Size açılan birine hangi koşullarda şans verirsiniz?

şöyle örnek vereyim arkadaşım
elimizde 2 adet erkek var sayı fazla da olabilir o senin cazibene kalmış:27:
eğer niyetim geleceğe dair bişeylerse henüz duygu namına bişeyde yoksa
mantıklı olana öncelik veririm
mesala işi var mı, kariyeri ne, kariyer geleceği var mı,
eli ayağı düzgün mü, temiz mi, cıvık mı, iki kelam edecek zekası var mı? gibi gibi

adaylardan hiç birine duygusal anlamda hissin yoksa
işin daha kolay bence.
kelekleri tanıyıp öğrenir elersin
kalan sağda iyiyse tanımaya değerse şans verirsin.

ben zamanında öyle yaptım
aşıkken mantıklı karar vermek zor
ama mantıkla haraket edip aşık olmak daha zor.
gözün her falsosunu görür mantıklıyken algıların açık olur
ama onca dikkate rağmen bi yamuk göremiyosan o adam düzgündür
aşık olabilirsin yani:37:

ne demişler aşık olduğunda evlen, ama aşıkken evlenme:34:

Haklisin canim bu zamana kadar tanidigim büütün erkekler ilk basta kusursuz anlattilar kendilerini ama herkeste, cidden diyorum hepsinin altindan bi b*k cikti, o yüzden en mantiklisi cevresinden sorusturmak. Cevresini de bilmiyorsan ozaman isi gercedkten sansa birakican :D:D

dimi dimi dimiiiiiiiii!!!!!!! ya ben en başta bütün kusurlarımı anlatırım, bak asabiyim sinirliyim, anam beni çok şımarttı babam çok serbest bıraktı yemek bilmem temizlik bilmem fazla falan diye. ama karşıma geçen adamlar mübarekler hepsi kusursuz sen de behlül ben diyeyim şehzade mustafa. tipsiz olan adam bile ben yakışıklıyım dedi yav. ben suratına hayır değilsin diyodum yok sen öle diyosun ama ben yakışıklıyım diye cevap veriyolardı. bozamıyodum da herifleri. nerde yetişiyo bunlar ya başka gezegendemi???

3-5 zibidi yüzünden hiç evlenemicem yav. önyargı önyargı. boşuna okuduk yeminle.

şöyle örnek vereyim arkadaşım
elimizde 2 adet erkek var sayı fazla da olabilir o senin cazibene kalmış:27:
eğer niyetim geleceğe dair bişeylerse henüz duygu namına bişeyde yoksa
mantıklı olana öncelik veririm
mesala işi var mı, kariyeri ne, kariyer geleceği var mı,
eli ayağı düzgün mü, temiz mi, cıvık mı, iki kelam edecek zekası var mı? gibi gibi

adaylardan hiç birine duygusal anlamda hissin yoksa
işin daha kolay bence.
kelekleri tanıyıp öğrenir elersin
kalan sağda iyiyse tanımaya değerse şans verirsin.

ben zamanında öyle yaptım
aşıkken mantıklı karar vermek zor
ama mantıkla haraket edip aşık olmak daha zor.

gözün her falsosunu görür mantıklıyken algıların açık olur
ama onca dikkate rağmen bi yamuk göremiyosan o adam düzgündür
aşık olabilirsin yani:37:

ne demişler aşık olduğunda evlen, ama aşıkken evlenme:34:

bacım ben bunları çerçeveletip duvara asarım bak. eline sağlık

sen düzgün olan adama aşık olmayı nası başardın hakkaten. ben nerde it kopuk var onlara aşık oluyom yav. o yüzden artık gidene değil gelene bakıyom hep. ama onlar da hepsi bacım hepsi gardaşım, evime alıp besliyim falan öyle bi toprak analığım geliyor üstüme, yahu diyorum olmayan östrojenlerimle hangi feromonu yayıp etkiledim ben bu adamları. feromonları aşık olduklarıma göndermeye çalışırken yanlış yere sapıyo galiba. oof of. hoş bi tanesi beni tanıyo da geldi söyledi, diğerinin anası beğenmiş aileler tanışıyo öle görüşcem bildiğin blind date. ama taıdığım eleman da bak eleman diyorum yani hiç bişi yok.

bu yaşıma kadar çok mu çirkindim de bu yaşımda patlama yaşadım yav. inanın hiç alışkın değilim nölüyo yav.

