size bunlari yapsalar ne yapardiniz???

madre

...
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2009
749
2
96
- Yurtdışı
bir arkadasimin sorunundan size bahsedecegim.

teyzenizin oglu bir gün evleniyor ve mutsuz giden bir evlilikleri var ama sürüyor bir sekilde teyzenizin ogluda gecimsiz eside...
daha sonra kuzeninizin esinin kardesi ve ailesi size görücü geliyor.teyzeniz o ailenin nasil olduklarini biliyorlar ama size pek bilgi vermiyorlar.hep sizinle evlenmek isteyen kisiyi övüyolar ama aile hakkinda pek birsey anlatmiyorlar.
sizde teyzenize ve enistenize güvenip o kisiyle evleniyorsunuz ve baska ülkeye gelin olarak gidiyorsuz.dügününüzde cok sorunlar yasiyorsunuz sineye cekiyorsunuz.

kayinvalidenizin agza alinmayacak laflarini yiyorsunuz hemde kendi akrabalarinizin yaninda.dügünden sonra bir süre kaynanizda kaliyorsunuz ve size esir hayati yasatiyorlar bu süre icinde esinizle basbasa bir yemege bile gidemiyorsunuz yatmanizdan oturmaniza kadar herseye karisiyorlar.esinizzer cocuk muamelesi yapiyorlar sizede. hep yönetmek istiyorlar..
sürekli göz hapsinde tutuyorlar sizi..
hamile kaliyorsunuz kötü bir hamilelik geciriyorsunuz kapinizi kimse acmiyor dogum yapiyorsunuz evde kimse size bakmiyor kaynana 1 gün kalip kaciyor.yanliz basiniza dikisli dikis cocuga bakiyorsunuz eltiniz bile yardim edeyim sana demiyor bir corba yapaniniz bile yok.

daha sonra diger görümceniz size kaynanalik yapiyor hep sizi korkutmaya calisiyor sizi paranoya yaptirmaya calsiyorlar.size büyü kitablari gösteriyor korkutma amacli sizi falcilara götürmeye calisiyor hor görüyor kücümsüyor toplum icinde size salak vs.. kelimeler kullaniyor gecimsiz huysuz biri...sizi sürekli kaynananiza kötülüyor fitliyor.kocasini doldurup size hakaret ettiriyor sonra tel acip niye aramiyonuz ben ne yaptim diyor..esinizde görümcenize kizip iliskiyi kesip atiyor...

daha sonra eltiniz ve kayninizda ayni kücümsüyorlar ve hor görüp sizinle dalga geciyorlar.cocugunuz doguyor kirik nazar boncugunu hediye olarak takiyorlar.birde vaktim olmadi carsiya gitmeye falan diyor sanki cocuk yumurtadan süpriz olarak cikti.bunu yapmalarinin sebebide sizi asagi görüyolar insan yerine koymuyorlar...daha sonra size davranis sekillerinden üzülüyorsunuz, görüsmeyi azaltiyorsunuz..
kayniniz evinize gelip kavga cikartiyor yoktan yere üstünüze yürüyüp agza alinmayacak kelimler sarf ediyor... bu arada esiniz hic birsey diyemiyor abisinden cekiniyor.sizin sinirlerinizi maf ediyorlar.

daha sonra görüsmeyi kesiyorsunuz bu insanlara ve kaynana kayinpeder size baski yapiyorlar barisin görüsün diye üstünüze geliyorlar kavga oluyor vs...

etrafinizda komsuluk kurmak tanismak istediginiz insanlari sizinle ilgili dedikodular yapip onlarla sizi dalga gecirtiyorlar onlari ayartip paronayaya sokmaya calsiyorlar dahasi sizin psikolojinizi bozup esinizden ayirmaya calisiyorlar.girdiniz her ortamda arkaniza birini takip ne yapiptiginizi kontrol ettiriyorlar bilgisayariniza giriyorlar msn nizi hackliyorlar daha bir sürü sey..
en önemliside kendi ailenizide bu ise bulastiriyorlar onlara sizin psikolojik hasta oldugunuza inandirip yasadiginiz ülkeye alisamiyor hic arkadasi yok diyorlar ve onlari böyle kandirip sizi esinizden ayirmaya calisiyorlar.kendi aileniz size düsman ediyorlar ve alileniz bütün arkadas cevrenize ve akrabalariniza psikolojisi bozuk diyorlar sizi kötülüyorlar ve siz bunca seye dayaniyorsunuz...
ama siz esinizi cok seviyorsunuz mutlusunuz cocugunuz var ve bunlara karsi direniyorsunuz.esiniz sessiz biri pek karsi koyamiyor onlara ama sizden yana oda cok kiziyor ailesine ama elinden birsey gelmiyor... daha cok sey var ama simdilik onun anlattiklarindan bir kismi yani kisaca sizi gicik edip her lafi söyleyip, korkutup, dalga gecip,asagilayip ondan sonrada hic birsey olmamis gibi onlara alismaniz konusunda size baski yapiyorlar ne yapardiniz arkadaslar...

dügününüzün oldugu seneside kuzeniniz görümcenizden ayriliyor burasi cok önemli
ve esinizin ailesi en ufacik seyden bile intikam alan insanlar ne düsünürdünüz nasil davranirdiniz...

