• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizin bulaşık makinanız hangisi???memnunmusunuz????

bir ürünün ithal olup olmadıını nasıl anlıcaz sorsak satıcılar ıthal der hep :) var mı kontrol edebılecegımız bır tarafı

bir ürünün ithal olup olmadıını nasıl anlıcaz sorsak satıcılar ıthal der hep :) var mı kontrol edebılecegımız bır tarafı

Elbette var bosch ve siemens bulaşık makinelerinin kapağını açtığınızda alt bölümü çelik değil de plastik görünümlü olan polinox diye tabir edilen maddeyle kaplıysa bu modeller türkiyede ucuza üretilmektedir, tabanı çelik olan modeller tamamen ithal modellerdir, polinox tabanlı bulaşık makinesini asla tavsiye etmem, makinenin kapığını açar açar kalite olarak insanda kötü bir izlenim bırakır, ayrıca bayiler her ne kadar koku yapmıyor aldıktan birkaç ay sonra kokusu geçiyor deselerde,siz makineyi kirli bulaşıklarla doldurmaya başladığınızda bu plastik(polinox) tabana akan bulaşık artıkları orada resmen kimyasal tepkimeye girmiş gibi kokmaya başlıyor bu son derece sağlıksızdır. Gidin yurt dışında satılan bosch bulaşık makinelerini görün onlarda polinox taban yok,biz türk milleti enayi miyiz sağlıksız düşük kalite ayrı mal üretiyorlar, o yüzden bosch ve siemens ten alınabilecek tek bulaşık makinesi çelik tabanlı olan ithal modellerdir, o yerli üretim polinox tabanları gidip almayın onun yerine arçelik alın,electrolux alın daha iyidir. Bosch siemensin yerli üretim bulaşık makinelerinin ses izalasyonu da eksik yapılmıştır, 4 programlı bir arçelik 47 db le çalışırken yine 4 programlı yerli üretim bir bosch 52 db ile çalışmaktadır. Ancak dediğim gibi bosch un ithal bulaşık makineleri alınabilecek en iyi cihazlar olup kesinlikle çok iyidir.
bosch ithal modellerin seri numaraları : SMS69T25EU-SMS69T08EU-SMS69M08EP -SMS69M02EP-SMS53M38EU-SMS53M06EP-SMS53M32EU-SMS58M12EU
siemens ithal modellerin seri numaraları : SN26T890EP-SN25M232EU-SN25M832EU-SN26M600EP-SN26M890EP-SN26N290EU-SN26T592EU-SN26T890EU

Çamaşır makinelerine gelecek olursak bosch ve siemensin ürettiği 5-6 ve 7 kg kapasiteli çamaşır makinelerinin beyin,motor,elektronik kart gibi aksamları yurt dışından geldiğinden bu bölümleri birebir bosch kalitesindedir. Ancak cihazın diğer kazan,metal ve plastik aksam gibi bölümleri ithal ürünlerine nazaran daha düşük kaliteyle üretilmektedir, bu makineler elektronik ve mekanik aksam bakımından kaliteli olsalarda diğer bölümlerinin kalitesi itibariyle beğenmiyorum. Bosch/siemensten alınabilecek en iyi çamaşır makineleri 8 kg kapasiteli ithal modellerdir. Malzeme kalitesi,işçiliği itibariyle son derece teknolojik yeni nesil sessiz ecosilence motor teknolojisiyle daha sessiz cihazlardır, 8 kg modelleri gönül rahatlığıyla gözü kapalı alabilirsiniz ama bu modeller ilgili değinmek istediğim bir nokta var yurtdışında bu cihazlar üretilirken türkiyeye ihraç edileceğinden dolayı bazı özelliklerinden kısarak üretilip ülkemize gönderilmektedir. Bu özellikler benim bildiğim kadarıyla özel aquastop su taşma emniyeti,parlak krom çamaşır makinesi kapağıdır,belki kısılan benim bildiğim daha ekstra özelliklerde olabilir. Görüldüğü üzere almanlar kendilerine, ingilizlere vb. daha özellikli makineler üretmekte, diğer ülker için üretilen ürünlerin özelliklerinden kısmaktadır. Bunun yanında boschun çok takdir ettiğim bir özelliği fiyat politikasıdır, ülkemizde 1700 tl den satılan bir çamaşır makinesi sadece 300 liralık düşük bir farkla yurtdışında 1400lira karşılığında satılmaktadır , ülkemiz üretimi olan beko ise iç piyasada 1200 liradan sattığı bir çamaşır makinesini yurtdışında 600-700 lira karşılığında satmaktadır, bunu duyan tüketicinin aklında ister istemez ülkemin yerli markası kendi halkını kazıklıyor gibi bir imaj oluşacaktır ancak bunun böyle olmasının nedeni arçelik/beko nun dış pazarlarda büyüyüp daha çok pay alabilmesi için ürünlerini yurtdışında daha ucuza satmasıdır, herşey rekabetin bir sonucudur. Bir de şunu hemen belirteyim almanlar nasıl ülkemize gönderilen ürünlerin özelliklerinde kısıtlamalar yapıyorsa bizimkilerde yerli piyasaya en son çıkan en yeni ürünlerini vermekte, dış pazara daha önceki seri eski tasarım ürünlerini ihraç etmektedirler, zaten bekonun yurtdışında uygun fiyat politikası izlemesi bu sayededir, yoksa yeni seriden bir makineyi yurtdışında o fiyattan satamaz.