bacım ben bunları çerçeveletip duvara asarım bak. eline sağlık

sen düzgün olan adama aşık olmayı nası başardın hakkaten. ben nerde it kopuk var onlara aşık oluyom yav. o yüzden artık gidene değil gelene bakıyom hep. ama onlar da hepsi bacım hepsi gardaşım, evime alıp besliyim falan öyle bi toprak analığım geliyor üstüme, yahu diyorum olmayan östrojenlerimle hangi feromonu yayıp etkiledim ben bu adamları. feromonları aşık olduklarıma göndermeye çalışırken yanlış yere sapıyo galiba. oof of. hoş bi tanesi beni tanıyo da geldi söyledi, diğerinin anası beğenmiş aileler tanışıyo öle görüşcem bildiğin blind date. ama taıdığım eleman da bak eleman diyorum yani hiç bişi yok.

bu yaşıma kadar çok mu çirkindim de bu yaşımda patlama yaşadım yav. inanın hiç alışkın değilim nölüyo yav.

bak bu yaşadıkların iyiye işaret ben de yıllarca şimdi evli barklı kadın yakışmayacak muhabbeti ama
bizbizeyiz şurda:27:
nerde it kopuk işe yaramaz serseri, faydasız adam var onlara denk geldim
sonra bi ara nadasa bıraktım kendimi eşimden evvel bi kıymete bindim bi kıymete
yağıyo böyle teklifler, öyle yemek teklifi falan da değil direkt evlenme bi de:53:
dedim noluyo ki böyle hayrolsun:26:
kafam karıştı tabi hepsi has kendi çapında iyi arkadaşlar:1:
sonra dedim kızım sen ne istiyosun
gelecekten aile olmaktan anladığın istediğin ne
huzur güven ve sevgi..
bunların hepsini aynı anda verebilecek bi eşim vardı
belki de nasip alın yazısı ben onda gördüm öyle istediğim öyle yazıldığı için
artık liseli ergen olmadığına göre evlilik ümidiyle başlıcak ilişkilerin
hal böyle de olunca az biraz mantıklı olman lazım
evlilik başka bişeye benzemiyo laylaylomla kara kaşla kara gözle gitmiyo
o adamla arkadaş sırdaş olabiliyosan
o varken daha güçlü ve güvende hissediyosan
ahlakı vicdanı ve çalışma azmi de varsa
doğru adam odur.
sorunlar karşısında güçlüyse sadece çözüme odaklı netse
uğraştırmaz o tip adamlar.
yeter ki gerçekten büyümüş, olmuş olanı tercih et.

Merhaba.. Naçizane olaraktan konunuza yorum yapayım dedim.. :16: Kolay kolay oturup da birisine şans vermem.. Hatta birilerinin beni beğenmesine uyuz olabilecek kadar abartı ve gereksiz bir egom vardır.. :44: Hasbel kader şans vereceğim diyelim kriterim sanırım şunlar olur...

*İnsanın cahil olanını sevmem.. Genel kültür konuşurum bakarım ne kadar bilgisi var ( sebep: ilerde evlenince sürekli canım cicim olmayacak sonuçta elbet yorumlayacağımız nesnel şeyler olacak.. bakarım ne kadar konuşabilirim diye, ömür geçer mi diye..)
*Üslubuna, kelimeleri nasıl kullandığına bakarım (sebep: yarın öbür gün bana nasıl hitap edeceğine, benimle diyaloglarının ne kadar yapıcı/yıkıcı olacağını analiz ederim..)
*Olmamış bir olayı olmuş da ben duymuşum gibi anlatırım.. Mesela falanca kişi şöyle yapmış böyle yapmış diye.. ( sebep: yaşayabileceğimizi düşündüğüm birşeydir yada nabız ölçmek amaçlıdır anlattığım olay ki, o anda nasıl tepki verir önceden bileyim terazime ekleyeyim diye..)
*Aile yapısına bakarım, ailesiyle diyaloglarını öğrenirim.. ( hem ailesel olarak çok eksik büyüdüğüm için acaba doldurabilecekler mi diye, hem de insan ailesine nasıl davranıyorsa [iyi-kötü] ilerleyen zamanlarda mutlaka aynı davranışı bana da sergileyecektir.. )
*İşinin ne olduğu da önemlidir elbet.. Kişinin kalitesi çevresiyle doğru orantılıdır bence.. İş kaliteliyse, çevre de öyledir.. Çevre öyleyse o insan da öyledir.. Kaliteli insan her ortamda karşısındakini taşıyabilir.. [ Kalitelilikten kastım sadece maddiyat değil elbet]

