• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Size sorum var?

• Konu Sahibi Konu Sahibi rainyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

rainyy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2018
6.839
4.187
173
Ben kotu zor seyler yasadim bunlar aklima geliyor bazen. Bu yuzden mi insanlar uzak duruyor diyorum. Mesela bir ortama giriyorum bakiyorum herkes kaynasmis benimle konusan yok. selam vermek icin yuzlerine bakiyorum bazilari bakmiyor bile. Mesela bazilarida bir sure sonra uzak davraniyor. Yani bu dusuncelerle sorunlarla mucadele ediyorum surekli. Ne yapmaliyim??

Sosyal becerilerin gelişmemiş. Çocukken müdahale edilmeliydi. Bu yaştan sonra ancak bir psikologla uzun süre çalışarak belki çözersin. Hiç birimiz pamuklara sarılarak bu yaşa gelmedik, yaşadıklarının arkasına sığınma.

Tanımadığın insanlar senin zor günler geçirdiğini nerden bilecek?
Giyimin nasıl? Kim ne derse desin bir ortama girdiğinde önce duruşun ve giyinişinle çevre edinirsin devamında da muhabbetin, genel kültürün.
Bu alanlarda nasılsın?

Kötü şeyler yaşadığınızı insanlar nereden bilecek size cephe alacak onu anlayamadım alninizda yazmıyor ya. Ki diyelim biliyorlar bunun için uzak durmaz kimse herkes bir şeylerle mücadele ediyor. Belki bakıslariniz soğuktur, tavırlarınız biraz yabanidir, elektrik alamamışlardır, muhabbetinizi begenmemişlerdir sebepler bunlar olur genelde

Sosyal becerilerin gelişmemiş. Çocukken müdahale edilmeliydi. Bu yaştan sonra ancak bir psikologla uzun süre çalışarak belki çözersin. Hiç birimiz pamuklara sarılarak bu yaşa gelmedik, yaşadıklarının arkasına sığınma.
Depresyon ve sosyal fobi vardi. Kismen gecti ama reddedilme ve istenmemeye karsi hassasim hala

Tanımadığın insanlar senin zor günler geçirdiğini nerden bilecek?
Giyimin nasıl? Kim ne derse desin bir ortama girdiğinde önce duruşun ve giyinişinle çevre edinirsin devamında da muhabbetin, genel kültürün.
Bu alanlarda nasılsın?
Giyimime ozen gosteririm genel kulturumde fena degil.

Ben kotu zor seyler yasadim bunlar aklima geliyor bazen. Bu yuzden mi insanlar uzak duruyor diyorum. Mesela bir ortama giriyorum bakiyorum herkes kaynasmis benimle konusan yok. selam vermek icin yuzlerine bakiyorum bazilari bakmiyor bile. Mesela bazilarida bir sure sonra uzak davraniyor. Yani bu dusuncelerle sorunlarla mucadele ediyorum surekli. Ne yapmaliyim??
Bir ara psikolojik destek alıyordunuz devam ediyor musunuz? Ama psikiyatri yetmez psikoloğa da gitmek gerekli. İnsanlardan uzak durma sebebiniz güvensizlik mi? Geçmiş travmalar mı?

Kötü şeyler yaşadığınızı insanlar nereden bilecek size cephe alacak onu anlayamadım alninizda yazmıyor ya. Ki diyelim biliyorlar bunun için uzak durmaz kimse herkes bir şeylerle mücadele ediyor. Belki bakıslariniz soğuktur, tavırlarınız biraz yabanidir, elektrik alamamışlardır, muhabbetinizi begenmemişlerdir sebepler bunlar olur genelde
Iste yasadikalrim yuzunden boylemi gorunuyorum diye dusundum.

Herkesin enerjisi,frekansı tutmayabilir. Enerjik, güleryüzlü, konuşkan insanlar daha aktif oluyor ortamlarda. Yüz ifadeniz nasıl konuşurken? Çok ciddi mi duruyorsunuz?

Bir ara psikolojik destek aloyordunuz devam ediyor musunuz? Ama psikiyatri yetmez psikoloğa da gitmek gerekli. İnsanlardan uzak durma sebebiniz güvensizlik mi? Geçmiş travmalar mı?
Evet. Psikologa gidebilirim belki ileride. Uzak durma sebebim travmalar. Insanlarin soguk davranmalari yada uzaklasmalari o yuzden adim atmakta zorlaniyorum karsidan bekliyorum genelde. Yuz ifademi bilmiyorum disaridan soguk gorunuyor olabilirim.

