• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Sizin de ilişkiniz kurtulur' umudu

Bilincsiz Taksir

Rabbi zidni ilma**
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2016
699
1.755
63
Selam hanımlar,

Benim derdim buraya sığdıramayacak kadar derin ve anlaya gücüm yetmeyecek kadar yorgunum.

Hepiniz senaryoya aşinasınız aslında: Upuzuuun bir ilişki, ayrıl barış bir çift, kavga gürültüye rağmen birbirinden kop(a)mayan iki insan. Sonucunda kısa süredir evliyiz ve tabi ki sorunlar artarak devam ediyor. Şiddet, aldatma yok. Soğukluk, kv muhabbetleri var.

Sorum şu ki; mutsuz bir kadın olarak gitmek mi kalmak mı arasındayım. Gitsem gidemiyorum kalsam kalamıyorum. Çabaladım desem yalan çabalamadım desem elim izin vermez.
Bana ya cesaret ya umut lazım.

Bu yüzden merak ediyorum kötü giden ilişkisi düzelen var mı? Yama işe yarıyor mu, düzeliyor mu? Yoksa orda bırakmak mı lazım? Bırakan rahat mı etti?

Bence suan gitmek için erken elle tutulur bir sorun yoksa. Her evlilikte ilk baslarda sıkıntılar olur. Eğer umudunuz yoksa ya da sevginiz bittiyse o ayrı ama henuz ayrılık kararı almak sonrasinda pişmanlık getirebilir

Öncelikle çok guzel yazmışsın.
Tek sorun Kv mi biraz açsan ?
Ilişkisi düzelen illa ki vardır ama Evliliğin en basında Çatışmalar çok normal

Tek sorunumuz o değil. Aslında aramızdaki meseleleri halletsek kv aşılmayacak dert değil. O ikinci plan yani.

Sıkıntıları başlık halinde açmaya çalışayım çünkü gerçekten burda değil belki ama günlerdir kendime aynı şeyleri tekrarlıyorum. Eksik kaldığı yerde belirtin tamamlamaya çalışayım.

1. Geçmişte birbirimize -ben ağırlıklı olarak- çok hata yaptık, kavgalarımızda konu çoğunlukla oraya geliyor.
2. Dikkatli olmamamdan, onu sahiplenmemiş olmamdan, sevgimi hissetirmediğimden ama ilgi alaka beklediğimden dem vuruyor.
3. Bencil davranışlarımdan rahatsız.
4. Alkol/sigara çok tüketiyor ve benim onu serbest bıraktığımı düşünmeme rağmen o onu sıktığım için bu tüketimini tetiklediğimi belirtiyor.
5. Surat asıp inat yaparak kavgalarımız uzuyor.
6. Güleryüzlü ve kabullenici değilim.
7. Meselelere çok farklı açılardan bakıyoruz. Beni çok fazla eleştiriyor ve bu eleştirilerde hiçbir zaman 'eleştiriye bakmadığımı "eleştirmesine" takıldığımı' söylüyor. Bu sebeple bu eleştiri konularında ilerleme sağlayamıyoruz. Hep aynı meseleler üzerinde ilerliyoruz ve haksız çıkıyorum. Bu da beni daha hırçın yapıyor.

Bence suan gitmek için erken elle tutulur bir sorun yoksa. Her evlilikte ilk baslarda sıkıntılar olur. Eğer umudunuz yoksa ya da sevginiz bittiyse o ayrı ama henuz ayrılık kararı almak sonrasinda pişmanlık getirebilir
Artık sevgimden emin olamıyorum. Niye devam ediyorum ki diye sorguluyorum.

Tek sorunumuz o değil. Aslında aramızdaki meseleleri halletsek kv aşılmayacak dert değil. O ikinci plan yani.

Sıkıntıları başlık halinde açmaya çalışayım çünkü gerçekten burda değil belki ama günlerdir kendime aynı şeyleri tekrarlıyorum. Eksik kaldığı yerde belirtin tamamlamaya çalışayım.

