SİZDE DE OLDU MU.NE YAPMALIYIM:-(

Gece Nemi

Güllerin Efendisi
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2014
120
200
23
35
Merhaba hanımlar. ..Günlük takip eder çok lazım oldukca da yorumlara katılırım ancak ilk kez konu açıyorum.hadi bismillah
2tane kizim var.biri martta 3yasina girecek insallah.diger kızım henüz 5aylik
son zamanlarda (2-3aydir filan) asiri dercede saclarim dökülüyo.cocuktan diyolar ama ilk kizimda bu derece bi sorunla karsilasmadim
ne yapacagimi bilmiyorum.farkli sampuanlar filan kullaniyorum bi faydasi yok.ne zaman elimi sacima atip uclardan hafif ceksem bi suru sac geliyo.derdime bir care
cevap yazarsaniz cok sevinicem.simdiden tesekkur ederim lutfen bilgi sahibi olanlar yazmadan gecmeyin ne yapabilirim neden bu kadar dokuluyo olabilir...sevgiler...

Bildigime gore hamilelikte ve emzirme donemine ozel vitamin ilaclari var.
oyle bi dukkanda Bi calisan oyle demisti.
Emzirdigin icin cogu vitamin kayboluyor vucudundan.
Bi arastir derim. Alabilirsin her eczanede sanirim.

Cok tesekkur ederim ilginize.her eczanede olur mu acaba.sivasin bi ilcesindeyim ama koy gibi filan değil yani.4 tane filan eczane var.insallah bulabilirim.sagol

protein eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir, bol bol süt ve süt ürünleri, et vb. tüketmeye çalışın
etkisi kişiden kişiye göre değişebilir ama aklınızda bulunsun, ben otacı'nın ısırgan otlu şampuanını kullanıyorum dökülme azaldı

Otacı...ilk defa duydum ilacla bunu deniyxem.cok teşekkür ederim ilginize

benim bir oğlum var ama oğlum 4-5 aylık olduğunda aynı bahsettiğiniz saç dökülmesini yaşadım.
elimi atmama gerek olmadan su gibi akıp gidiyordu saçlarım

büyükler, "bebek anneyi tanımaya başlayınca olur" demişlerdi.

ama araştırınca hormonal bir durum olduğunu öğrendim.
bir süre sonra kendiliğinden geçti.
dökülen saçlarımın yerine yenileri de çıktı zaten dert etmeyin :)

ama gene de bir kan tahlili yaptırın.
demir eksikliği, B12 eksikliği falan da saç dökülmesi yapabilir diye duymuştum.
eğer öyleyse takviye alırsınız.

B7, demir ve çinko eksiliğinde dökülürmüş saç. Benim de diyeti abarttığım bir dönem çok dökülmüştü. Bunun dışında hormonal sebepleri de olabiliyormuş.
Vitamin bu ne olacak demeyin, doktorlar kafanıza göre vitamin kullanmayın diyorlar, bir de siz emzirme dönemindesiniz daha dikkatli olmalısınız. Bence önce bir doktora görünün de, ne kullanmanız gerektiğini o size söylesin.

Bir doktora görün bence, dermotolojik bir durum da olabilir, psikolojik de ya da kan değerleri ile ilgili bile olabilir .

Sebebini bilmiyorum, ama ablam da doğumdan sonra da böyle olmuştu, dökülmesi çok artmıştı. ablmın saçı zaten seyrektir, kel kalacam diye korktu o da ama geri çıktı hepsi hormonal bir durum olabilir. Bir doktora görün istersen

="miranda79, post: 38636708, member: 3sırtı]benim bir oğlum var ama oğlum 4-5 aylık olduğunda aynsttiğiniz saç dökülmesini yaşadım.
elimi atmama gerek olmadan su gibi akıp gidiyordu saçlarım

büyükler, "bebek anneyi tanımaya başlayınca olur" demişlerdi.