Son düzenleme:
Bizde Bosch SGS4002 model bulaşık makinesi var.Alman malı.12 yıldır sorunsuz çalışıyor.Daha servis yüzü görmedi.Üstelik sessiz.:lepi:Eğer BSH'nin bulaşık makinelerinden alacaksanız içi tamamen çelik olan modelleri tercih edin.

Bizde Bosch SGS4002 model bulaşık makinesi var.Alman malı.12 yıldır sorunsuz çalışıyor.Daha servis yüzü görmedi.Üstelik sessiz.:lepi:Eğer BSH'nin bulaşık makinelerinden alacaksanız içi tamamen çelik olan modelleri tercih edin.

Kesinlikle doğrudur, ithal bosch bulaşık makinelerini bosch yapan en beğendiğim özellikler:
dünyanın en az su tüketen bulaşık makineleri olmaları (active water)
bir ilk olarak A sınıfının altında elektrik tüketimi (1 kwh altı elektrik tüketimi)
iyi ses yalıtımı sayesinde son derece sessiz olmaları
variospeed (zaman kısaltma) , yoğun yıkama alanı çok önemli fonksiyonlar
variodrawer (çatal bıçak ve kaşıklar için üçüncü çekmece)

Bunların dışında daha pek çok özelliği olmasına karşın en can alıcı özellikler bunlardır. Keşke birde bütün programlara eklenebilen ekstra kurutma tuşu yapsalarmış daha güzel olurdu. Bosch ve siemens aynı özellikte ürünleri üretseler de tasarım ve görünüm olarak bosch un makineleri daha şıktır reddot tasarım ödülü almıştır.

Eklentiler

• $MCSA033826_SMS69T08EU_def.eps.webp
    $MCSA033826_SMS69T08EU_def.eps.webp
    1,3 KB · Görüntüleme: 229
çok aydınlatıcı oldu teşekkür ederim. bende bosh düşünüyordum ama bu detayları bilmiyordum.

Boschun çelik tabanlı ithal modelinin kapağını açtığınızda ağırlığına dikkat ediniz, sonra birde gidip polinox tabanlı yerli üretimin kapağını açıp ağırlığına bakın diğer modelin yanında tüy kadar hafiftir elinizde sallanır, aradaki kalite farkını kesin hissedeceksiniz. Aynı durum arçelikte de var 5 program altı makinelerin kapakları olsun sepet tasarımları olsun üst modellere göre bir seviye alttadır.Ancak 5 program ve üzeri makinelerin kapakları ağır sepet tasarımları daha kullanışlıdır.