1. Geçmişte birbirimize -ben ağırlıklı olarak- çok hata yaptık, kavgalarımızda konu çoğunlukla oraya geliyor.
2. Dikkatli olmamamdan, onu sahiplenmemiş olmamdan, sevgimi hissetirmediğimden ama ilgi alaka beklediğimden dem vuruyor.
4. Alkol/sigara çok tüketiyor ve benim onu serbest bıraktığımı düşünmeme rağmen o onu sıktığım için bu tüketimini tetiklediğimi belirtiyor.
7. Meselelere çok farklı açılardan bakıyoruz. Beni çok fazla eleştiriyor ve bu eleştirilerde hiçbir zaman 'eleştiriye bakmadığımı "eleştirmesine" takıldığımı' söylüyor. Bu sebeple bu eleştiri konularında ilerleme sağlayamıyoruz. Hep aynı meseleler üzerinde ilerliyoruz ve haksız çıkıyorum. Bu da beni daha hırçın yapıyor.

Evliliğin ilk basında aynı eve giriyorsunuz iki farklı karakter bu anlaşmazlıkların hepsi o kadar doğal ki ... Madde madde yazayım
1. Geçmişe Sünger çekmelisiniz artık gelecek var
2. Sevgi karşılıklıdır ikinizde bunu hissettirmelisiniz
3. Bencillik varsa değiştirmelisiniz
4. Alkol asla bahane olamaz bunu bırakmak istemeli kendisi çünkü her kızdığında ona sarılması Zayıflık
5. Inatla evlilik yürümez
6. Kabullenmek istediğiniz şeylere bağlı biraz da
7. Eleştiri bence normal olağan eleştiri olmazsa zaten gelişim olmaz

Biraz o biraz siz birbirinizi anlamaya ihtiyacınız var.

Neden burda boşanma sebebi sayılmıyor aldatma, şiddet hariciler?

Sen bile gelecek yorumları tahmin edip, yazmışsın.

Mutsuzsan, mutsuzsundur.

Bir elinde ay, bir elinde güneşle karşına gelse yine mutsuzsundur.

Olmamıştır, tutmamıştır.

Medeni şekilde de ayrılıklar olabiliyor

Evliliğin ilk basında aynı eve giriyorsunuz iki farklı karakter bu anlaşmazlıkların hepsi o kadar doğal ki ... Madde madde yazayım
1. Geçmişe Sünger çekmelisiniz artık gelecek var
2. Sevgi karşılıklıdır ikinizde bunu hissettirmelisiniz
3. Bencillik varsa değiştirmelisiniz
4. Alkol asla bahane olamaz bunu bırakmak istemeli kendisi çünkü her kızdığında ona sarılması Zayıflık
5. Inatla evlilik yürümez
6. Kabullenmek istediğiniz şeylere bağlı biraz da
7. Eleştiri bence normal olağan eleştiri olmazsa zaten gelişim olmaz

Biraz o biraz siz birbirinizi anlamaya ihtiyacınız var.
Öncelikle kendimi mutlu hissetmeliyim. Bazı şeyleri pratiğe dökmeliyim. Bilmek yetmiyor. Uygulama kısmında sorun yaşıyorum.

Merhametli değilim, bencilim, inadım var, sabırsızım, güler yüzlü değilim, idare edebilen bir insan değilim. Bunlar aklıma gelen ve hayatımı zorlaştıran şeyler.

Çözmek için film izledim, dua okudum, kitap okudum, psikoloğa gittim, konuştum, sustum, kavga ettim... Ama çözümsüz kaldım.

Evliligin ilk yillarinda bu kavgalar o kadar normalki! Her evlilikte sıkıntılar var! Hic bir evlilik mutlu değil! Bosveeeerr umarim duzelir.

Neden burda boşanma sebebi sayılmıyor aldatma, şiddet hariciler?

Sen bile gelecek yorumları tahmin edip, yazmışsın.

Mutsuzsan, mutsuzsundur.

Bir elinde ay, bir elinde güneşle karşına gelse yine mutsuzsundur.

Olmamıştır, tutmamıştır.

Medeni şekilde de ayrılıklar olabiliyor

Dediğinize tamamiyle katılıyorum.
Mutsuzluğumun kaynağının eşim olduğunu bilsem yarın ayrılırım zaten. Ama sorun iç dünyamda. Ondan ayrılsam da mutlu olacağımdan emin olamıyorum.

Tecrübelere ve yola ihtiyacım var aslen.

Sıkıntı sizden kaynaklanıyor da eşiniz bu durumdan şikayetçi gibi duruyor.
Çok büyük meseleler olmadığı sürece, eşler minimum düzeyde de plsa anlaşabiliyorlarsa zaman verilmesi taraftarıyım.
Evliliğiniz çok yeni henüz.

