Size dokunmayan yanlisa göz yumar misiniz?

Bakıma muhtaç kişinin engellilik hali nedir ve gelir durumu nedir ? Formu doldurup sydv'ye siz mi vereceksiniz yoksa bu bakacak kişi mi ? Bu yıl yanlış bilmiyorsam bakım aylığı 1700 civarı olacak. Sydvye siz verecekseniz personele dersiniz, aslında pek ilgili değil ama yine de form vermemi istediler şeklinde. O zaman bakım aylığı çıkmaz, siz de demek sizi uygun görmemişler, dersiniz. Çünkü siz doldurmasanız başkası yardımcı olacak bu belli bir şey.

hz. ibrahim'i içine atmak için nemrut o güne kadar görülmemiş büyüklükte bir ateş yaktırmış.

olacakları izleyen insanlar bir karıncanın ağzında su damlası ile ateşe doğru gittiğini görünce karıncaya "ne yapmaya çalışıyorsun" diye sormuşlar. karınca "ateşi söndürmeye gidiyorum" demiş. insanlar "ağzındaki bir damla su ile bu koca ateşi nasıl söndüreceksin" diye gülmüşler.

karınca cevap vermiş "evet, belki söndürmez ama maksat safımız belli olsun".

Boyle konularda karinca yerine koyarim kendimi, evet belki bir etkim olmayacak, ben yapmasam baskasi yapacak sizin konunuzda ornegin ama safim bellidir. Sizin de safiniz belli olsun, birakin kime ne yaptiriyorlarsa yaptirsinlar.

Bakıma muhtaç kişinin engellilik hali nedir ve gelir durumu nedir ? Formu doldurup sydv'ye siz mi vereceksiniz yoksa bu bakacak kişi mi ? Bu yıl yanlış bilmiyorsam bakım aylığı 1700 civarı olacak. Sydvye siz verecekseniz personele dersiniz, aslında pek ilgili değil ama yine de form vermemi istediler şeklinde. O zaman bakım aylığı çıkmaz, siz de demek sizi uygun görmemişler, dersiniz. Çünkü siz doldurmasanız başkası yardımcı olacak bu belli bir şey.
Bu formun her seyiyle ben ilgilencem, bana bagli yani, o kadar huzursuz oldum ki kafam hic rahat degil.

hz. ibrahim'i içine atmak için nemrut o güne kadar görülmemiş büyüklükte bir ateş yaktırmış.

olacakları izleyen insanlar bir karıncanın ağzında su damlası ile ateşe doğru gittiğini görünce karıncaya "ne yapmaya çalışıyorsun" diye sormuşlar. karınca "ateşi söndürmeye gidiyorum" demiş. insanlar "ağzındaki bir damla su ile bu koca ateşi nasıl söndüreceksin" diye gülmüşler.

karınca cevap vermiş "evet, belki söndürmez ama maksat safımız belli olsun".

Boyle konularda karinca yerine koyarim kendimi, evet belki bir etkim olmayacak, ben yapmasam baskasi yapacak sizin konunuzda ornegin ama safim bellidir. Sizin de safiniz belli olsun, birakin kime ne yaptiriyorlarsa yaptirsinlar.
Yani ben yapmayim gerisine de karismayim mi yoksa engelleyim mi ?:( Biraz düsüncem huzursuz oldum mantikli düsünemiyorum simdi:(

Yani ben yapmayim gerisine de karismayim mi yoksa engelleyim mi ?:KK43: Biraz düsüncem huzursuz oldum mantikli düsünemiyorum simdi:KK43:
Kesinlikle yapmayin, ama engelleyebileceginizi sanmiyorum. Sonucta yardima ihtiyaci olan kisi bana yardim ediyor dedikten sonra kim ne yapabilir ki. Siz en azindan bu ise ortak olmayin.

Göz yummasan ne olacak arkadaşım böyle insan o kadar çok ki.. hiçbir şey de yapamazsın açıkçası bunlara devlet bile göz yumuyor

Yapmayın lütfen.
Net kul hakkı.
Doğrusunu da anlatın onlara.
İsteyen istediğini düşünsün.
Zor olur ama vicdanınız rahat olur.