Ben önce görüntüye bakarım duruşu bakışları hoşuma gitmeli
Şans vermek tanımak içinde Yaklaşımı önemli...
Beklentisi ne düşünceleri ne yani amacı ne?
Yaş iş aile memleket v.s özelliklerine sonra bakarım...

bacım buluşmaya bile karar vermedim şu an. sağol ilgin için hemşocum.

durumu özetliyimmi. karşımda 2 seçenek var, biri ile aileler vasıtasıyla tanışıcam ama ne o ne de ben şahsını hiç görmedim bilmiyorum.
ikinci şık, bana açılmış birisi. hiç beklemediğim. hiç bişi hissetmediğim. cevap vermem lazım.

ilki işin tezeğini çıkardı, buluşcaksak buluşalım kardeşim ortaya bi laf atıldı gerisi gelmedi. onu %90 olmıcak gibi düşünüyorum artık.
diğeri işte ah diğeri. çok düşünüyorum bi yere oturmuyo ama işte.

hayat beni neden yoruyosun.

bu arada cevap veren herkese teşekkürler, en bi can kulağımla dinleyip en dip köşelerine yazıyorum beynimin. devamını da bekliyorum bacılarım mahrum bırakmayın sizin düşüncelerinizden çok ihtiyacım var şu sıra.

en azından bi defa karşılıklı görüşüp ona göre mi karar versem? ama karşılıklı oturunca da vazgeçersem ben bi daha gelmicem demek şrfsizlik olmazmı. ümit verdin madem niye devamını getirmek için çabalamıyosun demez mi. ah alırmıyım. hı.

Son düzenleme:
Bana bu konularda ennnnnn itici gelen şeydir araya senin deyiminle 98743672648932479 kişi sokmak. :)
Cidden böyle olunca hemen soğuyuveriyorum.
Adam gibi çık karşıma böyle böyle de anlat derdini değil mi?
Delikanlı ol biraz yahu!
Ay beni de hep böyleleri bulur.
Tabii şimdi büyük konuşmak da istemiyorum sonuçta kimin nasibini nerede nasıl hangi yolla bulacağı belli olmaz ama bana nedense ailesinin yönlendirmesiyle tanışan erkekler de biraz tuhaf geliyor ne bileyim. Ama sen yine de bir tanı derim onu da. Belki şartlar onu buna yönlendirmiştir değil mi belli mi olur. Ne alakası var canım ne şrfszliği, zaten asıl doğru olan beğenmediysen eğer pat pat söylemektir. :)

Son düzenleme:
Bana bu konularda ennnnnn itici gelen şeydir araya senin deyiminle 98743672648932479 kişi sokmak. :)
Delikanlı ol biraz yahu!
Tabii şimdi büyük konuşmak da istemiyorum sonuçta kimin nasibini nerede nasıl hangi yolla bulacağı belli olmaz ama bana nedense ailesinin yönlendirmesiyle tanışan erkekler de biraz tuhaf geliyor ne bileyim. Ama sen yine de bir tanı derim onu da. Belki şartlar onu buna yönlendirmiştir değil mi belli mi olur. Ne alakası var canım ne şrfsizliği, zaten asıl doğru olan beğenmediysen eğer pat pat söylemektir. :)

ben davranışlarına bakarım.. serseri değilse serseriden kastım( iişte biraz daha ağırbaşlı , hemen lafa atlamayan, boş konuşmayıp mantıklı olan biriyse ) görüşmeyi kabul ederim...bir şans verebilmem için ise 2-3 hafta ya da 1 ay onu tanımam gerekir o yüzden konuşurum..1 ay sonunda karar veriririm.eğer istediğim gibi ağırsa nerde nasıl davranacağını biliyor ve mantıklıysa şans veririm..
kısacası çok yakışıklı ama çok boş konuşana da bakmam.. tipsiz ama çok akıllı kararlı iyiye de bakmam..ortası olmalı.

