• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin de eşiniz baskı yapıyor mu ?

Siz bu adamı hiç sevmemişsiniz arkadaşım..
Ne yapsa batar,ne söylese kötü olur..

canım sana değer veren senin üzülmeni değilde mutluluğun için çalışan bir eşin olmasınımı yoksa seni her fırsatta yıpratan fikirlerine ve isteklerine saygı duymayan bir eşin olmasınımı tercih ederdin? bunları yaşadığın zaman sevgin kalmıyorki.ben eşimi çok sevdim herkes karşı çıktı ama ben ona rağmen evlendim.karşılığı bumuydu?eşimin bunlar değilki sadece anlatmadığım bi çok hatası var.sizce sevgi herşeyi affedermi?

niyemi el oğlu?benim her türlü fedakarlığıma saygıma sevgime rağmen bu tüm ailesine böyle.en ufak bir tartışmada nankorluk edip hiç bişe yapmamış bir eş konumunda olduğum için.ben buna nankorluk derim ve bunu kendi tarafımdan birileri yapsa irtibatı keserim.benim canımı o vermediki bu kadar yıpratmaya hakkı yok.:çok üzgünüm:

Canim tabiki de esinin senin canini yipratmaya hakki yokk ...

Hatta hic kimsenin buna hakki yok .. Bizi doguran annelerimiz dahi olsaa ...

Ama sunu söylemen yanlis canim ...

Artik esin el oglu degill .. Senin kocann ... Belki cocuklarinin babasiii ..

Bilmiyorum cocugun var mi ?

Olsaydi arada o da huzursuz olurdu .. Ki varsa mutlaka o da bu kavgalardan etkileniyordurr ...

Canim esini kendinden bir parca görmedikce o da sana ve ailene uzak duracaktir ..

Bilmiyorum ya ben mi sadece böyle düsünüyorum yoksa benim gibi düsünenler de var mi ?

Ben esimi dünyadaki tüm insanlara tercih ederim ..

Onun mutlulugu benim icin esastir ..

Tabiki de annem ve babam bende sonsuz emegi olan muhterem varliklarr ..

Onlari da cok seviyorum ama ..

Esimle mutsuz olmam basta onlari üzerr .. Basta onlar tepki verir bana eger esimle kavgaliysam ...

Basta onlar azarlar ,kizarrlar ...

Hayatimin merkezinde esim varr .. O benim merkezimken hersey o kadar yolunda güzel kii ?

Dini inancin hangi düzeyde bilmiyorum ama ...

Sana Peygamber efendimiz döneminde yasanmis bir olayi anlatmak istiyorum ...

Peygamberimizin zamaninda bir kadinin esi uzak bir yola ticaret icin gitmistir ..

Ve giderken evden kendisi dönünceye dek cikmamasini istemistir ..

Kadinin babasi aniden rahatsizlanir ve kadina haberi gelir ..

Cok üzülen kadincagiz ne yapacagini sasirir ..

Kocasi ona evden cikma demistir ama babasi ölüm dösegindedir ..

Kadin ALLAha siginarak dua eder ve evde beklemeye karar verir ..

Babasi esi döndügünde coktan vefat etmistir ve onu son kez göremeyen kadin cok üzlümüstürr ..

Durumu Peygamber efendimizle paylasmak icin huzuruna gider ..

Peygambeimize günahkar bir evlat olup olmadigini sorar ..

Peygamberimiz bilakis kadinin bu davranisindan dolayi ALLAHu Tealanin razi oldugunu ve babasini ahirette mükafatlandirdigini söylerr ..

O kadin orada sevincle gözyaslarina bogulur ..

Son düzenleme:
Canım illa Pazar günü gidelim diye ısrar etme sen de, hafta içi git aileni gör.
Adam tek tatil gününde evinde eşiyle oturmak istiyor besbelli ki bu çok doğal bir istek.
Bi de niye ısrarla illa o da gelsin her gittiğimde diyorsun, ya da teklif etsin.
Bırak sen git aileni gör gel hafta için, Pazar gününü de eşine ayır.

