Sizde de Oluyor mu?

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.516
1.665
133
Yillar gectikce hayati kaciriyormusum gibi geliyor?29 yasindayim,30'a girdim.Daha dün üniversitede okuyordum.Simdi meslege baslamisim ve 7.yilimdayim.Garip bir sekilde yaşlanıyorum. Insan yaslandikca daha kotu olacakmis gibi hissediyorum.Yaslanmak kotu bir sey mi?30'u bile kabul edemezken 50 de 60 da napcam ben.O günleri gorup görmeyeceğim bile mechul gerci de..Sendrom gibi bir durum yasiyorum.Bekarim bir de.Yasitlarim coluk cocuga karisti ben hala yalniz.Gerci benim tercihim.Ama uyumlu olabileceğim bir insan da yok.onceden umitliydim bu konuda.Anlasmak kolaydir saniyordum.Yillar gectikce herkesle anlasilmazmis onu anladim.Hah iste bu dedigim biri dr cikmadi ki.Kimle gorustiysem bunla omur gecnez dedim.Sanki kacan bir treni kosturarak yakalamaya çalışıyor gibiyim.Ama yanlis trene de binmek istemem..Yaslanmak kotu bir sey mi?Insan ruh esini nasil bulur?Ya cocugum olmazsa ki ben sinif ogretmeniyim ve cocuklara asigim..Yogun olmasa da boyle kaygilar icindeyim.Yardim eder misiniz bana?
 
Öncelikle evlenmek için yaşınızı dert etmeyin. Kuzenim 30 yaşında evlendi 4 yıl arayla 2 oğlu var. Eşimle lise sondan beri birlikteyiz. Ben 28 yaşımdayım kızım 16 aylık 30a bişey kalmadı diyorum. Kafamızda 30 yaşı bi yere koymuşuz yaklaştıkçada insan korkuyo. Hele çocuk olduktan sonra zaman öyle hızlı geçiyo ki hiç bişey anlamıyosun
 
Yaşlanmak kötü bir şey değil. Kaçan bir tren de yok endişe etmeyin. 30 yaş evli de olsa bekar da olsa herkeste aynı duyguları uyandırıyor. Geçecek.

Ama şöyle de bişey var, bu adamla ömür geçmez diyormuşsunuz ya, sizinle ömür geçer mi peki? Kötü huylarınız, katlanılması gereken davranışlarınız, idare edilmesi gereken alışkanlıklarınız yok mu? Evlilik denge kurma ve idare etme sanatıdır. Hiç birimiz dört dörtlük değiliz, karşımızdaki adamlar da dört dörtlük değil. İdare ediyoruz, görmezden geliyoruz, alttan alıyoruz karşılıklı bir şekilde. İnsanlara şans verin.
 
Evet haklisin.insanlara sans veriyorum. Ama olmadinsu ana kadar.
 
30 yaş insanın çok güçlü hissettiği sağlam bir yaş.
Çevremde 30 için çok kötü şeyler söyleyen tipler var, onlara tek kelime etmeyeceğim çünkü gerek yok , insan 30 olunca yaşlı biri olmuyor henüz
 
Kendi hayatınızı yaşayın, mutlu olmaya bakın; bu hayat kısa gerçekten. Kendinize, beden ve ruh sağlığınıza iyi bakıyorsanız ve hayatta kendi istediklerinizi gerçekleştirebiliyorsanız yaşlanmak kötü bir şey değil. Ben 40 yaşımdan sonra evlendim ve çok mutlu bir evliliğim var, buna rağmen bekar olup evlenmeyenler hiç üzülmesin diyorum. Bekar olmanın da evli olmaya kıyasla çok avantajları var evlenince elinizden giden. Evliliğin de iyi yanları var ama bekarlık sultanlıktır diye boşuna dememişler :) Mevcut durumunuzun tadını çıkartın, ister evli ister bekar. Çocuk istiyorsanız ileride evlat da edinebilirsiniz.
 
30 yaş hiç de geç değil ben de öğretmen adayıyım sınava çalıyorum 26 yaşındayım ben de aksine 30 a doğru evlenmek istiyorum erken evlenmek bana sıkıntılı geliyor çünkü biraz baba evının rahatlığını evlenince bulamam ama sizin yaşınızda insan ne istediğini bilir çoğu arkadaşım ilk maddiyat ve tipe bakıp evlendıler çoluk cocuğa karışanlarda oldu ancak sıkıntılılıar boşandı bazıları çünkü karakterden önce başka şeylere önem verdiler. Şuan ben sadece karakteri iyi mi yanında mutlu muyum huzur veriyor mu eğleniyor muyum buna önem veriyorum bir de elinde güzel bi mesleği olsun zaten ıkı kişi el ele verip evini arabasını alabilirler. 30 yaş da artık genç yaş eskiden orta yaş grubu gibi bakılırdı şimdi 50 yaşındaki insanlar orta yaş grubu kendinize baktığınız sürece o yaşlarında tadını çıkarıcsksınız her yaşın farklı bir güzelliği vardır
 


Ben de 29’um. Meslektaşız :) yaşlandığımı düşünmüyorum. 2. üniversitemi kazandım mühendislikten :) hala öğrenci modundayım, öyle de sanıyorlar. Yani bence çalışmanın getirdiği bir yorgunluk olabilir o yüzden böyle hissediyorsunuzdur. Yalnızlık için bir tavsiyem yok, ben de bekarım henüz bir ilişkim var ama.

