• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin de eşiniz baskı yapıyor mu ?

canım sağol iyim teşekkür ederim.eşimle bu konu hala muammada fakat ben üstüne gitmemeye aldırış etmiyor gözükmemeye başladım.bakıyorum faydası oluyor.bu arada onun ailesinede fazla gitmemeye başladım.kendisi gidip geliyor.zamanla düzeleceğine inanıyorum inş.fakat kendimi çok yıprattığım bir gerçek.evlilikten beklentilerim bir eş adayında olması gereken isteklerim çok başka oldu diyebilirm.diyceksinki başta tanımadınmı.eşim nişanlıyken apayrı bir insandı.çok nazikti bana ve herşeye karşı çok saygılıydı.hiç bir özel anı atlamazdı.hediyeler ziyaretler.yani evlilik değiştiriyor herşeyi bu bir gerçek.yada evlilik değil kişi gerçek yönlerini göstermeye başlıyor.yani bunu kestiremiyoruz maalesef.ben dedim gibi biraz zamana bıraktım inş herşey istediğim ve istediğiniz gibi olur.

a.sa.sa.s
ailelere gidip gelme konusunda tartışmaların çıkmasını çok anlamsız buluyorum,eşlerin bu konudaki ısrarını da anlamıyorum.ben de çok düşkünüm aileme ama olur olmaz gidelim diye tutturmam.bazen 3 haftada 1 gideriz,(aramız 1 saat).
benim de eşim ilk zamanlarda ısrar ediyordu,baktı ki aramız bozuluyor,artık haftada 1 anca gidiyoruz,onlarla da aramız 10 dk.
lafım size değil bu konuda lütfen yanlış anlamayın,ama evliliğin ilk zamanlarında vakitlerini hep aileleriyle geçirmek isteyen bayanı da erkeği de anlayamıyorum.bi haftasonum var zaten,onu da illaki ailelelerde geçireceğiz diye bir şart olmamalı.eşimin ailesine asla haftasonu gitmem mesela,gitmeyiz.ama çalıştığımız için ve mesafeden dolayı kendi aileme illaki haftasonu gidiyoruz.o da 3 haftada 1

canım ailemle 15 dak mesafedeyim ve her türlü imkana sahibim gitmek için.neden aynı şehirde gurbet havası estireyim.birde bilmiyorum takip edip okudunmu o ailesini hatta tüm akrabalarını bile ihmal etmiyor.peki bana neden benim dünyada tek sahip olduğum varlıklar ailemm.onlara kısıtlama getiriyorki.buna hakkı varmı sence.mesele gidip gitmemek değil böyle anlamsız dayatmalar beni rahatsız eden.ben annemin bir kızıym ailem mutluluğumuz için herşeyi yaptı.onlara böyle teşekkür edemem.ben gelemiyorum kocam istemiyor diyemem.onlar benim için çok değerli.kiii canını ver deseler bir dakika bile düşünmezdim.

bende bu karışma işine çok karşıyım. ailemizi ihmal etmemek gerekir. ben haftada 2 gün anneme giderim eşim birşey demez. eşim ilk başta nasılsa şimdide öyle. ne baskı yapar ne karışır. sadece çok yorgunsa, başı ağrıyorsa erken yatıyor. o nedenle yarın gidelim der.
bu tür şeyler problem olmamalı. kendi isterse gelmesin ama sen git bence. bende bazen eşimi götürmüyorum.

bende bu karışma işine çok karşıyım. ailemizi ihmal etmemek gerekir. ben haftada 2 gün anneme giderim eşim birşey demez. eşim ilk başta nasılsa şimdide öyle. ne baskı yapar ne karışır. sadece çok yorgunsa, başı ağrıyorsa erken yatıyor. o nedenle yarın gidelim der.
bu tür şeyler problem olmamalı. kendi isterse gelmesin ama sen git bence. bende bazen eşimi götürmüyorum.

