Size iki seçenek sunsalar İstanbul mu, İzmir mi diye hangisini seçerdiniz?

Doğma büyüme İzmirliyim. Hatta kökten İzmirliyim. Yazdıklarını hayretle okudum. Yani genelleme yapman çok yanlış... Tabiiki de izmir'de olduğu gibi başka şehirlerdede senin tabir ettiğin kişilikteki kızlar olabilecektir;ama genelleme yapmamalıydın...

Sorunun cevabına gelirsek;
Ben kesinlikle İzmir diyenlerdenim.
İstanbul çok güzel bir şehir, gezmek için harika ama yaşamak için zor bir yer bana göre.
Oysa İzmir'de heryere çok daha kolay ulaşır, tarfikte boğulmazsınız.
İklimi çok yumuşaktır, yazın pekçok alternatifiniz olur, gezilecek gidecek...
Her zaman taze sebze-meyve ve her çeşit (o çok özlediğim) otları bulabilirsiniz.
Bana göre İstanbul'dan çok daha nezih bir yerdir İzmir.
Gönlünüz rahat gezip, tozabilirsiniz.İlk aklima gelen bu sebeplerden dolayı: İzmir:lepi:

Çalıkuşu katılıyorum tüm sözlerine. Bende İZMİR diyenlerdenim. Tabii ki İzmirli olmamdan da kaynaklanıyor ama...kaydirigubbakcemile3

canım zaten arkadas genelleme yapmamamıs..zaten genelleme yapsaydı dogru olan oydu..yanı en azından cumlelerını soyle dıle getırebılırdı..ızmırlı tanıdıgım 3 5 kız var onların dısındakılerı belkı ıyıdır..dıyebılırdı..hala utanmadan ozur dıleyecegı yere yazıyor ya ben ona sasırdım..klava:

İzmir 'in havasını solumayan ,yıllarını orda geçirmeyen birinin yaptığı basit açıklamalar çamur atmaktan başka bir şey değildir.
İzmirli olmak benim için bir şereftir.Burda yazılanların aksine İzmir kızı olarak gittiğim her yerde sayıldım,sevildim,hayranlıkla karşılandım,övgüler aldım.:1closedeyes:Kibarlığım,inceliğim,eğitimim,kültürüm ile..:1closedeyes:
Memleketimin öyle bir havası var ki,insanının taa içine işlemiş.Modern,çağdaş,kimsenin kimseyi damgalamadığı ! , insanların rahatça ,korkusuzca yollarında yürüdüğü bir şehir...Şehrin güzelliği,sıcaklığı ,modernliği insanlarının yüzüne ve kalbine vurmuştur.
Keşke herkes İzmirli olma şerefine erebilseydi.:1closedeyes:

Evet,genelleme yapmak istemedim diyor;ama hala yazıp bize çamur atıyor....kötükedihüso

Lirik güzel gerçekten bizleri çok güzel anlatmışsın. Teşekkür ederim bir izmirli olarak sana...
a.s.

izmiri de pek sevmem, istanbulu da, ben ankara sevenlerdenim
izmirde 3 sene yaşadım sevemedim pek, okul değişikliği nedeniyle alışamadım daha doğrusu
ama kesinlikle yaşanacak bir şehir o ayrı
izmirin kızları da çok güzeldir, moderndir, asildir, kucaktan kucağa atlamayı bırak seçicidir
tercih yapmam gerekseydi izmiri seçerdim yine de

aynen katılıyorum canım ANKARAAAAA
her 3 şehirde de senelerce yaşadım, ailem halen İzmir de yaşıyorlar
Bir İstanbul aşığıyım,2 sene görmesem duramam...
ama ANKARA başka yaaaaa
ben 2sinden birini seçmek zorunda olsaydım
ekonomik durumum da yeterliyse İstanbul derim

istanbullllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllkaydirigubbakcemile

istanbull rüya şehri değişilerimi başka yerei biraz kaba tabir lazak ama izmir istanbulun çakması gibime geliyor benim

istanbulu hiçbiryere değişmem.... :lepi: :lepi:

izmiride gördüm bu arada görmeden konuşmuyorum yani yerimseniben

tabiikide istanbulu seçerdim ya istanbul gibi şehirmi var fisfisfis

iki şehri de gördüm hatta eşim izmirli tabi ki istanbul :lepi:

Aslında iki şehiride pek sevmem ama matıklı düşününce İstanbul derdim...
İş sahası ve yaşam şartları bakımından tercihimdir...

istanbulda yasamama ragmen ve ıstanbulu bılmememe ragmen ızmır derdım. bıktım bu sehrın kalabalıgından

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…