sizde hangi dogum

elnare

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2012
808
51
68
33
kızlar kafan cok karışık 7hafta sonra inş dogumum var .fakat hala kararsızım sezeryenmi normal dogumu hangisi daha iyidir .dogum hikayeniz yakınlarınızın hikayeleri varsa yazın .tavsiyelerinizi bekliyorum .
ben ilk başlarda normal dogum düşünüyordum faka aylar ilerledikce aşırı stres ve korku yarandı bende .dün kontlolüm vardi herşey normal dedi doktör fkt bebişim biraz kilolu karnım davul gbi dogurmaya geldim sandılar
.oyuzden cok korkuyorum ben sezeryen istiyorum .sezeryenle ilgili bilgileri olanlar yorum atsın

Buna doktorunuzun karar vermesi en doğru olanı sizin ve bebeğiniz için en iyi olanı tercih edecektir herşey normalse normal yapın ben sezeryan oldum sezeryanın hiçbir yan etkisini yaşamadım
çokta memnunum ama herkes benim gibi olmayabiliyor siz kendinizi doğum şekline adapte etmeyin kimseden doğumunu anlatmasını istemeyin ki fikriniz değişmesin
olaki normale karar verdiniz doktorunuz sezeryan dedi benim gibi ağlamayın

salak doktorum henüz birşey demedi .25de gel bakıp karar veririz diyor .zaten annem yüzünde gidiyorum onun yanına annemin arkadaşı annemde sezeryen yapmama karşı düşün doktoru doldurup duruyor sen bizim deli kıza bakma dogurt gitsin diyor .buyuzden annemlede kavgalıyım .sanki ben cocugum ne desem geçiştirmege calışıyor kafayı yiyecem

Daha zamanınız var şuan için sezeryanlık bişey yok demek ki

ben doğum yapmadım ama çok doğum hikayesi dinledim ve okudum(sağlıkçı arkadaşlarım çok).
bir problem yoksa normal doğumu tercih edin diyorlar. normalden sonra annenin toparlanması çok kolay oluyor.
bazı dr keyfi olarak normal veya sezeryan diye diretiyor, siz sebepleriyle hangisinin size uygun olduğunu dr unuzdan öğrenin en iyisi...

sizde bebek büyük olacaksa(tahmini doğum kilosu fazlaysa) ve normalde minyon bir bayansanız(veya çatınız dar ise) sezeryana soğuk bakmayın bence.
en iyi seçimi, muayene sonrası dr verir aslında. her şey normale uygun olsa bile, doğum gününde zorunlu sezeryan de olabilir... iki ihtimale de soğuk olmayın bence.

Ben memnunum dediğim gibi umarım sizinde öyle olur

ben kızımda ilk hamilellik normal, oğlumda ikincisi sezeryan, bilseydim başta hiç okadar acıya katlanıp normal doğurmazdım.. Ama benim normal doğumum suyum bittiğinden kuru oldu ve rahim ağzı dardı..Sağlıcakla, bir nefeste kurtulursun inşallahh

benim ablam .dogum yaptıgı anı hatırlıyorumda yüregim sızlıyor .normal dogum yaptı 2cocugu var .ilkinde neler cekdi neler dogum okadar agır gectiki allah korudu ölümden döndü .28dikiş atdılar .3ay tuvaletde zorluk cektı 40 gun dogru dürüs oturamadı ne günlerdi o öyle .2ciyide en az onun yarısı kadar zor dogurdu yne dikis atmak zorunda kaldılar .oda ilk günden sezeryen istemişti sırf annem yüzünden okadar eziyet cekti garıbım .simdi jinikolok yanına gidiyor rahminde sorunları var .bunları görünce asla normal dogum yapmak istemiyorum .bide ablamın eltisi 2cocuk dogurdu sezeryenle şimdide 3cuyu doguracak gün sayıyor maşşallah hic sorunları yok .bunları görünce kafam cok karışıyor

Doktorun salaksa başka doktora gidebilirsin,salak demen gerekmez.

acı eşiğin düşükse sezeryan yap. ben epidural normal yaptım 4 cm açılana kadar çektiğim sancı yetti, epiduralden sonrası harikaydı.

elnare, doktora salak demeyin. doğum yaklaştıkça anlaşılıyor kolay mı zor mu olacağı. gebelik sürecinde son haftalarda, vücut kendini doğuma yavaş yavaş hazırlıyor. önceden bilgi verememesi bu yüzdendir.

