• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin aileniz esit davranirmiydi cocuklarina???

• Konu Sahibi Konu Sahibi BasakKadini
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
B

BasakKadini

Ziyaretçi
Merhaba arkadaslar,
aranizda daha yeniyim, umarim konunyu dogru yere acmisimdir.
Günlerdir düsünüyorum bu konuyu acip acmamaya icim icimi iyor sanki.
Konu ailem, ben 12 yaslarindayken zigarra icmeye basladim merakdan, annem bunu ögrendi oklavaynan bi güzel dayak yedim. Sonra ögretmenimiz okulda zigaranin zararlarini anlati ve birdaha zigarraya elimi zürmedim. Genci kiz oldum, annem basima bi is gelecek diye paronoyak olmaya basladi. Dogru düzgün arkadaslik kuramiyordum " onun ailesini tanimiyoruz bu uzakda oturuyor" diye diye arkadaslarimdan sogdum.
18 yaslarindaydim bi sevdigim vardi evlenmis ayrilmisdi birde cocugu vardi onu cok sevmisdim. Annem bunu ögrendinde" bunu biriyle paylasmam lazim" dedi gitti abime anlatti.
Ordanda bi güzel dayak yedim. Sevdimi ardilar "kizkardesimden uzak dur" dedi abim.
Biz gizli sakli yinede beraberdik bi süre sonradan ayrildik.
Arkadaslarnan gezmeye gitmek istesem iki abime, bi babama, birde annemden izin almam gerekiyordu birtanesi gicikligina hayir dese gidemiyordum. Bende artik sormuyordum evde kalmayi tercih ediyordum. Aradan bir kac sene gecdi evden habersiz arkadaslarnan gece eglenmeye gittim 1-2 kez sabah dogru gelirdik herkes daha uyurkun.

Simdi beni asil düsündüren sey benim bitane kizkardesim var 20 yasinda dün annem, babam ve kizkardesim bana geldiler. Kizkardesim "abla benim bitane erkek arkadasim var" dedi hadi be dedim diyecegini tahmin etmedim icin. Sonra resmini gösterdi evde herkesin haberi varmis :uhm:
Razi degiller, ama bana yaptiklarinin hicbirini ona yapmiyorlar. Beraber gezmelerine karsi cikmiyorlar telde kionusmalarina izin veriyorlar.
Kizgandimi düsünmeyin sakin ben gercekden kardesimin mutlu olmasini istiyorum, ama benim dayak yememe sebeb olan hersey artik ona serbest veya göz yumuluyor.
Bende onca dayaklari bosa yemisim diyorum üzülüyorum senağlama

Annemle bu konuda konusdumuz zaman kavga ediyoruz, sonra annemin agzinda yaralar cikiyor. Sizin ailenizdede böyle oluyormu.
Biraz uzun oldu arkadaslar, ama icimi dökmem lazimdi okuma zahmetinde bulundunuz icin tesekkür ederim hepinize. a.s.

Merhaba arkadaslar,
Konu ailem, ben 12 yaslarindayken zigarra icmeye basladim merakdan, annem bunu ögrendi oklavaynan bi güzel dayak yedim. Sonra ögretmenimiz okulda zigaranin zararlarini anlati ve birdaha zigarraya elimi zürmedim. Genci kiz oldum, annem basima bi is gelecek diye paronoyak olmaya basladi. Dogru düzgün arkadaslik kuramiyordum " onun ailesini tanimiyoruz bu uzakda oturuyor" diye diye arkadaslarimdan sogdum.
18 yaslarindaydim bi sevdigim vardi evlenmis ayrilmisdi birde cocugu vardi onu cok sevmisdim. Annem bunu ögrendinde" bunu biriyle paylasmam lazim" dedi gitti abime anlatti.
Ordanda bi güzel dayak yedim. Sevdimi ardilar "kizkardesimden uzak dur" dedi abim.
Arkadaslarnan gezmeye gitmek istesem iki abime, bi babama, birde annemden izin almam gerekiyordu birtanesi gicikligina hayir dese gidemiyordum. Bende artik sormuyordum evde kalmayi tercih ediyordum. Aradan bir kac sene gecdi evden habersiz arkadaslarnan gece eglenmeye gittim 1-2 kez sabah dogru gelirdik herkes daha uyurkun.

Simdi beni asil düsündüren sey benim bitane kizkardesim var 20 yasinda dün annem, babam ve kizkardesim bana geldiler. Kizkardesim "abla benim bitane erkek arkadasim var" dedi hadi be dedim diyecegini tahmin etmedim icin. Sonra resmini gösterdi evde herkesin haberi varmis :uhm:
Razi degiller, ama bana yaptiklarinin hicbirini ona yapmiyorlar. Beraber gezmelerine karsi cikmiyorlar telde kionusmalarina izin veriyorlar.
Kizgandimi düsünmeyin sakin ben gercekden kardesimin mutlu olmasini istiyorum, ama benim dayak yememe sebeb olan hersey artik ona serbest veya göz yumuluyor.

Annemle bu konuda konusdumuz zaman kavga ediyoruz, sonra annemin agzinda yaralar cikiyor. Sizin ailenizdede böyle oluyormu.
Biraz uzun oldu arkadaslar, ama icimi dökmem lazimdi okuma zahmetinde bulundunuz icin tesekkür ederim hepinize. a.s.

canım ilk olarak söylemnek istiyorum konuyu yanlış yere açmışsın
bir derdim var bölümüne açacaktın. aramızada hoşgeldin.:1hug:

yaşın kaç bilmiyorum ama devir o kadar çok değiştiki artık insanlar bazı kurallarını
yıkmaya ve biraz daha ileri görüşlü olmaya başladılar.
eskileri deşmenin hiç anlamı yok bence sen yaşayamadıklarını kardeşine yaşat onu dinle
onunla herşeyi açık açık konuş sana iyi gelecektir sevgiler.Şeniz

Evet haklisin birazda annemle, babam kiz cocuk büyütmeye hazir degillerdi.
Herseyden korkuyorlardi benimle beraber onlarda ögrendi hayati olgunlastilar.