dini inancım çoktur.allaha innacım sonsuz.allah benden sonra birine itaat etmeniz gerekseydi bu eşiniz olurdu buyurmuştur.herşeyin çok fazla bilincindeyim.eşim dinine çok bağlı değildir.bu arada 7 aylık evliyim ve çocuğum yok.allah aynı zamanda eşlerede büyük vazifeler bildirmiştir.ben ona onun ailesine onun evine gitmiş bir misafirim.misafir bu şekildemi karşılanır.bana karşı şiddeti yok.fakat bu dayatmaları beni çileden çıkardı.söüzünü tabiki dinliycem o benim eşim.ama ben erkeğim sadece benim sözüm geçer ben değil sen benim istediklerimi yapacaksın dediği yerde ipler kopar.bunlar karşılıklı vazifeler.ben yaptığımda ondanda beklerim.göremessemde böyle büyürde büyür maalesef.inş anlatabiliyorumdur derdimi.

Ben her sene tatilde Türkiye´ye geliyorum ..

Oradaki ailemi , akrabami , cevremi görmek icin ...

Benim ailem bir baska sehirde , esimin ailesi bir baska .

Bir keresinde ailemin yanina gidemedim ..

Annemi arayip " Gelemiycem canim annem , durumlar müsait degil " dedim ..

Annemin dedigi beni onu göremesemde beni öyle mutlu etti kii ...

"Kizim sen mutlu oll yeter ki .. Gelmesen de , göremesek de hep kalbimizdesin ... "

jeliboncum..

benim eşim benim aileme düşkündür.. bazen ben demeden o bana söyler.. hadi akşam annemlere çay iiçmeye gidelim diye..

neden mi? ilk başta eşimin aileme olan sevgisi tabiki.. ikinci olarakta benim eşime diretmemem..

annem akşam bizi yemeğe çağırdığında , anneme annecim kocamıda arayım. akşama planımız yoksa geliriz.. ben sana 10 dk ya dönerim der, eşimi ararım.. "hayatım annem akşam yemeğe davet ediyor, ne dersin, gidelim mi, akşama planın varmı" derim.. eğer eşim " canım çok yorgunum, akşam evde dinlenmek istiyorum derse, annemi arar" annecim, kocacımın biraz midesi bozulmuş.. bu akşam değilde yarın akşam gelelim mi " derim.. yani iki tarafıda idare ederim..adamın zaten akşama kadar binbir derdi var.. akşam da evinde ayağını uzatıp keyifle takılmak istemesi en doğal hakkı..

eşimde bu huyumu bilir ve çok sever bu huyumu.. bu arada onun ailesi içinde aynı şey geçerlidir.. öyleki evlendiğimizden bu yana asla ailesi için baskı yapmadı bana..

biraz daha ılımlı olsanız emin olun eşiniz sizden daha çok ister gitmeyi..

veee hiçbir pazarımı eşimden başkasına ailem dahi olsa harcamadım.. adamın bir pazar günü var zaten.. ikimze özel günümüz.. dilediğimizce gezeriz, evde takılırz, yakın şehirlere gideriz vs..

ayrıca eşiniz değişmedi bence.. aslında o ööyle bir insan.. ama zamanla bu aileye gitme işi abartılacak kıvama geldiyse sıkılmış olabilir...

kendi annesinede, babası olmadığı için , onlardan sorumlu tutuyor kendini.. bu çok normal.. sizin ailenize 2 giderken onun ailesine 5 gidilmesi doğal..çünkü ortada özel bir durum var..

dini inancım çoktur.allaha innacım sonsuz.allah benden sonra birine itaat etmeniz gerekseydi bu eşiniz olurdu buyurmuştur.herşeyin çok fazla bilincindeyim.eşim dinine çok bağlı değildir.bu arada 7 aylık evliyim ve çocuğum yok.allah aynı zamanda eşlerede büyük vazifeler bildirmiştir.ben ona onun ailesine onun evine gitmiş bir misafirim.misafir bu şekildemi karşılanır.bana karşı şiddeti yok.fakat bu dayatmaları beni çileden çıkardı.söüzünü tabiki dinliycem o benim eşim.ama ben erkeğim sadece benim sözüm geçer ben değil sen benim istediklerimi yapacaksın dediği yerde ipler kopar.bunlar karşılıklı vazifeler.ben yaptığımda ondanda beklerim.göremessemde böyle büyürde büyür maalesef.inş anlatabiliyorumdur derdimi.

Canim seni cok iyi anliyorum ... Sonuna kadar da hak veriyorum söylediklerine ..

