Sizi terk eden sevgilinizi geri getirmenin yolları

Eger ex iniz baskasi ile beraber ise :

Bunu duydugunuzda aramama kuralini bile bozmak isteyebilirsiniz..
Ama kesinlikle aramamalisiniz.

Eger ararsaniz bu yeniden sizi basa dondurecektir.
Ve sizden daha cok uzaklasmasina neden olacaktir.

Birakin date etsin baskasi ile. Siz o bunu yaparken pozitif etkilere goz atin.

a. siz simdi biri ile date etseniz cekingen olurdunuz degilmi? O da ayni seyleri hissediyor su an.
b. Yeni kisi ile sizinle oldugu gibi eski anilari yok. Buda sizin icin arti puandir.

c. Daha oncede soyledigim gibi rebound iliskiler uzun sureli olmazlar.

d. Siz ondan uzaklastikca o sizinle olan beraberligi icin daha bir nostaljik olacak.

Ve kotu hatiralarin yerini iyilerine birakacak.
Buda yeni date inle arasindaki iliskiyi daha aza indirecek.
Yani yine size bir arti puan.
Bu yuzden ex im birinle cikiyor diye hayiflanacaginiza memnun olun.
O denizdeki baligin sizden daha iyi olmadigini daha iyi gorecektir.
Ve exiniz yeni insanla date ederken sizinle rahat oldugu kadar olmadigini gorecek .Bu da yine sizin icin arti puan getirecek.

Gucumuzu yeniden bulmak :
Guc ex inizi geri almaniz degil gucunuzu control altina almaniz demektir.
Umitsizliginizden kurtulmanizdir.

Belki daha once farkina varmadiniz ama kucuk seyler buyuk fark yaratir exinizi geri dondurmenizde.

Bunun icinde kendinizin efendisi olacaksiniz ve bilmecede parcalar tek tek yerine oturacaktir.

Yani ne yapacaksiniz?
Sizin icin... Bu cok heyecan dolu olacak.
Guclendikce ex inize karsi daha az duygusal olmaya baslayacaksiniz.
Ve onun onayini alma mintikasindan cikip sofor koltuguna siz oturacaksiniz.

Ve tum hissettiginiz, korku, endise, sinirlilik, kendine guveneme duygulariniza BYE diyeceksiniz.

Bu ex inize ne yapacak ¿

Ex iniz sizi bir daha gorup gormeyecegini dusunecek.
Sizi ozlemeye baslayacak.
Akli sizin ne yaptiginiza takilacak.
Sizin onu artik takip etmemeniz onun pesinde kosmamanizi kendine yedirmesi zor olacak.

Siz artik Ex inizin ne dusundugu neden oyle dusundugu sorularini sormayacaksiniz.
Ve ex inizin neden ve nicin reaksiyonlarina bagli kalmayacaksiniz.

Simdi o sizden tepki beklemeye baslayacak.
Bu zamana kadar hep siz tepki verdiniz. O da bazen sizin bu tepkilerinizle eglendi.
Egosu yukseldi.

Bunun nasil isledigini anlamaniz gerekli.

Gucu elinize almanizin ex inizle bir ilgisi yok.Bu sizinle ilgili.
VE su an icin yapacaginiz. Aramama ve akliniza geldiginde 10 saniye metodu.

Bu zamana kadar ex iniz hayatinizin gidisine karar verdi.evet yanlis duymadiniz.
O nu bu kadar cok dusunur, tum gucunuzu onun ne yaptigina neden yaptigina verirseniz hayatinizin gidisati sizin elinizde degildir.

Basi kesilmis tavuklar gibi cirpindiniz. Simdi sira sizde. Topu size cevirin.
Ve sizin caldiginiz melodi ile o dans etsin.

Iste tum bu aramama kuralini uygularken yapacagimiz bazi seylerde var.

1. Kendimizle ilgili negatif konusmayi birakacagiz.
2. Kendimize guvenimizi artiracagiz
3. Gorusumuze yeniden bir ceki duzen verecegiz.
4. hayatimizi yeniden dengeye sokacagiz.
5. Ve yeniden date edebilecegiz ( bu kural yanlis anlasilmasin, uzun sureli iliskiler icin gecerli degil bu. Ornegin, 3-5 aylik bir iliski ise, hic bir ciddiyet korumayan bir iliski ise. Baska birisi ile cikmanizda hic bir sakinca yoktur ama asla fiziksel yakinlasmaya gitmemelidir )

Simdi bir kac dakika icin gecmise donelim.Bir kagit kalem alin ve yazin..

Ex inizin sizde en hoslandigi seyler ne idi ?

Fiziki gorunusuzmuydu ¿

Kendinize guveni olan bir bayan oldugunuz icinmiydi ¿

Sizinle cok eglenceli vakit gecirmesimiydi ¿

Sizin kendi listeniz var. Siz bu bolumu benden iyi biliyorsunuz.

Hepimiz iyi bilirizki iliskinin baslangicinda herkes en iyi tarafini ortaya koyar.
Sonlarinda ise bu degisime ugrar.

Simdi dusunuyorsunuz. Eee ne olmus ¿
Neden ben ilk tanistigimiz gibi davranmak zorundayim?
Neden ben kendim olamam?
Tabiiki siz kendiniz olmaya devam etmelisiniz ama ilk zamanlardaki cekiciliginizi yitirdiginiz zaman iliskiler bayatlamaya basliyor.

Duygularimiz eskiden olmus iyi veya kotu olaylara baglidir.

Belkide kullandiginiz tatli bir sozcuk belkide kokunuzun guzelligi vs...
Egerki siz biraz olsun eski gunlerinizdeki gibi davranir, ona eski gunlerinizi hatirlatirsaniz, bilinc altinda o yeniden size cekim duyacaktir.
Bunu yapmaniz icinde kendiniz uzerinde calismaniz gerekir.

Tum beyninizi mental ve fiziksel coplerle doldurdunuz. Simdi zehirin etkisininden kendinizi kurtarin.

Gelecek 25-30 gun icin sadece ama sadece kendinize yonelmelisiniz.
Bu devrede sadece kendinizle ilgilenmelisiniz.
Yediginiz abur cubur yemekten, sigaradan alkolden arindirin sisteminizi.

Gunluk islerinizi yaparken zorlukmu cekiyordunuz ¿
Ya istahiniz acilmisti yada istahtan kesilmistiniz?
Geceleri uyumakta zorluk cekiyormusunuz ¿
Hic enerjiniz yok gibi, hep yorgunsunuz.

Icinizden hic bir sey yapmak gelmiyor.
Ruhunuz daraliyor gibi oluyor.

Bunlar icin neler yapmalisiniz :

Tek bir yerde oturup kalmayin : Kendinizi odaniza kitlemek, dis dunya ile baglantinizi kesmek, kendinizi daha kotu hissetmenize yol acacaktir. Ve tabiiki ex inizi daha cok dusuneceksiniz.
Sonucta motivasyonunuzu kaybedeceksiniz.
Alt cizgi ise beyninize ex inizi dusunme sansi vermemenizdir.
Harekete edin. Yuruyuse gidin.uzun araba kullanin.
Joging yapin.
Yuzun.
Kosun.

Bisiklete binin.
Tennis oynayin.Top oynayin…..

Evde oturmamak icin ne gerekiyorsa yapin.

2. Egzersiz yapin :Belki yerinizden bile kalmak istemiyorsunuz.Ama GERCEKTEn buna ihtiyaciniz var.
Vucut hareket ettikce kendinizi iyi hissetmeye baslayacaksiniz.

Stressi en iyi yok eden egzersizdir.
Bildiginiz gibi insan vucudunda bulunan endorphin hormonu siz egzersiz yaptikca vucudunuz daha cok endorphin uretecek sizde kendiniz daha iyi hissedeceksiniz.
Bazi insanlar birden agir egzersizler yapar sonrada aci cekerler. Buna hic gerek yok. Bebek adimlari ile baslayin egzersinize.
Sonra yavas yavas ilerletin.

Sadece kendinizi iyi hissetmekle kalmayacaksiniz.Vucudunuz sihhatli bir gorunum hatta seksi bir gorunum alacak.

Bunun icinde bir spor salonuna yazilma zorunlulugunuz yok.

Tempolu yurume ( kalp hizini artirarak)
Jogging
Evde veya apartmandaki merdivenleri inip cikmak.
Yoga
Dans
Ip atlamak
Hatta evdeki 5 kgluk konserve kutulari ile kollarinizi bile calistirabilirsiniz..

Veya baskalari ile tenis, basketbol, valeybol oynayabilirsiniz.
Yuzme.
Frisbee..

Ama eger isterseniz spor salonunuda yazilip daha farkli egzersizlerde yapabilirsiniz.

