• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Sizin de ilişkiniz kurtulur' umudu

Merhametli olmanın şartı koşulu yoktur ya merhametlisinizdir ya değil, azdır çoktur vs.. bu içten gelecek bir şey, merhametli değilseniz anlayışlı olmaya bakın, bu sizin elinizde, bir şeyler eksikse başka şeylerle tamamlamaya çalışın, siz hep insani yönleriniz üzerinden kendinize vuruyorsunuz o zaman insani yönlerinizi geliştirmeye çalışın ne diyeyim, inatla, bencillikle sabırsızlıkla, surat asmayla nasıl bir evlilik bekliyordunuz? allah yardımcınız olsun sizin sorunlar sizin kendi benliğinde iç dünyanızda.
Bu şekilde evlilik yürümez, mutlu bir hayat olmaz. İç dünyamı geliştirmek için yollar arıyorum.

Yazdıklarınızda biraz da olsa kendi evliliğimi ve sorunları gördüm, o yüzden yazmak istedim. Benim evliliğim 5. yılında ve son 2 senedir sorunlar yaşıyoruz, ben öncelikle tüm sorunların eşimin ailesi kaynaklı olduğunu sanarken eşim asıl sorun ikimizin arasında deyince şok olmuştum. Eşime göre de ben kendimi insanlara kapatan, kabuğuma çekilen, özgüvensiz ve soğuk davranan biriymişim. Eşimle konuşarak, okuyarak, tartarak, empati yaparak kendimi görmeye başladım yavaş yavaş.Sizden farklı olarak ben aşırı merhametliyim, başkaları üzüleceğine ben üzüleyim moddayım (bunu eşim de söylediği için yazdım ), sıkıntılarımı paylaşmam kimseyle hep bir mutluluk maskesi vardır yüzümde kendi içimde çözmeye çalışır sonra da patlarım bir yerde bu sefer kötü olan ben olurum...Kv ile olan ilişkimizde de başta onlara karşı çok ilgili iken yaşadığım iş, aile ve sağlık sorunları sebebiyle ilgisiz ve ters davranmaya başladım, onlar da küstü kıyameti kopardı tabi eşimle aramıza da yansıdı, istersen konularıma bak boşanma eşiğindeydik 1 hafta öncesine kadar.

Ben bu süreçte çok düşündüm, ailede güvendiğim büyüklerime de danıştım akıl aldım ve gördüm ki eşimin istediklerini erkekler evlilik hayatında %90 isteyecek...Ailesi ile iyi olunması, Güleryüz, sıcaklık, özgüven vs...Bunlar zaten insan ilişkilerinin temel kuralı. Geçen bir filmde vardı erkekler victorias secret modellerini niye beğenir , sürekli gülümsedikleri için:)

Tabi ki sırıtık şekilde gezmeyeceksin ama enerjini düzelteceksin. Terapist kısmını çok anlatmamışsın, ben de terapiste gittim ama hemen ilacı dayadı ve bir süre kullandım hayır bu çözüm değil dedim önce benim kendimi değiştirmem lazım, bakış açımı...

Çok zor hiç kolay değil evet, kendini asla değiştiremeyen insanlar var, bu güç sadece ve sadece senin elinde. İstiyor musun değişmeyi? Önce bunu netleştir bence.
İstiyorum, herkesten önce kendim için.

bana da konu sahibi kova gibi geldi :)
özellikleri Kovayla örtüşüyor o yüzden sordum :)
biraz eyvallahsız oluyorsunuz :)

aynen öyle ben de bu zamana kadar öyleydim, yıllar içinde belki yüzlerce arkadaşım vardı şimdi toplasan bir elin parmağını geçmez niye işte bu yüzden :(

İstiyorum, herkesten önce kendim için.

Tamam istemek ve kararlı olmakla ilk adımı attın...Şimdi kararlılıkla sürdürmen, pes etmemen lazım. Kendini motive edici bir şey bul, bir hayal kur mesela. Ben şöyle yapıyorum; kendime bir ideal yuva çizdim, onu gerçekleştirmek için bunları yapacağım dedim. Bahçeli bir ev, bebek yapma ve evcil hayvan alma hayalim var. Kocaman sımsıcak bir aile istiyorum artık. Bunun içinde baş etmen olan kocamla ve ailesi ile sorunlarımı aşmam lazım.

Anladığım kadarı ile eşin aslan burcu (benimki de öyle), zaten okuduğum anda eşinin söylediklerinden benim eşimin söyledikleri ile çok benzer olduğu için durumu benzettim.

Aynı biz, eşim akrep ben aslan.

İlişki de aynı. 14 yıllık evliyim, başlarda aynılarını yaşadık. Sen merhametsiz ya da bencil değilsin. Sadece azıcık nazını çekip biraz üzerine düşsün istiyorsun o kadar.

