kelimelerine dikkat et istersen.iftiranında bir sınırı var.Yav ne buyuk bir cehalet ataturku Allaha Turkiyeyide ataturke borcluymusuz kisaca sunu desene benim peygamberim ataturk kutsal kitabimda nutuk diye niye bu cesareti gosteremiyorsun biraz cesur olsana.agzinizda evirip ceviriyorsunuz .korkma bizim kutsal kitabimizda Allah ayetinde şöyle buyurmuş senin dinin sana benim dinim bana.
Helal olsun Yaşar Nuri Öztürk'e...
Şu anda ortada dolanan alimlere taş çıkartır bilgisiyle... ilmiyle...
Ona laf söyleyecekler önce aynaya baksın bir zahmet...
Yüzünde nur yokmuş muş muş... Belki de o nuru görecek perde kalkmamıştır senin gözünden ne biliyorsun...
Atatürk'le ilgili söylediği her söze de katılıyorum.
Onu sevmeyen kim varsa benim de düşmanımdır. Bu gerçek hayatta böyledir. Klavye silahşörlüğü yapmıyorum yani...
Mozambikte yaşayan biri Atatürk'e saygı duymuyorum, onu tanımıyorum deme hakkına sahiptir.. Sen kimsin derim....
Ama Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan biri bu şekilde konuşursa benim gözümde haindir... Bu kadar net...
Hayır, bu iddia ve genelleme çok çirkin.
Bizim Yaşar Nuri Öztürk ile ne alıp veremediğimiz olabilir ki doğru konuştuğu için sevilmesin?
Bu dar bir bakış açısıdır.
Yaşar Nuri'nin ahireti inkar etmesi, reenkarnasyonu kabul etmesi, hadisleri tümden reddetmesi vs gibi konularda sakat ve İslamin özüne uygun olmayan fikirleri olduğu için sevmiyoruz, hepsi bu.
Hasılı kelam bizim doğrumuz tek doğrudur, sabitliliği hiç hoş değil.
Hayır, bu iddia ve genelleme çok çirkin.
Bizim Yaşar Nuri Öztürk ile ne alıp veremediğimiz olabilir ki doğru konuştuğu için sevilmesin?
Bu dar bir bakış açısıdır.
Yaşar Nuri'nin ahireti inkar etmesi, reenkarnasyonu kabul etmesi, hadisleri tümden reddetmesi vs gibi konularda sakat ve İslamin özüne uygun olmayan fikirleri olduğu için sevmiyoruz, hepsi bu.
Hasılı kelam bizim doğrumuz tek doğrudur, sabitliliği hiç hoş değil.
Şu renklendirdiğim kısmı kanıtlayın, bu konuşmasını koyun lütfen buraya.
Ahireti inkar etmiyor. Ahiret inancindan uzaklastiriyor kendini. Bunun gunah oldugunu dusunuyor. Cennet dusuncesi icin ibadet etmeyin allah icin efin cenneti cehennemi yok sayin diyor. Ama bu tam olarak ahireti yok saymak degil. Ahireti unutarak allaha daha cok yaklasmak vs vs. Biraz mevlana okusan bilirdin.
:)
Çok hoş.
Elbette ahireti düşünerek, yani kasttetiğiniz manada menfaat üzerine yapmayalım ibadetlerimizi.
Allah'ın rızasını kazanmaya çalışalım, peki.
Eee bu durumda reddetmemiz mi gerekli?
Ya da tam reddetmek demeyelim de reenkarnasyona mı inanalım?
Ben bunu kastediyorum.
Benim söylediğimle sizin cümleleriniz ve hatta tavsiyeniz :) arasında alaka kuramasam da
yanlış anlaşılmamak için açıklama gereği hissettim.
Yav ne buyuk bir cehalet ataturku Allaha Turkiyeyide ataturke borcluymusuz kisaca sunu desene benim peygamberim ataturk kutsal kitabimda nutuk diye niye bu cesareti gosteremiyorsun biraz cesur olsana.agzinizda evirip ceviriyorsunuz .korkma bizim kutsal kitabimizda Allah ayetinde şöyle buyurmuş senin dinin sana benim dinim bana.
