basıma bole bısı gelse naparım.oncelıkle onlara bu hakkı asla vermem..
bana saygı duymayan kısıyıde evımde agırlamam ıster esımın aılesı olsun ıster benım aıleme..
ve esım benı tutmıycak ıse dırek evlılıgı bıtırırdım kı asla acımadan...
ben gurbete gelın gıdıyo ısemde esımın aılesıne guvenerek gtmem ve onların cevresınde olmayıda ıstemem..dogum sonrası ınsanlık ıcın bakıcaksalar allah razı olsun ama can yakma ıse kapıdan donsunler daha ıyı bana dogum esnasından sonrasında bakmak zorunda degıller kaıdeye almam bunuda..hacılardan hocalardan medet uymak ıse tamamı ıle sacma evlenıp yuva kurcak bı akla sahıpsem olmıycak bısılerın pesınden koşmamam gerektıgınıde bılırım..kaynanam kayın pederım hatır sokarlarsa ısın ıcıne bayramda seyranda selamımı verırı cekılırım..
aracı olan kısıyede kızamam belkı haberı yokdur kı benı tanıstırması demek anında nıkah masasına oturtması demek degıl onu tanıyabıldım kadar tanıdıkdan sonra evlılıge evet demelıydı..
acıkcası sunu derım olan olmus cocukda var ısın ısınde sıyle anlasıyomu?..anlasıyo ıse ıkı taraflanda dıyalogu mesafelı yapıpda hayata devam etmek..evlılıgın en guzel anlarını abuk subuk seylerle bozmaya degmez..
zemuszemuseşin seni seviyorsaa ohooooo.aşarsın güzelim.tüm dünya arkasını dönsün eşin yanında mı...hiç takma...birlik olur üstesinden gelirsiniz.
kizin eside aynen böyle düsünüyormus hic biri umrumda degil silerim gerekirse diyormus tek tesellisi esi zaten.ama kiz istiyorki herkes kendi hayatini yasasin ugrasmasinlar zamanla su akar yolunu bulur diye düsünüyor ama olmuyor iste..
en başta kocamı alırdım karşıma adam gibi konuşurdum...ya yavuna karına sahip çıkacaksın öyle ezdirmiceksin yada hayatımdan defolup gideceksin.....
kesinlikle eşime baskı yapardım....
kayınvalide kayın görümce her ne ise.....beni üzen yuvamın huzurunu tehtit eden kimlerse ne evime sokardım nede görüşürdüm....ne zaman akıllarını topladılar hatalarını anladılar ozaman kapımı açardım...
kimseye kölelik yapmak için yaşamıyoruz, kayınvalideye kayınpedere saygı duyarız ama bunu hakediyolarsa tabii...yuvamın huzurunu bozacak sağda solda ileri geri konuşacak toplum içinde aşağılayacak .....ve ben saygı duyucam evimde ağırlayacağım ve hiçbişey olmamış gibi gidip gelmeye devam edeceğim...bu davranışım onları utandırmaz ancak azdırır.....bukadar....
beni iyi bileceklerine varsın kötü bilsinler...[/QU
söylediklerine harfi harfine katılıyorum
Eğer eşim biraz mertse onla beraber başka bir şehirde yeni bir hayat kurardım.
Eğer gidemiyorsam eşimide çok seviyorsam dayanma gücüm kaldıysa eşim ve çocuğum deyip kalırdım.
Yook dayanma gücümdde yoksa tek başıma birde evladımla çeker giderdim galiba...
Görümce olayın içinde olduğu için herşey daha zorrlaşmış maalesef(
Bizde de akraba evlilikleri çok, sırf öbürü etkilenmesin diye aileler huzursuzluğunu dışarı yansıtamıyor.
Yansıtsa eğer beraberinde birkaç ayrılık daha olur diye
Maalesef bu yüzden bu ilişkiler zor.
Allah yardımcıları olsun inş...
klasik turkiyeden binbir vaatlerle kandirilp getirilen turk gelinlerinden bir ornek daha ..
cevremde o kadar cokkki bu vakalardan nereye gidersen bu tur olaylari duyuyoruz burda ..
en yakin ornegi turkiyeden kuzenimi burdaki bi hemsehrimiz istedi
dayimlar aileyi uzaktan taniyorlardi tabi turkiyede kendilerini cok farkli tanitiyorlar
neyse kuzenim bana fikrimi sordu
bende eger samimiyetime guveniyorsan kesinlikle yapamazsin o aileyle dedim cunku ilk gelinlerine yaptiklarina herkes sahitti .. velhasil yengem ve kiz kabul ettiler
annem bile kardesinin karsina gecip yapmayin etmeyin yazik edersin evladina dedi ..
