• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Size vurmayan ama eşyalara vuran biri

Ailesiyle ilgili yaptığım son yorumları okudunuz mu? Çok büyük haksızlık yaptılar. Bu durumda olsun olur o kadar mi derdiniz. Eşiniz hiç tepki göstermese bile...
Cezaevine girmesi ailesinin tutumu kısımlarını yorum yazdıktan sonra gördüm. Çok büyük sıkıntılar yaşamışsınız gerçekten psikolojik olarak siz de olgunca hareket edebilecek durumda değilsiniz ve çok da normal bu. Ama bence o yaşadıklarınız başlıca sebebi ailesi değil bizzat eşiniz. Ailesi ne yaparsa yapsın onun sizi koruyabilmesi gerekirdi. Eşiniz öfkesini size değil eşyaya vurarak çıkarıyor siz de eşinize değil ailesine vuruyorsunuz. Bunlar çözüm huzur getirici yollar değil. Çift terapisi almaya çalışın olmadı sadece siz yardım alın önce siz ruhsal olarak toparlanın eşiniz böyle şiddet emareleri göstermeye devam ederse de cidden ayrılın niye çekeceksiniz

Eşim iflas etti. Büyük travmalar atlattık. Öncesinde ailesiyle ilgili kavgalarımız olurdu. Ailesi bencil ,yalanci insanlar. O zamanlar benim başıma kalkarlardı eşimin durumu iyi diye. Büyük beklentilere girerlerdi yapamadığımda aşağılar tarzda konuşurlardı. Bizde kavga ederdik eşim bana bağırırdı ben bağırırdım evet ama ağlardı sonra yani daha duygusaldı. İflastan sonra insanlar uzaklaştı bizden. Bu arada k.validemin yüzünü iyice gördüm, arkamdan çevirdiği işleri vs. Mesela insanlarla aramı bozmak için dedikleri filan ortaya çıktı. Eşime her konuda destek oldum. Ama o ailesinin yaptıklarını kabullenemedi. Onlari haksizda olsalar koruyor.Bendede takıntı oldu anlattıkça aynı şeyler çözülmedikçe o birşeyler yapmadıkça devamlı elimde olmadan açılıyor. Artık heryere saldırıyor mesela elindeki camları bardak gibi seyleri yere fırlatıyor, kendine vuruyor, dolaplara kapılara bana hakaretler ediyor. Doktora gittim antidepresan kullanma dedi özel sebeplerim var o yüzden şimdilik kullanamıyorum. O ise böyle yapiyor benimse niyetim konuşup çözmek , konuşmayı kesip bu şekilde bana vuracak gibi yapıp susturuyor. Meselâ birşey yapmışti ben rahatsız olmuştum tamam birdaha yapmicam demişti tekrar yaptı. Bendede bu çok önemli söz veriliyorsa tutulur.unuttum istemeden oldu diyor. Başka konularda da yalan söylediği için güvenim yok. Hiçbir problemimi içten dinleyip çözmeye uğraşmıyor. Bugünde heryere vurdu.Bağırdı hakaretler etti. Komşular duydu malesef. Sus güzelce konuşalım dedikce sen bundan anliyon diyor. Konuşmak istemiyor problemler kapansin gitsin üzeri o yorulmasın yeterki. Sizce seven bir adam bu şekilde bağırıp heryeri kırar mı? Birde siz olsaniz komşular sorduğunda ne derdiniz?
İş meselesi yuznden erkekler baya baya kafayı yyorlar malesef :( eşlerinede bunu yansıtıyorlar ıkı sene once benm eşimde baya iş batırdı hala kendine gelemedi smdi b arkadasyla calısyor ama kendine yediremiyor ve arada hep ben soleydm ben boleydm ise gtmek istemoyorum dye kavga cıkartıyor :( tamamen zor bir durum allah yardmcınız olsun

