ankaralıyım.orda doğdum orda büyüdüm.batıkent semtinde...
izmirdeyim artık ewlendim ve eşim izmirli... genelleme yapmak asla istemiyorum....bu doğru olamaz... ama hep beni bulur sanırım...aman izmirin kızından uzak dur.ewliliğimin sarsılmasının tek sebepleri aşırı rahatlıkları onun kucağından onun kucağına.hiç ewlimidir bu adam nedir umursamadan...aslen izmirlilermidir bilemem tabi.başka şehirlerden gelip bu şehirde kendilerini kaybederler genelde.kişiliklerini ayaklarının altına alırlar düşünmeden... çok doluyum bu konuda kahretsin!!! istanbula her yaz giderdim ewlenmeden önce en az 1 ay kalırdım babanemler amcamlar orda...istanbuluda yaşadım yani....
izmirin geniş insanları yüzünden bu kadarı aldım İSTANBUL......
Sorunun cevabına gelirsek;
Ben kesinlikle İzmir diyenlerdenim.
İstanbul çok güzel bir şehir, gezmek için harika ama yaşamak için zor bir yer bana göre.
Oysa İzmir'de heryere çok daha kolay ulaşır, tarfikte boğulmazsınız.
İklimi çok yumuşaktır, yazın pekçok alternatifiniz olur, gezilecek gidecek...
Her zaman taze sebze-meyve ve her çeşit (o çok özlediğim) otları bulabilirsiniz.
Bana göre İstanbul'dan çok daha nezih bir yerdir İzmir.
Gönlünüz rahat gezip, tozabilirsiniz.İlk aklima gelen bu sebeplerden dolayı: İzmir:lepi:
Doğma büyüme İzmirliyim. Hatta kökten İzmirliyim. Yazdıklarını hayretle okudum. Yani genelleme yapman çok yanlış... Tabiiki de izmir'de olduğu gibi başka şehirlerdede senin tabir ettiğin kişilikteki kızlar olabilecektir;ama genelleme yapmamalıydın...
canım zaten arkadas genelleme yapmamamıs..zaten genelleme yapsaydı dogru olan oydu..yanı en azından cumlelerını soyle dıle getırebılırdı..ızmırlı tanıdıgım 3 5 kız var onların dısındakılerı belkı ıyıdır..dıyebılırdı..hala utanmadan ozur dıleyecegı yere yazıyor ya ben ona sasırdım..klava:
İzmir 'in havasını solumayan ,yıllarını orda geçirmeyen birinin yaptığı basit açıklamalar çamur atmaktan başka bir şey değildir.
İzmirli olmak benim için bir şereftir.Burda yazılanların aksine İzmir kızı olarak gittiğim her yerde sayıldım,sevildim,hayranlıkla karşılandım,övgüler aldım.:1closedeyes:Kibarlığım,inceliğim,eğitimim,kültürüm ile..:1closedeyes:
Memleketimin öyle bir havası var ki,insanının taa içine işlemiş.Modern,çağdaş,kimsenin kimseyi damgalamadığı ! , insanların rahatça ,korkusuzca yollarında yürüdüğü bir şehir...Şehrin güzelliği,sıcaklığı ,modernliği insanlarının yüzüne ve kalbine vurmuştur.
Keşke herkes İzmirli olma şerefine erebilseydi.:1closedeyes:
izmiri de pek sevmem, istanbulu da, ben ankara sevenlerdenim
izmirde 3 sene yaşadım sevemedim pek, okul değişikliği nedeniyle alışamadım daha doğrusu
ama kesinlikle yaşanacak bir şehir o ayrı
izmirin kızları da çok güzeldir, moderndir, asildir, kucaktan kucağa atlamayı bırak seçicidir
tercih yapmam gerekseydi izmiri seçerdim yine de
İstanbul tabikiiii
kız kulesi bir yanda boğaz manzarı öbür yanda..
yaz akşamlarının vaz geçilmezi o sahilller..
topkapı,dolmabahçe,yıldız sarayıı
sultan ahmet, yeni cami, sarnıçlar, kuleler, galata, haliç
her tarafı ayrı bir tarih..
kafa dinlemek için şile,ağva,kilyos, mesire yerlerii
varmı istanbul gibisi yaaa :lepi:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?