cnm bak şimdi salak kelimesi agır oldu biliyorum ama doktorda az degil .8aylık gebeyim her ay hatda bazı aylar 2kes kontrole gitdim .bikere bile bana eli degmedi karnıma bakmadı hiç kontrol yapmadı .yanına gidiyorum beni göderiyor analizler için cevapları alıp tekrar yanına geliyorum asistanı nabzımı fln tansyonumu fln ölcüyor yan odada .sonra yne yanına giriyorum sonuçlara bakıyor vitamın fln yazıp yolluyor .nasılsın bile demez .zaten hep yogun ya yanında arkadaşı var yada telefonla konuşur .kendiside şöbe müdiri baş hekim yani .demin dedigim hep yogundur ya keyiflidir ya sinirlidir .sırf annem yüzünden zorla gidiyorum onun yanına .gelde hakaret etme .her seferinde para veriyorum kagıt degil .başka doktorların hastalarınıda görüyoruz .benimki cok ilgisiz hatda ilgi sıfır neden doktorüm varken beni hep üniverstelerden deneyim toplamak için gelen asistantlar kontrol etmeli ki .valla kusura bakmayın ne hakaret etsem az

ileri dönem kontrollerini bilemiyorum canım, ne yaparlar, ne yapmazlar.
ben 9,5 haftalık bebeği kalp durmasından kaybettim. benim dr da, biraz ilgisizdi. her kontrolde alttan ultrasonla baktı. şikayet var mı diye sordu. folik asiti şu kadar kullan dedi, gönderdi. özelde idi dr, iyi para veriyoruz ama 5 dk lık görüşme yapmıyordum. ama çok yoğun çalışan biriydi, ona da hak veriyorum bir yandan. yoğunluğa özgü dalgınlığı da vardı bariz. pek bilgi vermedi. ama riskli bir gebelik geçireceğim için, benim risklere karşı daha deneyimli ve bilen bir dr a denk gelmedim bu zamanlarda. mecburen ona devam edeceğim.

ama bebek hakkında daha ayrıntılı şeyler öğrenmek için, ve risklerim olduğu için fazla fikir almaya önem verdiğim için; 2 doktor kontrolünde olmayı planlıyorum.
2. doktorumu da özel poliklinikten seçeceğim(fiyat olarak zorlamayacak yine de.)

senin riskli bir durumun yoksa(umarım yoktur), doktorunu daha erken değiştirebilirdin veya 2 dr un kontrolünde olabilirdin. son haftalarda ve diğer bebeklerde, çift dr kontrolünde olabilirsin.
riskli bir durum olmadıkça, genelde tavırları bu oluyor. başka dr ların bir haftada baktıkları hastaya, yoğun dr lar 1 günde bakıyor. sohbet konularında haklısın, mesai saatinde hastayla ilgilenmeli ama şikayet edebilecek kimse de yok, başhekim malum...

sırf annem yüzünden onun yanına gidiyorum .yoksa o doktorun tavırlarına katlanmazdım .biz 2kardaş 2mizde evliyiz ama hala annem bizim yerimize kararlar alır .ablamda sırf annem yüzünden normal dogum yaptı doktor sezeryen olması daha uygun demişti .ablam la ben aynıyız .onunda karnı büyük bebek kiloluydu benimde öyle.ondada rahim agzı darlık vardı gecen ultrason doktorü bi altdan kontrol yaptı (kendi doktorüm yapması gerekiyordu) cok dar dedi normal dogum yapsan bile kesik atmak zorunda kalacaklar dedi .böle durumdada annenin suyu bitiyor kuru kuru dogurmak zorunda kalıyorsun .ablamın nasıl zorluklar cektigini biliyorum .ve bunlara ragmen annem yne ısrarcı doktorda bi başka tuhaf beni bikerekontrol etmezken ne diye illada normal doguma ısrar ediyor anlamıyorum .gebeligimin ilk başlarında bi arkadaşım önermişti doktor vardı cokta cici kibar ve ilgiliydi 2kes kontröle gitmiştim yanına hertaraflı kontröl yapmıştı .taa annem bize taşınana kadar ona gitmegi düşünüyordüm .annem geldi beni mecbur şimdiki doktörüme götürüyor .karşı cıkıyorum buseferde kes sesini hayatında kaç kez gebe kaldın dogum yaptın diyor bana .annemlede kafgalıyım zaten .bi araştırayım dedim sezeryen nasıl bişey diye çünkü sagolsun annem beni sezeryenden tiksindirmek için elinden geleni yapıyor.

9+3 hamileyim. aranizda 2 li test yaptiranlar varmi? nasil bi wey? bilen varsa cvb yazsin lutfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…