Arkadaşlar bir düzeltme yapmak istiyorum, boschun yurtdışı sitesindeki en alt model bulaşık makinelerini inceledim onlarda bizdeki gibi polinox tabana geçmişler. Polinox geleceğin malzemesi olmuşta haberimiz yok üzülüyorum valla. Yaklaşık 5-6 sene kadar önce bosch bayisine gittiğimde bulaşık makinelerini sırayla alıcı gözüyle incelerken en son 2 programlıyı inceledikten sonra bir model daha görmüştüm o da 2 programlı yeni bir cihazdı ancak kapağını açmaya yeltendiğimde satıcı "ekşi bir yüz ifadesiyle efendim o modelin içi plastik polinox kaplı ucuz modeldir o diye kendisinin bile beğenmediğini bir şekilde tasvir etmişti ". Özellikle diğer 2 programlı modeli tavsiye etmişti, nerden bilebilirdi ki ilerleyen yıllarda boschun giriş ve orta seviye bulaşık makinelerinde polinox maddesinin yaygınlaşıp çelik tabanın yerini alacağını. 2009 temmuzda evlenen kuzenime beyaz eşyalarını siemensten aldırdım, siemens kombi buzdolabını çok beğendikleri için tercih ettiler,yine 8 kg 1400 devir bir çamaşır makinesi aldılar, ancak her ne yaptıysam gittiler SE25M257TR model polinox taban bulaşık makinesini aldılar. Dedim çamaşır makinesini bari 1200 devir alın aradaki fiyat farkını bulaşık makinesine ekleyin yeni nesil jetmaticlerden alın, satıcının oyununa gelip aldılar makineyi. En son kendisini ziyarete gittiğimde baktım burcucuğuma dedim neden 70 derecede yoğunda yıkıyorsun eko 50 yi tüketim nedeniyle tavsiye ettim, bana makineyi doldurduğunda bulaşıkların koktuğunu, daha sıcak suyla yıkandığında kokunun azaldığını belirtti, bende doğrudur dedim, canım kardeşime üzülmesin diye hiçbir şey deyip bozmadım, ama o kokunun oluşma sebebi makineyi doldururken koyduğu kirli bulaşıklardaki artıkların polinox tabana dökülmesindendi, makineyi alalı nerdeyse bir sene oldu malum o yeni cihaz kokusu çoktan gitti ama bu koku makineyi kirli bulaşıklarla doldurdukça ortaya çıkıyor, gerçi çelik tabanlı modellerde de koku oluyor ama bunda daha fazla. Ben şahsen böyle bir makine tercih etmezdim ya neyse..

Son düzenleme:
Arkadaşlar bir düzeltme yapmak istiyorum, boschun yurtdışı sitesindeki en alt model bulaşık makinelerini inceledim onlarda bizdeki gibi polinox tabana geçmişler. Polinox geleceğin malzemesi olmuşta haberimiz yok üzülüyorum valla. Yaklaşık 5-6 sene kadar önce bosch bayisine gittiğimde bulaşık makinelerini sırayla alıcı gözüyle incelerken en son 2 programlıyı inceledikten sonra bir model daha görmüştüm o da 2 programlı yeni bir cihazdı ancak kapağını açmaya yeltendiğimde satıcı "ekşi bir yüz ifadesiyle efendim o modelin içi plastik polinox kaplı ucuz modeldir o diye kendisinin bile beğenmediğini bir şekilde tasvir etmişti ". Özellikle diğer 2 programlı modeli tavsiye etmişti, nerden bilebilirdi ki ilerleyen yıllarda boschun giriş ve orta seviye bulaşık makinelerinde polinox maddesinin yaygınlaşıp çelik tabanın yerini alacağını. 2009 temmuzda evlenen kuzenime beyaz eşyalarını siemensten aldırdım, siemens kombi buzdolabını çok beğendikleri için tercih ettiler,yine 8 kg 1400 devir bir çamaşır makinesi aldılar, ancak her ne yaptıysam gittiler SE25M257TR model polinox taban bulaşık makinesini aldılar. Dedim çamaşır makinesini bari 1200 devir alın aradaki fiyat farkını bulaşık makinesine ekleyin yeni nesil jetmaticlerden alın, satıcının oyununa gelip aldılar makineyi. En son kendisini ziyarete gittiğimde baktım burcucuğuma dedim neden 70 derecede yoğunda yıkıyorsun eko 50 yi tüketim nedeniyle tavsiye ettim, bana makineyi doldurduğunda bulaşıkların koktuğunu, daha sıcak suyla yıkandığında kokunun azaldığını belirtti, bende doğrudur dedim, canım kardeşime üzülmesin diye hiçbir şey deyip bozmadım, ama o kokunun oluşma sebebi makineyi doldururken koyduğu kirli bulaşıklardaki artıkların polinox tabana dökülmesindendi, makineyi alalı nerdeyse bir sene oldu malum o yeni cihaz kokusu çoktan gitti ama bu koku makineyi kirli bulaşıklarla doldurdukça ortaya çıkıyor, gerçi çelik tabanlı modellerde de koku oluyor ama bunda daha fazla. Ben şahsen böyle bir makine tercih etmezdim ya neyse..
masallah cnm ya ne cok sey biliyosun,bosch alicak olsam kesinlikle tavsiyelerine dikkat ederdim ama biz arcelik alicaz gibi gorunuyo beyaz esyayi..

