Sizde Annesiniz.. Anne olacaksınız..

konu lastige döndü her yöne cekiliyor :)
ben gördüğümü söylüyorum internet tabiki herseydir ama 9 10 yasında facebook nedir?
facede ne kadar cok cocuk istismarcısının oldugunu biliyor musunuz? haberleri izliyorsanız bu tur seyler cok

bi kızın profilini görmüştüm. en fazla 9 yasında. ama giymiş şortu askılıyı sokakta bacak bacak ustune atmıs dilini cıkarıp poz vermiş bunlar normal mi?
ben belki daha anaç düşündüğümden algılayanamıyo olabilir ben demiyorum 17 18 yasındaki kızın faceini telefonunu al elnden diye

dediğiniz gibi youtube da onlarca 10 yas altı ask.fm videosu var. altında igrenc belaltı küfürler. cocukları bu ortamda tutmak ne kadar saglıklı?
ozaman genel konuşmıycaksın , 10-15 yaşlarında dceksin sen direk zararlı dır vs vs yazmışsın:ssz:

kedi öldürdün beni :)

canım arkadaş sadece denetimli internet kullanımından bahsediyor.yoksa her face kullananın başına kötü birşey gelmiyor tabii ki.özellikle 10-15 yaş arası çocuklar için tehlike oluşturuyor bence.

sana katılıyorum kadesa arkadaslar nıye dıretıyosunuz?ınternet cocuklar ıcın hıc de hayırlı bı ortam degıl.pek cok sakıncası var.cınsellık ve sıddet yasının ne kadar dustugunu bı arastırın dılersenız.hıcbısey olmasa bırsuru yalan yanlıs bılgıyle dolu bı ortam.ayrıca sosyal paylasım sıtelerı sadece cocuklar ıcın degıl yetiskinler ıcın de onemlı tehlıke arz edıyo.ne yuvalar yıkılıyo sırf bu sıteler yvzunden ama bazı ınsanlar yasamadan anlamıyolar anlasılan

gerçekten zamanımız çok kötü oldu biz annelerin gözümüzü dört açmamız gerekiyor benim de kızlarım var şimdiden öğütlüyorum onları birçok konuda uyarıyorum korkuyorum dünya kötü
senin içinde üzüldüm canım mutlaka psikolojik destek al umarım en kısa zamanda toparlanırsın

cicek__o; yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Şiddet yanlısı olduğunuzu, insanların şiddete maruz kaldığı sahnelerden keyif aldığınızı söylemişsiniz. Yaşadıklarınızı düşünürsek bu olması çok normal bir durum. Profesyonel destek almak size mutlaka iyi gelecektir. Sizin de yardım alma istediğinde olmanız çok güzel bir şey. Çok daha kolay sonuç alabilirsiniz. Yaşınız daha çok genç, umuyorum hayat bundan sonra karşınıza hep güzel şeyler çıkarır.

Cinsel istismar konusu ne yazık ki hep gizlenir, üstü kapatılmaya çalışır. Çocuk da olsa, yetişkin de olsa hep kendini suçlu hisseden ya da suçlu hissettirilen mağdur olan kişidir.
Çocuklara bedeninin özel olduğu öğretilmeli. O istemediği sürece kimsenin ona dokunmaya hakkının olmadığını çok küçük yaşlardan itibaren öğrenmeli. Önceki mesajlarda da yazıldığı gibi "hayır" demeyi öğrenmeli.

sana katılıyorum kadesa arkadaslar nıye dıretıyosunuz?ınternet cocuklar ıcın hıc de hayırlı bı ortam degıl.pek cok sakıncası var.cınsellık ve sıddet yasının ne kadar dustugunu bı arastırın dılersenız.hıcbısey olmasa bırsuru yalan yanlıs bılgıyle dolu bı ortam.ayrıca sosyal paylasım sıtelerı sadece cocuklar ıcın degıl yetiskinler ıcın de onemlı tehlıke arz edıyo.ne yuvalar yıkılıyo sırf bu sıteler yvzunden ama bazı ınsanlar yasamadan anlamıyolar anlasılan
ee sizin gibi hep köt yonleri anlatırılırsa insanların kaffasıda böyle çalışır.

Sen şuan internet sayesinde burda böyle yazıyorsun:34:

Valalha ben bu düşünceleri cahilce buluyorum, bir çok bilgi paylşaım herşeyii öğreniliyor. İşinize geldimi hangi çağda yaşıyoruz, vallaha kocalarının nette bozulmasın korkuyorsun. buda saçma kendini bile adam yapmaz buakdar basit. Aciz adamlar insanlar yapar.