Benim de esime ilk evlendigim günden beri söyledigim tek söz sudur :

" Eger ki mutlu bir evlilik sürmek istiyorsak , kendimizi hep karsimizdakinin yerine koyalim .. Ve eger benden birsey yapmami istersen bunu bana kibarlikla söyle ..
Aksi takdirde yapacak olsam dahi vazgecerim ! "

Esinle sakin bir zamanda konusmani tavsiye ederim canim ...

Anne- babamizin bizim üstümüzde haklari oldugunu felan anlatt ..

Sonucta o da bir insan yumsayacaktir ..

Evliliginin kücük nedenlerle ucuruma dogru gitmesine cok üzülürüm ..

ya ben de 7 aylık evliyim,ne eşim ailesiyle haftada bir görüşür ne de ben(zaten anne babam ank.ta değiller ama abimlerle de öyle herhafta görüşmeyiz)bence eşin evet biraz abartmış olabilir tartışmada sözlerini vs..ama sen de haksızsın gibi geldi bana.artık sen bi aile kurdun anne babana 2 günde bir gidilmezki.benim kocamın ailesi ankarada ve herhafta hadi anneme gidelim dese vallahi kavga çıkar.eee biraz hak vermek lazım eşine.

ben seni çok iyi anlıyorum. arkadaşlar "fındık kabuğunu doldurmayan şeyler" demişler de, senin rahatsız olduğun, dile getirdiğin bu münferit olaylar değil, eşinin genel olarak tavrı. "dediğim dedik, çaldığım düdük" bir adam olması.

bilmiyorum nasıl anlatırsın ama evlilikte uyum için senin kadar onun da esnemesi gerektiğini bir şekilde eşine anlatman gerek. ama bence bu aşamada taviz verir ve hep alttan alan olma rolünü benimsersen ömür boyu öyle gider. uyumlu bir insan olmakla silik bir insan olmak arasında fark var.

Canim tabiki de esinin senin canini yipratmaya hakki yokk ...

Hatta hic kimsenin buna hakki yok .. Bizi doguran annelerimiz dahi olsaa ...

Ama sunu söylemen yanlis canim ...

Artik esin el oglu degill .. Senin kocann ... Belki cocuklarinin babasiii ..

Bilmiyorum cocugun var mi ?

Olsaydi arada o da huzursuz olurdu .. Ki varsa mutlaka o da bu kavgalardan etkileniyordurr ...

Canim esini kendinden bir parca görmedikce o da sana ve ailene uzak duracaktir ..

Bilmiyorum ya ben mi sadece böyle düsünüyorum yoksa benim gibi düsünenler de var mi ?

Ben esimi dünyadaki tüm insanlara tercih ederim ..

Onun mutlulugu benim icin esastir ..

Tabiki de annem ve babam bende sonsuz emegi olan muhterem varliklarr ..

Onlari da cok seviyorum ama ..

Esimle mutsuz olmam basta onlari üzerr .. Basta onlar tepki verir bana eger esimle kavgaliysam ...

Basta onlar azarlar ,kizarrlar ...

Hayatimin merkezinde esim varr .. O benim merkezimken hersey o kadar yolunda güzel kii ?

Dini inancin hangi düzeyde bilmiyorum ama ...

Sana Peygamber efendimiz döneminde yasanmis bir olayi anlatmak istiyorum ...

Peygamberimizin zamaninda bir kadinin esi uzak bir yola ticaret icin gitmistir ..

Ve giderken evden kendisi dönünceye dek cikmamasini istemistir ..

Kadinin babasi aniden rahatsizlanir ve kadina haberi gelir ..

Cok üzülen kadincagiz ne yapacagini sasirir ..

Kocasi ona evden cikma demistir ama babasi ölüm dösegindedir ..

Kadin ALLAha siginarak dua eder ve evde beklemeye karar verir ..

Babasi esi döndügünde coktan vefat etmistir ve onu son kez göremeyen kadin cok üzlümüstürr ..

Durumu Peygamber efendimizle paylasmak icin huzuruna gider ..

Peygambeimize günahkar bir evlat olup olmadigini sorar ..

Peygamberimiz bilakis kadinin bu davranisindan dolayi ALLAHu Tealanin razi oldugunu ve babasini ahirette mükafatlandirdigini söylerr ..

O kadin orada sevincle gözyaslarina bogulur ..