3.Yediginiz yemeklere dikkat etmek: Biliyormusunuz yediginiz yemekler sizin kendinizi iyi veya kotu hissetmenize sebep olur.
Eger kendinizi yorgun ruh halinizi inisli cikisli hissediyorsaniz sizin yanlis bir diet uygulamaniz cok mumkun.
Asagida yazacagim yiyecekler depresyona bile sebep oluyor.

Asiri derecede icilen kahve
Soda, kizartmalar
Burger lar.
Alkol
Ve icinde cok tuz ve seker olan yiyecekler.

Onlari bu tur yiyeceklerle degistirmeniz iyi olacaktir.

Badem , yesil salata, portakal, pancar, havuc, cranberries az yagli etler.
Bol bol su icin.

Bunlarin faydalarini cok goreceksiniz.

4. inizde size hep negative seyler soyleyen
dusmani yok edin : Ben bunu sabahlari 15 dakika bana pozitif seyler soyleyen bir kaset dinleyerek sectim.
Sizde bu tur motivasyonlar bulabilirsiniz.

Bir cicegi bir gun sulayip bir daha hic sulamayip yasamasini saglayabilirmisiniz.
O halde pozitif motivasyonlarla beslediginiz beyninizi negatifliklere birakmamak icin devamli bunu yapin.

5.Hobi edinin : belki uzun zamandir cok istediginiz bir hobiniz var onu yapin.

6.Makyajinizi, sacinizin seklini veya rengini degistirin ve yeni kiyafetler alin.

Inanin sac renginizi bile degistirmek size iyi gelecektir.
Ex iniz sizi gordugunde etkilenecek ve aklinda sorular olacaktir:
Iste bunlardan bazilari :

Ne kadar da mutlu gorunuyor , benimle mutlu degilmiydi ¿
Acaba baskasi ile berabermi ¿
Ne kadar da degismis. Hala bekarmi acaba ¿

Pek bana ilgi gostermiyor.farkli bir davranis icinde. Neden benimle iken boyle degildi.

Bu sorular ve cevaplar exinizin beynini yiyecek. En onemlisi ise sizin sakin, olgun, kendine guveni olan, asiri duygusal davranmayan kisiliginizi gorecek ve etkilenecektir.

Bu bekleme ve kendini yenileme devresinde bu tur davranislari sergilemeye cok ihtiyaciniz olacak.
Iste bu yuzden bu zamana ihtiyaciniz var.
Kendinizi toplamadiginiz, duygulariniza ceki duzen vermediginiz surece bos yere bu kitabin sadece ex inizi arama bolumunu kullanmayin cunku hic bir ise yaramayacaktir.

Belki soylediklerimi bir kac kez soyluyorum ama bunu ne derece gerekli olduguna inandigim icindir.
Ve uzun vadede bunun yararlarini sizde goreceksiniz.

Yasaminiza enerji pozitiflik ve kendine guven getirdiginizde sadece ex inizi degil bir cok insani cekmeye baslayacaksiniz.

Ex inizle yeniden temasa gecmek ( siz en az 30 gun beklediniz, odevinizi yaptiniz ve bu surede sizi aramadigini farz ediyoruz )

Odevinizi basari ile tamamladiktan sonra artik yeniden baglantiya gecebilirsiniz.Ama hic bir baski uygulamadan..

Biliyorum onu aramak icin oluyordunuz.Ama bir dakika!

Duygularinizi duzenledinizmi?

En az 30 gun aramama kuralini uyguladinizmi?
Bu sure icinde kendinizi gelistirdinizmi?
Lutfen kendinizi kandirmayiniz.

Ex inizle hazir olmadan baglantiya gecerseniz, ters tepki alirsiniz.Umarim siz tum yapilmasi gerekenleri yaptiniz ve baglantiya gececeksiniz.
Eger duygusal acidan kendinizden emin, rahat iseniz baglantiya gecin.

Eger hala uzgun, depresif iseniz hazir degilsiniz demektir.

Su soruyu soracagim “ exiniz size yeniden hayir derse kendinizi nasil hissedersiniz??

Eger kendinize durust olup hazir degilseniz bir hafta daha bekleyin.Yararini goreceksiniz.
Soyle aciklamak istiyorum nasil hazir olacaginizi:
a. Ex inizi opsiyon olarak gordugunuz gun hazirsiniz.
b. Tum umidinizin ex iniz olmadigi gun hazirsiniz.
c. Onu istediginiz ama ihtiyaciniz olmadigi gun hazirsiniz.

Bunlar neden onemli.Cunku ex iniz sizi iyi taniyor.ve sizin ne sartlarda aradiginizi anlayacaktir. Ona cazip geleceginize, itici geleceksiniz.
Buyuk bir ihtimalle once ex iniz sizi arayacak ama diyelim aramadi siz arayacaksiniz.

Bunun icin en guzel yol oylesine acilan bir telefon olacak.
Bunun icinde en guzel zamani secin onu aramak icin.
Exinizle bir suredir konusmadiniz. Bu yuzden aradiginiz zamani iyi secinki onunla konusabilesiniz.
Eger mesaj sesi cikarsa , sesli mesaj birakmayin.Bu dogru olmaz.
Ve ayni gun bir daha aramayin. 2-3 gun bekleyin.yeniden arayin.

Konusmanizin icinde :
a. Onunla tekrar beraber olmak istediginizi belirten bir soz olmasin.
b. Sadece nasil oldugunu ogrenmek icin aradiniz.
c. Hayatinizda bazi degisiklikler oldu, mutlusunuz.
d. Bazi seyleri soyleyin ama tum bilgiyi vermeyin.( merak uyandirin)

Mesela :

Siz : Bir muddettir konusmadik.Nasilsin? neler yaptin ?

O : iyiyim…

Siz : Sey, ben oldukca mesguldum.. Ve senden ozur dilemek ( eger ozur dilenecek bir sey varsa, cok kisa, ayrintiya girmeden onunda bu konuya girmesine izin vermeden) ve tsk etmek istedim.
Ayrilik kararini verirken sen hakliydin.
Bende bu sure icinde senin kararinin ikimiz icinde dogru oldugunu farkettim.

Bu ex inizi cok sasirtacaktir.
O sizden o na geri donmek icin yalvarmanizi hatta bir sans daha vermenizi beklerken siz onunla ayni fikirde oldugunuzu soyluyorsunuz.

Ayni zamanda sizi neyin mesgul ettiginide bilmiyor.aramadiginiz sure icinde.

Bu son cumlede yine ayrintiya girmek yok.

Ayrilik yasadiniz.
diyelimki en az 30-40 gun gecti aradan.ve siz hem gorunusunuz hemde duygularinizla en iyi yerdesiniz.
Simdi ex inizle tekrardan kontaga gececeksiniz.
Tekrar baglantiya gecmeden once kendinizi nasil hissettiginize bir bakin.
Ev odevinizi yaptiginiz icin, kendinize guveniniz daha fazla,.
Tekrar baglantiya gectiginizde davranis sekliniz “ onsuz da yasarsiniz, ve yasaminiza yeni bir yon vermeye hazirsiniz hatta adimlarinida attiniz.

Eger bunun tersini hissediyorsaniz, lutfen baglantiya gecmeyin. Bir muddet daha bekleyin.

Bunu bir cok kez tekrarladim cunku cok onemli.
Ve ex inizin sizi aramadigini, sizinde bu sure zarfinda onu hic aramadiginizi kendinize yogunlastiginizi ve artik ex inizi aramaya hazir oldugunuzu dusunerek ne yapacaginiza bakalim.

Ilk isiniz kisa bir telefon konusmasi olacak.ama aradiginizda onunla tekrar bir ara gelmek istediginiz veya date etmek istediginiz, onu unutamadiginiz icin olmamali.
Aradiginizda :

1. eger mumkunse exinizle konusacaginiz ozel zamani ( 3-5 dakika) ayarlayin.
Yani aradiginizda oyle bir zaman secinki tam isinin arasinda olmasin. Mumkunse tabiiki.
2. eski hatirlari kesinlikle ve kesinlikle gundeme getirmeyin.( siz ona hesap sormak yada ayrildikmi? Veya beni hala seviyormusun? Veya ben seni son gordugumde soyle olmustu ozur dilerim veya sen soyle yapmistin.. gecin bunlari... tek bir soz bir olmamali gecmise dair. ( sadece asagida yazdigim iki cumleyi konusma arasina ilistirin)

Eger ki o size bir sey soylemek isterse gecmise dair kibarca “ evet bu konuda bir sey soylemek istemeni anliyorum ama su an icin bu konuyu konusmayi baska bir zamana birakalim deyin ve gecin konuyu.