Herkes tepkisiz kalsa kabul ediliyormus gibi görünüyor. Mesela yurtdisindan emekli olanlar var. Orda haberlerdede cikmisti bi süre önce hile yapanlar felan. Burda bende tartistim birisi ile: "Sen bu oyunlari oynayip Türkiyede ömür boyu madenci olarak calisandan daha cok emeklilik alacaksin. Sence bu haram degildir de nedir?!" Dedim diye kavga cikti. Ciksin. Sonra vazgecmis güya ama benimlede konusmuyor artik. 🙆‍♀️🤷‍♀️

Emin misin vazgeçtiğine bence çatır çatır yemiştir o emekli maaşını
Ya bizim bir akraba kendi yurtdışından emekli olmuş iyi hoş.. hayatında yurtdışına çıkmamış karısını da ordan emekli yaptırmış Tabi bunca hileyi yapması için epey yüksek yerlerden yardım almış
Karı koca o emekli paralarını ömür boyu güzel yediler Başlarına felaketler de gelmedi sonuçta Kadın 80 yaşlarında öldü amca hala sağ sağlıklı Epey malı mülkü var çocukları torunları herkes gayet refah içinde yaşayıp gidiyor yani

Emin misin vazgeçtiğine bence çatır çatır yemiştir o emekli maaşını
Ya bizim bir akraba kendi yurtdışından emekli olmuş iyi hoş.. hayatında yurtdışına çıkmamış karısını da ordan emekli yaptırmış Tabi bunca hileyi yapması için epey yüksek yerlerden yardım almış
Karı koca o emekli paralarını ömür boyu güzel yediler Başlarına felaketler de gelmedi sonuçta Kadın 80 yaşlarında öldü amca hala sağ sağlıklı Epey malı mülkü var çocukları torunları herkes gayet refah içinde yaşayıp gidiyor yani

Orasini bilemem tabi. Vazgecmediyse günahi onun boynuna. Zaten herseye böyle torpil, hile ve haksizlik kattiklari icin bir yere varamiyoruz ya. Ama sorsan hep baskalari suclu

Tekrar yazayım.
Madur kişiyle konuşmadan hiçbir şey yapma.
Haberi varsa ve razıysa büyük ihtimal parayı paylaşacaklar.
Madur yakınının da eline para geçecek böylece. işi bozmuş olursun.

bence yanlış doldurun, anlamazlar nereden anlayacaklar
anlarlarsa da yanlış yaptığın şeyi yanlışlıkla yaptığını söylersin
ben olsam yanlış olduğunu söylerdim bu durumun ama söyleyemiyorsan böyle bir yöntem uygulayabilirsin.

Resmen Dolandırıcılık o kadar vergi ödüyoruz demekki Hırsızlar için alın teri döküyoruz.
Hakkım haram zıkkım Zehir olsun!
Böylelerine Çanak tutanlarıda Allah a havale ediyorum. Allah her iki cihanda da Hesabını sorsun.. Gece gece Tepem attı 🙄

Herkese iyi aksamlar, bu aralar cok konu aciyorum ailesel problemlerim var. Nasil anlatcam bilmiyorum, acik yazarsam ifsa olurum diye cekniyorum. Diyelim ki birisi bir kisi üzerinden para aliyor, ailede düskün birisi var ve aileden baska bir kisi ona bakiyormus gibi gösterip bakma parasi alcak ve okuma yazmalari iyi olmadigi icin formlari ben doldurcam ama bakima muhtac olan kisi korona zamani bile alisverisini kendi yapiyor, bakcak kisinin tek derdi para almak yani. Bu kisiler benim akrabam ve ben bunu dogru bulmuyorum, ve bakima muhtac kisi korona olmasina ragmen bile kendi alisveris yapiyor dedigim gibi ama yine de o kisinin bakim parasi almasina razi geliyor. Yani iki tarafta sorun yok ama ben bunu dogru bulmuyorum ve bu isi benim yapmam gerekiyor. Bakim parasi alcak kisiye(yakin aile) olmaz bu yaptigin yanlis diyemem o zaman benim aram bozulcak ama bakilcak kisiye de aciyorum, hem düskün hem de canim gibi sevdigim biri hem de bu sekilde kullanilcak. Siz olsaniz ne yapardiniz?
Nasıla okuma yazma bilmiyor formdaki boş yerlere sırasıyla lütfen benim bunları yazdığım gizli kalsın ama bu insanlar falanca kişiye bakmıyor haksız yere kazanç sağlıyor lütfen işleme alınsın yazarım çok çok söylerler bunun yazıldığı böyle insanlarla ilişkim kesildiği için de mutlu olurum

