size bunlari yapsalar ne yapardiniz???

basıma bole bısı gelse naparım.oncelıkle onlara bu hakkı asla vermem..
bana saygı duymayan kısıyıde evımde agırlamam ıster esımın aılesı olsun ıster benım aıleme..
ve esım benı tutmıycak ıse dırek evlılıgı bıtırırdım kı asla acımadan...
ben gurbete gelın gıdıyo ısemde esımın aılesıne guvenerek gtmem ve onların cevresınde olmayıda ıstemem..dogum sonrası ınsanlık ıcın bakıcaksalar allah razı olsun ama can yakma ıse kapıdan donsunler daha ıyı bana dogum esnasından sonrasında bakmak zorunda degıller kaıdeye almam bunuda..hacılardan hocalardan medet uymak ıse tamamı ıle sacma evlenıp yuva kurcak bı akla sahıpsem olmıycak bısılerın pesınden koşmamam gerektıgınıde bılırım..kaynanam kayın pederım hatır sokarlarsa ısın ıcıne bayramda seyranda selamımı verırı cekılırım..
aracı olan kısıyede kızamam belkı haberı yokdur kı benı tanıstırması demek anında nıkah masasına oturtması demek degıl onu tanıyabıldım kadar tanıdıkdan sonra evlılıge evet demelıydı..
acıkcası sunu derım olan olmus cocukda var ısın ısınde sıyle anlasıyomu?..anlasıyo ıse ıkı taraflanda dıyalogu mesafelı yapıpda hayata devam etmek..evlılıgın en guzel anlarını abuk subuk seylerle bozmaya degmez..

zemuszemuseşin seni seviyorsaa ohooooo.aşarsın güzelim.tüm dünya arkasını dönsün eşin yanında mı...hiç takma...birlik olur üstesinden gelirsiniz.

zaten kizinda hak verdigi yok onlar nasil istiyorsa öyle davraniyor.evimde agirlamam demekte olmuyor iste kapiniza gelen bir insani kovamazsiniz ki bu anne babasaysa
zaten kizda esine sevip onu iyi gördügü icin evlenmis onlarin bu denli kötülük edecegini bilse evlenmezdi herhalde.
evliklik böyle disardan sebepler yüzünden bitemiyor malesef evli degilsin evlendigin zaman anliyacaksin böyle olmuyacagini büyük konusmamak gerek.
evet bakmak zorunda degiller ama gurbette olunca yanliz olunca bir yakininizda onlar olunca insan aliniyor güceniyor,,, böyle seylerde birbirimize yardim etmiyeceksek ne icin variz bu dünyada neden esimiz dostumuz var iyi günde yanindaysak kötü gününde yanlarinda olmak icin degil mi?sen lohusa dikisli yataginda yatarken kimse yaninda olmasin ne eltin ne görümcen yüzüne bakmasin kaynanda ilk günü cekip gitsin olurmu hic.kendi ailedende kimse yok yapa yanliz.
ben böyle görmedim ailemden bunu yapmiyacak insanda bencilligindendir zaten.ondan sonrada siz onlarla iyi gecin istiyorlar.bu fedakarliklar yapilmayacaksa politik mesafeli bir iliski olur böyle davranmadiklari ilk sayfadaki yazimdan bellidir.öyle ilk basdan meseafeli olunca kizda takmazdi onlari.
kiz asla büyülere ve sacmaliklara inanmiyor insansaydi zaten kafayi siyirmisti coktan.hatir sokmakla kalsalar iyi arkandan cevrendeki insanlari, görümcen kaynin ayartip hakkinda o insanlara sacma sapan dedikodular yaptirip seni tuzaga düsürmeye calissalar etrafinda güvenecek kimse kalmasa ne kadar kötü demi.sürekli kizi sIk bogaz ediyorlar..

teyzesinin ve enistesinin haberi olmamasinin imkani yok cünki evleri cok yakin ve sIk sIk görüyorlar.yani nasil insan olduklarinin cok iyi bilincinde olmalari gerekir..ortada birde torunlari var iyi olmaya calisiyorlar onlarla..
kizda, enisteye ve teyzeye güvenip tabiki esinide sevdikten sonra evlenmisler.zaten ikiside evliligi gayet iyi tek sorunda aileler.
zaten istedikleride mesafeli olmak ama esinin ailesi bundan anlamiyor sürekli türkiyedeki evlerine cagirip duruyorlar baski yapiriyorlar. bunlarda iki aileylede baglantiyi koparmis durumda.ama kizin ailesi sürekli arayip kizin sinirlerini bozmaya calisiyorlar.