3. Konusmayi oldukca kisa tuttun.

Sohbet icin aramadiniz.
Ex inize “ kahve icmeye veya bir oglen yemegine cikma teklifi yapin .
( uzun sureli olmamali. Ilk gordugunuz gun en fazla 1 saat birlikte olmalisiniz.unutmayin en fazla 1 saat. 30 ve 45 dakika ideal.

Aradiginizda lutfen umutsuzca aramayin.silkinin o duygudan.

Hayatinizda yeni degisiklikler var ve siz mutlusunuz.( bunu ima edin kisaca, ama detaya asla girmeyin)
Arama sebebiniz, bir muddettir gorusmediniz nasil diye soracaksiniz.
Onunla bir araya gelmek icin aramadiginizi hissettirin .

Ornegin : uzun bir suredir seni gormedim, nasilsin? Neler yapiyordun?

Sonra o size nasilsin dediginde “ son gunlerde oldukca mesguldum, ama ayrilma kararinda sen hakli idin. Bende bunun farkina bende vardim. Bu bizim icin en iyisi idi “ deyin.ve konuyu kapatin.

Kisaca, Ex inizle konusurken telde ilk aradiginizda , konusma cok kisa sureli olacak. Ve kendinizi rahat hisssettiginiz anda cikma ( kahve veya oglen yemegi) teklifini yapin.
Ve ne zaman, saat kacta ve nerde olacagini soyleyin. Ve 1 hafta sonrasina randevu verin ki bu zaman suresince yine kendinizi hazirlayin. ( ornegin Pazar saat 11 de )

Diyelimki Hayir dedi kahve icmek icin cikmak istemenize? Yine nazikce, “ sadece bir kahve icimi deyin “

Eger ki hala hayir diyorsa o zaman “ peki, baska bir gun gideriz. Gorusmek uzere deyin ve telefonu kapatin ama bozuldugunuzu belli etmeyin… boyle yaparak aranizdaki kontagi kapatmiyorsunuz.

Eger ex inizi aradiginiz halde tele cevap vermiyorsa ( su veya bu nedenle) eger telefon numaranizi goruyorsa mesaj birakmayin. Ve lutfen gunde 100 kez aramayin.

Bir kez arayin telefon numaranizi gorsun. Tekrar aramak icin mutlaka 2-3 gun bekleyin.eger aradiginizda cevap vermemis ve siz 100 kez daha aramissaniz sizin yine umitsiz bir durumda oldugunuzu onu hala takip ettiginizi anlayacaktir.

Buda sizi yeniden basa dondurur.
Ama 1 kez arayip 2-3 gun aramazsaniz. O da merak edecektir. Aradi ama sadece 1 kez neden diye?

Defalarca ararsaniz, “ sana hala ihtiyacim var, ben cok uzgunum, sensiz yasayamiyorum “ mesajini verdiginiz an ex iniz yeniden sizden kacacaktir.

Ama kendine guvenen, hos sohbet, kipir kipir biri olarak ararsaniz farkli olacaktir.

Diyelim aradiniz, 2-3 gun sonra yeniden aradiniz, ve 10 gun oldu tele cevap vermiyor. O halde simdilik aramayi durdurun.
Ve 2-3 hafta sonra yeniden arayin.
Ve gunde sadece 1 kez arayin. Asla 2. kez teli cevirmeyin.

Ve tum bunlari yapip ex iniz hala telinize cevap vermiyorsa birakmanin zamani.
Eger durum bu ise, ne sms , ne email nede facebook veya my space e not birakin.

HAyir dediginde yapmayacaklariniz :
1. Yalvarmak, rica etmek
2. Kizmak
3. Onun sizi aldattigini ima etmek
4. tartismaya girmek

Birakin gitsin simdilik.

Cunku o size hayir dediginde siz bu hayiri hic kizmadan bozulmadan Kabul ettiniz. Bunun sonucu ya exiniz sizi kendi istedigi hazir oldugu bir zamanda arayacak yada artik o sizi yeniden aradiginda siz kendisine guvenen, ex i disinda bir hayati olan, kendine sevgisi ve saygisi olan biri olarak belkide o geldiginde onu istemeyeceksiniz.

Eger aramazsa bilinki iliski bitmistir.bunu zorlamanin geregi yoktur.

Onu aramaniz, yalvarmaniz sadece sizi kucultur.
Yine yasayacaksiniz. Yine seveceksiniz. Buna inanin .

Ben ex imle ayrildiktan sonra 20 gun hic kontaga gecmedim.Msn listemde idi. Ben msn e geldigimde o da orda oluyordu ama hic mesaj atmadim. O da atmadi.

Ama 20 gun sonra birden bana “ naber, hersey nasil ¿ diye bir msj atti.

PC imin basinda ne yapacagimi bilemedim bir an.
Eger hemen cvp yazip iyiyim dese idim. Tekrar basa donecektim.

Tam 10 dakika bekledim. Ve cevabim “ hersey superrrr “ oldu. Baska tek satir bile yazmadim.

10 dakika sonra cevap verdigim icin o benim baska biri ile konustugumu sandi ama ben sadece oturuyordum pc imin basinda.

Ben hersey super deyince hemen “ himm, oylemi, neler yapiyordun dedi?

Tekrar 3 -4 dakika beklettim. Ve “ Cok sey dedim, su an cikmaliyim, sonra soylerim, hoscakal dedim.

Yazdiklarimda hic bir kabalik yoktu ama cok yakinlikta yoktu.

evet hayatimda bir sey ler oldu sana soylerim ama vaktim olunca, yani sana ne oldugunu anlatma ihtiyacinda degilim. Cunku sen artik benim icin eskiden oldugu gibi aninda herseyi soyledigim biri degilsin mesajini verdim”.

Yukarda ex inizle ayrildiniz ama sizi aramadi sizde en az 30 gun aramadinizi varsayarak ex inizle nasil temasa gececeginizi yazdim.

Simdi ise ayrildiniz ve kontagi kestiniz. Ex iniz sizi ariyor . ne yapacaksiniz?

Zor bir durum. Bunu basari ile atlatmak onemli.
Bu yuzden telefona cevap verdiginizde mutlu, (abartmayin) kendi hayati ile mesgul bir imaj cizin.

Neden bu zamana kadar aramadin gibi sozler ETMEYin...

Ve kendiniz hakkinda cok bilgi vermeyin.Hepsini telde anlatirsaniz gordugunuzde ne anlatacaksiniz. Yani azar azar bilgi vermelisiniz.

Sizi aradiginda:
1. naziksiniz, mutlusunuz, her sey yolunda imaji.
2. sorularinin hepsine asla cevap vermeyin. Ustun koru gecin.
3. siz yeni hayatiniza gectiniz izlenimi verin ama nedir soylemeyin.
4. sizi aradigi icin cok sevindiginizi mutlu oldugunuzu zaten gunlerdir beklediginizi asla ve asla belli etmeyin.
5. dogal konusmaya calisin.
6. konusma kisa olmali.
7. onun hayati hakkinda detayli soru sormayin.
( nasilsin, okul is nasil ama detay sormak yok cunku sizin ilgi alaniniz degilki onun ne yaptigi)
Ve en onemlisi onunla olayi bitirdiginizi hissetirmeniz.soylemeniz degil, hissettirmeniz. Yani artik onu istemiyorsunuz.
Hatta konusma arasinda kisaca “ evet ayrilmamiz gerekiyordu. Bende seninle ayni fikirdeyim deyin, baska bir sey soylemeyin.
--------------------
O sizi red etmisti ya. Simdi sizde onu red ediyorsunuz.bunu tVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüsVirüs cok zor olacaktir.
O na ihtiyaciniz olmadigini belirtmeniz onu yaralayacaktir.
Ama tum bunlari soylerken hep cok kibarca yapin.

Konusma sirasina ex iniz sizinle bulusmak istiyor.
Mesela “ cuma gunu cikalimmi diyor ¿
Siz “ Cuma benim icin uygun degil. Bir yere sozum var. Ama Pazar benim icin uygun deyin...
Ve kisaca gunu kararlastirdiktan sonra “ cikmak zorundayim deyip telefonu kapatin.

Birbrinizi o kadar ay veya a kadar gun gormedikten sonra tekrar cikmaya basladiginizda gitmeyeceginiz yerler :

1. dugun, nisan
2. Bir aile toplantisi
3. uzun bir yemek
4. Sinema
5. Tiyatro
6. Sirket partisi.

Bunlardan kacinin. Bir kahve icimi veya bir kisa oglen yemegi..

Ilk ciktiginiz Gun:

Ayrilik sonranizda siz aradiniz veya o aradi.

Neler yapacaksiniz bulustugunuz gun:

Unutmayin bu siradan bir bulusma. Onu tekrardan hayatiniza almak icin olan bir bulusma degil.
Rahatlayin. Yapacak cok isiniz var.