Delikanlı ol biraz yahu!
Tabii şimdi büyük konuşmak da istemiyorum sonuçta kimin nasibini nerede nasıl hangi yolla bulacağı belli olmaz ama bana nedense ailesinin yönlendirmesiyle tanışan erkekler de biraz tuhaf geliyor ne bileyim. Ama sen yine de bir tanı derim onu da. Belki şartlar onu buna yönlendirmiştir değil mi belli mi olur. Ne alakası var canım ne şrfsizliği, zaten asıl doğru olan beğenmediysen eğer pat pat söylemektir. :)

evet bacım kendi açılabilecek adam kendi açılmalı kesinlikle katılıyorum. bence öyle olduğu halde araya adam sokanlar reddedilmekten korkan ödlekler :) böyle olunca direkt reddedilmemiş oluyo dimi :P

bi keresinde işyerimde birisi geldi. birisisinin bi arkadaşı varmış beni görmüş beğenmiş görüşmek istioymuş. dedim kimdir nedir? ben kabul etmezsem söylemiceklermiş. :) yani ben kimin neyin nesi olduğunu bilmediğim bi adama evet dicem o kadar koca meraklısıyım ya, ben evet diyince açıklıcaklar kim olduğunu. muhtemelen çok iyi tanıdığım biriydi ama ortaya çıkmaktan korkmuştu. böyle adam kabul edilir mi Allah aşkına? böyle saçmalıklar da oluyo işte. evlenme yaşına gel kızdan kork. bunu okuyan ve böyle olan erkek varsa en yakın camdan atsın kendini, görsün hayat kısa :)

aile olayına ben çok soğuk değilim ama işte blind date olunca da napcağını bilmiyosun. karşına ne çıkacak. beklentiyi çok aşağı tutmak lazım :P

ben davranışlarına bakarım.. serseri değilse serseriden kastım( iişte biraz daha ağırbaşlı , hemen lafa atlamayan, boş konuşmayıp mantıklı olan biriyse ) görüşmeyi kabul ederim...bir şans verebilmem için ise 2-3 hafta ya da 1 ay onu tanımam gerekir o yüzden konuşurum..1 ay sonunda karar veriririm.eğer istediğim gibi ağırsa nerde nasıl davranacağını biliyor ve mantıklıysa şans veririm..
kısacası çok yakışıklı ama çok boş konuşana da bakmam.. tipsiz ama çok akıllı kararlı iyiye de bakmam..ortası olmalı.

bazen kriterler tutsa da içinden olmıcakmış gibi geldiği oluyo mu? ben öyleyim de şu an.

en iyisi amonra gibi nadasa çekiyim kendimi, sonra ayık kafayla anlarım kimin bana göre olduğunu. ikisiyle de görüşmicem sanırım.

Beni sadece gülüsü etkilemisti, onda kendime ait birseyler hissetmistim.
Ve nitekimde öyle oldu, ikimizi baglayan bir gecmis varmis aslinda.
Ama öyle böyle birsey degil, anlatsam bildiginiz klasik türk filmi. Tabiki isini, yasini, memleketini önemsemistim.
Bence kesinlikle bir seyler hissetmeden olmaz, yani gidip on tane adamla bulusup konusursun tamam, hepside cok iyi insanlar olabilirler ama bu duygulari bir yere kadar etkiliyor sadece.
Tabi eger sen ben ask, sevgi degil mantik ariyorum diyorsan farkli.

canım eskiden sevgilimdi şimdi eşim oldu.. onu bu kadar sevdiğime inanamıyorum. aracılar sayesinde tanıştık ilk görüşmede hiç hoşlanmadım allahım nerde çirkin var bana yolluyosun dedim.çok üzüldüm 1yıl sevgili 3 yıl nişanlı kaldık şu an 15 aylık evliyim iyi ki onu daha yakından tanımışım o kadar güzel kalbi var ki onsuz nasıl yaşamışım yıllardır allahıma şükürler olsun kaderime onu yazdığı için.işten eve gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. onu çok ama çok seviyorummmmmmmmmmmmm.bunu şunun için anlattım tanımak lazım insanları 1 görüşmede tanıyamıyorsun tanı fikirleri kültürü kısacası herşeyi degerlendir umarım hakkında hayırlısı olur.

canım eskiden sevgilimdi şimdi eşim oldu.. onu bu kadar sevdiğime inanamıyorum. aracılar sayesinde tanıştık ilk görüşmede hiç hoşlanmadım allahım nerde çirkin var bana yolluyosun dedim.çok üzüldüm 1yıl sevgili 3 yıl nişanlı kaldık şu an 15 aylık evliyim iyi ki onu daha yakından tanımışım o kadar güzel kalbi var ki onsuz nasıl yaşamışım yıllardır allahıma şükürler olsun kaderime onu yazdığı için.işten eve gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. onu çok ama çok seviyorummmmmmmmmmmmm.bunu şunun için anlattım tanımak lazım insanları 1 görüşmede tanıyamıyorsun tanı fikirleri kültürü kısacası herşeyi degerlendir umarım hakkında hayırlısı olur.