Eşim iflas etti. Büyük travmalar atlattık. Öncesinde ailesiyle ilgili kavgalarımız olurdu. Ailesi bencil ,yalanci insanlar. O zamanlar benim başıma kalkarlardı eşimin durumu iyi diye. Büyük beklentilere girerlerdi yapamadığımda aşağılar tarzda konuşurlardı. Bizde kavga ederdik eşim bana bağırırdı ben bağırırdım evet ama ağlardı sonra yani daha duygusaldı. İflastan sonra insanlar uzaklaştı bizden. Bu arada k.validemin yüzünü iyice gördüm, arkamdan çevirdiği işleri vs. Mesela insanlarla aramı bozmak için dedikleri filan ortaya çıktı. Eşime her konuda destek oldum. Ama o ailesinin yaptıklarını kabullenemedi. Onlari haksizda olsalar koruyor.Bendede takıntı oldu anlattıkça aynı şeyler çözülmedikçe o birşeyler yapmadıkça devamlı elimde olmadan açılıyor. Artık heryere saldırıyor mesela elindeki camları bardak gibi seyleri yere fırlatıyor, kendine vuruyor, dolaplara kapılara bana hakaretler ediyor. Doktora gittim antidepresan kullanma dedi özel sebeplerim var o yüzden şimdilik kullanamıyorum. O ise böyle yapiyor benimse niyetim konuşup çözmek , konuşmayı kesip bu şekilde bana vuracak gibi yapıp susturuyor. Meselâ birşey yapmışti ben rahatsız olmuştum tamam birdaha yapmicam demişti tekrar yaptı. Bendede bu çok önemli söz veriliyorsa tutulur.unuttum istemeden oldu diyor. Başka konularda da yalan söylediği için güvenim yok. Hiçbir problemimi içten dinleyip çözmeye uğraşmıyor. Bugünde heryere vurdu.Bağırdı hakaretler etti. Komşular duydu malesef. Sus güzelce konuşalım dedikce sen bundan anliyon diyor. Konuşmak istemiyor problemler kapansin gitsin üzeri o yorulmasın yeterki. Sizce seven bir adam bu şekilde bağırıp heryeri kırar mı? Birde siz olsaniz komşular sorduğunda ne derdiniz?
Öncelikle iflas etmek yeterince tramvatik bir durum. Anladığım kadarıyla sizin onceliginiz yaşadığınız sorunların giderilmesiyken ediniz şuan iflasla debeleniyor .
Ben olsam eşime destek olmayı seçerdim onceligimi belirler sıralamayı ona göre ayarlardim.
Benim eşim sakın bi adamdır ama iflas işsizlik gibi bir durum olsa olaylara çok sakin anlayışlı yaklasabilecegini düşünmüyorum. Kendimi de o durumda annen bana iftira atıyor derken düşünmüyorum. Normal bir durum olsa esinizde öfke kontrolü sorunu var derdim ama önceden böyle değilmiş sadece içinde bulunduğu durumda kendini cikartamiyor

Öncelikle iflas etmek yeterince tramvatik bir durum. Anladığım kadarıyla sizin onceliginiz yaşadığınız sorunların giderilmesiyken ediniz şuan iflasla debeleniyor .
Ben olsam eşime destek olmayı seçerdim onceligimi belirler sıralamayı ona göre ayarlardim.
Benim eşim sakın bi adamdır ama iflas işsizlik gibi bir durum olsa olaylara çok sakin anlayışlı yaklasabilecegini düşünmüyorum. Kendimi de o durumda annen bana iftira atıyor derken düşünmüyorum. Normal bir durum olsa esinizde öfke kontrolü sorunu var derdim ama önceden böyle değilmiş sadece içinde bulunduğu durumda kendini cikartamiyor
Ben ayrıntılı yazmadığım için tam anlaşılmadı. Bir önceki sayfada ayrıntı verdim okuyabilirseniz.aslinda destek oldum

Ben ayrıntılı yazmadığım için tam anlaşılmadı. Bir önceki sayfada ayrıntı verdim okuyabilirseniz.aslinda destek oldum

bütün mesajlarınızı okudum.
zor zamanlardan geçmişsiniz. haklısınız. ama haklı olmak hızur getirmiyor.
ailesi ile ilgili meseleler büyük, peki siz eşinizden bununla ilgili ne bekliyorsunuz?
ne yapsın da size göre bu mesele kapansın?

adamları bu hale, sizin dırdırlarınız getiriyor malesef....kaynananla meselen varsa kendin çöz, adamı niye karıştırıyorsun, ayrıca kimse kutsalına laf söyletmez, ailede insanın kutsalıdır....sen beğenmeiyebilirsin ailesini ama o onlar için canını verir gerekirse...

Artik konusmaya calismayin. Dusundugunuz kadar dolu bir insan degilmis. Sevgiye guvenmeyin,kredisi cabuk biter. Siz artik ben nasil bir hayat yasiyorum, ne istiyorum yuzlesmesi yapin kendinizle.

Genç arkadaşım,'eşime destek oldum, birikmişimi verdim' diyorsunuz da,
bu zaten eş olmanın gereği olarak yapılması gereken bir davranış,
bunu gündeme getirmek bile doğru değil.
Buraya yazmanızı kastetmiyorum,
eşinize sürekli söylemeyin demek istiyorum.