Evet. Psikologa gidebilirim belki ileride. Uzak durma sebebim travmalar. Insanlarin soguk davranmalari yada uzaklasmalari o yuzden adim atmakta zorlaniyorum karsidan bekliyorum genelde. Yuz ifademi bilmiyorum disaridan soguk gorunuyor olabilirim.
Eğer maddi imkanınız yoksa devlete bağlı ücretsiz psikolojik destek alabilirsiniz. Devlet hastanelerinde de psikolog var. Ama her hastanede olmayabilir. Gün içinde ayna karşısında oturup kendinizle konuşun ya da kendinizi konuşurken videoya çekin, mimiklerinize,yüz ifadenize bakın. Toplu ortamda illaki yüz ifadesi aynı olamaz ama yine de kendinizi biriyle konuşuyor gibi videoya çekmek işe yarayabilir. Adımı hep karşı taraftan beklemek olmaz. Belki de soğuk değiller ama size öyle geliyordur bu da olabilir. Kendinizle ilgili sorunları aşınca iletişim çok daha kolay olacak, rahatça ilişkiler kurmaya başlarsınız.

Bir tane bile arkadaşım yok,bütün sülalem pislik çıktı,kimseyle görüşmüyorum.Başıma gelmeyen şey kalmadı.Ama inan kendimi yine de psikolojikmen ayakta tutacak gücü kendime veriyorum,yani anlatsam,nasıl yaşıyorsun,dersin.Ama ben insanın kendi elinde olduğuna inanırım,bazı şeylerin.Once kendini sevmen ve kendine zaman ayırman gerekiyor.Insanlari bosver

Bende her gittiğim yerden birini bulur gelirim eşim sürekli çekiyor musun Napıosun diyip duruyor. Enerjini yüksek tut insanlar daralmış bunalmış durumdalar kendılerıne iyi gelecek insanlara ihtiyaçları var . Birilerine selam vermek için neden yüzünüze baksınlar die bekliyorsunuz se-laaam die girin 😀

Enerji cok önemli bir sey.
Gecen sene bizim 6 kişilik arkadas grubumuza bir kiz getirdi bir arkadaşımız. 5 kisi, birbirimizle hic konusmadan kizdan direkt hoşlanmamışız.

Hadi bana sacma sapan seyler yapti, benim hakkim var hoslanmamakta ama digerleri de ayri ayri negatif elektrik almislar.

Kiz yarin gelip bdvye baslik acsa her seyi kendi açısından anlatacak ama oyle degil. Belki yaptiklarini, etrafa bakislarini, konuşma tarzini kendisi bile fark etmiyor.

Her ortamda ayni seyi yasiyorsaniz etrafa yaydiniz enerjide sorun vardir.

İnsanın “algısı/düşünce” dünyası yaşadığı “olayları” yorumlamasını/anlamlandırmasını, bu da “duygularını” ve “davranışlarını” çokkk etkiler. Örnek vermem gerekirse; yanımızdan tanıdığımız birisi bize bakmadan hızlıca geçse (olay) siz bunu beni takmadı diye yorumlasanız (düşünce) üzülüp (duygu) kendinizi geri çekebilirsiniz (davranış). Ben ise aynı olayı “galiba kafası çok dolu beni görmedi bile” diye yorumlasam (düşüncem) meraklanıp/endişelenip (duygu) o kişiye bir şey olup olmadığını sorabilirim (davranış). Olay-düşünce-duygu-davranış hepsi birbirimi çeşitli şekillerde etkiliyor. Herkes olayları kendi geçmişi, tecrübeleri, öğrendikleri, travmaları ışığında yorumluyor. Ama bu yorum kesin doğru mu? Sizin geçmişinizi bilmeyen insanlar size nasıl bunlara göre davranacak? Geçmişinizi siz biliyorsunuz ve olayları o geçmişi gözünüze gözlük gibi takarak yorumluyorsunuz bence. Terapi öneririm, özellikle bilişsel davranışçı terapi çünkü yukarıda anlattığım şey bilişsel davranışçı terapinin özüdür. Düşüncelerimize ve onların sonucunda yaptığımız davranışlara odaklanır.