neyse tek bizim fikrimizi almamislar bi kac kiside ayni seyi soylemis ama yinede sonucta kuzenim istedigi icin bu evlilik oldu .. dugununde kuzenim yuzume bile bakmadi evlilige engel oldugumuz icin .. bana 200 km oldugu icin assagi yukari fazla gorusmedik bi kac sefer aradim dugunden sonra cok soguktu konusmak istemedigi belliydi bende bi daha aramadim sonra duydum ki gecen sene turkiyeye geri donmus cocugunu goturmesine izin vermemisler kucucuk bebegi annesinden ayirmislar
turkiyeye gittiginde her yeri mosmormus kayinpederi kayinvalidesi sen bize alisamadim biktik bu soguklugundan diyerek dovmusler
bana annem anlatiyo sonra kuzenimi aradim neden haber etmedin nasil cocugu birakip gidersin diye
arayacak yuzum yoktu dedi ..
her neyse 6 ay turkiyede kaldi dayim seni bi daha asla gondermem o adamla dedi ama kocasi gelip kandirmis hersey cok guzel olacak gel geri gidelim diye ve kuzenim nihayetinde geri dondu
geri dondugunde esimle evlerine 3 sefer gitmek istedik her seferinde bahane buldular bi gun yinede habersiz 200 km yolu gittik burda bi isimiz vardi ugrayalim dedik
o yuzden haber etmeye firsatimiz olmadi dedik
nerdeyse kapidan kovacaklardi arsizlikla iceri girdik
kuzenim mutfaga gidiyo yanina gidiyorum yardim bahanesiyle konusalim diye hemen gorumcesi yada kaynanasi yanimizda bitiyo
bes dakika yalniz kalamadik
bi ara kuzenim yatak odasinda not yazmis biz cikarken cantamin icine gizlice koydu
ben cok iyiyim ama ne ailemle nede akrabalarimdan biriyle telefonda konusmama izin vermiyorlar annemleri arayip cok iyi oldugumu beni iyi gordugunu soylermisin lutfen yazmis ve bi dahada gelme siz gelmek icin aradiginizda gunlerce kavga cikarttilar yazmis
ya daha neler nelerrrrrr anlatmakla bitmez bu benim en yakinimin basina gelen bi olay
cevremde bu vakalaredan malesef dolu
artik fransiz hukumeti bile ogrenmis 2003 de ben bi ara tercumanlik yaptim yabancilar burosunda
yeni gelen gelinlerin kagit islemlerini yaparken
onlari eslerinden ayri yalniz bi odaya koyup eger esleri yada esinin ailesi kendisine siddet uygularsa bi numara veriyorlar bu numarayi gizle bizi herhangi bi yerden bu numarayla mutlaka ara ve hic korkma diyorlar
yani fransiz devleti bile daha yeni gelmis kendi vatandasi olmayan bi bayani bu kadar sahiplenirken bu kadar saygi duyarken bizim turk hanimlarinin malesef kendilerine o kadar saygilari yok ..
o hakaretlere katlanip dayagi yiyip yinede hic bir sey olmamis gibi hayatlarina devam ediyorlar
esden ayri baski goruyorlar kayinvalideden gorumceden kayindan hepsinden ayri ayri cekiyorlar ama yinede sesleri cikmiyo
ben sadece pes diyorum
kuzenimin kendine ait telefonu yok o bana arama desede arada kocasinin cebinden ariyorum surekli kuzenimin ya isi oluyo ya mesgul oluyo ya evde olmuyo ya banyoda oluyo
ust uste israrla aradigim zamanlarda ise
kocasinin yaninda bes dakika nasilsin iyimisin cocuklar nasildan oteye gecmeyen muhabbetimizi ediyoruz ...
eğer imkanları varsa mümkün olduğunca o ailen uzağa gitsinler
eşi silerim diyormuş zaten bencede silsin hiç muhatap olmasınlar:1no2:
Bu kadar aciya pes. Bence tek secenek var, o cigeri bes para etmez kocaya bir saniye bile daha katlanmadan yirtdisinda yasamanin verdigi guven ile derhal cocugunu alip evi terk etmek. Hangi ulke oldugunu bilmemekle beraber en yakin sosyal yardim merkezine gidip meramini anlatmak ve boylelikle anne ve bebek icin devlet himayesinde kisitli butceli ama en azindan kafa dinc bir hayata kavusmak. Tabi bunun icin ulke vatandasligi sarti var midir yoksa o eyalette(veya kentte) belirli bir sure yasadigi icin bu hakka otomatik olarak sahip midir bu onemli. Devlet devletligini yurtdisinda ozellikle yalniz annelere oyle bir gosteriyor ki sasarsiniz. Allah yardimcisi olsun, klavye basinda sunu yap bunu yap demekle kolay tabi, guc diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?