İsteseniz de istemeseniz de teknoloji gelişiyor ve internet yaygınlaşıyor... Çocuklara bunu yasaklamak yerine bilinçli ve doğru kullanım öğretilmeli.. Filtrelerle koruma altına alınabilir..
Artık ders kitapları bile int ortamında var olacak,tabletlerden ders çalışılacak.. Yapmayın hep kötü yönlerine bakmayın..

Boşanmaların,ayrılıkların nedeni int. değil! Kişilerin karaktersizliğidir!!! Tehlikeyi yasaklayarak önleyemezsiniz,sadece merdiven altına itersiniz... :ssz:

Artık anne babalar iyi bilgisayar kullanabilmelidir.Çocuğun girdiği sitelere,kimlerle görüştüğüne onu incitmeden hissettirmeden bakabilirsiniz..Ama çocuğunuza güvensizliği aşılamayın "ne halt karıştırıyorsun bakiim sen"tarzı yaklaşımla olmaz..

annem bize her zaman güvendi..Babam da.. Bir de onlara bir şey olursa ayakta durabilelim diye bizi yalnız da bıraktılar...3 kızız..Babamın 1kere nereye gidiyorsun dediğini bilmem,bir gün kıyafetime karıştığını bilmem... Biz ne olduk!! Hiç birimiz yoldan çıkmadık çok şükür..Kendimizi bildik.. Hepimiz evlendik yuvamızdayız..

Her ilişkide olduğu gibi anne-çocuk ilişkisinde de karşılıklı güven önemli bence.. :ssz:

milletimiz karaktersizdi de yeni mi çıktı ortaya?uyarıcı zenginliği insanın davranışları üzerinde çok etkili.Hatta bi laf vardır bunu güzel özetleyen eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürme diye,internette de birçok ortam birçok insanı internetle tanışmasalar yapmayacakları şeyleri yapmaya itiyo.İnsanoğlunun en büyük düşmanı nefsi sonuçta ve interrnetteki,televizyondaki pek çok öğe de insanların hata yapmasına neden olabiliyor.Ufacık bir çocuğun internetten görebileceği zararlar malum ancak yararlar ne peki?Olmazsa olmaz birşey mi bir çocuk için internet?Ya da bizler için?Herkesin fikrine saygım var ancak doğru olan ortada.Kendi çocukluğumdan biliyorum da çocuk gibi çocuktum;internet filan yoktu,arkadaşlarımla çıkar oynardım.Çok da mutluydum,niye ben çocukken yoktu diye hayıflanmıyorum hiç.

Benim çocukluğumda da internet yoktu ama bugünün olmazsa olmazıdır.. Okullarda ödevler int. üzerinden araştırılıyor..Artık prog. var çocuk testleri çözdü mü nasıl çözdü öğretmen şifresiyle girip görüyor.. Bütün sınıflarda int. var..
artık tv ler sadece int yayını verecek... :ssz:

Şu bizim zamanımızda böyleydi mantığından çıkmak lazım. maalesef bizim zamanımız geçti..Artık yeni bir devirdeyiz. Çocuklar int. üzerinden çok şey bulur öğrenir....Ben de isterim çocuklar çocuk gibi sokakta oynasın ama artık sokak yok! köylerden çocuklar kaçırılıyor...... :ssz:

topluma gelince, bence önceden de karaktersizdi sadece duyulmuyordu..şimdi duyuluyor. tv de okuma yazma bilmeyen kadınların adamların neler neler yaptığı gayet biliniyor o gündüz programlarında...

evet kötü yanları var ama kendini bilen için son derece faydalıdır int.

sırf muhalefet olmak yerine az bi düşünseniz?
ben diyorum 9 10 yasındaki cocukları face twitterden uzak tutun. kusura bakmayın ama modern yasam bu degil ülkemiz sübyancı manyaklarla doluyken küçücük cocukların internette profiller olusturup kendini acıga cıkarması gereksiz.

diyorsunuz ki genelleme yapma 9 10 yasındakiler diye belirt. Hiç bir anne 18 yasındaki kızının telefonunu alıp da faceini kapattırmaz. kastettiğim şeyi anlayacak seviyede insanlarsınız. Konuyu baska yerlere cekme merakını hiç anlayamamısımdır.

Back
X