Size dokunmayan yanlisa göz yumar misiniz?

Ben doğru bildiğimden şaşmam.

Size bir olay anlatayım....

Kuzenimin evinde misafirdim. Alt kat komşusu geldi. Büyük bir meziyet gibi anlatmaya başladı.

İki çocuğum için de rapor aldım. "Nasıl aldıysa almış işte" ve onlar için maaş bağlandı dedi. O para sayesinde evime koltuk aldım, beyaz esyalari yeniledim dedi. Zaten kocam da çalışmıyor napim en iyisini yaptım dedi.

Ben de peki çocuklarınız da hiçbir engel yokken aldığınız bu para helal mi? Dedim. Üstüne başka engelli çocukların rızkını yiyorsun farkında mısın dedim. Bir de üstüne ya bir gün çocuğun gerçekten engelli olursa dedim. Dedim de dedim....

Bu bayan da yalandan göz yaşı dökerek çıktı gitti evine.

Kuzenim ne yaptı peki?

Niye komşumu ağlattın diye trip atıp kadının yanına gitti. Misafirliğe ki evde bok gibi bırakıldım. Hemen çantamı alıp çıkıp gittim evinden....

Sonra üstünden zaman geçti. Bı başkasından duydum. Maaş olayı bitmiş. Nasıl oldu bilmiyorum ama iki sene çatır çatır yemiş paraları.

Şimdi o kuzenimle başka sebepler de eklenerek küsme olayına girdim. Yıllardır görüşümuyorum. Çok da fifi 😬

Ben doğru bildiğimden şaşmam.

Size bir olay anlatayım....

Kuzenimin evinde misafirdim. Alt kat komşusu geldi. Büyük bir meziyet gibi anlatmaya başladı.

İki çocuğum için de rapor aldım. "Nasıl aldıysa almış işte" ve onlar için maaş bağlandı dedi. O para sayesinde evime koltuk aldım, beyaz esyalari yeniledim dedi. Zaten kocam da çalışmıyor napim en iyisini yaptım dedi.

Ben de peki çocuklarınız da hiçbir engel yokken aldığınız bu para helal mi? Dedim. Üstüne başka engelli çocukların rızkını yiyorsun farkında mısın dedim. Bir de üstüne ya bir gün çocuğun gerçekten engelli olursa dedim. Dedim de dedim....

Bu bayan da yalandan göz yaşı dökerek çıktı gitti evine.

Kuzenim ne yaptı peki?

Niye komşumu ağlattın diye trip atıp kadının yanına gitti. Misafirliğe ki evde bok gibi bırakıldım. Hemen çantamı alıp çıkıp gittim evinden....

Sonra üstünden zaman geçti. Bı başkasından duydum. Maaş olayı bitmiş. Nasıl oldu bilmiyorum ama iki sene çatır çatır yemiş paraları.

Şimdi o kuzenimle başka sebepler de eklenerek küsme olayına girdim. Yıllardır görüşümuyorum. Çok da fifi 😬
Öyle deyince millet catir catir yiyor paralari biz enayi miyiz diyorlar. Iyi yapmissiniz siz de ben cekiniyorum, zamanin da bana iyilikleri de oldu ikisinin nankör dicekler cok kötü bir duruma düscem

Bazi insanlar paraya ne kadar düskün oluyorlar:KK43: Bahaneleri de millet neler neler yapiyor para aliyor biz enayi miyiz?
Evet etrafimda da var bu bahanelerle dolu olanlar. En son öğrenci kartim mezun oldugumdan tama cevrilecekti bazilari saçmalama otomattan yenile dediler. Fazla mi basacaksin vs. Dinlemedim tabi ki kul hakkına girmekten cok korkarım. Ama böyleleri her yerde.

Vallaha emeklilikte hile yapanlarin yüzüne karsi bana göre haram oldugunu ve beni karistirmamalarini söyledim. Madem parasini alacaklar o zaman o kisininde isini yapsinlar. Yok illaha bu isi yapacagim diyorlarsa baskasina yaptirsinlar.

Öyle deyince millet catir catir yiyor paralari biz enayi miyiz diyorlar. Iyi yapmissiniz siz de ben cekiniyorum, zamanin da bana iyilikleri de oldu ikisinin nankör dicekler cok kötü bir duruma düscem
Ben ahiretimi düşünürüm. Her haram ve her helal lokmanın hesabını vericem. Yanlışa yanlış demezsem buna göz yummuş olurum. Herkes çatır çatır yer ama bir de bunun geri dönüşü var, hem bu dünyada hem ahiret de. Yine başıma böyle birşey gelse, yine derim. Bu benim karakterim.