İnsanın “algısı/düşünce” dünyası yaşadığı “olayları” yorumlamasını/anlamlandırmasını, bu da “duygularını” ve “davranışlarını” çokkk etkiler. Örnek vermem gerekirse; yanımızdan tanıdığımız birisi bize bakmadan hızlıca geçse (olay) siz bunu beni takmadı diye yorumlasanız (düşünce) üzülüp (duygu) kendini çekebilirsiniz (davranış) Ben ise aynı olayı “galiba kafası çok dolu beni görmedi bile” diye yorumlasam (düşüncem) duygum merak/endişe davranışım da o kişiye bir şey olup olmadığını sormak olabilir. Herkes olayları kendi geçmişi, tecrübeleri, öğrendikleri, travmaları ışığında yorumluyor. Ama bu yorum kesin doğru mu? Sizin geçmişinizi bilmeyen insanlar size nasıl bunlara göre davranacak? Geçmişinizi siz biliyorsunuz ve olayları o geçmişi gözünüze gözlük gibi takarak yorumluyorsunuz bence. Terapi öneririm, özellikle bilişsel davranışçı terapi çünkü yukarıda anlattığım şey bilişsel davranışçı terapinin özüdür. Düşüncelerimize ve onların sonucunda yaptığımız davranışlara odaklanır.
Evet dediginiz gibi. Bir kac psikologla gorustum uygun fiyatli psikologlardi sadece dinlediler. O yuzden biraz sogudum ama aklimda yinede giderim insallah. Bu arada yorum icin tesekkurler.

Evet dediginiz gibi. Bir kac psikologla gorustum uygun fiyatli psikologlardi sadece dinlediler. O yuzden biraz sogudum ama aklimda yinede giderim insallah. Bu arada yorum icin tesekkurler.
Rica ederim, tekrar düşünmenizi cidden tavsiye ederim ve bilişsel davranışçı kısmını da ciddiye alın derim çünkü sizinki gibi sorunlarda güzel sonuçlar alınabilen bir terapi yöntemidir. hem de bu terapiyle ilerleyen psikolog sizi pasif bir şekilde dinlemez o da aktif katılım sağlar (tabi sizi bastırmaz veya ne bileyim yönlendirmez, ama pasif değil karşılıklı bir şekilde ilerler bu terapi yöntemi)

konuşmuyorsunuzdur çok sessizsinizdir. o zaman insanlar yanınıza gelecek bi şey bulamazlar. put gibi duran insanın yanına gitsem ne tepki vereceğini bilemem mesela.
gerçi en son lisede vardı böyle kişiler. okulun ilk günü ön sıramda oturan kız ilk dersten son derse kadar put gibi oturdu. ciddiyim kıpırdamadı bile. bi şeyler söyleyelim bari dedik seslendik kısa cevaplar verip önüne döndü.
diğer okulumda da böyle biri vardı o da derste put gibi oturuyordu hiç konuşmuyordu. ders dinleme sessizliği değil ama farklı bi halleri vardı donuk donuk bakıyorlardı sanki ölü gibilerdi. sizin yıllar önce bir fotoğrafınızı görmüştüm siz de öyle bakıyordunuz. konuşun yani yaşam belirtisi verin başka bi şeye gerek yok

konuşmuyorsunuzdur çok sessizsinizdir. o zaman insanlar yanınıza gelecek bi şey bulamazlar. put gibi duran insanın yanına gitsem ne tepki vereceğini bilemem mesela.
gerçi en son lisede vardı böyle kişiler. okulun ilk günü ön sıramda oturan kız ilk dersten son derse kadar put gibi oturdu. ciddiyim kıpırdamadı bile. bi şeyler söyleyelim bari dedik seslendik kısa cevaplar verip önüne döndü.
diğer okulumda da böyle biri vardı o da derste put gibi oturuyordu hiç konuşmuyordu. ders dinleme sessizliği değil ama farklı bi halleri vardı donuk donuk bakıyorlardı sanki ölü gibilerdi. sizin yıllar önce bir fotoğrafınızı görmüştüm siz de öyle bakıyordunuz. konuşun yani yaşam belirtisi verin başka bi şeye gerek yok
Olu gibisin put gibisim diyorsunda sende iliski yurutemiyorsun. Daha arkadasina sinir koyamiyorsun. Sen cok mukemmelsin sankii

Enerjinin tavırlarının hoş olduğunu düşünmüyorum buradaki tavırların kaynaklı, psikolog desteği de almıyorsun.

Back
X