Bence kesinlikle arasıra kendini hatırlatacak davranışlara gerek var. Kendini geri çekmek çok doğru bir strateji

Ama tamamen yokolmak da olmaz, özellikle erkekler eski kız arkadaşlarını görünce ya da nette filan karşılaşınca çok kafaları karışıyor, bir anda allak bullak oluyorlar. Bunu çevremden biliyorum ve çok gözlemledim etraftan. O yüzden geçen gün msn'de selam vermelisin yazmıştım. Siz ayrılalı epey zaman geçti, bana kalırsa erkek arkadaşın senden bir şeyler bekliyor. Tabi ki doğru olan erkeğin ilk adımı atması. Ama malesef bazı erkekler bunu yapamıyor
O yüzden msn'den facebook'tan kısa da olsa bir şeyler yazman, hiçbir şey olmasa bir merhaba demen iyi olur. Ayrıca yanlış anlaşılma riski yok, şöyle düşün, belki ona herhangi bir arkadaşın gibi bakıyorsun (öyle varsay yani) ve bir arkadaşına selam vermekte de sakınca görmüyorsun. Böyle hissettir ona, bakalım ne yapacak? Benim tahminim şu: sen bir-iki kez merhaba dedikten sonra (ama ilişkiniz konusunu sakın açma, normal bir arkadaşınmış gibi ve kısa muhabbetler kurmalısın) erkek arkadaşın dayanamayıp patlayacak ve sen bir şey yapmadan kendiliğinden içini dökmeye başlayacak. Ondan sonra da biraz naz yaparsın, yüz vermezsin, sonrasında da tekrar biraraya gelirsiniz