Şuna inanıyorum biraz, “bunla ömür geçmez” diye direkt sallamak yanlış olabiliyor. Bir insanı tanımadan sevemezsiniz bence. Ben niyeyse böyle düşünüyorum. Tanıdıkça daha çok seviliyor. Dört dörtlük bir insan, hayat, ilişki yok. Mutlaka sorunlar olur, kavgalar olur önemli olan bunların altından kalkabilecek bir anlayışta insanla beraber olmak. Hiçbirimiz düşündüğümüz kadar iyi kalpli, mükemmel, güzel, süper insanlar değiliz. Birbirimizde olumsuz gördüğümüz yönlerimizle varız. Tanıştığınız insanlar, belki sizin için de başka şeyler düşünüyorlardır ya da “bununla ömür geçmez” diyorlardır?

Biraz kendinizi yenilemek, yeni şeylere katılmak iyi gelebilir.
 
Aynı yaştayız. Bazen düşününce şaşırıp, endişeleniyorum ama en güçlü hissettiğim yaştayım ona eminim. Ben bu yaşı sevdim garip bir şekilde. Evlenir miyim, çocuğum olur mu bilmiyorum. Ama hazır da hissetmiyorum, o sorumluluğu kendimde bulmuyorum. Oysa bundan 5 yıl önce çok hazır ve bu sorumluluklara hazırdım, garip
 
Bunun medenı durumla alakası yok bence bende 27 yasındayım aynı duygulara sahıbım cok uzuluyorum 25 ten sonra yaslanıyorum dıye evlıyım ıkıde cocugum var. Ama ıste ınsan takıyor kafaya eskıden yuzum sıvılce doluydu 17 yasında fılan kendımı cok guzel buluyordum sımdı bı sıvılce cıksa yaslılıga baglıyorum kendımı cırkın hıssedıyorum. Acayıp takmıs durumdayım 30 dan sonrasını hemde kendımı 19 yasında hıssetmeme ragmen hala o sekılde gıyıp o sekılde davranıyorum ama yıllar gecıyor varsa buna cozum bulan yazarlar ınsallah bende okurumm
 
Sizde benle aynı kafadasınız tabi ben evli ve iki çocukluyum.Ama sanki hala bir şeyler eksik hayallerim yarım gibi hissediyorum .Ama o hayal umut insanı dinç tutuyor gibi.Mesela güzel bir şehire deniz kenarı olsun istiyoruz yerleşmek orda ev sahibi olup kendimize göre ev dizmek bahçeli olsun falan diyoruz .Çocuklar daha imkânlı yerde büyüsün falan filan hayalimiz bu.Şimdi yaşadığımız yer ilçe evimiz okula yakın sürekli veli ve öğrencileri görmek iç içe olmak yoruyor bizi. Ben 33 eşim 39 yaşında geç kaldık gibi düşünüyoruz .Önceden sanki hayallerimi daha çabuk gerçekleştiriyordum şimdi cesaret istiyor malesef..
 
36 yaşındayım. Kendimi çok genç hissediyorum. 30 yaşa anlam yüklemek çok saçma . Güzellik sektörünün kadınlara dayatması bence. 30dan sonra anti aging adı altında daha pahalı ürünlere geçmemizi istiyorlar
 
Cnm senin yaşındayken başladı aynen bu duygu bende. Şimdi 40 yaşındayım. Evlendim bir çocuğum var ama o başka konu, hayatı yakalama yöntemi değil yani. Evet yaşlanmak kötü bişey, boş teselliler bana göre değil. Sadece şu var ki yapacak bişey yok, herkes bu dönemlerden geçecek. Iş ki kimseye muhtaç olmadan yaşlanalım.
 
30 a girerken oluyo oyle seyler
Sonra geciyor o yaslarin tadinin ayri okdugunu farkediyor insan.20 lerimde olmayi istemezdim ya ben 35 imde mutluyum.
 
Galiba hakkisin.Aleovera cicegi tek gecerim.Hem suyunu ic.hem jelini krem olarak kullan.hem de cildini temizle.hem ekonomik hem guzel.
 
ben de 28 yaşındayım.25 yaşında iken biriyle tanıştım evlenme aşamasına geldim çeyizlerimi bile aldım fakat ayrıldık.şu an neden evleneyim ki diye soruyorum kendime.yani açıkcası evlenememe gibi bir korkum yok.isteğim de yok.her şeyiyle emin olmadan bu işe girişilmeyeceğini anladım çünkü.bekar olmanın hele ki mesleğin var ise paranı kazanıyor isen çok çok güzel yanları var.ama asıl önemli olan hissettiğin yaş.benim 30 olmama 2 yıl var ama yaş aldıkça daha da çocuklaşıyorum.ve 25 yaşında iken bu kadar enerjik ve mutlu değildim.bende tersine işliyor galiba :) ikizler burcu olmanın etkisi de olabilir
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…