Başvuruyu yaptıktan sonra öyle hemen maaş bağlanmıyor. Eve gelip kontrol ediyorlar. Bakan kişi bakılacak kişinin yanında mı diye. Bu habersiz oluyor ve bunu her yıl yapıyorlar. Gelen kişiler telefon numarası bırakıyor. Olaki maaş bağladı sosyal hizmetleri arayıp aslında bakmıyor diye telefon ederseniz isminizin gizli kalmasını da söylerseniz gelir tekrar kontrol ederler.

Kizlar mesajlariniz icin tesekkür ederim, kafamda az cok olustu atacagim adim. Ortaya cikmayan haksiz kazanc saglayanlari da Allah cikarsin insallah ne diyelim. Detaylari yazamadim detaylarla birlikte daha da üzücü zaten olay benim icin hala zor bir karar.

Bakım parası için heyet raporu olmalı.kendi alışverişini bile kendi yapabiliyorsa sağlığı iyidir diye düşünüyorum...ayrıca bakıma muhtaç kişinin üzerine mal olmamalı. .zaten evrak verdikten sonra anca 6 ay sonra kesin verilir yada verilmez diye karar çıkar..o arada gidip sosyal yardımlaşmaya şikayet edebilirsiniz. ..bu arada sosyal yardımdan da arada arada bir çat kapı geliyorlar..bakacak insanlar evde olmazsa ??

Vallahi açıkçası ben karışmazdim. Okuma yazma bile bilmeyen bir çiftin zaten geliri nedir ki? Okuma yazma bilmeyen bir erkek, bir kadın...en fazla ne kadar para getirebilir? Yüksek ihtimalle yoksulluk sınırının altında yaşıyorlardır, Belli ki durumları yok. Alışveriş dediğiniz de a101den,Bim'den alışveriş anladigim kadarıyla. Ben olsam vicdanen rahatsız olacaksam doldurmazdim ama yollarına taş da koymazdim.
Ha , eğer altlarında devamlı model yükselttikleri güzel arabaları varsa, alışverişten kastınız mangodan poşetlerle çıkıyorlarsa falan şikayet edin tabii ki, ama açlık sınırında yaşıyorlarsa ilişmeyin derim ben

Herkese iyi aksamlar, bu aralar cok konu aciyorum ailesel problemlerim var. Nasil anlatcam bilmiyorum, acik yazarsam ifsa olurum diye cekniyorum. Diyelim ki birisi bir kisi üzerinden para aliyor, ailede düskün birisi var ve aileden baska bir kisi ona bakiyormus gibi gösterip bakma parasi alcak ve okuma yazmalari iyi olmadigi icin formlari ben doldurcam ama bakima muhtac olan kisi korona zamani bile alisverisini kendi yapiyor, bakcak kisinin tek derdi para almak yani. Bu kisiler benim akrabam ve ben bunu dogru bulmuyorum, ve bakima muhtac kisi korona olmasina ragmen bile kendi alisveris yapiyor dedigim gibi ama yine de o kisinin bakim parasi almasina razi geliyor. Yani iki tarafta sorun yok ama ben bunu dogru bulmuyorum ve bu isi benim yapmam gerekiyor. Bakim parasi alcak kisiye(yakin aile) olmaz bu yaptigin yanlis diyemem o zaman benim aram bozulcak ama bakilcak kisiye de aciyorum, hem düskün hem de canim gibi sevdigim biri hem de bu sekilde kullanilcak. Siz olsaniz ne yapardiniz?
Başına iş alma yetimin, fakirin hakkına girme senlik bişey yok ama biri Bi beddua etse seni bulur sen özelden at ben şikayet ederim... Birde koronalı kişi nasıl dışarı çıkıp alışveriş yapabilir etrafındaki insanları hiçmi düşünmüyor

Back
X