Size dokunmayan yanlisa göz yumar misiniz?

melankolik_24

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2016
3.746
4.199
133
Herkese iyi aksamlar, bu aralar cok konu aciyorum ailesel problemlerim var. Nasil anlatcam bilmiyorum, acik yazarsam ifsa olurum diye cekniyorum. Diyelim ki birisi bir kisi üzerinden para aliyor, ailede düskün birisi var ve aileden baska bir kisi ona bakiyormus gibi gösterip bakma parasi alcak ve okuma yazmalari iyi olmadigi icin formlari ben doldurcam ama bakima muhtac olan kisi korona zamani bile alisverisini kendi yapiyor, bakcak kisinin tek derdi para almak yani. Bu kisiler benim akrabam ve ben bunu dogru bulmuyorum, ve bakima muhtac kisi korona olmasina ragmen bile kendi alisveris yapiyor dedigim gibi ama yine de o kisinin bakim parasi almasina razi geliyor. Yani iki tarafta sorun yok ama ben bunu dogru bulmuyorum ve bu isi benim yapmam gerekiyor. Bakim parasi alcak kisiye(yakin aile) olmaz bu yaptigin yanlis diyemem o zaman benim aram bozulcak ama bakilcak kisiye de aciyorum, hem düskün hem de canim gibi sevdigim biri hem de bu sekilde kullanilcak. Siz olsaniz ne yapardiniz?

Daha sabah okudum yanlış yazarsam affola yanlışı gördüğünde yapabiliyorsan elinle duzelt elinden birşey gelmezse dilinle duzelt bunu da yapamıyorsan kalbinle buğuz et.
Ben olsam o formu doldurmam tüyü bitmemis yetimin hakkı var o paralarda. Akrabamla arami bozmak kul hakki yemekten daha onemli degil.

Daha sabah okudum yanlış yazarsam affola yanlışı gördüğünde yapabiliyorsan elinle duzelt elinden birşey gelmezse dilinle duzelt bunu da yapamıyorsan kalbinle buğuz et.
Ben olsam o formu doldurmam tüyü bitmemis yetimin hakkı var o paralarda. Akrabamla arami bozmak kul hakki yemekten daha onemli degil.
Ben doldurmazsam baskasi doldurcak ama ve aile üyelerini yazamiyorum ama bunlar bir ve ikinci dereceden aile üyeler:(

Açıktan yapamıyorsanız sonradan şikayet edin. Cimer ve açık kapıya yazarsanız şikayetiniz ilgili sosyal yardımlaşma vakfına iletilir. Onlar da yerinde inceleme yaparak aslında durumun sahte olduğunu anlar ve para kesilir.

Herkese iyi aksamlar, bu aralar cok konu aciyorum ailesel problemlerim var. Nasil anlatcam bilmiyorum, acik yazarsam ifsa olurum diye cekniyorum. Diyelim ki birisi bir kisi üzerinden para aliyor, ailede düskün birisi var ve aileden baska bir kisi ona bakiyormus gibi gösterip bakma parasi alcak ve okuma yazmalari iyi olmadigi icin formlari ben doldurcam ama bakima muhtac olan kisi korona zamani bile alisverisini kendi yapiyor, bakcak kisinin tek derdi para almak yani. Bu kisiler benim akrabam ve ben bunu dogru bulmuyorum, ve bakima muhtac kisi korona olmasina ragmen bile kendi alisveris yapiyor dedigim gibi ama yine de o kisinin bakim parasi almasina razi geliyor. Yani iki tarafta sorun yok ama ben bunu dogru bulmuyorum ve bu isi benim yapmam gerekiyor. Bakim parasi alcak kisiye(yakin aile) olmaz bu yaptigin yanlis diyemem o zaman benim aram bozulcak ama bakilcak kisiye de aciyorum, hem düskün hem de canim gibi sevdigim biri hem de bu sekilde kullanilcak. Siz olsaniz ne yapardiniz?
Formu yanlış doldursanız. 0Belki bakım parası çıkmaz.