ama araştırınca hormonal bir durum olduğunu öğrendim.
bir süre sonra kendiliğinden geçti.
dökülen saçlarımın yerine yenileri de çıktı zaten dert etmeyin :)

ama gene de bir kan tahlili yaptırın.
demir eksikliği, B12 eksikliği falan da saç dökülmesi yapabilir diye duymuştum.
eğer öyleyse takviye alırsınız.[/QUOTE]
TesekkUr ederim ilginize.aynen benimde oyle sırtım sactan gorunmuycek nerdeyse.elimi atiyirum bi suru sacc.kel kalicam diye psikolojim bozuldu saclarim seyreldi iyice...

benimde doğumdan sonra berbat döküldü eczanede satılan ampuller var isimleri bapanten bemiks bunları tatlı bademyağıyla azıcıkında sarı kantoran yağıyla karıştırıp saçlarıma sürüyorum daha bi iyi şimdi

allah bağışlasın yavrularınızı benim de 2 tane var oğlum 3 yaşında kızımda şuan 15 aylık .Benim saçlarım çok dökülürdü elimi saçıma attığım an elimde birsürü saç kalırdı .Tamam kesin kel olacam derdim.emziriyodum halada emziriyorum.Ama hatırladığım kadarı ile 10 aylık falan olunca öyle kesildi dökülme .Onun için korkmayın , tüm vitaminler anne sütü ile bebeğe gittiği için bu durumların olması normal gibi geliyor.Yani tek değilsiniz birçok arkadaşımdada öyle özellikle yenidoğanda en fazla başlar ve zamanla azalır.Genede dr ile görüşebilirsiniz.Belki ek vitamin yazabilir size.Sevgiler....

ilk çocuğunda vitamin ihtiyacın çok yoktu belkide ondan dökülmedi..
Bence test yaptır, çıkar zaten orada vitamin eksikliğindendir.
Şampuanla çözülmez..

Ne hamileyim nede lohusa gel görkiii benim acayip dökülüyooo dr gittim yakında kel kalacam dedim bol kahkaha attı kadınlarda olan mevsimsel dedi hiçbir şey olmaz dedi gerçekdende eskisi döküldü yenisi geldi şaka gibi

canım işyerinde bi abladan biliyorum onunda bu şekil olmuştu hatta abartmıyorum kellik derecesine gelene kadar saç dipleri görünüyordu saçları açılmıştı bayağı. Ama sonra 3 ay süreyle düzenli olarak sarımsak özlü şampuan kullandı hala kullanıyor ama ilk aydan itibaren etkisini hissetti ve gözle görülür bi çoğalma oldu dökülmeleri de bayağı azalmış saçları şuan bayağıı gür yani araştır istersen sarımsaklı şampuan aktarlarda bulunuyormuş

Benimde avuç avuç dokulurdu kendiliğinden düzeldi annem resmen kel kalmıştı abartmıyorum yanları açılmıştı hamileyken sonra çıktı yeniden korkma düzelir zeytinyağı saçi besler haftada bir sur bir saat beklet iyice yıka

evet canım doğumdan, benim bildiğin yumak yumak döküldü, elimi saçlarımın arasına atıyordum avucuma dolu dolu geliyordu, banyo kabus olmuştu hele, merak etme geçiyor

ben çinko kullanmıştım ama fayda etme, kendi kendine düzeldi, vucut bi şekilde dengeyi sağlıyor sanırım zamanla

sen önce bi test yaptır canım neyin eksik olduğunu tespit et bi de dökülüyo diye çok kafana takma. stresten de dökülüyo olabilir iki çocuk büyütmek stressiz olur mu :)
benim de bi dönem saçlarım elimi attıkça geliyordu. evli bile değilim.. dönem dönem olabilir

"eftaliia, post: 38636494, member: 367422"]protein eksikliğinden de kaynaklanıyor olabilir, bol bol süt ve süt ürünleri, et vb. tüketmeye çalışın
etkisi kişiden kişiye göre değişebilir ama aklınızda bulunsun, ben otacı'nın ısırgan otlu şampuanını kullanıyorum dökülme azaldı[/QUOTE]
Bildigime gore hamilelikte ve emzirme donemine ozel vitamin ilaclari var.
oyle bi dukkanda Bi calisan oyle demisti.
Emzirdigin icin cogu vitamin kayboluyor vucudundan.
Bi arastir derim. Alabilirsin her eczanede sanirim.
Tesekkur ederim tavsiyelerinizi dikkate alicam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…