Bu yazdığın hadis hiç de inandırıcı gelmedi bana. Yok kocası evden çıkmasını yasaklamış yok bilmemne. Oldu kadınsak köle değiliz yani. Her duyduğum hadisi de doğru kabul edemem. Kuranda boşanma hakkı verilmiş arkadaş eşinden memnun değilse boşanır gider bu kadar basit.

Esiyle zaten kavgali olan arkadasimiza biraz daha ic acici , arabulucu seyler söylememiz gerekmez mii ?

Daha cok kiskirtici , doldurucu laflar olayi daha cok körüklerr ...

Bence her ne olursa olsun hayatta hic kimse esin yerini tutmazz ...

Anne - baba tabiki de önemlidir ama bir yerden sonra onlarda her fani gibi bu dünyadan göceceklerdirr ...

Iste o zaman yanimizda kalacak olan tek kisi hayat arkadasimizdirr ...

Kimseciklerden fayda yok ...

kesin yaş sırasıyla oluyor yani sanırım bu dünyadan göçme hali sizin deyişinizle...
dilerim çocuklarınız da evlendiklerinde aaaa anne ben evlendim, hayatta kimse eşimin yerini tutamaz demez size...

ya ben de 7 aylık evliyim,ne eşim ailesiyle haftada bir görüşür ne de ben(zaten anne babam ank.ta değiller ama abimlerle de öyle herhafta görüşmeyiz)bence eşin evet biraz abartmış olabilir tartışmada sözlerini vs..ama sen de haksızsın gibi geldi bana.artık sen bi aile kurdun anne babana 2 günde bir gidilmezki.benim kocamın ailesi ankarada ve herhafta hadi anneme gidelim dese vallahi kavga çıkar.eee biraz hak vermek lazım eşine.

ben yazıyorumda okumuyosunuz galiba.eşim hergün gider annesine.hatta annesini geçtim anneannesi teyzesi 7 sülalesi dolaşır.onlar onun için öenmlidir .bana gelince ben giderim. sen gidemessin.eşitlik yok arkadaşım.benimde rahatsız olduğum nokta bu.bazı arkadaşalr çözdü olayı anladılar.yerimde olamnızı hiç istemezdim.

Esiyle zaten kavgali olan arkadasimiza biraz daha ic acici , arabulucu seyler söylememiz gerekmez mii ?

Daha cok kiskirtici , doldurucu laflar olayi daha cok körüklerr ...

Bence her ne olursa olsun hayatta hic kimse esin yerini tutmazz ...

Anne - baba tabiki de önemlidir ama bir yerden sonra onlarda her fani gibi bu dünyadan göceceklerdirr ...

Iste o zaman yanimizda kalacak olan tek kisi hayat arkadasimizdirr ...

Kimseciklerden fayda yok ...

Canım biliyorsun ki her zaman anne baba (bizden yaşlılar diye ölmüyor)..
Eşimiz bizden önce öbür tarafa giderse ne olacak..CADIARZU
Yanımızda kalacak olan kişi ailemiz olacak değil mi??:delphin:
Asla evlendim artık bir yuvam var diye ailemi arka plana atamam..
Ben ailemden böyle gördümm...:1closedeyes:

ben kölelik kalktı sanıyordum yahu, burada bazı okuduklarımı görünce acaba geri mi geldi diye düşündüm,,,
aileme gitmeyeceğim, kalbimde yaşıyorlar diyeceğim bik bik bik bi... eşimle aramızdaki sevgi ve saygı ille de böyle kişilikten ödün vermeme bağlıysa vay benim evliliğime derim, o zaman endişelenirim ben evliliğim için asıl... eşim için benim mutluluğumun öneminin kalmadığını düşünürüm...
jelibon, aileni görmek senin en temel hakkındır, bunu münasip yollarla eşine anlatmaya çalış, merak etme evliliği sürdürmeye niyeti varsa, seni seviyorsa sesini çıkarmayacaktır...
ama bir söz vardır a tenzih ederek söylüyorum hepinizi, ben eşek olursam, semer vuran çok olur...

