Sizi yaftalayan olursa ne yapıyorsunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Herkes karşısında kendi kişiliğinin yansımasını bulur.
Beni öyle görüyorsa kişi kendiden bilir der geçerim.
Kimsenin alıngan çirkin şişko demesiyle de öyle olmadım.

İyi akşamlar herkese. Merak ettiğim bir konu var. Bazıları hemen karşısındakini etiketliyor, yaftalıyor... sen böyle bir insansın, bu böyle biri, şişman, zayıf, aptal, hassas, alıngan, sinirli, soğuk... daha aklıma gelmeyen bir sürü şey. Herkesin bir mizacı olabilir doğru ama bazen yanlış anlıyorlar veya tam tanımadan, anlamadan böyle yaftalara maruz kalırsanız ne yapıyorsunuz ? Mesela bugün bana biri sen eskiden böyleydin şimdi böylesin diye bir laf etti. Halbuki alakası yok. Şaşırdım ve üzüldüm de açıkçası. Böyle tanınmak istemiyordum yani. Bazen insan her zamanki modunda olmayabiliyor o zamanlarda insanların yanlış değerlendirmesine maruz kalmak canımı sıkıyor. Ne kadar kolay değerlendiriyoruz hemen diye düşünüyorum oysa ki insan dediğimiz çok karmaşık bir yapı değil mi. Arkanızdan haksızca o zaten öyle biri falan diye konuşulursa ne yaparsınız ?

Sizin konularınız da hep böyle anket tadında , yaftalayan olursa kötü davranan olursa bilmem ne olursa ne yaparsınız vs vs. Başkalarının sizi değerlendiriş biçimi çok mu önemli sizin için bir de kendinizi ifade edemiyor musunuz günlük hayatta. Yani her durum kendine özeldir bunu kim yaptı bana yakınlık derecesi ne, eşim mi dostum mu, alakasız bir tanıdık mı? Böyle garip sorularla bir yol alamazsınız, farazi farazi yorum yazılır sadece

Biri eleştiri yönelttiğinde eğer ciddi tavır ve alınganlık sergilersen bu senin sürekli imtihanın durumuna gelir.. Bir defa o raddeye nasıl geldi bu önemli!. İnsanlar zayıf ve alıngan gördüklerine kolay yüklenir, sallamayan ve eleştiri bir kulağından girip ötesinden çıkan insana yapmayı bırakırlar.. Fazla duyarlı rol sergileme böyle zamanlarda..

İlk abuk hareketinde terslerim ' sana noluyo ya' 'kendine gel' falan gibi... Laf söyleyene de 'İşine bak'
ohh miss gibi rahatlatıyor insanı

indir.webp

modum bu :KK59:

liseden sonra böyle bir durumla karşılaşmadım.
teyzem de anneme çok laf söylermiş annem üzülüp anlatınca duydum. o seni neyden vuruyosa sen de onu kendi eksikliğinden vur dedim hatta bir iki örnek çalıştık
şimdi biraz daha azaldı

Sizin konularınız da hep böyle anket tadında , yaftalayan olursa kötü davranan olursa bilmem ne olursa ne yaparsınız vs vs. Başkalarının sizi değerlendiriş biçimi çok mu önemli sizin için bir de kendinizi ifade edemiyor musunuz günlük hayatta. Yani her durum kendine özeldir bunu kim yaptı bana yakınlık derecesi ne, eşim mi dostum mu, alakasız bir tanıdık mı? Böyle garip sorularla bir yol alamazsınız, farazi farazi yorum yazılır sadece

Siz benim konularımdan fazla başka bir konu okumuyorsunuz sanırım. Böyle sorular soranlar çok var buralarda. Aklımıza takılan şeyleride sorabiliyoruz. Ayrıca benim asıl konularım çok başka yani buraya hep açtıklarım.. ne okuduğunuzuda bilmiyorsunuz sanırım. Garip olan sizsiniz sorum gayet normal. Hiç kimsede farazi bir yorum yapmadı. Herkese teşekkür ederim. Mantıklı, beni aydınlatan cevaplardı. İstediğimi aldım :KK68:

Ben konuyu okuyunca aklıma direkt müdürüm geldi. Her konuşmada beni tanımlayan cümleler kurar sen şöylesin/böylesin diye. Ben bir yerden sonra dediklerini duymuyorum çünkü karşılık verdikçe ben yoruluyordum artık dünyanın en ağır lafını bile etse duymuyorum! Gerçekten duymuyorum o an kendimi kapatıyorum. O yüzden söyledikleri havada kalıyor. Kendi çalıp kendi oynuyor.
Ilk.zamanlar canım sıkılırdı şimdi takmiyorum nasilsa o kendi kafasina göre yorumluyor aman ne dert edineyim.modundayim.
Bu konudaki mottom: "beni bilen bilir, bilmeyen kendi bilir" :confused:
Şu da var tabii, mesela birçok kisi bana aynı eleştiriyi yapıyorsa ve bu elestirilen yönümden ben de rahatsizsam kendimi o konuda törpülemeye çalışırım ama bunu kendim için yaparim, eleştiri almayayim diye değil. Hani geri bildirimi dikkate almak gibi bir şey.

Sallamam. Kendimle de en az herkesle dalga gectigim kadar dalga geçerim. Böyle böyle gevsedim bu konularda herhalde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X