Siz eş olmanın gereğini yerine getirirken,
eş ailesi aile gibi davranmamış.
Siz de bunu hazmedemeyip,
devamlı eşinize;
'annen böyle dedi,annen şöyle yaptı,ailen kötü vs,' gibi söylemlerle tapa yapıyorsunuz.
Ne istiyorsunuz eşinizden?
Ailesini silmesini,annesiyle görüşmemesini mi?
Evet yapılanlar çok çirkin,
evet haklı görünüyorsunuz
ama bu beklentiniz gerçekçi değil.
Böyle bir karar sadece eşinizi ilgilendirir.
Siz annesine mesafeli olabilirsiniz hatta hiç görüşmeyebilirsiniz,buna hakkınız var ama eşinizi buna zorlamaya hakkınız yok.

Üç yıldır bu konuları ısıtıp ısıtıp ortaya sürdünüz,elinize ne geçti?
Kavga,gürültü,eşinizin öfke krizlerinden başka?
Üstelik çocuğunuz bunlara şahit oluyor.
Yazık değil mi?
Böyle ne evlilik yürür,ne hayat geçer.

Oturup sakin kafayla düşünün.
Eşinizi seviyor musunuz?
Annesine rağmen,bu evliliğe devam etmek istiyor musunuz?
Cevabınız hayırsa daha fazla yıpranmadan ve yıpratmadan ayrılın.

Evetse,iş başa düştü deyip,
evliliğinizi kurtarmak için çabalayın.
Siz gerçekten istemedikçe ve bakış açınızı değiştirmedikçe bu durumu düzeltip toparlamanız zor.
Eşiniz çift terapisine ikna olmuyorsa siz bireysel olarak terapi alın,
antidepresan ancak hamileyseniz ve etkileşim gösteren başka ilaç kullanmak zorundaysanız kullanılamaz.
Özel durumlar için hafif doz antidepresanlar da var.
Bir psikiyatriste görünmenizde fayda olduğunu düşünüyorum psikolojik danışmanlık eğitimi almış biri olarak.
İsterseniz size faydası olabilecek kitap önerisinde de bulunabilirim.
Girdiğiniz bu kısır döngüden çıkmanız gerekiyor.

adamları bu hale, sizin dırdırlarınız getiriyor malesef....kaynananla meselen varsa kendin çöz, adamı niye karıştırıyorsun, ayrıca kimse kutsalına laf söyletmez, ailede insanın kutsalıdır....sen beğenmeiyebilirsin ailesini ama o onlar için canını verir gerekirse...
Dikkatimi çekiyor,bu tip konularda hep hemcinslerimizi suçluyorsunuz.
Bir kaç konuda daha,konuyu açan arkadaşlara bu minvalde yorumlar yaptınız.
Bu şekilde düşünmenizi onaylamasam da herkesin kendi görüşü der,saygı duyarım.
Bununla birlikte,ifade etme şekliniz beni rahatsız ediyor.
Hep sen diliyle itham.
'Senin dırdırların bu hale getirdi'.
Derdi olan bir kadına,yardımı dokunacak bir cümle değil bu.

adamları bu hale, sizin yazıyor senin değil...ayrıca senli benli konuşmada ne art niyet aradaınız merak etimmm?

Eşinizi sevdiğinizi düşünmüyorum.
Ya da değer verdiğinizi.
Bencil bir karaktere sahipsiniz,o belli.
Size tavsiyem ya boşanın ya da çift terapistine gidin.
Birbirinize saygınız kalmamış.
Ayrıca bugün eşyalara vuran adam yarın gelip sana vurur,belli ki öfke kontrolü yok.

Dikkatimi çekiyor,bu tip konularda hep hemcinslerimizi suçluyorsunuz.
Bir kaç konuda daha,konuyu açan arkadaşlara bu minvalde yorumlar yaptınız.
Bu şekilde düşünmenizi onaylamasam da herkesin kendi görüşü der,saygı duyarım.
Bununla birlikte,ifade etme şekliniz beni rahatsız ediyor.
Hep sen diliyle itham.
'Senin dırdırların bu hale getirdi'.
Derdi olan bir kadına,yardımı dokunacak bir cümle değil bu.
ben inandığım doğruları yazıyorum, burda dertli diye, insanlara haklı olduklarınımı söyleyeyim, başta mükemmel gördükleri adamlarla evleniyorlar, sonrada adamlar değişti diyorlar, acaba adamlar neden değişiyorlar, bunda hanımların nasıl bir katkısı oluyor, kendilerini hiç sorguluyorlarmı....adam artık eşine, kendini cümlelerle ifade edemediği için, kendini eşine anlatamadığı için, vurup kırarak tepki veriyor....

adamları bu hale, sizin yazıyor' senin değil...ayrıca senli benli konuşmada ne art niyet aradaınız merak etimmm?
Senli benli konuşmadan bahsetmiyorum.
'Sen dili' bir iletişim şeklidir.
Hep karşınızdakini suçlayan;
'Sen böyle yaparsan öyle olur'
'Sen önce kendine bak'
'Senin yüzünden böyle olmuş' vb.
Web'de araştırırsanız ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.