Ben doldurmazsam baskasi doldurcak ama ve aile üyelerini yazamiyorum ama bunlar bir ve ikinci dereceden aile üyeler:KK43:
Anladim.
Siz böyle olaylarda görüşünüzü net bildirirseniz başka zaman melankolik böyle işleri yapmaz diye bir daha size gelmezler. Kime doldurturlsrsa doldurtsunlar.
Aslında bunları ihbar edeceksin.
Muhtaç olmadığı parayı niye o alsın gerçek muhtaç dururken

Yanlış anlamayın ama sizin o aileniz durumundakiler yüzünden engellinin yetimin gerçekten alması gereken kişilerin hakkı yeniyor haram para , benim kardeşim engelli bakıma muhtaç ona bile zor çıktı gerçek muhtaçlara böyle oluyoken muhtaç olmayan insanlara nasıl çıkabiliyor ya haram zıkkım olsun öbür dünyada acısı elbet çıkacak. Sakın o vicdan azabının altına girmeyin

Ben doldurmazsam baskasi doldurcak ama ve aile üyelerini yazamiyorum ama bunlar bir ve ikinci dereceden aile üyeler:KK43:
buna benzer bi olay yaşamıştım. bakın siz inançlı insanlarsınız bu yaptığınız kul hakkına girer sonra çoluğunuzdan çocuğunuzdan çıkar bence yapmayın dedim ve konuyu kapattım. size de bunu öneririm yanlış olduğunu söyleyin ve dahasına karışmayın o formu da doldurmayın sizin elinizle yemesinler o kul hakkını.

Mesela benim kardeşim çok katıdır. Vicdani yönünü söylemiyorum.
Mesela kafasina yatmayan hiç bir işi yaptiramazsin annesi babası bile olsan.
Geçenlerde annemler demiski senin x arkadasinin babasının bize borcu var verecegim dediği zamandan çok fazla zaman geçti sen bi arkadasina soylesen babasina citlstsa demiş o da benim arkadasimla aram bozulur kendiniz halledin demis. Demek istediği mı anladiniz mı.

Formu doldurup maaşı aldığı gün şikayet mi etseniz ki başarılı olur mu

yanlisa alet olmayin. bir arkadasinizdan hatta bir yabancidan rica edin cimeri arasin sikayet etsin. sizin sikayet etmis oldugunuz aciga cikiyor mu nasil oluyor bilmiyorum.

Anladim.
Siz böyle olaylarda görüşünüzü net bildirirseniz başka zaman melankolik böyle işleri yapmaz diye bir daha size gelmezler. Kime doldurturlsrsa doldurtsunlar.
Aslında bunları ihbar edeceksin.
Muhtaç olmadığı parayı niye o alsın gerçek muhtaç dururken
Ya söyle söyleyim bakima muhtac olan kisi gercekten muhtac ama bakcak olan kisi bakmiyor bakmicak ama para alcak

Mesela benim kardeşim çok katıdır. Vicdani yönünü söylemiyorum.
Mesela kafasina yatmayan hiç bir işi yaptiramazsin annesi babası bile olsan.
Geçenlerde annemler demiski senin x arkadasinin babasının bize borcu var verecegim dediği zamandan çok fazla zaman geçti sen bi arkadasina soylesen babasina citlstsa demiş o da benim arkadasimla aram bozulur kendiniz halledin demis. Demek istediği mı anladiniz mı.
Evet anladim bedeli ne olursa olsun kendi dogrusunun arkasinda duruyor ama ben yapmazsam baskasi yapcak ama ben yine de rahat olamam o durumda.

Onlar zaten kul hakkina giriyor yapmayin siz de girersiniz. Allah ıslah etsin hepsini. Paralari nereye götürecekler bakalim

Back
X