yasadiklari yerden kopup gitmek en iyi cözüm olacak gibi görünüyor..

zemuszemuseşin seni seviyorsaa ohooooo.aşarsın güzelim.tüm dünya arkasını dönsün eşin yanında mı...hiç takma...birlik olur üstesinden gelirsiniz.

kizin eside aynen böyle düsünüyormus hic biri umrumda degil silerim gerekirse diyormus tek tesellisi esi zaten.ama kiz istiyorki herkes kendi hayatini yasasin ugrasmasinlar zamanla su akar yolunu bulur diye düsünüyor ama olmuyor iste..

ee adam daha ne yapsın ...kuzenin iyi niyetli olmaya çalışıyor ama
ona iletiver lütfen
bazen iyilikten maraz doğar..

Eğer eşim biraz mertse onla beraber başka bir şehirde yeni bir hayat kurardım.
Eğer gidemiyorsam eşimide çok seviyorsam dayanma gücüm kaldıysa eşim ve çocuğum deyip kalırdım.
Yook dayanma gücümdde yoksa tek başıma birde evladımla çeker giderdim galiba...

Görümce olayın içinde olduğu için herşey daha zorrlaşmış maalesef (
Bizde de akraba evlilikleri çok, sırf öbürü etkilenmesin diye aileler huzursuzluğunu dışarı yansıtamıyor.
Yansıtsa eğer beraberinde birkaç ayrılık daha olur diye
Maalesef bu yüzden bu ilişkiler zor.
Allah yardımcıları olsun inş...

klasik turkiyeden binbir vaatlerle kandirilp getirilen turk gelinlerinden bir ornek daha ..
cevremde o kadar cokkki bu vakalardan nereye gidersen bu tur olaylari duyuyoruz burda ..

en yakin ornegi turkiyeden kuzenimi burdaki bi hemsehrimiz istedi
dayimlar aileyi uzaktan taniyorlardi tabi turkiyede kendilerini cok farkli tanitiyorlar
neyse kuzenim bana fikrimi sordu
bende eger samimiyetime guveniyorsan kesinlikle yapamazsin o aileyle dedim cunku ilk gelinlerine yaptiklarina herkes sahitti .. velhasil yengem ve kiz kabul ettiler
annem bile kardesinin karsina gecip yapmayin etmeyin yazik edersin evladina dedi ..
neyse tek bizim fikrimizi almamislar bi kac kiside ayni seyi soylemis ama yinede sonucta kuzenim istedigi icin bu evlilik oldu .. dugununde kuzenim yuzume bile bakmadi evlilige engel oldugumuz icin .. bana 200 km oldugu icin assagi yukari fazla gorusmedik bi kac sefer aradim dugunden sonra cok soguktu konusmak istemedigi belliydi bende bi daha aramadim sonra duydum ki gecen sene turkiyeye geri donmus cocugunu goturmesine izin vermemisler kucucuk bebegi annesinden ayirmislar
turkiyeye gittiginde her yeri mosmormus kayinpederi kayinvalidesi sen bize alisamadim biktik bu soguklugundan diyerek dovmusler
bana annem anlatiyo sonra kuzenimi aradim neden haber etmedin nasil cocugu birakip gidersin diye
arayacak yuzum yoktu dedi ..
her neyse 6 ay turkiyede kaldi dayim seni bi daha asla gondermem o adamla dedi ama kocasi gelip kandirmis hersey cok guzel olacak gel geri gidelim diye ve kuzenim nihayetinde geri dondu
geri dondugunde esimle evlerine 3 sefer gitmek istedik her seferinde bahane buldular bi gun yinede habersiz 200 km yolu gittik burda bi isimiz vardi ugrayalim dedik
o yuzden haber etmeye firsatimiz olmadi dedik
nerdeyse kapidan kovacaklardi arsizlikla iceri girdik
kuzenim mutfaga gidiyo yanina gidiyorum yardim bahanesiyle konusalim diye hemen gorumcesi yada kaynanasi yanimizda bitiyo
bes dakika yalniz kalamadik
bi ara kuzenim yatak odasinda not yazmis biz cikarken cantamin icine gizlice koydu
ben cok iyiyim ama ne ailemle nede akrabalarimdan biriyle telefonda konusmama izin vermiyorlar annemleri arayip cok iyi oldugumu beni iyi gordugunu soylermisin lutfen yazmis ve bi dahada gelme siz gelmek icin aradiginizda gunlerce kavga cikarttilar yazmis
ya daha neler nelerrrrrr anlatmakla bitmez bu benim en yakinimin basina gelen bi olay
cevremde bu vakalaredan malesef dolu

