Sizide Böyle Arıyorlar mı ya da Aradılar mı?

SuUtku

La Tahzen
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2014
2.493
2.843
333
Geçen hafta tanımadığım bir numara aradı.Telefonum eşimin adına kayıtlı.Eşimi istediler yok dedim.Adımı sordu söyledim.Aslında beni arıyorlarmış
10 sene önce benim üstüme kayıtlı olan kablolu tv nin borcu varmış.
Ki şehir değiştirdik ödedik.
Faiziyle şu kadar ama faizi almayalım bu kadar ödeyin dedi
10 sene önceki borç neden şimdi ortaya çıktı dedim.Kemküm bişeyler dedi.Eşimle görüşeyim dedim kapattım.Mesajla ptt hesap nosu attı
Bende o avukatlık bürosunu araştırdım.Millet sakın inanmayın dolandırıcı bunlar diye yorum yapmış hep
Bir hafta sonra yine aradı.Avukatımla görüşücem dedim bana sorun dedi.Yok dedim kapattım.
Bugün mesaj geldi.Haciz başlatılacak vs diye.Resmi hiçbir yazı yok ama ihtarname gibi
Madem haciz var internet bağlattım bu süre içinde bişey denmedi.Bankada hesabım vardı yine öyle kesinti falan olmamıştı.
Başına gelen oldu mu?

Dolandırıcıdır muhtemelen, emniyete ve BİMER'e şikayette bulunun, numarayı verin. Umarım gerekeni yaparlar. Ha sizi tekrar ararlarsa "Elimde borcumu ödediğime dair fatura var, hangi şirket adına çalışıyorsunuz, karşı dava açacağım size" deyin, bir daha arayacaklarını sanmıyorum ama siz yine de şikayetinizi yapın.

+1

Numarayı falan herşeyi polise soyle dolandırıcı büyük ihtimalle

Araştırdığımda ilk aradığı numarada yazıyordu hatta internetteki yorumlarda.sabit telefon.ikinci cep numarasıydı
Sahibi avukatmış.
Yorumlarda başka avukat şikayet edin bu avukat bozuntusunu baroya yazmış.
Şikayet edenler olmuş ama hala devam ediyorlar anlamadım ki.
Polise gitsem bişey olurmu bilemedim.baro cevap vermedi diyenler var

Valla bu devirden ne numaralarla adam dolandiriyolar git polise bu numara beni arıyor dolandırıcı olduklarını düşünüyorum de cnm

Evime resmi yazı yollayın deyin, iyice kem küm etsinler. Siz de bu arada polise şikayet edin.

Valla bu devirden ne numaralarla adam dolandiriyolar git polise bu numara beni arıyor dolandırıcı olduklarını düşünüyorum de cnm
Pazartesi e şifre alalım dedi eşim.telekoma gideyim diye düşündüm
Sonra polisede bildireyim
Show haberde izlemiştim bi zaman.bi avukatın belgelerini kopyalamışlar.büro açmışlar çocuk anlatıyordu.öyle bişeymi ki
Bi avukat yapar mı böyle şey aklım almıyor

Yapar yapar bu devirde para için herşeyi yapabilecek insanlar var malesef cnm

Bizi de bi avukat aramıştı. 12 sene önce vefat eden babamın 13 sene önce den kalan telefon borcu. Kesin dolandırıcı dedik ama baroya kayıtlı avukat çıktı. Üstelik borcu direk adınıza Türk Telekom müdürlüklerine ödeyeceksiniz bizimle iletişime girmeden, biz dosya ücretimizi t.telekomdan alıyoruz dedi.
İnandık öyle olunca ama yinede ödemedik, gerçekse maaşa haciz koysunlar ozaman dedik oda olmadı

Kime inansak artık bilemiyoruz yaa

Elinizde borcunuzu ödediğinize dair bir fatura, belge falan duruyorsa hiçbir şey almaları mümkün değil. Bir karıştırın evi bakın. Dolandırıcı olmaları ihtimali yüksek, ödediğiniz borcu niye tekrar ödeyesiniz? Eski borç kayıtlarını bulup insanları arayarak "Ödemediniz" diye ayak çekiyor olma ihtimalleri yüksek, ki pek çok da şikayet varmış haklarında. BİMER'e de yazın, şikayetlere çok çabuk geri dönüş yapıyorlar.

3-4 ay önce haberler de izlemiştim

Avukat avukatı dolandırmıştı

Avukatlık bürosundan arıyor gibi mesaj atıp, telefon ile arayıp para alıyorlarmış

Detaylı bilgi asla vermeyin

İçinizde kalmasın faturanın olduğu kurumu arayın

Yapar yapar bu devirde para için herşeyi yapabilecek insanlar var malesef cnm
Kk da bi konu vardı.kadın çalışmak zorundayım ama vicdan azabı çekiyorum.insanlar kandırılıyor diye o geldi aklıma
Para yüzünden dünyanın çivisi çıktı zaten

Muhattap telekomsa tamam bi yere kadar.bu ptt hesabı yolladı.
Direk kendi indirim yaptı.pazarlık yapar gibi garip geldi
Zaman aşımı olmuyor mu sizinkide uzun zaman önceymiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…