aşağıdaki yazı şikayet var sitesinden alıntıdır.

m.delil yazdı 7 Haziran 2010, 11:11:59

"BOSCH Bulaşık Makinesi Koku Yapıyor!
2008 yılında Bosch dan aldığım bulaşık makinasından genel olarak memnunum ancak yaklaşık 1 yıllık bir kullanım sonrası ortaya çıkan koku problemini çözemedik. Ben iç aksamındaki plastik kaplamadan şüphelenmeme rağmen Bosch danışma servisi tarafından yönlendirilen bey bununla alakalı olmadığını söyledi ve makinamın tuz ayarlarını değiştirdi ayrıca makinanın içini çamaşır suyu ile yahut makina temizliği için kullanılan özel ürünleri kullanarak yıkamamı önerdi.

Tablet deterjan kullanımına da son verdim toz deterjan kullanıyorum ama hala özellikle bardaklarımda yıkama sonrası ekşi bir koku ve tat kalıyor. Uzun süredir bulaşık makinasından bardağımı çıkartıp yeniden yıkamaksızın su içme zevkimi yitirmiş durumdayım. Gelen serviste bu konuda hiç bir çözüm sağlayamadı. Bulaşık makinasında yıkadığım bulaşıkları tekrar çıkartıp yıkamaktan çok sıkılmış durumdayım.
Bosch yetkililerinden bu sorunumun çözülememesi halinde ürün değişimi talep etmekteyim. Hatta gerekirse aradaki fiyat farkını bile ödemeye razıyım."

bu şikayet yazısından sonra firmanın verdiği yanıt ise şu şekildedir
"11 Haziran 2010, 09:31:08 Tüketicimize ait cihaz kontrol edilmiş olup, cihazın çalışmasının normal olduğu görülmüştür.

Saygılarımızla

BSH Ev Aletleri San.Ve Tic.A.Ş.
Müşteri Hizmetleri"

firmanın yanıtına istinaden şikayeti olan tüketici son olarak aşağıdaki cevabı yazmıştır:
14 Haziran 2010, 14:36:03
Bosch servisi tarafından gönderilen beyefendi plastik taban kaplamalarının kaçınılmaz olarak koku yaptığını ancak firmanın bu sorunu bir değişim nedeni olarak kabul etmediğini belirtti.Ne olursa olsun bu konuda tüketicilerin satış esnasında uyarılmamasını etik bulmuyorum. Ayrıca çizilmekten harap olmuş bardaklarımıza 'Bu bardaklar için yapılacak bir şey yok.' demekle yetindi. Cihaz değişimi talep ettiğimizi de belirttik henüz bir dönüş olmadı ne yazık ki mahkeme konusu olmadan talebimizin incelenmeye değer bulunacağı konusundaki inancımı da bosch firmasına olan inancımla birlikte günden güne yirtirmekteyim.

Yazıda herşey açık, ülkemizde üretilen bosch bulaşık makinelerinin elektronik kart motor gibi aksamları yurtdışından gelmektedir. Diğer geri kalan aksamı burada düşük maliyete üretildiğinden sorun bu kısmındadır. Sonuç izalasyonu zayıf, polinox tabanlı makinelerdir. Bu cihazların eksisi budur yoksa dediğim gibi motoru olsun içindeki elektronik devrelerin kalitesi olsun emin olun diğer markalardan daha kalitelidir. ısteyen tüketici pek tabiki de yerli üretim bosch bul.makinesini tercih edebilir satın alabilir, burada objektif olarak bu cihazın hem olumlu hem olumsuz yönüne değindim.
Aman arkadaşlar bu açıklamalarımdan sonra şunu belirteyim; aklınızda sakın ola boschla ilgili bir önyargı/katı tutum oluşmasın. Bosch gerçekten piyasadaki en kaliteli cihazları üretir. Bilgim incelemem ve araştırmalarım dahilinde yorumlarımı yaparken ister bosch olsun ister arçelik ister başka marka olsun, bir ürünü bir modeli hakkında olumlu veya olumsuz yorum yaptığım zaman bile, asla markanın geneline yönelik tüketicilerin aklını karıştırıcı, o marka ürünlerini almasına engel olmak için karalama derecesine varan abartılmış, gerçeği yansıtmaktan öte samimiyetsiz yorumlar yapmam. Olayı marka savaşına çevirmek gibi bir niyetim yok. Ancak beyaz eşya ile ilgili forumlarda yazan yorumlarda
Boschun ürünleri kalitesi Bakımından Arçelikten daha önde olduğu için, Arçelik ürünleriyle ilgili olarak; çamaşır makinesi alınmaz vasattır,bulaşık makinesi tenekedir,buzdolapları alınmaya değmez şeklinde, gerçeği yansıtmaktan öte, son derece abartılmış,karalama boyutuna varan samimiyetsiz yorumlar mevcuttur. Merak ettiğim nokta bu yorumları yapanlar gidip en kaliteli alman markası olan miele ile boschun bir çamaşır makinesini kıyaslasınlar. Sonuç olarak 30 yıllık kullanım ömrüyle boschu 2 ye katlayacak olan miele çamaşır makinesi için bu ürün kalitelidir, o zaman bosch kalitesizdir şeklinde açıklama yapsınlar acaba bunu gerçekten tarafsız olarak yapabilecekler mi merak ediyorum. Herşeyden önce dürüst olmak gerekir.