canım çalıştığım için birde eşim vardiyalı çalıştığı için belkide bu şekilde oldu.ilk başlarda bende haftada 2 gün gidiyordum.sonra eşim pazar günlerini evimde geçirmek istiyorum dedi.o yüzden tartıştık baya sonra kabullendim tamam ddim.şimdi hafta içi bir gün gidiyorum işim gücüm yoğun fırsat yaratıyorum zorlanıyorum.işim gücüm olmsa haftada ikide giderim sonuçta eşim ister kabul etsin ister etmesin ister izin versin ister vermesin benimde bir sosyal hayatım olurdu.yani şöyle söyliyim eşini ve evini himal etmediğin sürece bir kadın ev hanımıysa istediği yere gider akşamda evine gelir bunda ne varki...bende kendim gidiyorum o istediği zaman hadi gidelim demeye başladı.eşim birazda tutarsız ve çocukça davranışlar sergiliyor.erkeklik kocalık böyle yapılıyor sanıyor.sözünü geçirmeye çalışıyor.ama kazanan ben olacağım sonunda kötükedihüso

canım sağol iyim teşekkür ederim.eşimle bu konu hala muammada fakat ben üstüne gitmemeye aldırış etmiyor gözükmemeye başladım.bakıyorum faydası oluyor.bu arada onun ailesinede fazla gitmemeye başladım.kendisi gidip geliyor.zamanla düzeleceğine inanıyorum inş.fakat kendimi çok yıprattığım bir gerçek.evlilikten beklentilerim bir eş adayında olması gereken isteklerim çok başka oldu diyebilirm.diyceksinki başta tanımadınmı.eşim nişanlıyken apayrı bir insandı.çok nazikti bana ve herşeye karşı çok saygılıydı.hiç bir özel anı atlamazdı.hediyeler ziyaretler.yani evlilik değiştiriyor herşeyi bu bir gerçek.yada evlilik değil kişi gerçek yönlerini göstermeye başlıyor.yani bunu kestiremiyoruz maalesef.ben dedim gibi biraz zamana bıraktım inş herşey istediğim ve istediğiniz gibi olur.

Canim biraz iyi olduguna sevindim. Bugunler gecicek merak etme, evlenmeden once, erkekler cok nazikken, evlendikten sonra kabalasiyorlar,( her erkek olmasada)..
Ins mutlu olacaksin , simdi daha cok yenisiniz, 1 yil falan gecsin birbirinizin artik gozlerinden nedemek istediginizi anlayacaksiniz. ama biraz sabir gerekiyor, sen gene aldiris etmiyor gibi gozuk, ama iyi davran, bide boyle dene..allah kolaylik versin.

Canim biraz iyi olduguna sevindim. Bugunler gecicek merak etme, evlenmeden once, erkekler cok nazikken, evlendikten sonra kabalasiyorlar,( her erkek olmasada)..
Ins mutlu olacaksin , simdi daha cok yenisiniz, 1 yil falan gecsin birbirinizin artik gozlerinden nedemek istediginizi anlayacaksiniz. ama biraz sabir gerekiyor, sen gene aldiris etmiyor gibi gozuk, ama iyi davran, bide boyle dene..allah kolaylik versin.

inş canım inş.şuna kesinlikle katılıyorum eşim çok kabalaştı.yani gerçek kişiliği ortaya çıktı.bunu onun yüzünede söyledim bilsin.bazıları diyorki işte eşinizi değiştirmeye kalkmayın onu öyle kabul edin.iyide ben eş tercihi yapma aşamasındaykenki kişiyi tercih etmiştim.yani bukelemun gibi renk değiştirdiğini bilseydim ona göre düşünürdüm.bazıları da demişki sen bu adamı hiçmi sevmedin.herşeyi batıyor sana.peki o beni neden bu denli üzerken ben hala ben seviyorum diye kendimi yıpratayım.sevgi karşılıklı mek ister arkadaşlar fedakarlık ister.tek taraflı sevgi insana ancak acı verir.mutluluk ortaktır.paylaşılan şeyler le insan mutlu olur.o yüzden ben ne kadar emek veriyorsam ondanda beklerim bunu kendisinede söyledim.evlilik böyle bişey.inş zaman geçmesiyle düzelir umudundayım.allah herkse kolaylık versin zor bi müessese.ben bir okul gibi görüyorum eğitim görüyormuş gibi kabul edip zor imtihanlarıyla başarı ile götürebilmeye çalışacağım.:Saruboceq:

Bir sey bastan nasilsa, sonrasida oyle oluyor...
degisecegini hic sanmiyorum... erkeklerin evlilige adapte olmasi cok uzuuuuun zaman aliyor...

Valla sölicek bişey bulamadım haftada bir gün banada normal geldi, dayatması kötü ama biraz zamana bırakın bakalım nasıl olcak gel diye onada diretme, diretme olunca insan gidiceksede gitmek istemiyor. işler daha da kötüye sararsa bi aile terapistiyle görüşün daha sağlıklı olur. Sevgilera.s.

arkadaş haftada bir gidiyor ailesine ama ondada yalnız gidiyor eşi gelmiyor yanında anladığım kadarıyla....