1. Ex inize hos bir surpriz yapin: bakimli, hos, mutlu, kendinden emin biri olarak cikin karsina. Unutmayin 30 gun aramadiniz ( belkide daha fazla gorusmediniz) ama mutlaka ve mutlaka ev odevinizi yaptiniz , bu yuzden farkli birisiniz artik, o gozlerinde yas olan, sensiz yasayamam imaji veren kisi siz degilsiniz)

Insanlar, kendinden emin ve mutlu insanlara karsi cekim duyarlar. Bu basit insan psikolojisidir.

2.Iliskinizden konusmayin ve eskiyi gundeme getirmeyin.eger o bir sey soylemek istiyorsa ( cunku su an yuzyuzesiniz) hic bir sey soylemeden dinleyin.ve basinizi sallayarak hakli oldugunu belirtin.
Konusmaktan cok dinlemeyi tercih edin bu kisa surede.
Ve onunl ayni fikirde olmaniz en iyi savunma yontemidir.

2. Kipir kipir, mutlu bir imaj verin.
3. eger kahve icimi ise en cok 30 dakika. Oglen yemegi ise en cok 1 saat surmeli.

Ben, eximle tum kontagi kestikten 38 gun sonra beni aradiginda bir kahve icimi icin bulustugumuzda tam birbrimize hoscakal derken “ soylemeyi unuttum, bi sey diyecektim ama su an vaktim yok, gitmeliyim baska zaman dedim, ex im hemen “ Cumartesi goruselimmi dedi “ bende tamam dedim ve hemen yanindan ayrildim.

Ve ex im o kadar cok merak etmiski o gece beni aradi ama telefonuna cevap vermedim.

4. Ikinci bulusma icin siz randevu isteyen olmayin.
Bunu yaptiginiz an yine ex iniz bir telefon actim, bir kahve icimine ciktik, veya oglen yemegine, yine hemen benimle bulusmak istedi demekki hala beni istiyor diye dusunecektirki sizin verdiginiz imaja ters dusecegi icin bunu yapmamaniz gerekir.

5. Ne kadar uzgun veya mutsuz oldugunuzu asla gostermeyin.
6. Kiskandirmaya calismayin.( baska bir erkek oldugunu ima eden sozler)

Eger ilk bulusmanizda az zaman gecirip sadece azicik bilgi verirseniz yine sizi gormek isteyecektir.

Kahve icimi, oglen yemegi esnasinda, rahat oldugunuz bir zamanda ( 15-20 dakika sonra bulusmadan) karsilikli oturdugunuzu dusunelim masada, yavasca uzanin sanki gomleginde bir sey varmis varmis gibi onu alin. Abartiya kacmadan. Saniyelik bir dokunma.hayal urunu bir iplik, veya sac gomleginde veya yuzunde..
Bunu aliyorsunuz..

Egerki durum musait ise, kravatina dokunup saniye icinde duzeltin.

Eger bunu yaptiginizda size bakip hic bir rahatsizlik duymadi ise , size hala ilgisi var ve hala duygusal acidan berabersiniz demektir.
Ama bunu yaptiginizda bir rahatsizlik duyup basini baska yere cevirirse iliskinizdehala cozemedigi sorunlar vardir.

Bu muthis guclu bir anlama metodudur. Deneyin, sizde goreceksiniz.

--------------------
Konusma sirasinda size neden ayrildiginizi veya nicin boyle oldugunu soylemesi durumunda ise : Evet biliyorum soylemek istediklerin var, bunu anlayisla karsiliyorum ve konusmak istemiyorum demiyorum sadece bugun konusmayalim diyorum deyin.( bunu soylerkende gercekten sizin icinde onemli oldugunu hissettirin bakislariniz veya ses tonunuzla)

Bu mini bulusmalar 3 veya 4 kez olmali ve hep boyle kisa surmeli .Her birinde baska mekan secin.
Listedeki uzun suren sinema, tiyatro, uzun suren yemekler vs olmamali.
Amac o kisa sure icinde baski yasamadan hos bir zaman gecirmek..

3-4 mini bulusmadan sonra, eskiden birlikte gittiginiz ve cok guzel vakit gecirdiginiz yerlere gidin.veya birlikte diyelimki tenis oynadiniz tenis oynamaya gidin.
Bunlari yaparken, yeniden birlikte olalimmi, biz simdi yeniden berabermiyiz gibi sorular yoneltmeyin.
Birakin kendi haline..

1-2 ay bu sekilde devam edin.
Ve sunlara bi bakin:

1. ex iniz her bulusmadan sonra sizi yine ariyormu yoksa sizmi ariyorsunuz?
Eger hala siz teklif ediyorsaniz tekrardan gorusmeniz icin caba sarfeden sizseniz biraz daha mini bulusmalara devam edin.

Ama,
1. O sizinle biraz daha fazla vakit gecirmek istiyor ve siz her gidisinizde o sizin gitmenizi hic istemiyor tavri icinde ise,
2. Elinizi tutmak sizinle romantik olmak istiyorsa ( lutfen cinselligi bununla karistirmayin)
Bu mini bulusmalara veya sonra olan bulusmalara cinsellik karistirmayin)
3. Sizin hosunuza giden seyleri yapmak icin bir caba sarf ediyorsa.
Bunlar pozitif yaklasimlardir.
Eger bunlar var ise, konusma arasinda “ sen ve ben ne cok eglenirdik sunu yaparken deyiverin.
Ex inizin sizin yaninizda rahat hissetmesini saglayin.

Duygularinizin sorumlugunu alin .Ex inizi suclayacaginiza “ ben boyle hissediyorum deyin.

Cinsellik icin tavsiyeler:
Eger cinselligi iliskinize katmazsaniz ( diyelimki ayrilmadan evvel cinsellik yasiyordunuz) bunun faydalari cok buyuktur.
Erkekler, deger verdikleri seyler icin caba gosterirler.
Ve degerli, ozel ve nadir kadinlara baglanirlar.

Cinselligi katmadiginizda size olan saygisida artacaktir.

Eger size boyle bir teklifte bulunursa : ben artik siradan bir cinsellik yasamiyorum diye cevap verin. ( bu cevap eger, beraberken cinsellik yasadi iseniz verilir . eger zaten boyle bir birlikteliginiz yoksa aynen devam edin)

Bu cevabinizla kararinizin onunla cinsellik yasayip yasamamaniz degil kendinize verdiginiz degeri gosterecektir.

Eger ilk bulusmanizda yeniden eski sorunlar ortaya cikmasina izin verip yanlisliklar yapti iseniz.
Yeniden kontagi kesin, kendinize yogunlasin ve yeniden kontaga gecin ve yine bir mini bulusma ayarlayin.

1-2 ay bu mini bulusmalara devam ettikten sonra artik beraberliginiz hakkinda konusabilirsiniz.

Ve soyle bir sey soyleyin “ ne uyumlu bir cift idik degilmi?
Boyle deyin ve birakin.
Unutmayin adim adim sonuca ulasacaksiniz.
Uc gunde olmayacak tum bunlar..

Belki bunu soylediginizde ex iniz sessiz kalacak. Sikmayin caninizi. Siz aylardir kendinizi kontrol ederek yasadiniz.
Siz sadece cevabi sabirla bekleyin simdilik.

Ozur dilemek :

Eger iliskiniz boyunca gercekten buyuk bir hata yaptiniz ise hatanin buyukligune gore zamani bekleyin. Hata ne kadar buyukse bekleme zamaninizida uzatin.

Ve ozur dilediginizde ex inizin duygularini onemseyin,
Nicin yaptiginizi izah edin. Suclamaya girmeden.
Sizinde etkilendiginizi izah edin.
Savunma yapmadan ozur dileyin.

Ornek 1 : bana cok kizgin oldugunu biliyorum.kendi isteklerimi yaparken senin isteklerini goremedim.bu bir sorun yaratti ise ozur dilerim ama seninle olan beraberligim yeniden beraber olmasak bile benim icin cok onemli..

