• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizide Böyle Arıyorlar mı ya da Aradılar mı?

Eger boyle bisey olsaydi banka hesaplariniza bloke konulurdu. Bence o yazismalari filan polise bildirin. En azindan siz uyanik davranmis para kaptirmamissiniz ama baskalari sizin kadar şanslı olmayabilir

3-4 ay önce haberler de izlemiştim

Avukat avukatı dolandırmıştı

Avukatlık bürosundan arıyor gibi mesaj atıp, telefon ile arayıp para alıyorlarmış

Detaylı bilgi asla vermeyin

İçinizde kalmasın faturanın olduğu kurumu arayın

o da birşey mi meclisi dolandırdı adam .. evlerine girmiş çıkmış ailecek görüşmüşler ..

Facede de var bu tarz dolandırıcılıklar...teknoloji kullanır oldular artık...geçen güm başıma geldi az daha düşüyordum...

Arkadaş listemden yakın bir arkadaşımın resmini kopyalamışlar...birden arkadaşlik isteği geldi toparlanamadım önce ki listemde ekli zaten...kabul ettim ardından mesaj geldi nasılsın falan diye neyse iki muhabbetten sonra işte bi arkdaşımla telekomun yeni yılı dolayısıyla hediye çeki dağıtıyoruz seni düşündüm telefonun faturalı mıydı diye ....orda bi işkillendim ama arkadaşım tabi ihtimal vermiyorum hala.. bi de hediye çeki falan umurumda değil sırf arkadaşım olduğu icin kırmak istemediğimden kabul ettim...neyse şimdi sana bi kod gelecek onu bana yaz dedi telefon no onay kodu...sonra şimdi bir kod daha gelecek onu da yazar mısın dedi kod geldi gamecell online alışveriş kodu orda uyandım...aynı binada oturuyoruz akşam gelince hallederiz yüzyüze veririm ben sana kodu dedim...süresi var hemen göndermen gerek vsbs bisürü şey söyledi hadi hadi akşam görüşürüz dedim...bu arada mesajlar kayıtlı şikayet edeceğim bil dedim....bişey olmaz endişelenme bişey olursa beraber gideriz savcılığa hadi gönder kodu bilmem ne bisürü şey yazdi...sonra hemen arkadaşımı aradım...arkadaşım duvarımda paylaşmıştım uyardım kaç kişiye göndermişler öyle hesabımı donduracağım dedi...

Detaylı yazdım çok dikkatli olun telefonda sanal alemde bi tarz şeylere itibar etmeyin asla...iki üç kuruşluk hediyelerle kandırmaya çalışiyorlar akıllı olmak gerek...

Bir arada beni arıyorlardı dijiturk borcumuz varmıs güya. Eşimin adına kayıtlıymış bla bla.
En son ögrendik ki meğer aynı isimde başkaları varmış ve gercekten borçları varmış. Nasıl karı koca aynı isim denk geldi bende anlamadım :D

Pazartesi ilgileneceğim artık.
38 bin olana kadar nerdeymiş akılları hayret bişey.e..ile başlıyor beni arayan büro
Arkadasıma ulaşamadım adını soracaktım ama :KK43: ya zaten on senelik borcu şimdiye bırakırlar mı hiç. Kafana takma sen kontrol et hesaplarını sıkıntı yoksa polise bildir bir daha da açma teli

Banada avukattan mesaj gelmisti yanlis hatirlamiyosam.. dolandirici yani..

Niye takildiniz ki bu kadar?kapiniza gercekten haciz gelecek mi saniyorsunuz? O kadar kolay degil o isler hepsi iadeli taahutlu posta ile olur boyle bildirilerin. Kimse arayip sizi su kadar borcunuz var su kadar bu hesaba yatirin da anlasalim bilmem ne demez.

Bi daha ararlarsa he canim he buyrun gelin hacze mi geliyorsunuz neye geliyorsunuz beklerim deyin kapatin. Goreceksiniz gelen giden olmayacak....

Geçen hafta tanımadığım bir numara aradı.Telefonum eşimin adına kayıtlı.Eşimi istediler yok dedim.Adımı sordu söyledim.Aslında beni arıyorlarmış
10 sene önce benim üstüme kayıtlı olan kablolu tv nin borcu varmış.
Ki şehir değiştirdik ödedik.
Faiziyle şu kadar ama faizi almayalım bu kadar ödeyin dedi
10 sene önceki borç neden şimdi ortaya çıktı dedim.Kemküm bişeyler dedi.Eşimle görüşeyim dedim kapattım.Mesajla ptt hesap nosu attı
Bende o avukatlık bürosunu araştırdım.Millet sakın inanmayın dolandırıcı bunlar diye yorum yapmış hep
Bir hafta sonra yine aradı.Avukatımla görüşücem dedim bana sorun dedi.Yok dedim kapattım.
Bugün mesaj geldi.Haciz başlatılacak vs diye.Resmi hiçbir yazı yok ama ihtarname gibi
Madem haciz var internet bağlattım bu süre içinde bişey denmedi.Bankada hesabım vardı yine öyle kesinti falan olmamıştı.
Başına gelen oldu mu?
Kablolu tv internet sitesinden size gönderilen abone no ile borç sorgulatın veya arayarak.Başımıza geldi , eski dekontlar atıldığından oyakbanktan ödendiğinden(kapandı)ispatlayamadık, kablolu tv ye olan borcunuzun faizsiz halini mahkeme dosyasından gidin bakın , onu da e-devlet ten girip adınıza açılan davadan nerede hangi kalemde dosyanız görebilirsiniz. Faiz ödemeden ,(çünkü ikametgahınız belliydi ulaşabilirlerdi bugüne kadar,), borcu kabul etmediğinizi ödediğinizi karşı dava açacağınızı fakat bu süreçte haczi durdurmak için sadece belirtilen anaparayı ödeyeceğinizi söyleyin.Ödedikten sonra borcun kapandığına dair mutlaka belge alın.Kolay gelsin :(

O gönderilen ihtarname resmi değil çünkü aslında şu an hala muhtemelen size ulaşamayan eski avukata bağlı dosya,resmi belge gönderdiği zaman ücret artar avukat vekalet ücreti vs eklenir çünkü şimdiden e devletten ve kablolu tv firmasından zaman geçirmeden bakın. Görünmüyprsa zaten dolandırıcı olduğu ortaya çıkar.Araştırmadan aman ödemeyin

Zamanında sandalye almistim ahsap olanlardan 500 tl ye ben borcu ödedim ama elden onlarda zaten sadece borc defteri gibi bisey tuttular 2 sene sonra sapik gibi aramaya başladılar ben de acaba odemedim mi diye dusunup 500 tl ödedim banka uzerinden havala ile sonra 1 yil gecti yine aramaya başladılar iste icraaya vericez cart curt neler neler tehdit etmeler filan rest cektim gidip icraya vermezseniz en adisiniz dedim 1 ay daha aradilar acik adres veriyorum dedim adresi de verdim siz gidin bende burdan avukata gidiyorjm dolandiricilik davasi açıcam size diye sonra bıçak gibi kesildi aramalar

Borcumuz varsa e devlette görünür zaten ki bunlar dolandırıcı şikayet edin bence

Beni de doklandırıcılar aradıkları zaman "Babanız kuyumcu soygununda yer almış. Altınları saklıyormuş. demişlerdi.
Ben de uyku sersemi "Abi bizim 100 milyar kredi borcumuz var babamda altın olsaydı onları öderdi." dedim :D

Back
X