Aileler yardım etmek zorunda değil diyen arkadaşlar evli mi bilmiyorum insan başına gelmeyince anlamıyor. İkiniz de çalışıyorsanız durumunuz iyiyse tabi kendiniz alabilirsiniz eşyalarınızı ama aile de birşeyler yapmalı bence. Bazıları iş kendileri yapacakları şeylere gelince siz okumuş çalışan insanlarsınız biz karışmayız siz yapın derler ama evlendikten sonra senden gelinlik yapmanı beklerler.
O zaman da siz beklemeyin bizden dimi. Ama sen yapmazsan sorun ederler, başkalarının gelini şöyle diye anlatırlar.
Biz de eşimle ikimiz aldık eşyalarımızı, düğünümüzü de kendimiz yaptık, onların takacakları takılara kadar yaptık. Olmasa tamam dersin önemli değil, kimsenin düğün için kenerda 20-30 bin lirası yok herkes çabalayarak yapıyor borca giriyor, kredi çekiyor yapıyor. Ama onlar bizim için hiç zora sokmadılar kendilerini, sonra da onların gelini oldum eşim evlerine gidince annemin elini öp diyor öpmüyorum bu da bana zor geliyor sonuçta. Paraya gelince ben çalışıyorum ben alayım herşeyi başında kabul etmişim ama işten gelince yorgun olamam iş yapmam gerek onu düşünmezler gelinim çünkü. Biraz mantıksız değil mi?
Eşim ailesine destek olabilir erkek çünkü ama ben olamam destek olacaksam eşimin ailesine olmalıyım, sanki onlar büyüttü okuttu beni. Ama iş çocuk bakımına gelince benim annem baksın çocuğa öyle diyorlar.
Bir arkadaşımın düğünü var yakında, aile herşeyi alıyor üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor, işten onlara gittiğinde sen yorgunsun diyip iş yaptırmıyorlar.
İşte insan başkalarını böyle görünce üzülüyor, arkadaşım her şeyin en iyisini hak ediyor onun için çok seviniyorum ama insan kendinde görmeyince hüzünleniyor işte.
Aslında takmıyorum ihtiyacım yok onlara, biz çok şükür aldık eşyalarımızı borçlarımız da bitti, şuanda onlarla aynı şehirde olmak dışında bir problemim yok, sadece konu sahibini anladığımı belirtmek istedim.