Ornek 2: hem aci cekiyorum hemde kendimi cok suclu hissediyorum.seni yalniz birakmam sorumllugunu benimdi.bende su an kendimi cok yalniz hissediyorum.
Davranis seklimle. Hem en iyi arkadasimi, hem hayatimdaki erkegi hemde kocami kaybettim ( siz kendinize uygun olani yazin)

Yani ozur diledim ya daha ne istiyorsun demeniz bir ise yaramaz..(alıntı)

Son düzenleme:
Başlık geri döndürme olabilir.Aslında bizler ilişkilerimizde yaptığımız yanlışları görüyoruz yazıda.Karar bizim yani.

aramama metodu süper 1 hafta oldu ben ona mesaj atmayalı.dün gece kaç kere AKlıma geldi ama tuttum kendimi, burda okuduklarım aklıma geldi.bu süre içinde yani, 1 hafta içinde 1 kaç kere gördü beni ama ben hiç bakmadım.bakmıcamda, aramıcam da geri dönüşü yok, aramayacak biliyorum ama BENİ MUTLU GÖRSÜN, GÜÇLÜ GÖRSÜN, ACI ÇEKTİĞİMİ BİLMESİN. BENİ ÖYLE GÖRDÜKÇE O ÜZÜLSÜN. BURDA YAZILANLAR GERÇEKTEN İNSANA MOTİVE EDİYOR VE İYİ BİR KILAVUZ. BÖYLE BİR DÖNEMİMDE TAM BÖYLE BİR KONU AÇILMSI GERÇEKTEN İYİ OLDU. KENDİME ZAMAN AYIRICAM, DERSLERİME ÇALIŞICAM, YARIN TATİL ŞEHİRDIŞINA ÇIKICAM ALIŞVERİŞ YAPICAM. KENDİME GELMEM LAZIM.
DİLERİM Kİ HERKESİN HAYATINDA GÜZEL ŞEYLER OLSUN, HERKES SEVİLSİN SEVİLSİN, HERKES MUTLU OLSUN. KİMSE DÖRT DÖRTLÜK DEĞİLDİR.BENİMDE HATALARIM VARDIR, AMA BEN SADECE SEVDİM VE SABIRLA BEKLEDİM BANA HAKETTİĞİM DEĞERİ VERMEDİ, ANLAMADI.AMA BEN KENDİME DEĞER VERİYORUM,ÜZÜLSEMDE,ACI ÇEKSEMDE YETER BURAYA KADAR SENİN YÜZÜNDEN KENDİME ZARAR VERMİCEM

ben onu facetende de, msn den teleimden sildim. ayrıldıktan sonra ben mesaj attım 4 kere bunun sonucunda radık konuştuk, kafası karışıkmış aynı şeyleri anlattı. insan acaba olurmu diye düşünüyo ama kendimi kandırmak istemiyorum, burası iyi geldi bana..

ben onu facetende de, msn den teleimden sildim. ayrıldıktan sonra ben mesaj attım 4 kere bunun sonucunda radık konuştuk, kafası karışıkmış aynı şeyleri anlattı. insan acaba olurmu diye düşünüyo ama kendimi kandırmak istemiyorum, burası iyi geldi bana..

peki ya aramazsan ondan uzaklaştığını düşünüp o da uzaklaşırsa o da var. ben hiç bir zaman bağlantıyı koparmadım yeri geldi güzel bir mesaj attım ona haykırrdım sevgimi. ama hiç bağlantımı koparmadım. he blki uzak olduğu için bunları yaptım. belki yakınımda olsa daha farklı davranırdım. ama bazen bağlantıyı koparmamak gerekiyor.

Hayatında biri olduğunu öğrendiğinizdemi yaptınız bu yapma denilenleri anlamadım.Ayrımıydınız yoksa sizinle birlikteyken mi hayatına biri girdi.

şimdi şöyle :3: biz ayrıldıktan sonra burda yapma denilenleri yaptım, ağladım, tekrar devam edelim diye ikna etmeye çalıştım, onsuz yapamayacağımı vurguladım,
kendini bulunmaz hint kumaşı sanmasını sağladım... gerçi bitmesine sebep biraz bendim, hatalarım vardı bu yüzden de böyle davrandım belki bilmiyorum :14:
sonra 8 ay sonra biriyle çıktığını öğrendiğim an kontağı kestim o gün bugündür aramadım sormadım hayatımdan çıkardım komple... :53: güyya arkadaş kalıcaktık
o öyle istemişti ama olmuyor sevgiliden arkadaş :43:

Gucumuzu yeniden bulmak :
Guc ex inizi geri almaniz degil gucunuzu control altina almaniz demektir.
Umitsizliginizden kurtulmanizdir.

Belki daha once farkina varmadiniz ama kucuk seyler buyuk fark yaratir exinizi geri dondurmenizde.

Bunun icinde kendinizin efendisi olacaksiniz ve bilmecede parcalar tek tek yerine oturacaktir.

Yani ne yapacaksiniz?
Sizin icin... Bu cok heyecan dolu olacak.
Guclendikce ex inize karsi daha az duygusal olmaya baslayacaksiniz.
Ve onun onayini alma mintikasindan cikip sofor koltuguna siz oturacaksiniz.

Ve tum hissettiginiz, korku, endise, sinirlilik, kendine guveneme duygulariniza BYE diyeceksiniz.

Bu ex inize ne yapacak ¿

Ex iniz sizi bir daha gorup gormeyecegini dusunecek.
Sizi ozlemeye baslayacak.
Akli sizin ne yaptiginiza takilacak.
Sizin onu artik takip etmemeniz onun pesinde kosmamanizi kendine yedirmesi zor olacak.

Siz artik Ex inizin ne dusundugu neden oyle dusundugu sorularini sormayacaksiniz.
Ve ex inizin neden ve nicin reaksiyonlarina bagli kalmayacaksiniz.

Simdi o sizden tepki beklemeye baslayacak.
Bu zamana kadar hep siz tepki verdiniz. O da bazen sizin bu tepkilerinizle eglendi.
Egosu yukseldi.

Bunun nasil isledigini anlamaniz gerekli.

Gucu elinize almanizin ex inizle bir ilgisi yok.Bu sizinle ilgili.
VE su an icin yapacaginiz. Aramama ve akliniza geldiginde 10 saniye metodu.

Bu zamana kadar ex iniz hayatinizin gidisine karar verdi.evet yanlis duymadiniz.
O nu bu kadar cok dusunur, tum gucunuzu onun ne yaptigina neden yaptigina verirseniz hayatinizin gidisati sizin elinizde degildir.

Basi kesilmis tavuklar gibi cirpindiniz. Simdi sira sizde. Topu size cevirin.
Ve sizin caldiginiz melodi ile o dans etsin.

Iste tum bu aramama kuralini uygularken yapacagimiz bazi seylerde var.

1. Kendimizle ilgili negatif konusmayi birakacagiz.
2. Kendimize guvenimizi artiracagiz
3. Gorusumuze yeniden bir ceki duzen verecegiz.
4. hayatimizi yeniden dengeye sokacagiz.
5. Ve yeniden date edebilecegiz ( bu kural yanlis anlasilmasin, uzun sureli iliskiler icin gecerli degil bu. Ornegin, 3-5 aylik bir iliski ise, hic bir ciddiyet korumayan bir iliski ise. Baska birisi ile cikmanizda hic bir sakinca yoktur ama asla fiziksel yakinlasmaya gitmemelidir )

Simdi bir kac dakika icin gecmise donelim.Bir kagit kalem alin ve yazin..

Ex inizin sizde en hoslandigi seyler ne idi ?

Fiziki gorunusuzmuydu ¿

Kendinize guveni olan bir bayan oldugunuz icinmiydi ¿

Sizinle cok eglenceli vakit gecirmesimiydi ¿

Sizin kendi listeniz var. Siz bu bolumu benden iyi biliyorsunuz.

Hepimiz iyi bilirizki iliskinin baslangicinda herkes en iyi tarafini ortaya koyar.
Sonlarinda ise bu degisime ugrar.

Simdi dusunuyorsunuz. Eee ne olmus ¿
Neden ben ilk tanistigimiz gibi davranmak zorundayim?
Neden ben kendim olamam?
Tabiiki siz kendiniz olmaya devam etmelisiniz ama ilk zamanlardaki cekiciliginizi yitirdiginiz zaman iliskiler bayatlamaya basliyor.

Duygularimiz eskiden olmus iyi veya kotu olaylara baglidir.

Belkide kullandiginiz tatli bir sozcuk belkide kokunuzun guzelligi vs...
Egerki siz biraz olsun eski gunlerinizdeki gibi davranir, ona eski gunlerinizi hatirlatirsaniz, bilinc altinda o yeniden size cekim duyacaktir.
Bunu yapmaniz icinde kendiniz uzerinde calismaniz gerekir.

Tum beyninizi mental ve fiziksel coplerle doldurdunuz. Simdi zehirin etkisininden kendinizi kurtarin.

Gelecek 25-30 gun icin sadece ama sadece kendinize yonelmelisiniz.
Bu devrede sadece kendinizle ilgilenmelisiniz.
Yediginiz abur cubur yemekten, sigaradan alkolden arindirin sisteminizi.

Gunluk islerinizi yaparken zorlukmu cekiyordunuz ¿
Ya istahiniz acilmisti yada istahtan kesilmistiniz?
Geceleri uyumakta zorluk cekiyormusunuz ¿
Hic enerjiniz yok gibi, hep yorgunsunuz.

Icinizden hic bir sey yapmak gelmiyor.
Ruhunuz daraliyor gibi oluyor.