Allah mutuluğunu daim etsin kat kat artırsın bacımm
yalnız böle ilkten bu kadar beğenmediğin adamla bi daha nasıl görüştün yav. önyargını nasıl kırdın attın?

Beni sadece gülüsü etkilemisti, onda kendime ait birseyler hissetmistim.
Ve nitekimde öyle oldu, ikimizi baglayan bir gecmis varmis aslinda.
Ama öyle böyle birsey degil, anlatsam bildiginiz klasik türk filmi. Tabiki isini, yasini, memleketini önemsemistim.
Bence kesinlikle bir seyler hissetmeden olmaz, yani gidip on tane adamla bulusup konusursun tamam, hepside cok iyi insanlar olabilirler ama bu duygulari bir yere kadar etkiliyor sadece.
Tabi eger sen ben ask, sevgi degil mantik ariyorum diyorsan farkli.

mantıkla olmuyo bacım ben böle aynı anlattığın gibi içim ısınsın istiyorum. Allahın verdiği bişey işte, oturduk bekliyoruz napalım. olmazsa da olmasın hiç, kaderde yokmuş deriz.

beni tanımaya çalışıyordu ben de onu . tabi hemen tanıyamıyoruz ben sonra ondan ayrıldım bana göre degilsin dedim.ama sesini özlediğimi fark ettim o da aradı barışalım dedi o arada eski sevgilim de yeniden başlamak istiyordu. ikisini kıyasladım artıları ve eksileri ile eskisine güle güle dedim.yenisiyle tekrardan başladık zamanla bana göre olduğunu gördüm hatta benden daha iyiydi.telefonda saatlerce konuşuyorduk farklı memleketlerdeydik çünkü görüşme az oluyordu.

beni tanımaya çalışıyordu ben de onu . tabi hemen tanıyamıyoruz ben sonra ondan ayrıldım bana göre degilsin dedim.ama sesini özlediğimi fark ettim o da aradı barışalım dedi o arada eski sevgilim de yeniden başlamak istiyordu. ikisini kıyasladım artıları ve eksileri ile eskisine güle güle dedim.yenisiyle tekrardan başladık zamanla bana göre olduğunu gördüm hatta benden daha iyiydi.telefonda saatlerce konuşuyorduk farklı memleketlerdeydik çünkü görüşme az oluyordu.

hmm aslında bu biraz eksi yön olmuş, sürekli telefonda olunca isteidğin gibi tanıyabildinmi? git gel falan dert olmuştur görüşürken

canım konunun baştan hepsini okudum yazılan yorumlarıda senin verdiğin cevaplarıda
anladığım kadarıyla çok deli dolu hayatı seven bir kişiliğin var ne güzell:116:
bence senin en başta kişiliğine ve içtenliğine yakışacak bir aday olmalı bu damat adayı:1:
baştan söyleyeyim ben bekarım ama sevgilim var gerçekten sevgisine inandığım:nazar:
ama bundan önce karşıma sevenlerde çıktı fakat sevginin yanında başka özelliklerimide ön planda tuttular her zaman
yani her zaman benden hoşlanan erkekler hoş kızsın fiziğinde çok güzel dedikleri anda ben soğudum onlardan
ama şimdi sevdiğim kişi bana ben seni boyun posun için elbisen saçın için değil karakterin için sevdim dedi yani bunu beni diğerlerinden farklı bir şekilde tavlamak için söylemedi
hani anlarsın ya bir insanın samimiyetini ben o samimiyeti hissettiğim andan beri kalbim onda...
bilmiyorum belki yaş olarak benden büyük veya küçüksünüz ama size nacizane önerim şu olacak ;erkeğin gözlerindeki o içtenliği samimiyeti görmeye çok dikkat edin
ayrıca tanışmak isteyen adayınızla bence görüşün yani bu kabul etmediğinizde ümit vermek anlamına gelmez kesinlikle
bu konuda hassassanız başta belirtin o kişiye sonuçta görmeden konuşmadan bu işler asla olmaz
ben kalbinize ve kriterlernize göre en iyi adayın sizi bulacağına inanıyorum inşallah:71:

Son düzenleme:
Back
X