Son düzenleme:
Bır kac secenek geldı aklıma;
1) Esımı, cocugumu alıp yasadıgım ulkenın en uzak noktasına kacardım.
2) Esımı her ne kadar sevsem, onun da benı sevdıgıne ınansam da benı bu denlı ezdırdıgı ıcın ayrılırdım.
3) Onları gormezden gelır, karsılasmam gerektıgınde hak ettıklerı gıbı yanıt verır, mutlulugumla hepsını delırtırdım.
4) Hepsını kursuna dızerdım sempatiksalakcinni

niye evlendirmişlerki ogullarını...ben de bunu anlamıyorum evlen oglu ah evlen diye diretirler sonra gelen geline yapmadıklarını bırakmazlar..
kendilerini tatmin etmenin bir başka yolu mu bu acaba gelinleri hor gormek..bizi hor gordükce kendileri kaf dağına mı cıkıyorlar acaba..
bence sizi ve eşinizin mutlulugunu cekemıyorlar..sızıde huzursuz etmek için kendilerine benzetmek için elinden geleni yapıyorlar..

ben olsam sızın yerinizde hiç kafamı takmazdım..gereğinde de laflarını verirdim..

1 sik en dogru olani bunu yapmak istiyorlar. ama zaman gerektiriyor evleri kendilerine ait satmalari is bulmalari zaman istiyor.

hak etikleri cevabi verdiginizdede saygisiz gelin dilli gelin oluyosunuz. kendi ailenizi de böyle dolduruyorlar.

bende bunu merak ederim neden evlendirirler ogullarini ki bu aile pek iliskileri iyi degil cocuklariyla yani kendi hallerinde esiniz belirli yasdan sonra yanliz yasamis bir insan.dügünüzde hic bir yardimlarida olmamis bir davetiye bile bastirmamislar kendi paralaridan.evlenen cift bor harc ödemisler ama bu haldeyken bile karisiyorlar herseye..

Aılesı zaten kızlarına ınanmamıs.
Bu vakıtten sonra aılesı ne dese onemsememelı.
Ta kı o ortamdan kacıp, kurtulana dek.
Ondan sonra arayıp aılesını, ızah edecek.
Butun gerceklerı anlatacak.
Yıne mı ınanmıyorlar, daha fazlası ıcın cabalamayacak.
Gerekcelerı oldugu ıcın mecburen bekleyecekler ama,
sureklı erteleme yoluna gıdılırse kurtulması ımkansız olur.
Zamanla alısmaya basla bu tarz hayata.
O nedenle amacını bır an evvel gerceklestırmek ıcın olabıldıgınce hızlı davranmalı.
Ve tabıı bu durumdan onların haberı olmamalı.
Kı arkadasınıza veya esıne engel olamasınlar.

kiz zaten hem kendi ailesiyle hemde esinin ailsiyle kontagi kesmis durumda.en büyük darbeyide kendi ailesinden yedi zaten nedenide kiz esiyle tr gitmiyor ve kaynanasida sürekli türkiyede yasiyor ve kizin ailesini bir güzel dolduruyorlar.ilk zamanlar kizin annesi her anlatiyormus telde, kaynanasinin dediklerini,, ilk basta tehtid eder gibi konusmus kayinpederi, polise gidicem kizinizi sikayet edicem artik ne diyecekse polise kötülük olmasin diye kizin ailesi bunlara ayak uydurmus onlardan yana olmus.
uzun zamandirda kaynanasi ne diyor diye, hic anlatmiyormus kizin annesi..cünki onlarin tarafa gecmis öz kizini karsisina almis asil sebebide arada teyzenin ve enistenin olmasi
onlarla kötü olmuyayim diye kendi kizini karsina almis.
artik ogullarini dolduramazlar cünki artik herseyin farkinda oda karisindan yana..

o teyze vicdaden rahatmı acaba? nasıl aile olduğunu bile bile neden susmuşki çok yazıkk.

en başta kocamı alırdım karşıma adam gibi konuşurdum...ya yavuna karına sahip çıkacaksın öyle ezdirmiceksin yada hayatımdan defolup gideceksin.....

kesinlikle eşime baskı yapardım....

kayınvalide kayın görümce her ne ise.....beni üzen yuvamın huzurunu tehtit eden kimlerse ne evime sokardım nede görüşürdüm....ne zaman akıllarını topladılar hatalarını anladılar ozaman kapımı açardım...

kimseye kölelik yapmak için yaşamıyoruz, kayınvalideye kayınpedere saygı duyarız ama bunu hakediyolarsa tabii...yuvamın huzurunu bozacak sağda solda ileri geri konuşacak toplum içinde aşağılayacak .....ve ben saygı duyucam evimde ağırlayacağım ve hiçbişey olmamış gibi gidip gelmeye devam edeceğim...bu davranışım onları utandırmaz ancak azdırır.....bukadar....

beni iyi bileceklerine varsın kötü bilsinler...