artik fransiz hukumeti bile ogrenmis 2003 de ben bi ara tercumanlik yaptim yabancilar burosunda
yeni gelen gelinlerin kagit islemlerini yaparken
onlari eslerinden ayri yalniz bi odaya koyup eger esleri yada esinin ailesi kendisine siddet uygularsa bi numara veriyorlar bu numarayi gizle bizi herhangi bi yerden bu numarayla mutlaka ara ve hic korkma diyorlar
yani fransiz devleti bile daha yeni gelmis kendi vatandasi olmayan bi bayani bu kadar sahiplenirken bu kadar saygi duyarken bizim turk hanimlarinin malesef kendilerine o kadar saygilari yok ..
o hakaretlere katlanip dayagi yiyip yinede hic bir sey olmamis gibi hayatlarina devam ediyorlar
esden ayri baski goruyorlar kayinvalideden gorumceden kayindan hepsinden ayri ayri cekiyorlar ama yinede sesleri cikmiyo
ben sadece pes diyorum
kuzenimin kendine ait telefonu yok o bana arama desede arada kocasinin cebinden ariyorum surekli kuzenimin ya isi oluyo ya mesgul oluyo ya evde olmuyo ya banyoda oluyo
ust uste israrla aradigim zamanlarda ise
kocasinin yaninda bes dakika nasilsin iyimisin cocuklar nasildan oteye gecmeyen muhabbetimizi ediyoruz ...

eğer imkanları varsa mümkün olduğunca o ailen uzağa gitsinler
eşi silerim diyormuş zaten bencede silsin hiç muhatap olmasınlar:1no2:

candascim onlarinda düsüncesi gitmekten yana,er yada gec gidecekler.görümce zaten basli basina bir kaynana ama onunla bu denli ugrasan büyük görümce kuzenin karisi olan degil.uzun zamandirda görüsmüyorlar ama etrafindaki insanlarla yapmadiklarini birakmadilar.kiz hic birini taktigi yok ama insanlarin bu iki yüzlülügü sinir oluyor.millet düseni görmesin bir tekmede onlar vuruyo.

simdi yeniden toparliyayim karisik anlatmis olabilirim.

bu kizin bir kuzeni var( teyze oglu),,,bu kuzen evleniyor ve ayni aileyede bu kiz gelin oluyor. yani ayni aileye iki kuzen evlenmis oluyor ve bu sekilde gelisiyor.kan bagi yok ortada. teyze oglu ayriliyor, (kizin görümcesinden) kendi gecimsizliklerinden.
kiz esinden ayrilmak istemiyor eside ondan,,,böyle bir düsünceleri hic yok zaten. birbirlerini seviyorlar.sirf esinin ailesi yüzündende ayrilmak istemezler..

kiz üzülüyor cünki hic hayal ettigi gibi esinin ailesiyle iliski olmamis onlar hep kizin acigini arayip oradan vurma derdindelermis.hep kendi dedikleri olsun kiz köle olsun bunlara vursunlar tepesine agzindan ekmegini alsinlar kiz ses etmesin,,, agizlarina ne gelirse söylesinler kiz ses etmesin,asagilasinlar kiz ses etmesin,,ilk yillarinda kaynan kayinpeder gelmis bunlara kizin annesi aramis kiz konusuyor tabi telefonda kayinpeder suratini saga sola cevirip eksitmis ailesiyle bile görüsmesini istemiyorlar...böyle yasanirmi...
bu nasil bir baskidir.gezdiklerini tozdukjlarini tatillerini bile saklar olmuslar onlardan.bir kere söylemisler kayinpeder küfür etmis ogluna nasil gidersiniz diye böyle yani..