Senli benli konuşmadan bahsetmiyorum.
'Sen dili' bir iletişim şeklidir.
Hep karşınızdakini suçlayan;
'Sen böyle yaparsan öyle olur'
'Sen önce kendine bak'
'Senin yüzünden böyle olmuş' vb.
Web'de araştırırsanız ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz.
teşekkür ederim aydınlattığın için, pisikoloji konusunda özel merakım vardır ve dediğin konuyu biliyorum:) eleştirirken
sen dilini kullanmam gerekir, benimle bir derdi olmadığına göre...ben dili yada biz dili kullanamam değilmi...

ben inandığım doğruları yazıyorum, burda dertli diye, insanlara haklı olduklarınımı söyleyeyim, başta mükemmel gördükleri adamlarla evleniyorlar, sonrada adamlar değişti diyorlar, acaba adamlar neden değişiyorlar, bunda hanımların nasıl bir katkısı oluyor, kendilerini hiç sorguluyorlarmı....adam artık eşine, kendini cümlelerle ifade edemediği için, kendini eşine anlatamadığı için, vurup kırarak tepki veriyor....
Galiba ben kendimi anlatamıyorum size.
İnandığınız doğruları yazın elbette,bu sizin en doğal hakkınız.
Dertli diye 'sen haklısın' da yazın demiyorum kimseye.
Hatasını,sorgulamasını istediğimiz şeyi muhatabımızı suçlamadan da anlatabiliriz.
Ayrıca evlilik,iki kişilik bir müessese.
Dolayısıyla evlilikte yaşanan sorun ve krizlerde sadece kadınlar ya da sadece erkekler hatalı olamaz.
Ortada bir sorun veya anlaşmazlık varsa sorumluluk ve/veya hata da iki kişinindir.

teşekkür ederim aydınlattığın için, pisikoloji konusunda özel merakım vardır ve dediğin konuyu biliyorum:) eleştirirken
sen dilini kullanmam gerekir, benimle bir derdi olmadığına göre...ben dili yada biz dili kullanamam değilmi...
Anlaşamayacağız sizinle,ben pes ediyorum.
'Eleştiri yaparken sen dili kullanmak gerekir' diye bir şey öğrenmedik biz psikolojik danışmanlık eğitimimizde.
Tam tersine 'ben diliyle sorun çözme' yöntemleri üzerinde çok durmuştu Prof.Dr.Fulya Yüksel Şahin Hocamız.
Siz bildiğiniz gibi devam edin,
ben de Hocalarımdan öğrendiğim gibi.

Psikolojik baskı uyguluyor ve öfke kontrolü yok maalesef iflas ettiğini kabullenememiş.

Galiba ben kendimi anlatamıyorum size.
İnandığınız doğruları yazın elbette,bu sizin en doğal hakkınız.
Dertli diye 'sen haklısın' da yazın demiyorum kimseye.
Hatasını,sorgulamasını istediğimiz şeyi muhatabımızı suçlamadan da anlatabiliriz.
Ayrıca evlilik,iki kişilik bir müessese.
Dolayısıyla evlilikte yaşanan sorun ve krizlerde sadece kadınlar ya da sadece erkekler hatalı olamaz.
Ortada bir sorun veya anlaşmazlık varsa sorumluluk ve/veya hata da iki kişinindir.
bazen onuda yazıyorum, yine suçlanıyorum burada...örneğin eşinizle tatlı dille konuşun, ailesi hakkında bişey demeyin,
tartışırken yeri geldiğinde susmayı bilin, gibi şeyler yazıncada, yok efendim neden kadın susacakmış, neden kadın iyi olcakmış gibi söylemler oluyor...örf adet vs.... kesinlikle burada kabul görmüyor, modernlik adı altında, çata çat kavga
dövüş, tartışmayla geçiyor çoğu evlilikler...

Anlaşamayacağız sizinle,ben pes ediyorum.
'Eleştiri yaparken sen dili kullanmak gerekir' diye bir şey öğrenmedik biz psikolojik danışmanlık eğitimimizde.
Tam tersine 'ben diliyle sorun çözme' yöntemleri üzerinde çok durmuştu Prof.Dr.Fulya Yüksel Şahin Hocamız.
Siz bildiğiniz gibi devam edin,
ben de Hocalarımdan öğrendiğim gibi.
kadının benle bir sorunu yokki diyorum, ben diliyle konuşayım...

Back
X