Belkı aynı konumda bızım aılelerımız olsa, onlarda ınanma yoluna gıderdı.
bu nedenle kızın aılesını pek fazla yargılayamayacagım.
Arkadasınızın esı, nıcın engel olamıyor bu davranıslara, bunu merak ettım.
Herseyın farkında ve esını buna ragmen savunamıyor!
Bu kadar acız olmamalı bır erkek!

o teyze vicdaden rahatmı acaba? nasıl aile olduğunu bile bile neden susmuşki çok yazıkk.

zuzu biz yaşadık,konuşmak istemıyorum,teyzem yaptı,nelerini bildiği halde gizledi,ama şimdi delirdi teyzem,anlam hiç helal etmedi,kendı oğlu boşandı falan,ama teyzemede allaha sordu,açıklayamıyorum öle bişeyını gizledi,hanı düşman düşmana yapmaz..

kizda böyle diyor ama kiz kötülük olsun istemiyor istiyorki herkes kendi hayatiyla mesgul olsun ama yok illa o burunlarini sokacaklar hayatlarina..
kizin esiyle sorunu da tek bu zaten yoksa cok iyi anlasiyorlar hep ailevi sebeplerden tartisiyorlar.cocuk cok iyi bir insan ama ice kapanik sessiz,,, ailesi hep baski altinda büyütmüs baba cok oteriter 35 yasindaki oglunu cocuk gibi görüp yönetmek istiyor.kizda bu durma cok sinir oluyor.düsünsenize evlenmisiniz ilk günleriniz balayi yani ama kaynananizin evinde duruyorsunuz bir disari cikip yemek bile yiyemiyorsunuz hep baski altinda en yakin teyzenizin evine bile salmiyorlar..böyle insanlar..

eşinize,ben Türkiye'ye dönüyorum istersen benimle gel,gelmek istemezsende sorun çıkartma tek celsede boşanalım deyin. Hiç ummadığı bir zamanda da dönüş yapın. Yaşam böyle geçmez. Kendileri birbirlrini yesinler...

kafamçokkarıştı

okurken bile içim kalktı.....

çocuğumu alır giderdim ailemin yanına...ailesi psikolojisi bozuk desede sonuçta ailesi yani...kapıları her zaman açıktır....bu ne yaa bütün sülale üstüne kalkmış .....onların hepsi ruh hastası bence o nedenle bir dakika daha durulmaz orda....ayrıca eşide sesini çıkarmayıp ezdirdiği için bi o kadar suçlu,istediği kadar sevsin,hakkını savunmayan ezdiren kişiye nereye kadar sevgi ve saygı duyulur ki??

etme bulma dünyasi ama bu teyze ve eniste cok iyi insanlar onlarinda bir tuzaga düstügünü düsünüyor kiz.

Son düzenleme:

kiz böyle birseyi asla yapmaz cünki esini seviyor ve eside onu,, bir cocuk var ortada ve evlilikleride gayet mutlu,,, sorun esinin ailesi bu yüzdende zaman zaman bu yüzden tartisiyorlar. neden onlarin yüzünden ayrilsin ki onlara bu mutlulugu yasatsin.sorun kizin kaynasi ve digerleri cok intikamci ve her yapilan ve denilen seyin intikani almaya calismasi yani gözleri cok kara cocukda onlarla bu sekilde ugrasmak istemiyor elini etegini cekmisler yeri gelirse hepsini tamamen silerim diyen bir es..

simdiki sorunda hic birsey sanki yapmamislar gibi türkiyedeki evlerine cagrip duruyorlar kayna kayinpeder. ikiside gitmek istemiyor cünki ayni sorunlari veya baska kötülükler yapmasindan korkuyorlar.buradaki evlerine cagirmiyorlar özellikle türkiye diye tutturuyorlar bu sekilde tutturmalarida bunlari korkutuyor ne is cevirecekler basimiza gene diye.kiz artik yilmis bikmis usanmis istiyorki rahat biraksinlar hersyi kendi akisina ama yok illa dediklerini yaptiracaklar diyorumya baba olan kisi cok otoriter baskici hep dedgim olsun diyen bir insan ve esini öyle bir psikolojik baski altina aliyorlarki esi onlarin yaninda mum gibi oturuyormus ne derse yapiyormus annesinin ve babasinin..yani bu cocuklukta n gelen baskiyla olmus birsey..ama düsüncesi ölyle degil kizdan yana..

kiz ayrilsada türkiyeye dönmez.artik alismis buraya,zaten ailesinden de büyük darbe yedi. ayrilsada kaynasi ve digerleri rahat vermez kizin burnundan getirirler cocuguda elinden aldirirlar iftirada atarlar herseyde yani korkulacak insanlar..esi tek daynanagi eside cok teselli ediyor bu konuda cok seviyor ne isterse aliyor ediyor mutlu etmek icin karisini..yani aslinda ikiside cok iyi insanlar ama esinin sesizligini firsat bilip kiza yapmadiklarini birakmiyorlar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…