Öncelikle kendimi mutlu hissetmeliyim. Bazı şeyleri pratiğe dökmeliyim. Bilmek yetmiyor. Uygulama kısmında sorun yaşıyorum.

Merhametli değilim, bencilim, inadım var, sabırsızım, güler yüzlü değilim, idare edebilen bir insan değilim. Bunlar aklıma gelen ve hayatımı zorlaştıran şeyler.

Çözmek için film izledim, dua okudum, kitap okudum, psikoloğa gittim, konuştum, sustum, kavga ettim... Ama çözümsüz kaldım.

Kendini eleştirebilşyorsun, bu çok güzel..
Eşinin eleştirilerine neden tepki veriyorsun?
Eleştiriyorum derken hakarete mi vardırıyor?
Yoksa kendini başkasından dinlemek hoşuna mı gitmiyor?

Dediğinize tamamiyle katılıyorum.
Mutsuzluğumun kaynağının eşim olduğunu bilsem yarın ayrılırım zaten. Ama sorun iç dünyamda. Ondan ayrılsam da mutlu olacağımdan emin olamıyorum.

Tecrübelere ve yola ihtiyacım var aslen.
Baştan bu zamana rahatsız eden bir sebep var belli ki
Sadece sizin aranızda,

Ben 3 yıl yürüttüm, olamadı
Mutsuzluğumu fark edip
Ayrıldım

Şu an daha mı mutluyum?
Emin değilim,

Lakin özgürüm

Ne guzel zaaflarinizi biliyorsunuz ve acik yureklilikle itiraf ediyorsunuz.
Bunu yapabiliyorsaniz bu zaaflari aşmak da mümkündür sizin icin.
Ve butun bu olumsuz ozellikleriniz hayatinizi zorlastiriyorsa baska bir insanla da olsaniz yine ayni sorunlari yasayacaksiniz demektir bu.

Yani bu durumda asıl sorulmasi gereken soru kalmak ya da gitmek degil olumsuz gordugunuz ozellikleri olumluya cevirmek icin caba harcadiktan sonra ne durumdayiz diye dönüp sormak diye dusunuyorum.
Pes etmek icin henuz çook erken:110:

Kendini eleştirebilşyorsun, bu çok güzel..
Eşinin eleştirilerine neden tepki veriyorsun?
Eleştiriyorum derken hakarete mi vardırıyor?
Yoksa kendini başkasından dinlemek hoşuna mı gitmiyor?
Hayır; bu eleştirilerden kimisi onun sürekli şikayetleriyle farkına vardığım özelliklerim. Süreklilikten kasıt belki beş belki sekiz yılın sonunda. Her kavgada itiraz edip görmek istemediğim fakar sonunda 'acaba mı' diye düşündüğüm şeyler.

Eleştiriye açık bir insan değilim. Mükemmeliyetçiyim. Sanırım işimi zorlaştıran bu. "Kimse dört dörtlük değildir." Derim ama tamamen lafta.
Daha çok 'nobodys perfect, i am nobody'm. Yani tam manasıyla bu son cümleyim aslında. Bu yüzden de başka bir canlının önünde aşağı kalmak gibi bir korkum var.
Eşim hakaret boyutuna getirmiyor fakat sürekli sürekli eleştiri duyduğum için artık duyarsız hale geliyorum. Ya hep de şikayet ediyor, hiç mi iyi yönüm yok diye düşünüp eleştirisini ciddiye alamıyorum. İçimden gelmiyor.

Ne guzel zaaflarinizi biliyorsunuz ve acik yureklilikle itiraf ediyorsunuz.
Bunu yapabiliyorsaniz bu zaaflari aşmak da mümkündür sizin icin.
Ve butun bu olumsuz ozellikleriniz hayatinizi zorlastiriyorsa baska bir insanla da olsaniz yine ayni sorunlari yasayacaksiniz demektir bu.

Yani bu durumda asıl sorulmasi gereken soru kalmak ya da gitmek degil olumsuz gordugunuz ozellikleri olumluya cevirmek icin caba harcadiktan sonra ne durumdayiz diye dönüp sormak diye dusunuyorum.
Pes etmek icin henuz çook erken:110:
Kesinlikle. O yüzden asıl sorun/m şu ki nasıl? :dondurma:

Ne kadarlık evlisin? İlk zamanlarda çok sorun oluyor ama zamanla düzeliyor. Kv meselesini çok fazla takmasan belki herşey düzelir ciddiye almasan?

Back
X