Son düzenleme:
tavsiye etmem cnm,samsung buzdolabı dışında çamaşır makinesi hele ki özellikle bulaşık makinesinde iyi değildir,bulaşık makinelerini kendisi üretmiyor çünkü fason yaptırıp etiket basıp satıyor. tavsiyem bosch veya siemens ithal modeller olacaktır, ama bu markalardan istemiyorsanız ,electrolux ve LG iyidir, yerli üretim düşünürseniz arçelik tavsiye ederim.bütçeniz ne kadarsa ona göre tavsiyede bulunabilirim.

Slm Cecilliona;
mesajını şimdi gördüm ve diğer yazdığın cevaplarıda okudum.Samsungun bulaşık makinesi tamamen çelik senin belirttiğin polinox değil.Samsungun buzdolabını kullandığım için takım olsun istiyorum.özellikleride çok hoşuma gitti.
ama sen böyle diyince de muallakta kaldım benneyaptımki
elektrolux iyi demişssin.
teknosa da indirimde 5 programlı makinesi vardı hemde 800 tl ya ama şikayet sitelerinde servis konusunda yazılar okuyunca ondan da çekindim.
çok kararsız kaldım.samsung marka yada elektrolux marka bulaşık makinesi kullanan yok mu ya???????:sm_confused:

Slm Cecilliona;
mesajını şimdi gördüm ve diğer yazdığın cevaplarıda okudum.Samsungun bulaşık makinesi tamamen çelik senin belirttiğin polinox değil.Samsungun buzdolabını kullandığım için takım olsun istiyorum.özellikleride çok hoşuma gitti.
ama sen böyle diyince de muallakta kaldım benneyaptımki
elektrolux iyi demişssin.
teknosa da indirimde 5 programlı makinesi vardı hemde 800 tl ya ama şikayet sitelerinde servis konusunda yazılar okuyunca ondan da çekindim.
çok kararsız kaldım.samsung marka yada elektrolux marka bulaşık makinesi kullanan yok mu ya???????:sm_confused:

gulrose1983 , polinox tabanın boschun yerli üretim makinelerinde olduğunu belirtmiştim. Samsung çamaşır makinesi ve buzdolaplarını kendisi üretmektedir. Bulaşık makinesini fransada başka bir firmaya fason olarak yaptırıp kendi etiketi basıp satıyor. Şikayet sitelerindeki yorumları okursanız samsung da bir arıza durumu olduğunda yedek parça sıkıntısı yaşayan, bir aydan fazla süre beklemekte kalıp mağdur olan kullanıcıların olduğunu görürsünüz. Sanırım bütçeniz fazla yüksek değil, yukarıda da 800 tl olarak belirtmişsiniz. Bu durumda size 900 tl civarına Beko D4001EI , daha üst bir tercih olarak 1150 tl ye Bosch SMS58m88 ithal modelini tavsiye edebilirim. Electrolux un inox modeli fiyat olarak bu iki tercihinde üzerinde olduğundan, bu iki seçenekten birini tercih etmek daha mantıklı olacaktır. ımkanınız olduğunda bayilere gidip beko ve boschun belirttiğim modellerini incelerseniz hangisini beğenir ve bütçenize uygunsa onu tercih edebilirsiniz.
Bosch un yerli modellerini ve hele ki profilonun zayıf izalasyonlu gürültülü çalışan, makineye kirli bulaşıklarınızı yerleştirip dolmasını beklerken dökülen yemek artıklarının ekşi ekşi tuhaf şekilde kokmaya başladığı polinox tabanlı makineleri tavsiye etmiyorum. Beko bulaşık makinesinin muadil modeli Arçelikte 6242 HI olarak geçmektedir, estetik olarak beko daha güzel durduğu için size onu tavsiye ettim. Dilerseniz arçeliğe de bakabilirsiniz.