Bunlar icin neler yapmalisiniz :

Tek bir yerde oturup kalmayin : Kendinizi odaniza kitlemek, dis dunya ile baglantinizi kesmek, kendinizi daha kotu hissetmenize yol acacaktir. Ve tabiiki ex inizi daha cok dusuneceksiniz.
Sonucta motivasyonunuzu kaybedeceksiniz.
Alt cizgi ise beyninize ex inizi dusunme sansi vermemenizdir.
Harekete edin. Yuruyuse gidin.uzun araba kullanin.
Joging yapin.
Yuzun.
Kosun.

Bisiklete binin.
Tennis oynayin.Top oynayin…..

Evde oturmamak icin ne gerekiyorsa yapin.

2. Egzersiz yapin :Belki yerinizden bile kalmak istemiyorsunuz.Ama GERCEKTEn buna ihtiyaciniz var.
Vucut hareket ettikce kendinizi iyi hissetmeye baslayacaksiniz.

Stressi en iyi yok eden egzersizdir.
Bildiginiz gibi insan vucudunda bulunan endorphin hormonu siz egzersiz yaptikca vucudunuz daha cok endorphin uretecek sizde kendiniz daha iyi hissedeceksiniz.
Bazi insanlar birden agir egzersizler yapar sonrada aci cekerler. Buna hic gerek yok. Bebek adimlari ile baslayin egzersinize.
Sonra yavas yavas ilerletin.

Sadece kendinizi iyi hissetmekle kalmayacaksiniz.Vucudunuz sihhatli bir gorunum hatta seksi bir gorunum alacak.

Bunun icinde bir spor salonuna yazilma zorunlulugunuz yok.

Tempolu yurume ( kalp hizini artirarak)
Jogging
Evde veya apartmandaki merdivenleri inip cikmak.
Yoga
Dans
Ip atlamak
Hatta evdeki 5 kgluk konserve kutulari ile kollarinizi bile calistirabilirsiniz..

Veya baskalari ile tenis, basketbol, valeybol oynayabilirsiniz.
Yuzme.
Frisbee..

Ama eger isterseniz spor salonunuda yazilip daha farkli egzersizlerde yapabilirsiniz.

3.Yediginiz yemeklere dikkat etmek: Biliyormusunuz yediginiz yemekler sizin kendinizi iyi veya kotu hissetmenize sebep olur.
Eger kendinizi yorgun ruh halinizi inisli cikisli hissediyorsaniz sizin yanlis bir diet uygulamaniz cok mumkun.
Asagida yazacagim yiyecekler depresyona bile sebep oluyor.

Asiri derecede icilen kahve
Soda, kizartmalar
Burger lar.
Alkol
Ve icinde cok tuz ve seker olan yiyecekler.

Onlari bu tur yiyeceklerle degistirmeniz iyi olacaktir.

Badem , yesil salata, portakal, pancar, havuc, cranberries az yagli etler.
Bol bol su icin.

Bunlarin faydalarini cok goreceksiniz.

4. inizde size hep negative seyler soyleyen
dusmani yok edin : Ben bunu sabahlari 15 dakika bana pozitif seyler soyleyen bir kaset dinleyerek sectim.
Sizde bu tur motivasyonlar bulabilirsiniz.

Bir cicegi bir gun sulayip bir daha hic sulamayip yasamasini saglayabilirmisiniz.
O halde pozitif motivasyonlarla beslediginiz beyninizi negatifliklere birakmamak icin devamli bunu yapin.

5.Hobi edinin : belki uzun zamandir cok istediginiz bir hobiniz var onu yapin.

6.Makyajinizi, sacinizin seklini veya rengini degistirin ve yeni kiyafetler alin.

Inanin sac renginizi bile degistirmek size iyi gelecektir.
Ex iniz sizi gordugunde etkilenecek ve aklinda sorular olacaktir:
Iste bunlardan bazilari :

Ne kadar da mutlu gorunuyor , benimle mutlu degilmiydi ¿
Acaba baskasi ile berabermi ¿
Ne kadar da degismis. Hala bekarmi acaba ¿

Pek bana ilgi gostermiyor.farkli bir davranis icinde. Neden benimle iken boyle degildi.

Bu sorular ve cevaplar exinizin beynini yiyecek. En onemlisi ise sizin sakin, olgun, kendine guveni olan, asiri duygusal davranmayan kisiliginizi gorecek ve etkilenecektir.

Bu bekleme ve kendini yenileme devresinde bu tur davranislari sergilemeye cok ihtiyaciniz olacak.
Iste bu yuzden bu zamana ihtiyaciniz var.
Kendinizi toplamadiginiz, duygulariniza ceki duzen vermediginiz surece bos yere bu kitabin sadece ex inizi arama bolumunu kullanmayin cunku hic bir ise yaramayacaktir.

Belki soylediklerimi bir kac kez soyluyorum ama bunu ne derece gerekli olduguna inandigim icindir.
Ve uzun vadede bunun yararlarini sizde goreceksiniz.

Yasaminiza enerji pozitiflik ve kendine guven getirdiginizde sadece ex inizi degil bir cok insani cekmeye baslayacaksiniz.

waaaaaooowwwwwwwwww süper yaaa tam ihtiyacım olan bilgiler :1: neyse doğru yoldayım ben o zaman bunları okuyunca anladım doğru yolu bulmuşum :34: teşekkürler paylaşım için :3:

şimdi şöyle :3: biz ayrıldıktan sonra burda yapma denilenleri yaptım, ağladım, tekrar devam edelim diye ikna etmeye çalıştım, onsuz yapamayacağımı vurguladım,
kendini bulunmaz hint kumaşı sanmasını sağladım... gerçi bitmesine sebep biraz bendim, hatalarım vardı bu yüzden de böyle davrandım belki bilmiyorum :14:
sonra 8 ay sonra biriyle çıktığını öğrendiğim an kontağı kestim o gün bugündür aramadım sormadım hayatımdan çıkardım komple... :53: güyya arkadaş kalıcaktık

Katılıyorum canım sana kesinlikle. Yine aynı durum. Hepsi aynı bunların. Benim ex sevgilim de öyle istemişti arkadaş kalalım demişti. Ben istememiştim iyi ki de istememişim. Olmaz olsun onlardan arkadaş falan bırak.

Sevgiliden arkadaş bencede olmuyor.Hele bir taraf seviyorsa hiç olmaz.Bazı insanlar kabullensede benimsemediğim bir durum.Arkadaşınızın sevgisi yeterli değilmiş demek.Görüşmemeniz doğru bir karar.Doğru insanla sevginin en güzelini paylaşmanız dileği ile.

Son düzenleme:
2- 3 ay gibi beraberliginiz devam ediyor…simdi artik konusmanin zamanimi diye dusunuyorsunuz.acaba yeniden birlikte olacakmiyiz yoksa oylesinemi beraberiz? Kafanizda bir suru soru.

Sorular sorabilirsiniz. Mesela : biz cok uyumlu bir cifftik dediginizde olumlu bir cevap almis iseniz tebrikler.siz zaten bu cevap icin uzun bir yol kat ettiniz ozellikle kendinizi degistirdiniz. Artik hayatinizin kontrolu sizin elinizde.gercek bir beraberlik icin adimlarinizi atiyorsunuz ama henuz yolculugunuz bitmedi.

Gercektende daha yol kaydetmeniz gerekli.

Ama biz su an 2-3 aylik bir beraberliginiz oldugunu varsayarak neler yapacaginiza bakalim.

Sizin ayrilma nedeniniz ne idi bunu hatirlayin.Iste bundan kacinmaniz sart.bu kapana SIKISmaya izin vermemeniz gerekir.

Kisaca, kontagi kestiniz bu sure icinde kendinizle ilgilendiniz.

Ayaginiz yere saglam bastiginda aradiniz.

Ve beraberliginiz gayet iyi gidiyor su an.

Eskiyi gundeme getirmediniz. Bulustugunuzda birlikte guldunuz, eglendiniz.

Elbette iliskinizde rahat olabilmek cok onemli. Olabilmelisinizde. Ben size kendinizi farkli gosterin, numara yapin demiyorum demedim.

Birlikte oldugunuz bu devrede daha once yapmadiginiz seyleride birlikte yapmaniz iliskinize yeni bir boyut getirecektir.

Ornegin:

Birlikte bisiklete binmek,

Golf oynamak

Buz pateni

Satranc , tavla oynamak

Yasadiginiz sehirde turist olup gormediginiz yerleri gormek

Dans etmek

Piknige gitmek

Resim sergisine gitmek

Eger cok soguksa evin salonunda piknik yapmak

Lunaparka gitmek

Hayvanat bahcesine gitmek

Maca gitmek ( futbol, basketbol vs )

Birlikte ogrenmek istediginiz bir kurs yapmak ( Oksijen tupu ile dalis ( scuba diving , dans, karate, judo vs )

Bu liste uzayip gider tabiiki. Onemli olan burda birlikte guzel bir zaman gecirmek ve eskiyi gundeme getirip yine eski gunlere donmemeniz.