Ben evin tek kızyım başka kardeşim yok benimde anneme babama gitmemem baskı engel koyamaz koysada dinlemem açıkça fikrim bu hayatta dinlemem iş çıkışı yine uğrarım sonra evime geçerim bu konuda eşimde olsa şansı yok...Bugun gitmyeceksin mi diyor oldu başka... Önemli bir işimiz yoksa mutlka uğrarım gelirse gelir gelmezse eve gider onada zorlama yok özgür benim aileme gelip gelmemekte...Ama ben her daim yanlarındayım...

Bence zamanla düzelir daha 7 aylık evlisin öyle sınırlamaları baskıları bende 1 yıl kadar yaşadım sonra bebeğim oldu vs 6 yıllık evliyim 6 bitiyor hatta..

Zamanla düzelicene emin ol evlilik oturuyor şimdi hiç umursmaıyor bile istediğim yere giderim 3-5 günde kalırım (teyzemde ananemde vs)
Hiç karışmıyor her gün annemdeyim hiçç adam kendinden geçiyor bi süre sonra :) :)

Eşinizi bu tür ziyaretlere mecbur bırakmamalısınız... O bir birey, paylaşmak istemiyor olabilir. ben olsam gidelim mi diye sorardım, hayır derse ben gidebilir miyim balım benim için çok önemlide derdim. Hala ara konuş diyorsa tamam o zaman sonra giderim der ertesi gün giderdim. Siz evlisiniz,kadın idareci ve sevecen olmazsa inanın hiçbirşey güzel gitmez.

ilk yıl eşittir benim dediğim olacak yılı.
tatlı dille söyleseniz hani yoklasanız baktınız biyeti yok peki sen dinlen ben gidiyorum dersiniz olur biter.
enrivaki yapmayın

Söz dinletme egosu nedir ya , iki kişi birbirni sevdikten snra birbirine söz dinletmeye çalışmaz aksine birbirini tamamlayıp dengelerler . Ben böyle adamları boğasım gelio , eski nişanlımda böyleydi ii ki ayrılmışım diyorum .

Tartışmalarda konu hemen boşanmaya gelmemeli, şaka değil oyun değil çünkü. Ağıza bu kadar kolay alınmamalı.

İkinizin de haklı olduğu yanlar var, herkesin söylediği gibi zamanla düzelecek gibi. Eğer başka sorunlar yoksa suyuna gidin ama kendinizi de ezdirmeyin.

Oooff gafil avlandım, hep de bakarım tarihe ama yaaaaa, pffffff

Sayfalar uzun sadece ilk yazdıklarınıza cevap yazıyorum

Bana kalırsa adam haklı

Yeğenim hasta çocuk bu mevsim gereği hasta olmuş şeklinde anladım hastanede yatmıyor ameliyat da olmamış

Eeee ara telde geçmiş olsun de beni pazar günü dinlenmemden alıkoyma

Aynı şeyi eşin dese Görümcemin oğlu nezle olmuş beni zorla ziyarete götürdü diye konu açılır

Artık evlisiniz ayrı bir hayatınız var her hasta olana ah diyene o evin ferdi gibi gidilmez

Boş zamanınızda ailenize gidersiniz ama bunu ikinizin Zaman'ından çalmadan ve abartmadan

Bence evlilik büyük bir aile olup eskiden yaptıklarımızın aynısını şimdi iki kişi için yani iki katı yapmak değil yeni bir aile olup daha az eskiler ile ilişkiye girmektir

10 yıldır evliyim ve eşim yeğenim hasta gidelim demedi dese de gitmem ama ameliyat oldu tabii ki gittim hem de kucağımda bebekle öncelikleri ayırmak lazım

Benim eşim de öyle zorla gider, gidince de surat yapardı , hiç de düzelmedi , en son kavga ettiler hiç konuşmuyorlar , inşallah senin eşin düzelir . Kendime göre söylüyorum alttan alma , ben hep aldım daha beter oldu

Ben haftada bir giderim ama dayatsa inada bindirir hergun giderim..oyle sacmalik olmaz, kota koyamaz..

sizinde sozleriniz 7 aylik bi evlilik icin agir geldi..

Back
X