Eklentiler

• $d73b547caed047c28757cab48f6fea1f (1).webp
    $d73b547caed047c28757cab48f6fea1f (1).webp
    1,3 KB · Görüntüleme: 172
  • $SMS58M88EU.webp
    $SMS58M88EU.webp
    754 bayt · Görüntüleme: 183
Son düzenleme:
Bosch SGS46E07TR Gümüş Bulaşık Makinesi (yerli model polinox taban)
4 programlı : Yoğun 70, Hızlı 65' (power 55) , Eko 50 , ön yıkama
Yarım yük yıkama özel fonksiyonu
Auto 3 in 1 otomatik deterjan tanımlama
Ledli program takip göstergesi
Başlama zamanın erteleme özelliği
Kalan süreyi gösterme özelliği
Rackmatic
Paslanmaz çelik filtre
Katlanır raf, üst sepette: 2
Katlanır raf, alt sepette: 2
Eksik tuz göstergesi
Ledli parlatıcı göstergesi
Sepet rengi gümüş
Su taşma emniyeti
Tüketim Program Eko 50: 17 l Su / 1.05 kWh Elektrik
Ses: 52 dB
kapasite: 12 kişilik

Arçelik 6242 HI ınox bulaşık makinesi
ınce pano tasarımı
Az bulaşık özelliği 4 yıkama programı: mini 30 dk 35 derece, eko 50, hızlı 58dk 65' , yoğun 70
Elektronik program takip göstergesi
Tuz ve parlatıcı göstergesi
Su taşma emniyet sistemi
Antibakteriyel conta
Metal filtre
Doluyken yüksekliği ayarlanabilir üst sepet
Alt sepette katlanabilir teller
Üst sepettte katlanır tel
Yüksekliği ayarlanabilir fincan rafları
Enerji tüketimi eko 50 1,05 kwh su 15 lt
47 db ses seviyesi (çok sessiz)
kapasite 12 kişilik

Karşılaştırma
Bosch'un Artıları
*Auto 3 in 1 deterjan tanıma özelliği
*Kalan zamanı gösterme ve başlama zamanı erteleme özelliği
*Arçeliğe göre daha kullanışlı üst sepet

Arçeliğin Artıları
* Bosch da 52 db olan ses seviyesinin arçelikte 47 db olması
* 30 dakikada 35 derecede yıkayan kurutmasız program(misafir geldiğinde bulaşıkların çok acil yıkanıp kullanıma sunulması için)
*Tabanı polinox olan Boscha göre çelik tabanlıdır

** Polinox taban özelliğini önceki mesajlarımda zaten açıklamıştım, son bir kez daha açıklıyorum: kapağını ilk açtığınızda içinden buram buram lastik kokusunun geldiğini göreceksiniz, kullanmaya başladıktan bir kaç ay sonra bu koku geçecektir. Ancak koku konusunda en büyük dezavantajı kirli bulaşıklarınızı içine yerleştirip dolmasını beklerken polinox tabana akan yemek artıklarının berbat şekilde kokmaya başlamasıdır.
Boschun da artısı paslanmaz çelik filtre kullamasıdır. Arçelik metal filtre kullanmaktadır. Arçeliğin filtresi bakımı yapılmadığında paslanma yapabilir. Ama bu kalıcı paslanma değildir. ıçindeki ince metal mikrofiltreyi temizlemek için çıkardığınızda (senede 2-3 kere) bir fırça yardımıyla temizlerseniz paslanma yapmayacaktır. Eğerki unutur bir sene temizlemez ve açtığınızda paslı bir filtre karşınıza çıkarsa fırçalama durumunda pırıl pırıl olacaktır. Teyzemin beko,teyzemin kızındaki arçelik bulaşık makinesinde bunu bizzat gözlemlediğimden iyi biliyorum.