ben kölelik kalktı sanıyordum yahu, burada bazı okuduklarımı görünce acaba geri mi geldi diye düşündüm,,,
aileme gitmeyeceğim, kalbimde yaşıyorlar diyeceğim bik bik bik bi... eşimle aramızdaki sevgi ve saygı ille de böyle kişilikten ödün vermeme bağlıysa vay benim evliliğime derim, o zaman endişelenirim ben evliliğim için asıl... eşim için benim mutluluğumun öneminin kalmadığını düşünürüm...
jelibon, aileni görmek senin en temel hakkındır, bunu münasip yollarla eşine anlatmaya çalış, merak etme evliliği sürdürmeye niyeti varsa, seni seviyorsa sesini çıkarmayacaktır...
ama bir söz vardır a tenzih ederek söylüyorum hepinizi, ben eşek olursam, semer vuran çok olur...

arkadaşım şimdi şöyle anlatayım.eşim benim aileme istediğimde gitmemi istemediği gibi aileminde bana geldiğinde şekli değişiyor.yani arkadaşlar diyorki normaldir haftada her gün gidilemz.ben çocuk değilim bende biliyorum artık evlendim.ama eşimin aksi ve anormal davranışları (bana göre) işi buralara getirdi.ben mantar değilim yerden bitmedim.yarın bi gün onlar ebedi aleme göçecek diye ona nasıl yamanıpta ailemi unuturum böyle birşey olamaz.belkide ben ölürüm bellimi olur.belkide o ölür benim sahibim yine ailemdir.ben istiyorumki herşey dengeli olsun.güzel olsun ama eşim işi yokuşa sürüp diretmeye devam ediyor.sabretmesine edicem ama kararlarımdanda taviz vermeyi düşünmüyorum kaybeden ben olsam bile....

iste bu iste bu mukemmelsinalkisalkisalkisalkisalkisalkisherseyi ozetlemissin.
bazi kadinlari anlamak mumkun degil.
kocalarini ilah ilan edicekler yakinda.

kesin yaş sırasıyla oluyor yani sanırım bu dünyadan göçme hali sizin deyişinizle...
dilerim çocuklarınız da evlendiklerinde aaaa anne ben evlendim, hayatta kimse eşimin yerini tutamaz demez size...

Bunu anneye babaya söylemeye lüzum yokk canim ...

Ayrica ben cocuklarim oldugunda onlarin mutlulugunu , huzurunu kendime tercih ederim ..

Ve tabiki ölümün yasi yokturr ..

Canım biliyorsun ki her zaman anne baba (bizden yaşlılar diye ölmüyor)..
Eşimiz bizden önce öbür tarafa giderse ne olacak..CADIARZU
Yanımızda kalacak olan kişi ailemiz olacak değil mi??:delphin:
Asla evlendim artık bir yuvam var diye ailemi arka plana atamam..
Ben ailemden böyle gördümm...:1closedeyes:

Ben öyle yaptim biliyor musun ?

Evlendim ailemi sildim ...

Bosanir yada dul kalirsam tekrar annemin dizleri dibine dönerim .. alsanaalsanasmile

Yani dediklerimden bu mu cikiyorrr ??

Anlayisiniza hayranim ..

Son düzenleme:
Peki eşinizi illa beraber gidelim diye zorluyormusunuz? Belki kalabalık ortamları sevmiyordur, yerinizde olsam ailemle görüşmeye tek başıma giderim, nereye gideceğinizi biliyor nasılsa buna da problemmi çıkarıyor? Benim şahsi fikrim evlilikte kimse kimseye istemedği insanları görmesi için baksı yapılmamalı ama eşler kendileri görüşmek istiyorsa gidebilir bunu da kısıtlayamazsınız..

iste bu iste bu mukemmelsinalkisalkisalkisalkisalkisalkisherseyi ozetlemissin.
bazi kadinlari anlamak mumkun degil.
kocalarini ilah ilan edicekler yakinda.

Bu bazilari bensem eger ...

Kimi yüregimde nereye ne sekilde koyacagima ben karar veririm ..

Arkadasa tabii gidiceksin onlar ailen ...

Kocan erkeksee bisi desin ..

Seni seviyosa kapasin cenesini ...

Gibi laflarr ..

Ortadaki problemi ufaltmazzz .. Aksine daha da büyütürr ...

Ama sanirim BAZI aileler kizlarinin " Yanimiza gelsin de isterse tekme tokat evden ciksin gelsin ..

Kocasini sildin de gelsin ! " diyolarsa o zaman iste aileyi dinlemek gerek ..

Degil mi ama ...

Back
X