide ugurlarsiniz madem. Ama tabi bunu yapmadan yengemle konuscam.

yengeye haber vermelisiniz yoksa sizin de işin içinde olduğunuzu zannedebilir

Yaaaa sormayin. Oruclu oruclu sinirlerim tavan yapti zaten. Hayir yani yola gidicem zaten stressliyim kv son dakika golünü hic eksik etmiyor,saolsun. Aynen bizi yolcu etse ne etmese ne, illa gelmek icin bir bahane iste. Yengemin evi 64 metrekare ve 3 aile agirlayacak kadin. Fazlasiyla yeter, kv bunu bildigi halde neymis süpriiiiz yapacakmis. Aynen ne süpriz ama!!! Yengemlede cok iyi anlasirim simdi gitmeden ben onu görmesem oda beni görmese ikimizde huzursuz olucaz biliyorum. Ve cok isteyerk cagirdi beni. Bende inanin cok hevesliydim ordan yola cikacagiz diye. Ama saolsun kv hanim icine etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…