ben bunlari duyardim da inanmazdim ama gercekten de var buraya gelen gelinleri kendilerine köle getiriyorlar sanki eskiden varmis köle olarak afrikadan zencileri getirirlermis bunlarda böyle görüyorlar kendilerini tüüüüm buraya evlenerek gelecek olan genc kizlara nasihatim olsun mutlaka ama mutlaka dil ögrenin diliniz olmadigi zaman ne kendine güveni oluyor, nede baskalarina,,,
kücük cocuk gibi oluyor insan,
ama diliniz oldumu yani geldiginiz ülkenin dilini ögrendinizmi sirtiniz yere gelmez haklarinizi ögrenin ve ona göre davranin.kizda zaten hem dil ögrenmis hemde haklarini, kendini savunmus onlara karsi,,, böyle olmasa idi zaten cok daha fazla ezerlerdi kizi.
o aileyede yaziklar olsun allahlarindan bulsunlar böyle olay duyuldugu zaman sikayet etmek lazim polise görsünler günlerini ne zannediyorlar bunlar kendi kiz ailesiyle bile görüstürmüyorlar ha tüüü onlarin kalibina insanlik müsvettelerialsanaalsanasmile

Son düzenleme:
Bu kadar aciya pes. Bence tek secenek var, o cigeri bes para etmez kocaya bir saniye bile daha katlanmadan yirtdisinda yasamanin verdigi guven ile derhal cocugunu alip evi terk etmek. Hangi ulke oldugunu bilmemekle beraber en yakin sosyal yardim merkezine gidip meramini anlatmak ve boylelikle anne ve bebek icin devlet himayesinde kafa dinc bir hayata kavusmak. Tabi bunun icin ulke vatandasligi sarti var midir yoksa o eyalette(veya kentte) belirli bir sure yasadigi icin bu hakka otomatik olarak sahip midir bu onemli. Devlet devletligini yurtdisinda ozellikle yalniz annelere oyle bir gosteriyor ki sasarsiniz. Allah yardimcisi olsun, klavye basinda sunu yap bunu yap demekle kolay tabi, guc diliyorum.

Son düzenleme:

herkes ese yükleniyor ama ailesinin nasil fena oldugunu biliyor adam, birsey dediginde veya yaptiginda iki üc katini yapcaklarini biliyor bu sekilde onlarlar ugrasmak istemiyor ailesiyle.susup karsilik vermeden bildigimizi okuyalim diyor es,,,kizin esi iyi bir insan tek zayif noktasi sessizligi ailesinin yillarca ona yaptigi baskidan kuttulamamak,baba diktatör dedigim dedik annne ondan daha fena.cocukluktan beri hep bu sekilde baski görmüs bir insan kolay kolay ailesinin karsina dikilip kafa tutamiyor malesef..

kelimenin tam anlamiyla,bir zirniklari bile gecmemis bunlara evlenirken, evlendikten sonra da,,yillarca borc ödemisler..bu kadar ogullarinin hayatina karismayi kendine hak gören zor durumundada ogluna destek verir degil mi ama yok. birde maddi yardim etmselermis nasil davranirlarmis bilemem artik.
bu olaylarda kiz elvendigin ilk seneleri oluyor daha sonra birsey yapamadiklari sadece sinir bozduklarini farkina varinca bu sefer isin icine komsulari cevreyi ve kizin ailesini doldurup kiza düsman etmekle kendilerince care buluyorlar.
kimsenin yaptigi kimsenin yanina kar kalmaz,,, mazlumun ahi cikar aheste aheste demisler.... zaman gelecek görecekler onlarda yaptiklarinin karsiligini..
bir kayin ne demek sen karini koluna tak gecenin bir yarisi kardesinin evine git kardesinin karisina yüklen agizna gelen her hakareti yap asagila,üstüne yürü bu ne hadsizlik kendini bilmezlik birde avrupanin göbeginde büyümüs bu insanlarlmaz:
daha cok olay varda eltininde yaptiklari varda anlatilacak türden degil tam ortayi karistirmalik türden,,, kiza kafayi yedirteceklermis resmen..yanliz bir insana yabanci bir ülkede önünde arkasinda kimse yok tek dayanagi esi böyle seyler yapilirmi bulmuslar mazlumu binmisler tepesine misali...

dahasida var en son bu kolu komsuyu ve ailesini düsman yaptiklari zaman kiz üzüntüden iki ay icinde 10 kilo verdi,ne uyumak ne yemek ne icmek kiz kafayi siyirmaya kadar gitti ama topladi gücünü tekrar,bu yaptiklari asla onlarin yanina kar kalmiyacak ben bundan eminim allah illa sorar bir yerden..adamin eski isyerinden birini ayartip bunlarin pesine takmislar,bir sekilde tuzaga düsürmek icin maddi manevi her anlamda tabi kiz anlamis bunlarda bir gariplik oldugunu aninda iliskiyi kesmisler...of of yaz yaz bitmez yapilanlar.......neresinden baslayip nasil anlatayim cok karisik.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…