Eger eskiye donusu fark ediyorsaniz, mumkun oldugu kadar cabuk cikin gecmisten.

Eskiyi gomun. Evet incindiniz. O da incindi. Ama bunu devamli gundeme getirerek hic bir sey elde edemezsiniz.

Ve buna hic gerekte yoktur.

Parterinizin ne dedigine kulak verin. Olusan sorunda kendinize ait bolumu icin sorumluluk alin. Ozur dileyin ve iliskinize devam edin.

Unutmayin ilk bulustugunuz gunlerde her dakikaniniz ex inizle gecirmek isteyebilirsiniz. Bu cok dogaldir. Ex inizin nefes almasina izin verin.

Siz eskisi gibi kendine guveni olmayan, hayatini sadece partner inin etrafinda donduren biri degilsiniz.

Kendi is hayatiniz, okul hayatiniz ve arkadas cevreniz var, mesgaleniz var. ( Bu sadece bekar olanlar degil evliler icinde gecerlidir.)

24 saat birlikte olmak icin baski uygulamanin kimseye faydasi yoktur.

Eger aranizda bir anlasmazlik cikti ise bu cok dogaldir. Gercekte, herkesin kendine ait fikirlerinin olmasi sagliklidir.

Problem olan bunu kavgaya donusturmemektir.

Anlasmazlik ciktiginda :

Partnerinizi suclayacaginiza “ ben boyle hissediyorum “ deyin.

Neye kizdiginizi iyice dusunun. Bazen, insanlar aslinda baska bir seye kizip o anda olusan bir olaya kizarlar. Oysaki altinda yatan neden farklidir. Belki is yerinde cok stress hissettiniz. Belki kendinizi hasta hissediyorsunuz belki cok yorgun ve bitkinsiniz.

Partnerinizin da kizginliginin belki is sorunundan veya hasta olmasindan kaynaklanip kaynaklanmadigina bakin.

Kesinlikle eski yaralari desmeyin.

Partnerinizin sahsina hakaret etmeyin. Davranis seklini begenmeyebilirsiniz ama bu size hakaret izni vermez.O 'na davranisinin guzel olmadigini soyleyin ama "sen cok kotu bir insansin, sen tembelsiz, sen ise yaramazin tekisin" demeyin..

Sorunu buyutmeden cozmeye calisin.

Partnerinizla yeniden bir araya geldiginizde hayatinizdaki diger insanlarla iliskileriniz:

Ex inizle yeniden cift oldugunuzu duyan annenizden tutun kiz arkadaslariniza,kuzenlerinize kadar herkes yeniden fikir beyan etmeye baslayacaktir.
Bu insanlarin hayatininizdaki yeri ve onemi tartisilmaz elebette ama bazen cok ileri gidip yerli yersiz fikir beyaninda bulunabilirler.

Iliskinizin etkilenmemesine calisin lutfen.Onlara nazikce hayatin sizin oldugunu kararlari sizin vereceginizi anlatin.Onlarin ne dusundugunu tabiiki dinleyin ama etkilemesine izin vermeyin.
Aile uyelerinize, arkadaslariniza akrabalariniza ex inizin yeniden hayatinizda oldugunu , eger hoslarina gitmiyorsa bunlarin onlarin sorunu olacagini belirtin.

Bazen, aile uyeleri veya size yakin kisiler iliskinizi kolayca zedeleyebilirler..Siz izin verirseniz...

Ayrilma noktasi:

Deha olmaniz gerekmez iliskinizin sona geldigini anlamaniz icin.
Asagida yazacaklarim partnerinizin sizinle beraberligi sonlandiracagi gostergesidir.

1. Kendileri ile daha cok ilgilenirler : sizin istekleriniz ihtiyaclariniz ikinci siradadir. Biz yerine Ben cumlesini kurarlar.

2. Onlari hic bir sey mutlu etmez:ne yaparsanin yapin yetmez..eskiden yaptiginiz en kucuk sey bile onlari mutlu ederken simdi imkansiz haldedir.

3. Sizi degistirmeye calistigini hissedersiniz: Sizi kritike eder durmadan.Sizinle ilgisi iyice azalmistir. Kendiniz rahat hissetmediginiz seyleri yapmanizi ister.

4. Listesinin bir numarasi siz degilsinizdir : yaptiginiz hic bir seye deger vermez. Ve sizin ne yaptiginiza aldiris etmez.sizi yalniz birakir.Kendinizi iyice yanliz hissetmeye baslarsiniz.Fiziksel olarak yaninizdadir ama kalbi kafasi sizinle degildir.

5.Ruh hali degisir : Hic yoktan kavga cikarmaya baslarlar. Ajite halindedirler ki bu sizi artik istemedigidir.

6. Sizinle kontagi ya cok azaltirlar yada tamamen keserler. Mesgul gorunumune girerler.

8.Sizinle artik ozel seylerden konusmazlar. Sizinle paylasmazlar hayatinda olanlari.

9. Size olan atiraksiyonlari bitmistir : Eger hal boyle is ve sizde bunu anladiginiza gore benim size tavsiyem su olacaktir. Nasilsa sizi birakacaktir.eger tum bunlari hissetiyseniz.

O halde , son derece calm olarak arayin ve konusmak istediginizi soyleyin.ve onemli oldugunu belirtin.ve gordugunuzde de “ su an icin iliskinizin dogru gitmedigini, bazi yanlislari farkettiginizi ve bu yuzdende ikinizinde bir molaya ihtiyaci oldugunu soyleyin.hatta kendisinin cok iyi bir kisi oldugunu ve abartmadan bir iki minik kompilimanda ekleyin.
Ama mutlaka bunlari soylerken, nazik, ve sakin bir sekilde soyleyin. Abartiya kacmadan.
Belki size peki diyebilirler. Tamam ayrilalim diyebililer. Bu sadece ayriligi Kabul ettiklerini gosterir.Sizinle ayni fikirde olduklarini degiL.

Bu durumlarda genellikle yeniden konusmak isterler ve ayrilma olayiniz bile kapanir.
Eger peki ayrilalim birbirimize zaman verelim derlerse, yani teklifinizi kabul ederlerse, sakin olun ve kontagi kesin.
Cok kisa bir zamanda geri doneceklerdir.
Eger siz elinizi cabuk tutmadan o size bu teklifi yapti ise o zaman tartisicaginiza, tamam sen hakli olan sensin deyin.yani tum soyledikleriyle ayni fikirde olun.

Bu son aklina gelecek olandir. Onlar size bu teklifi yaparken sizin kendinizi kotu hissetmenizi saglayacaklarini dusunurken siz bunun tersini yapip onun kendini kotu hissetmesini sagladiniz.

Ayrilmaniz kacinilmaz, ve iliskiniz kurtarilmaz halde ise:

Hayatta bazen hersey planladigimiz gibi gitmez. Belki yeniden ex inizle beraber oldunuz ama siz kendinizle oyle yogunlastinizki artik hersey farkli bakiyorsunuz iliskide iken gozunuzden kacanlari bile simdi cok daha iyi goruyorsunuz.ve bu durumda belki zaman yanlis, belkide ex iniz sizin icin dogru kisi degil veya ex iniz artik sizinle beraber olmak istemiyor su veya bu nedenle.

Yada iki ayri dunyalarin insanlariniz ikinizde beraber olamayacaginizi biliyorsunuz.cunku birlikte olmaniz icin yeterli kaliteler iliskinizde yok.

Siz o ayrilik devrenizde 30 veya 40 gun boyunca kendinizle ugrastiniz. Dietinize, ne yediginize dikkat etmeyi ogrendiniz.Egzersiz yapiyorsunuz.Hobi edindiniz.Arkadas cevrenizi gelistirdiniz bunlar ilk adimlardi..

Lutfen bunlari kaybetmeyin.

Saglik vudut saglikli bir beyindir.

Ayrica:
Kendinizi daha iyi hissedersiniz

Kendinize guveniniz artar.

Daha cekici olursunuz.

Genc gorunursunuz.

Iliskiniz planladiginiz gibi gitmediyse bile siz bu sonuclari aldiginiza gore neden birakasiniz, degilmi?

Sosyal cevrenizi daha cok gelistirin.Ne kadar cok genis bir cevreniz olursa o kadar cok firsatiniz olur.Bu arada daha uyumlu biri ile tanisabilirsiniz.
Yakin arkadaslariniz sayesinde, spor veya hobi klupleri ile bekarlar gruplarina katilarak da cevrenizi genisletebilirsiniz.

