Zaten söLedim telefonda, anne bizYok artık
Kayınvalidenizle yengeniz yakın akraba falan mı?
Öyle olsa bile davetsiz iftara gidilmezde, şu durumda dış kapının dış mandalı kayınvalideniz.
Ben olsam yola çıkmadan size uğrarız biz, zahmet etmeyin, hem yengemin misafiri kalabAlık ayıp olur derdim.
Bende acayip sinir oldum gercekten. Cok yüzsüzler bu konuda. Dedim zaten anne biz size ugricaz zaten gitmeden ama yok illa tutturdu babanda gelmek istiyor, babanda gelmek istiyor biz geliriz oraya. 2 kisiden neolcak canim yerde orda burda otururuz diyor. Sanki köyde yer sofrasina oturacak, hey yarabbim. Tam uyuz oldugum seydir davetsiz biryere kendini zorla davet etmek.Yok artık
Öyle olsa bile davetsiz iftara gidilmezde, şu durumda dış kapının dış mandalı kayınvalideniz.
Ben olsam yola çıkmadan size uğrarız biz, zahmet etmeyin, hem yengemin misafiri kalabAlık ayıp olur derdim.
Hahaha valla böyle yapacagini bilseydim dedigini uygulardim. Banada ders oldu.Kaynananız sizi evin önünden yolcu edecekse hiç yengenizi aramayın yola çıkıyormuş gibi yapıp yengenize uğrayın ordan gidersiniz arabanın nereye gittiğini takip etmiyor ya sonuçta
Aynen bende ama kv malesef bu konuda herkesi kendi gibi saniyor. O hep fazla fazla yapar bu yüzden fazla kiside gelse sorun etmez. Ee sen öylesin diye karsidakide öyle olcak diye bisey yokki. Bide ben onun tam tersiyim dediginiz gibi kisi sayisina göre yaparim ve davetsiz biri geldigindede bozulurum.Haklısınız.
Ben hep kişi sayısına göre yemek yaparim mesela, sonra fazlası ziyan oluyor.
İyisi mi yengenize durumu anlatmak.
Gelirse kesinlikle dediginiz gibi yapicam zaten.O soylemiyorsa yengenize gelicem diye açın siz soyleyin, benlik bi durum yok haberin olsun diyin.
Ben yengenizin yerinde olsam muhabbeti bilmiyorsam size de sinir olurdum cunku.
Yok akraba felan degiller. Iyikide degiller. Bende sizin gibi söyledim zaten; anne biz gitmeden size ugrayacaktik zaten dedim ama yok illa bi israr bi israr. Neymis babaniz illa gelmek istiyormusmus. Sonra bende ee madem gelmeye karar verdiniz yengemi arayip haber vermelisiniz dedim onada bozuldu gibi, ee ama biz süpriz yapacaktik, 2 kisiden neolki otururuz yere biryere yeriz, bilmem ne bilmem ne. Bense onun tam tersiyim ki yengemde öyledir. Anlamiyorum bazen bu kadini.Yok artık
Yengem üzülür gitmessek cokta israr etti illa gelin diye, saolsun. Bende cok severim onu zaten ve simdi sirf bu kv yüzünden iptal etmek acayip sinir ediyor beni. Illa gidene kadar kicim....dan ayrilmayacak. Tek umudum gelmekten vazgecmeleri. Veya en son alternatif gelceklerse ben dicem, anne ben yemege gelmeyin cok kalabalik oluyor, yengemin evide kücük zaten. Bence siz caya gelin bizide ugurlarsiniz madem. Ama tabi bunu yapmadan yengemle konuscam.Kendi evine davet etseydi sizi madem sizin peşinizden niye geliyor ben de çat kapı misafiri sevmem kalabalığıa yemek yapmak zordur ve hep fazla da yemek olsa yetmeyecek dıye korkarım ben.size nazikçe teklifte bulunmuş kvniz kendine pay biçmiş bence onu arayın eğer gelecekse ben gitmiyorum diyin iptal edin
Yaaaa sormayin. Oruclu oruclu sinirlerim tavan yapti zaten. Hayir yani yola gidicem zaten stressliyim kv son dakika golünü hic eksik etmiyor,saolsun. Aynen bizi yolcu etse ne etmese ne, illa gelmek icin bir bahane iste. Yengemin evi 64 metrekare ve 3 aile agirlayacak kadin. Fazlasiyla yeter, kv bunu bildigi halde neymis süpriiiiz yapacakmis. Aynen ne süpriz ama!!! Yengemlede cok iyi anlasirim simdi gitmeden ben onu görmesem oda beni görmese ikimizde huzursuz olucaz biliyorum. Ve cok isteyerk cagirdi beni. Bende inanin cok hevesliydim ordan yola cikacagiz diye. Ama saolsun kv hanim icine etti.Sürprize bak, yengenizin de ne hoşuna gider ya bu sürpriz.
İnsanlar ne kadar tuhaf yahu, ne olacak uğurlamaya gelsen ne, gelmesen ne..
Ya siz de gitmeyin yengenize, madem sizi uğurlamak istiyo valide hanım, hazırlasın kendi evinde ağırlasın sizi..
Ya da arayın yengenizi ve söyleyin...
Pfff şu mübarek günlerde, şu mubarek olayları nasıl bu hale getirip de illallah ettiriyoruz anlamıyorum.
İftarlar ayrı sorun, bayram ayrı sorun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?