Vallaha emeklilikte hile yapanlarin yüzüne karsi bana göre haram oldugunu ve beni karistirmamalarini söyledim. Madem parasini alacaklar o zaman o kisininde isini yapsinlar. Yok illaha bu isi yapacagim diyorlarsa baskasina yaptirsinlar.
Aynisini düsünüyorum bakim parasini alcaksan her seyini sen üstlenceksin o insanin bakmicaksan da parasini da almicaksin. Insanlar öyle degil cok rahatlar hic cekinmiyorlar

Aynisini düsünüyorum bakim parasini alcaksan her seyini sen üstlenceksin o insanin bakmicaksan da parasini da almicaksin. Insanlar öyle degil cok rahatlar hic cekinmiyorlar

Inanin ben burda kavgasini dahi yaptim. Devlete ve sigorta sistemine ne kadar zarar verdikleri milletin umrunda degil. Baskalari da yapiyor diye kendilerini avutup yapiyorlar. Sahsen karistilmak istemiyorum. Aslinda hepsini tutup sikayet edeceksin

Benim babam çok netti böyle konularda istemediği bir şeyi asla yapmazdı hatır falan umrunda değildi.kimse de böyle bir şey içn ona gelmezdi.

Inanin ben burda kavgasini dahi yaptim. Devlete ve sigorta sistemine ne kadar zarar verdikleri milletin umrunda degil. Baskalari da yapiyor diye kendilerini avutup yapiyorlar. Sahsen karistilmak istemiyorum. Aslinda hepsini tutup sikayet edeceksin
Burda bir cok üyenin ben karismazdim hani ikisi de kabul ediyorsa ne yaparlarsa yapsin yazcaklarini düsünmüstüm demek ki atacagim adim dogruymus sessiz kalmak istemiyorm

Düşkün olan kişi bu durumu bile bile imzaliycaksa düşkün olani umursamazdim. Her şekilde benim yerime imzaliycak birini bulabilirler. Haram ise ortak olmama secenegim varken niye olayım ki

Burda bir cok üyenin ben karismazdim hani ikisi de kabul ediyorsa ne yaparlarsa yapsin yazcaklarini düsünmüstüm demek ki atacagim adim dogruymus sessiz kalmak istemiyorm

Herkes tepkisiz kalsa kabul ediliyormus gibi görünüyor. Mesela yurtdisindan emekli olanlar var. Orda haberlerdede cikmisti bi süre önce hile yapanlar felan. Burda bende tartistim birisi ile: "Sen bu oyunlari oynayip Türkiyede ömür boyu madenci olarak calisandan daha cok emeklilik alacaksin. Sence bu haram degildir de nedir?!" Dedim diye kavga cikti. Ciksin. Sonra vazgecmis güya ama benimlede konusmuyor artik. 🙆‍♀️🤷‍♀️

Düşkün olan kişi bu durumu bile bile imzaliycaksa düşkün olani umursamazdim. Her şekilde benim yerime imzaliycak birini bulabilirler. Haram ise ortak olmama secenegim varken niye olayım ki
Akrabalik bagini yazamiyorm. Düskün olan kisi güya bakcak olan kisinin... asla kopamayacagi birisi. Yani yapilan yanlista olsa sus karisma mi demek istiyorsunuz?

Akrabalik bagini yazamiyorm. Düskün olan kisi güya bakcak olan kisinin... asla kopamayacagi birisi. Yani yapilan yanlista olsa sus karisma mi demek istiyorsunuz?
Anam babam da olsa prensip prensiptir. Düşkün kişiye söylerdim sana bakmiycaklar bunu biliyosun dimi diye. Formu doldurmazdim. Bana bu konuda tavır alsalar bile kendi ayıpları ben kan bağına inanmam

Ya söyle söyleyim bakima muhtac olan kisi gercekten muhtac ama bakcak olan kisi bakmiyor bakmicak ama para alcak
Kesinlikle aracı olmam.
Hatta bakıma muhtaç kişinin direkt kendisinin alması için uğraşırım.
Biz bir çalışanımızdan ciddi bir hatası yüzünden istifasını istedik yoksa savcılığa başvuracağız dedik.
Beni işten çıkarmayın devletten nakdi ücret desteği alayım o ücreti de işyerine vereyim suçumu telafi etmek için dedi.
Devleti mi dolandıralım birlikte?
Kesinlikle olmaz, duymamış olalım bunu
dedi patronumuz.
Sizin iş de bu hesap.

benimde buna benzer bir sorunum var ne yapacağımı kestiremedim düşünüyorum ne yapabilirim diye bir çocuk var anne baba boşanmış cocuk sosyal hizmetlere verilmiş sonra annesi almıs çocuğu ama çocuk 20 yasından küçük liseye gitmesi gerekiyor ama gitmiyor okumamış ve çalışıyor bu pandemi ve yasaklarda hemde anneside çocuğun nafakasını da alıyor bilemedim çalıştığını şikayet etmelimiyim?

Back
X