Merhaba arkadaslar,

şu kırmızıyla işaretlediğim konular zaten doğru davranışlar değil.
sizin yaptıklarınız da yanlış; ailenizin bunlar karşısında şiddete başvurması daha da yanlış.

benim de kızkardeşim var.
ben çok rahat büyümüş olmama rağmen kardeşim benden de rahat büyüdü.
eskiden bana izin verilmeyen bir şey için kardeşime izin verilince ben üzülmüyor, aksine seviniyorum ki kardeşimin içinde kalmayacak diye.
hala birşey için izin almak isterse önce beni arar abla sen nasılsa razı edersin sen söyle babama diye..

evet dayak yemek kötü birşey ama şimdi aynı sebeplerle kardeşiniz de dayak yese mutlu olacak mısınız?
sizin çektiklerinizi o da çeksin mi istersiniz, yoksa aileniz biraz daha bilinçli ve sizin kadar eziyet çekmiyor diye sevinmeli misiniz?

canım ılk cocuklar bıraz daha baskıyla buyuyor galıba bızde 3 kızkardesız ve ben en kucuklerıyım.ablamlar hep der.annem ve babam sende ne kadar rahatlar bıze ızın vermedıklerı seylere sende ses cıkarmıyorlar dıye.sanırım anne baba yas ılerledıkce ve zaman degıstıkce daha esnek ve yumusak oluyorlar olaylara karsı

canım yıllar gectıkce anne babalarda olgunlasıyor hayata daha farklı gozle bakıyorlar
geneldede bunun ceremesını ılk çocuklar cekıyor
sen bence bosuna cekmedın aılen o davranısların yanlıs oldugunu anladı buyune bunu yaptık ne oldu barı kucugu ne yasayacaksa gozumuzun onunde yasasın demıstır tabı olan sana oldu
bende ılk çocugum gercı bana kızdıkları bır olayı kardesım yaptıgında sımdı tepkılerı farklı oldu bırı 40- bırı 50 yasında olgnlastıla
keske sen bunları yasamsaydın

Evet haklisiniz onlarda pismanlar zaten
Artik eski defterleri acmaya gerek yok
Gercekden kardesim icin seviniyorum benim yasadim zorluklari yasamak zorunda olamdi icin Şeniz

büyük kız çocuk olmak bu anlamda şanssızlık.
küçük kardeşler hep daha rahat ediyor.
bu konuda o kadar dertliyimki yazsam roman olur.
geçmiş geçti birden gözümün önünden

büyük kız çocuk olmak bu anlamda şanssızlık.
küçük kardeşler hep daha rahat ediyor.
bu konuda o kadar dertliyimki yazsam roman olur.
geçmiş geçti birden gözümün önünden[/QUOTE

Tek dertli ben degilim anlasilan
Düsünübde kendimisi daha fazla üzmenin bi faydasi yok insallah sende unutursun :teselli:

bizde de durum tam tersi baskı gören hep ben oldum ablam daha rahattı..tabi ben ona yardım ediodum idare ediyodum...ama o bana ne yaptı,benim ona yaptıklarımın tam tersini...çok acı çektim çok zor günler yasadım,çok yıprandım...amaaann neyse sonuç olarak aileden aileye farklılık gösterebiliyo bence...

Biz üç kızkardeşiz...Asla çok bi ayrım yapılmadı aramızda ama elbetteki ben ablamdan, kardeşimde benden daha rahat, daha serbest yetişti.
Ben bunu da çok normal karşılıyorum, çünkü mesela ablamla benim aramda 10 yaş var.
E doğal olarak zaman değişiyor, insanların haliyle ailelerimzin de bakış açısı değişiyor.
Bir de ablacım sağolsun beni çok idare ederdi, ondan da rahat ederdim.
Kardeşim zaten tam yeni kuşak örneği idi, özgürlüğüne çok düşkündür.
Ama ben bunda kötü bişe görmüyorum, çünkü ufak tefek farklardı bunlar.
Allah şükür çok güzel, bize çok düşkün bir ailemiz var, dengeyi korumayı hep bildiler, asla çok sıkmadan, bize hissettirip kötü şeyler yaşatmadan kontrollü yetiştirmeyi bildiler bizi:)

canım ılk cocuklar bıraz daha baskıyla buyuyor galıba bızde 3 kızkardesız ve ben en kucuklerıyım.ablamlar hep der.annem ve babam sende ne kadar rahatlar bıze ızın vermedıklerı seylere sende ses cıkarmıyorlar dıye.sanırım anne baba yas ılerledıkce ve zaman degıstıkce daha esnek ve yumusak oluyorlar olaylara karsı

bencede zamanla aileler biraz daha esnek oluyolar.
babamda pek bir değişiklik yok ama annem çok değişti.bana koyduğu yasakları asla kız kardeşime koymuyo
benim makyaj yapmama askılı giymeme falan hep karşı çıkardı.şimdi kız kardeşim çok rahat hepsini yapabiliyo.hiç sorun çıkarmıyo annem
ama babam hep aynı kaldı sanırımkaydirigubbakcemile3

Back
X