Sizde benim gibimi düşünüyorsunuz

melek7

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
328
9
318
Bursa
kızlar merhaba bu dertmi bilmiyorum ama size sormak istiyorum biz neredeyse 2 yıllık evliyiz eşimle şimdiye kadar ailelerden hiç bir destek görmedik düğünümüzü yapıp kenara çekildiler ben başkalrından duyuyorum millet diyoki şöle yardım etti böle yardım etti lafa gelince çok savunuyolar ama maddi destek yok belki diceksizniz mecbur değiller ama benim demek istdeğim aylar önce verdikleri 20 lirayı bile geri isteyebiliyolar ben olsam istemem eşimin ailesi deseniz onlarda aynı kaç yıldır bizi ev alcaz diye uyutuyolar bide ödemedikleri halde ev kiramızı ödüyoz diye sağda solda duydum çok kzıyorum anne babadırlar kızamıyorumda ama çokta moralim bozuluyo sizce haksızmıyım paylaşmak istedim fikirlerinizi bekliyorum

Ailelerinizin maddi durumuna bagli birsey degilmi bu?Okuyan veya askerligini yapacak olan yada ne bileyim evlenecek olan cocuklarda varsa haliyle size yardimci olamiyorlardir.Ama ödemedikleri halde ev kiranizi ödediklerini söylemekte neyin nesi?Esiniz ne diyor bu duruma?

ya bi çok kişi var böyle napcaksın benim abimde kendi yapıyo hani biz babamın sorumsuzluğu yüzünden yardım edemiyoruz..benm işim çok iyi olsaydı destek olurdum abime ama artık böyle aileler karışmıyoo yanlız değilsin yani:79:

maddi durumları kötü değil okadar öle masrafları falanda yok. eşim kzıyo tabiki zaten pek görüşmüyo ailesiyle bunu duyduktan sonra

ya öle tabi napçan zaten evlenirken biliyodukta böle küçük şeyler insanı kızdırıyo

maddi durumları kötü değil okadar öle masrafları falanda yok. eşim kzıyo tabiki zaten pek görüşmüyo ailesiyle bunu duyduktan sonra

Bu durumda size kendi yaginizda kavrulmaktan baska birsey kalmiyor, huzurunuz bozulmasin yeterki.

bence bu dert değil kafanıza takmayın herkes herşeyi söylesin dursun sizde kimseye minnet etmeyin belki sizde ayaklarınızın üzerinde durabilmesini öğrenin sonuçta Anne ve Baba kızmayın bazen büyüklerde cahillik yapabilir

En azından düğününü yapmışlar canım.

20 TL yi istemeleri ayıp tabi ama kendi borçlarını yüklemediklerine mutlu olmak lazım bence.

Kendi yağında kavrulmak en iyisidir. Kimseye minnet etmek zorunda kalmazsın, borçlu hissetmezsin..

zaten öğrendim çok şükür kendi ayakalrımın üstünde duruyorum kimseye ihtiycım yok işte bazısı diyo benim babam şöle yaptı böle yaptı bide benimkilere bakıyorum sinirleniyorum işte yinede anne babalar bişi diyemiyorum tabi yüzlerinede sölemem

çok haklısın tabi ki bencede yardım etmeleri gerekir..
hem ödemedikleri halde ödüyorum demeleri hiç hoş değil..
bizde evlenince 50bin falan vercez diyolar bakalım bizde diğer 50sini koyucaz bi ev alırız..inşallah sözlerinde dururlar..
maddi durumu iyi olan anne babaların görevleri evlendirdikten sonra bitmemeli

Ben anlamadım ne için ailelerden maddi destek beklediğinizi. Evlenmişseniz bir ev geçindirebileceiğinize güvenip de evlenmiş olmanız gerekirdi diye düşünüyorum.

Uyutuyorlar derken size ev alacağız deyip sizden maddi bir menfaat mi sağlıyorlar? Eğer böyle birşey yoksa, sadece size ev alacaklarını söyleyip bunu yapmıyorlarsa hiç üstünde durmayın, siz kendi gelirinizle ne yapabileceğinize bakın.

Diğer söylediklerinizden anladığım kadarıyla da oldukça dedikoducu bir çevrede yaşıyor ve bu söylentilere fazla değer veriyorsunuz. Bence tüm bu söylenenlere kulak tıkayın, büyük ihtimalle bu lafların % 90 nı hayal ürünüdür. Öyle olmasa bile bunlar için üzülmeye değmez, önemli olan sizin eşinizle huzurlu olmanız. Bu tip şeylerin huzurunuzu bozmasına izin vermeyin. İnsanlar istediği şeyi anlatsın, istediği şeyle böbürlensin, yukarıda söylediğim gibi bunların çoğu doğru değildir büyük ihtimalle.

sizden birşey istemiyorlarsa huzurunuzu bozmuyorlarsa hiç düşünme bile bunları
şunun annesi böyle yapmış babası şöyle yapmışı boşver niye benimkiler yapmıyor diye düşünme
en güzeli kimseye muhtaç olmamak zaten:97: muhtaç değilsen senden zengini yok emin ol

boşver böyle küçük şeylere takılıpta üzme kendini.
size yükde olmuyolar ya şükret haline.
gücünüz yettiğince eşinizle yetersiniz birbirinize..
herkes yerinde sağolsun

Ben sizin gibi düşünmüyorum. Anne babanın görevi, çocukları kendi ayaklarının üstünde duruncaya kadar onlara yardımcı olmaktır ama evlenirken yardım etmek gibi bir zorunlulukları yok. Evlenmeyi göze alabilen bir insan zaten kimseye muhtaç olmadan, düzenini kurmayı da göze almalı.

cnm ya hic uzulme. benim esimin aileside kendi ailemde oyle, ama hayatimizi kendi tirnaklarimizla kazidik, cok calistik, benim kuzenlere baba verdi ev araba, ne oldu fazla paranin degerini bilmeyen tembel insan oldular. Insan bazi seyleri kendi gerceklestirince icine daha cok basari hissi azim geliyor, unutma aileleri biz secmedik ama hayat cizgimizi biz cizdik.

Valla çok ama çok haklısın canım...Aynı durum bizde var...Benim kayınvalidemler hiiiççç ilgilenmezler bizimle maddi olarak..Durumları gayet iyi olmasına rağmen ,biz ev almak istiyoruz dediğimizden beri bizimle muhabbeti kestiler ki,onlardan birşey istemeyelim diye...Seninkileri bilmem ama benim kayınvalidemler çok bencildir

Sizin ihtiyacınız varken ailelerinizin maddi durumu iyi olupta yardım etmemeleri çok üzücü bence..ne yapacaklarmış fazla parayı acaba?
Benim artan param olacak ve çocuklarıma vermeyeceğim.bu mümkün değil
Ben rahat içinde olacağım çocuklarım kira ödemek için çırpınacak...allah korusun.

Eğer durum sizin anlattığınız gibiyse iki tarafada mesafeli durun,huzurlu olun

aileden beklenti içinde olunmamalı ama aile de durumu varsa desteklemeli diye düşünüyorum. Bu kira ödemek olmaz da -zaten ödemiyorlarmış gerçi de- ne biliyim doğum günlerinizde filan altın hediye etmek olabilir, pazara markete gidince bi şeyler beğenip bak bunu da sana aldım gibi olur. İnsan düşünüldüğünü hatırlandığını hisseder mutlu olur. Ben çok mu iyimserim acaba:26:?

evladın evlense de anne babalıktan emekli olunmaz. vermek zorunda değiller tabi ki ama bu iş zaten zorunluluğa dönüşmemeli. komşu değil ki bu evlat...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…