Şu renklendirdiğim kısmı kanıtlayın, bu konuşmasını koyun lütfen buraya.
Aynen,Atatürk ile dini neden bağdaştırdı anlamadım ben de
Büyük vebal valla böyle her önune geleni ebu cehilin çanağının yalayıcısı yapmak
Benim ailemin inanc bicimi yasar nuriyle cok ortusuyor yoksa benim pek alakam yok ama bildigim ogrendigim seyler var. ahiret olayini yasar nuriden dinlemistim. Reddetmekten kasti tamamen buydu. Ahireti unutmak. Cenneti cehennemi unutmak. Cehennemden korkmak gunah benim aileme gore. Reenkarnasyona gelirsek kuranda bunu kesin reddeden veya kesin var oldugunu soyleyen ayetler yok. Din alimlerinin yorumlarina gire degisen kanilar var. Yasar nuri kurani tasavvuf dogrultusunda yorumluyor.
Benim Yaşar Nuri hakkında bir bilgim yok ama siz kendi söylediğinizle kendiniz çeliştiniz. Hoca orada ''Ahiretin en büyük takviye edicisi reenkarnasyondur'' demiş doğal olarak ahiret inancını sağlamlaştıran şeydir demiş yani. (doğru yanlış olayına girmeden sözü açıklamak gerekirse)
Siz bundan nasıl ahiret yoktur anlamı cıkardnız?
Ben islamı iyi biliyorum bana reenkarnayonla ahireti ekstradan açıkmanıza zaten gerek yoktu.Aslında arkadaşa uzunca bir şeyler yazdım
fakat size de açıklayayım.
Ahiret inancıyla reenkarnasyon inancını bağdaşmıyor.
Biri tek atımlık kurşun, diğeri taramalı.
Dolayısıyla birbirlerini desteklemeleri mümkün değil.
İslamda vefat ettiğin an bir daha dünyaya gelmek gibi bir kavram yok.
Ayetlerle çok barizce reddedilmiştir.
Reenkarnasyon nedir?
Dünyayla bağını koparamayan ruhların başka bir bedende dünyaya dönmesidir.
Hakkını alamadığın insandan hakkını alabileceğin bir mahşer yok.
Rahata erebileceğin bir cennet yok.
Sürekli dünyaya gelip gitme silsilesi bile çok yorucu değil mi?
Bu silsile ne zaman bitecek?
Bitmezse ne olacak?
Sırf bunlar için bile ahiret inancı daha tercih edilebilir gibi görünüyor.
Ben islamı iyi biliyorum bana reenkarnayonla ahireti ekstradan açıkmanıza zaten gerek yoktu.
Ki bence de reenkarnasyon yok hem inancıma ters hem mantığıma. Siz benim dediğimi anlamadınız. Olayın doğruluguna yanlışlığına girmeden söylüyorum dedim alıntımda. Yaşar Nuri kendince reenkarnasyonun ahiretin destekleyicisi olarak düşünmüş ve bu şekilde açıklamış. Doğal olarak ahiret yoktur dememiş yani.
Şimdi anlatabildim mi?
Yaşar Nuri 'yi sadece sevmiyorum, onu canı gönülden takdir ediyorum..Tüm gerçekleri, dini kendilerine zırh yapan tacirleri, bu halkı din diye diye sömüren hırsızları çekinmeden çatır çatır konuştuğu için...
Orada burada paralarına para katan şeyhlerden şıhlardan, hocayım diye gezinenlerden bin kat daha sağlam bir birikime sahiptir gözümde..Adam yıllarca maun suresine ve maun suresinde tasvir edilen insanlara dikkat çekti..Ülkemi bu insanlar sarıp sarmaladı çünkü..
E tabi bazılarının hoşuna gitmiyor bu sebeple kendisi..
Ayrıca Atatürk'ü şu dilinizden bir düşürün artık..Yettiniz. Bu kadar dinden imandan dem vuruyorsunuz, biraz Allah korkusu biraz da minnet duygusu varsa içinizde, dolamayın dilinize Atamı....
Zira o olmasaydı bırak dini özgürlüğü, hiç bir konuda özgürlüğünüz olmazdı.
Neyzen tevfik'in o meşhur şiirini hafife almayın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?