Su ve elektrik tüketim değerleri yönünden karşılaştırma
*Yoğun 70 derece programında arçelik program süresi 115 dk olup su tüketimi 17,5 lt ve elektrik tüketimi 1,67 kwh tir aynı program ise Boschta 120 dk olup su tüketimi 21 lt ve elektrik tüketimi 2,00 kwh saattir.
* 50 derece referans ekonomi programında Arçelik 136 dk program süresi 15 lt su tüketimi ve 1,05 kwh elektrik tüketimi, Boschta ise 140 dk program süresi 17 lt su teketimi 1,05 kwh elektrik tüketimidir
* Arçeliğin 58 dakikada 65 derecede yıkayan hızlı programı vardır bu programın su tüketim değeri 11,8 lt elektrik tüketimi 1,32 kwh saat olup , Boschta 55 dakika ve 65 derecede yıkayan hızlı program vardır ve bu programın su tüketim değeri 13 lt elektrik tüketim değeri 1,44 kwh tir.

Tabi bu bunlar her iki makine içinde kağıt üzerinde yazılı değerlerdir. Ortalama tüketim değerleri yaklaşık 15-18 derece su giriş sıcaklığı içindir. Oturduğunuz binada soğuk su musluğundan akan su 15 dereceden daha soğuksa(genellikle çok soğuk illerde ve kış aylarında) bu değerlerde artma olur. Binanınızın ısı yalıtımı vb. diğer etkenler nedeniyle soğuk su musluğundan akan su çok soğuk olmuyorsa 20 derece ve üzeri su akışı varsa bu tüketim değerleri daha da düşer.

ıki markanın benzer muadil ürünlerini olumlu ve olumsuz yanlarını açıkça yazdım. Beğenen tüketici istediği ürünü tercih etmekte özgürdür.

Eklentiler

• $MCSA044320_SGS46E07TR_def.eps (1).webp
    $MCSA044320_SGS46E07TR_def.eps (1).webp
    1,5 KB · Görüntüleme: 271
  • $6242_HI_L.webp
    $6242_HI_L.webp
    2 KB · Görüntüleme: 262
kendime göre bi bulaşık makinesi bulamadım yaa. annemler çok kullanmıolar. böle 2-3 programlı ama kısa zaman yıkaması olsun 55 dakika mı ne oluo o yeterli. içi çelik olan 900-1000 civarında en fazla kullanışlı bişey arıyorum var mı öneriniz ?

slm kızlar;
sonunda uzun araştırmalardan sonra bulaşık makinemi aldım:lepi:
çok istediğim samsung bulaşık makinesini aldım tam evime göndereceklerdi ki;
ısrarlı sormalarıma ve evet 5 yıl garantili demelerine rağmen makinenin 2 yıl garantisi olduğunu ve ek garantisi olmadığını öğrendiğim için iade ettim mirmirmirmir...
elektrolux mü alayım derken saturn de HOOVER marka 6 programlı buluaşık makinesini 650 lira görünce biraz araştırdım ve almaya karar verdim.
cumartesi günüde kurulumu gerçekleşti.
kısaca belirteyim.
Makine 3 yıl garantili 75 tl ödeyerek +4 yıl garanti yapabiliryorsunuz.Ben öyle yaptım..
6 programı var
en yoğun programı 70 C de yıkıyor .
ben bir alt programıyla denedim biraz uzun süre yıkadı yaklaşık iki buçuk saat ama bulaşıklar tertemiz ve kupukuru çıktı.
Bugün ekonomi yıkamayı seçeceğim.bakalım o kaç saatte yıkıyor ve nasıl yıkıyor.
1 saatlik 70 derecede yıkayan programı var buda günlük bulaşıklar için yeterliymiş.
Yarım yük programı var mı diye soranları duyabiliyorum.29 dakikalık kısa bir programı var.bu programı kullana rak sadece bir sepeti yıkayabileceğimi belirtti servis.
birde 10 dk lık sadece bir ön yıkama olan programı bulunmakta.
görünüm olarak sepetleri güzel.kullanışlı.
MODELİ:HOOVER HED 60/1
bu fiyata iyi olduğunu düşünüyorum.
tabi yeni aldım İnşallah bir sorun çıkarmaz.Aminnnn
buyrunnnnnnnnn

beko bizimki ve çok memnunuz 3 programlı bu arada yazmayı unutmuşum

Son düzenleme:
Back
X