Sizde kışın böylemisiniz🤔

Depresyonun biyokimyasal sebepleri arasında kabul edilen serotonin adlı madde kışın çok aktif olamıyor. Bende de öyle maalesef. Birçok insan böyle, ismi de vardı sanki.

İsatnbuldayim şubat ayı geldi ama kış gelmedi resmen. 🙄 Ben de soğuk havayi, yagmuru, kari çok sevmem, enerjim düşer ama kar yağsaydi keske diyorum yani...

Merhaba arkadaşlar dert diye yazmıyorum allahın verdiklerine binlerce şükürler olsun hamdolsun.her kış mevsimi klasik bu durumu yasadıgm için fikir almak istiyorum.ne zaman kıs gelse içimden hiç bişey yapmak gelmiyo artı cok daralıyo içim gereksiz bir hüzün endişe bazen bşeyleri kafaya takma gereksiz alınganlıklar yasıyorum baharın gelmesiyle bitiyor.doktora gitmek istemiyorum hemen malumunuz ilaç veriyorlar kullanmak istemiyorum.tüm bi kış kış uykusuna yatsam keşke.sizdede oluyor mu bu tek benmi böyleym acaba
D vitaminini güneş sayesinde üretiyoruz vücudumuzda. Kışın pek güneş görmediğimiz için doğal olarak D vitamini düşüklüğü yaşıyoruz, takviye almıyorsak. D vitamini ve B12 eksikliği, trigliserid yüksekliği de yorgunluk halsizlik hissi yapar. Eğer baktırmadıysanız bir baktırmanızı öneririm. Bende 5 çıktı D vitamini, normal değerin en düşüğü 30’muş 😅. Aile hekimi yardımıyla takviye kullanacağım ben de.

Kışın kötü bi olay yaşadınız mı? Mesela ben 2017 kışında travmatik bi olay yaşadım ve o tarihlerde kendimi mutsuz ve kaygılı hissediyorum. Bunu kışa bağlıyodum ama düşününce olaydan kaynaklandığını fark ettim.
Evet kışın birden fazla kötü olay yasadım.ilk saglık problemim kılındı.en yakın akrabalarm hep kışın oldu.ayrılıklar üzüntüler kışın.hiç bu yönden bakmamıstım tesekkur ederm

Bende böyleyim. Kış uykusuna yatsam yeridir, kış hiç olmasa keşke. Bunun adı var "SAD: seasonal affective disorder" yani "mevsimsel duygu durum bozukluğu". Bizim ülkemiz aslında güneşli bir ülke sayılır ama İsveçte falan SAD çok sık görülür ve orada Işık tedavisi uyguluyorlar böyle bireylere. Bizim ülkede var mı bilmiyorum araştırın isterseniz veya Mersin gibi bir şehre yerleşeceksiniz oraya kış neredeyse hiç gelmiyor :)

Cok ilginc bunu anlayamiorum bi turlu. Ben de tam tersi kış ve kapali havalar tam benlik. Anksiyetem azaliyor icim huzur doluo. Insanlarin cikip gezemio oluşları sokaklarin bosalmalari acayip bi guven veriyo huzur kaplatio içimi. Herkesin kendi kabugunda oluşu. Hic yaz gelmese aramam yemin ediorum. Hele ilk bahar beni acayip hüzünlendirir agaclatin beyaz beyaz cicek acmasi hep ölümü kaybettiklerimi hatirlatir. Sonbahar keza ayriliklari hatırlatir sevmem.

Tamamen bende boyleyim. İki gundur hava soguk olsa bile gunesli oldugu icin mutluluk kapladi icimi❤️

Merhaba arkadaşlar dert diye yazmıyorum allahın verdiklerine binlerce şükürler olsun hamdolsun.her kış mevsimi klasik bu durumu yasadıgm için fikir almak istiyorum.ne zaman kıs gelse içimden hiç bişey yapmak gelmiyo artı cok daralıyo içim gereksiz bir hüzün endişe bazen bşeyleri kafaya takma gereksiz alınganlıklar yasıyorum baharın gelmesiyle bitiyor.doktora gitmek istemiyorum hemen malumunuz ilaç veriyorlar kullanmak istemiyorum.tüm bi kış kış uykusuna yatsam keşke.sizdede oluyor mu bu tek benmi böyleym acaba
Bende öyleyim hava da ota bo...😂 birden modum değişebiliyor benim burcum da öyle zten. Napcaz bilmem

Mesela ama şuan güneş var yaz görünümlü bu beni mutlu ediyor şuan misal ama bazen yağmur kapalı hava mutlu eder değişiyor kafamda deli sorular😂😂

Cok ilginc bunu anlayamiorum bi turlu. Ben de tam tersi kış ve kapali havalar tam benlik. Anksiyetem azaliyor icim huzur doluo. Insanlarin cikip gezemio oluşları sokaklarin bosalmalari acayip bi guven veriyo huzur kaplatio içimi. Herkesin kendi kabugunda oluşu. Hic yaz gelmese aramam yemin ediorum. Hele ilk bahar beni acayip hüzünlendirir agaclatin beyaz beyaz cicek acmasi hep ölümü kaybettiklerimi hatirlatir. Sonbahar keza ayriliklari hatırlatir sevmem.
Mesela ama şuan güneş var yaz görünümlü bu beni mutlu ediyor şuan misal ama bazen yağmur kapalı hava mutlu eder değişiyor kafamda deli sorular😂😂
Sanırım biraz o mevsimde neler yasadıklarmzlada alakalı birazda kişisel özelliklerimizle alakalı

Ben çok severim kışı, kış bebeğiyim ondan belki, sıcacık kahveler battaniyeler yılbaşı Işıl ışıl oh, yazın da ayrı bir tadı var ama sıcak sevmiyorum

Back
X