Yeni biri ile hatta gercekten cok seveceginiz, mukemmel biri ile ne zaman tanisacaginizi bilmiyorsunuz.Tum zamaninizi TV nin onunde gecirirseniz elbette hic bir zaman bilemezsiniz.

Lutfen ex'inizi rahat birakin :

Iliskiniz gercekten bitti. Ve uzaklasmaya ihtiyaciniz olan bir devredesiniz.Eski yaralari acmanin geregi olmadigi gibi size dahada aci verir. Belki aramak istersiniz veya gecerken ugramak..Lutfen yapmayin. Kontrolu ele alin ve ex inizin hayatini yasamasina izin verin. Boylece siz kendinizide ozgur kilacaksiniz.

Iliskinizi kurtaramadiniz ve aciyi hafifletmek icin baska birine yonelmeyin. Bu gercekten iyi bir fikir degil.

Rebound iliskiler umutsuzluktan ve yalniz kalma korkusundan kaynaklanir. Kiminle oldugunuzla degil hayatinizda sadece olmasi icin birinin olmasini istediginiz icin bu sizi bir cok yanlisa goturur.Karsinizdaki yeni kisiye adil bir hareket olmaz.

Karsi cinsten erkek arkadasiniz ( sadece arkadas ) edinebilir, yeni insanlarla tanisabilirsiniz ama en azindan yeni bir iliski icin kendinize bir kac ay tanimalisiniz.

Hem eski yaralarin biraz kapanmasina hemde olanlarin kabulune izin vermis olursunuz.

Kendinizi sevmelisiniz:

Bir muddet icin bekar olmaninda faydalari vardir :
Istediginiz yere tek basiniza gidersiniz.
Yeni bir hobi edinebilirsiniz
Nerde yasamak istediginize karar verebilirsiniz.

Bos vaktinizi istediginiz gibi degerlendirirsiniz.

Mesleginize iyice sarilir, ve yolunuza devam edersiniz.

Kendinizi sevip kendinize bir seyler kattiginiz zaman bundan sonraki yeni iliskinizede yeni seyler katarsiniz.

Hatalarinizdan ogrenin: Her zaman iki kisi vardir bir iliskide.
Belki biriniz aldattiniz ve iliski bitti. Belki baska nedenle.Ama mutlaka nedenini dusunun.

Belki ayni ilgileri duymadiniz.Belki aile, din ayricaliklariniz vardi. Belki Konusacak cok seyiniz yoktu. Belki birlikte cok eglenmediniz. Belkide yeterince cekim yoktu aranizda.

Sorunun ne oldugunu belirleyin. Ki gelecek iliskinizdede ayni hatalara dusmeyin.

Hayatinizi etkileyecek onemli kararlar almayin:

Ayriliklardan sonra genelde insanlar onemli kararlar alirlar.Bu kararlar ani kararlardir. Uzak bir yerde is aramak. Uzak bir yere tasinmak. Su anda onemli kararlar verecek durumda degilsiniz. Cok uzagada tasinsaniz, cok degisik bir ise de baslasaniz.

Icinizdeki aciyi unutmak icin yeterli olmayacaktir.

Yas tutun : ( belki gercek bir olum yok ama bir iliski bitisi vardir )

Bir muddet icin yas tutmak iyi bir fikirdir. Cok sevdiginize hoscakal demek cok zordur. Kendinizi kotu hissediyorsaniz birakin hissedin. Yas ‘in da kademeleri vardir sizde bunlardan tek tek gececeksiniz :

Iliskinizin bittigini kabul edememe

Iliskiniz bittiginden duydugunuz kizginlik

Pazarliga oturmak : eger ben 10 kilo daha zayif olsa idim iliskim bitmezdi, eger ben sunu soyle yapmasaydim iliskim bitmezdi..

Depresyon belirtileri

Ve Bittigini kabul etme.

Bu listeye baktiginizda size uygun olani bulacaksinizdir.
Eger bunlardan gecmez ve hislerinizi saklarsaniz, ilerde patlamasini yasarsiniz.

Zaman herseyin ilacidir : Su an belki bir daha kimseyi boyle sevmeyeceginizi dusunuyorsunuzdur. Inanin hersey yoluna girer zamanla. Hayatin gercegi budur.

Eger bundan evvelde kalp kirikliklari yasadinizsa bunu bilirisiniz.
Ama ilk buyuk ayriliginizsa , daha once ayrilmis olanlara guvenin ve sozlerine kulak verin.

Kirik bir kalp cok aci verir. Suphesiz boyledir. Ama zamanla hersey yerini baska duygulara birakir.

Bir daha ayni tip kisiyi secmemeyi ogrenirsiniz.
Yeniden seveceksiniz, yeniden mutlu olacaksiniz.Yeniden aski bulacaksiniz. En azindan hic beklemediginiz bir anda....

Degisim : Iliskilerimiz bizi insan yapar. Sevdigimiz her kisi ile bilgeleniriz. Ve her iliski bizi degistirir bizi olgunlastirir.

Her sevdiginizle, yeni bir hayat tecrubesi edinirsiniz.

Bir iliski bitiminde neler ogrendiniz? Biten bir seyin ardindan kaybettiklerinize degil neler kazandiklariniza bakmalisiniz.
Degisim ve hayatimiza devam etmek en zor bir derstir belki ama eger kendize dikkat eder, basinizi dik tutarsaniz, bunu buyuk bir zerafetle yapmis olursunuz..

Genel bilgiler:

Cogu kadin bir kac ay sonra iliskinin baslamasindan evliligi gundeme getirir.
Kadinlar, Iliskinin nereye gittigini bilmek isterler.genellikle hic bir yere gitmez cunku erkekler evlilige itilmek istemezler.

Beraber oldugunuzda evlilik harici baska herseyden konusabilirsiniz.
Kitaplar, is hayati, spor, sinema, hobiler futbol,

Kendinize baktiginiz, iyi beslendiginiz, kendinize guvenininizi gelistirdiginiz zaman hersey farkli olacaktir.

Sizin hobileriniz var,sizin kendinize ait bir hayatiniz var.bir erkegi ne takip ediyorsunuz,nede ariyorsunuz.

Kendinize olan guveninizle ne ilgilendiginiz erkeklerle cinselligi yasiyorsunuz ne evli erkeklerle iliskiler kuruyorsunuz. Sevdiginiz zaman sadece kalbinizle degil kafanizlada seviyorsunuz.
Durustsunuz. Kurallariniz , degerleriniz var.Siz ozelsiniz.Hic kimseye benzemiyorsunuz.

Kendinizi sevdiginiz icin, sizinle ilgilenmeyen size aldiris etmeyen saygi gostermeyen , sizi aldatan, sizi fiziksel ve duygusal taciz eden bir erkekle ilgilenmiyorsunuz.

Size sizi seven birini sevin demiyoruz.Sizinde seveceginiz kisiyi sevmelisiniz elbette.

Sevmeyi seviyorsunuz.

Belki simdi tabiiki beni istemeyen bir erkegi bende istemem diyorsunuz ama bilinen bir gercek varki cogumuz bizi istemeyen erkeklerin pesinden gitmisizdir.

Belki bir party e gittik orda birini begendik.Bizimle ilgilenmiyorlarsa Kabul ederiz.bizim kendimize guvenimiz var.

Kimbilir kac kez duymussunuzdur.Guzel, akilli, egitimli bir kadin.Neden hala bekar..Neden evli degil?
Diger yanda cok da hos olmayan, baska bir bayan erkekleri kendilerine baglayabiliyorlar.

Hepimizin bildigi gibi erkekler kadinlardan farklidir.Erkekleri arayan, onlara hediyeler alan, sinema, tiyatro icin biletler ayiran tanistiktan cok yakin bir sure icinde cinsellige giren kadinlar erkeklerin isteklerini kirarlar.

Erkekler avcidir.Bu ruhlarinda vardir.Kolay elde edilen seylerle ugrasmazlar.
Eger herseyi erkek icin yaparsaniz ona ne birakiyorsunuz? Bir dusunun..alıntı

Son düzenleme:
Erkekler avcidir.Bu ruhlarinda vardir.Kolay elde edilen seylerle ugrasmazlar.
Eger herseyi erkek icin yaparsaniz ona ne birakiyorsunuz? Bir dusunun.

Kesinlikle çok doğru. Kaçan kovalanır diye boşuna dememişler. Ne kadar çok zorsan o kadar çok çekicisin. O çok koştu benim peşimden. Her defasında reddettikçe daha da çok koştu. Sonrasında ben herşeyi yaptım onun için. Ona dolayısıyla yapacak hiç bişey kalmadı. Şimdi ki aklım olsa yapmazdım.

Back
X