Düşmeyecek. Sen nasıl davranırsan aynası olacaksın. Yani seni yansıtacak eşin. Ben 2 yıllık evliyken boşanmak istedim ayağıma kapandı. Keşke kabul etmeseymişim dönmeyi. Şimdi her şey daha sakin, çocuklar birlikteliğimize iyi geldi açıkçası. Hala sıkıntılarımız var ama artık uzatmamayı öğrendik. Eşim bonkör, evine bağlı, kibar bir adam. Ama illa ki ağa paşa o olacak. Ben de evin kraliçesi gibi sözüm geçsin pohpohlanayım istiyorum. O zaman soğuk savaş çıkıyor. Yıllara bırakırsan zamanla ağzından laf çıkmadan yutmayı öğreniyorsun, işte evliliğin devamını bu sağlıyor. Ama yine de yılları geri alsam, çocuklar olmadan boşanırdım.

Aynı biz, eşim akrep ben aslan.

İlişki de aynı. 14 yıllık evliyim, başlarda aynılarını yaşadık. Sen merhametsiz ya da bencil değilsin. Sadece azıcık nazını çekip biraz üzerine düşsün istiyorsun o kadar.

Düşmeyecek. Sen nasıl davranırsan aynası olacaksın. Yani seni yansıtacak eşin. Ben 2 yıllık evliyken boşanmak istedim ayağıma kapandı. Keşke kabul etmeseymişim dönmeyi. Şimdi her şey daha sakin, çocuklar birlikteliğimize iyi geldi açıkçası. Hala sıkıntılarımız var ama artık uzatmamayı öğrendik. Eşim bonkör, evine bağlı, kibar bir adam. Ama illa ki ağa paşa o olacak. Ben de evin kraliçesi gibi sözüm geçsin pohpohlanayım istiyorum. O zaman soğuk savaş çıkıyor. Yıllara bırakırsan zamanla ağzından laf çıkmadan yutmayı öğreniyorsun, işte evliliğin devamını bu sağlıyor. Ama yine de yılları geri alsam, çocuklar olmadan boşanırdım.
Yaa şimdi tabi her iliiki farklı ama ben boşansam mı diye düşünmeden edemedim

Bilincsiz Taksir Bilincsiz Taksir eşimi alt etmem gereken bir rakip olarak gördüm uzun süre.bana karşı eleştirisi olunca, kalkanlarımi çıkardım hemen.bana bir söylüyorsa ben ona on söyledim.neden? çünkü hatalı taraf olmamak için.kendi kusurlu yanlarimi bal gibi biliyordum halbuki.ama dedim ya karşımda sanki rakibim vardı.ben hatalı olamam gibi bir gurur içindeydim.ha onun hataları yok muydu?vardı tabi.o da bencildi mesela.sonra oturup konuştuğumuzda,evet haklısın canm benim bu hatalarim var,ama bende şundan rahatsızım diyerek yumuşak adımlar attim.bu onun hosuna gitmeye başladı.tartissak bile küsmemeyi öğrendim.hatta özur dilemeyi ki ben haksizda olsam özür dilemeyen biriydim.hep ondan beklerdim.dahasi onu rakibim değil can yoldaşım olarak görmeye başladım.bazen geri adım atmayı,bazen susmayi, çünkü benim eşim kötü bir insan degildi,bunları haketmiyordu.ben aslında eşime ayna oldum.benim ona yansimam,onda sirayet etti.ondan ne bekliyorsam,ona onu verdim.ama biz bu evliliği kurtarmaya gonulluyduk çünkü biliyorduk ki,ortadaki sorunlar çözümsüz değildi ve evet bunda benim geri adım atabilmemim katkısı büyük

Bilincsiz Taksir Bilincsiz Taksir eşimi alt etmem gereken bir rakip olarak gördüm uzun süre.bana karşı eleştirisi olunca, kalkanlarımi çıkardım hemen.bana bir söylüyorsa ben ona on söyledim.neden? çünkü hatalı taraf olmamak için.kendi kusurlu yanlarimi bal gibi biliyordum halbuki.ama dedim ya karşımda sanki rakibim vardı.ben hatalı olamam gibi bir gurur içindeydim.ha onun hataları yok muydu?vardı tabi.o da bencildi mesela.sonra oturup konuştuğumuzda,evet haklısın canm benim bu hatalarim var,ama bende şundan rahatsızım diyerek yumuşak adımlar attim.bu onun hosuna gitmeye başladı.tartissak bile küsmemeyi öğrendim.hatta özur dilemeyi ki ben haksizda olsam özür dilemeyen biriydim.hep ondan beklerdim.dahasi onu rakibim değil can yoldaşım olarak görmeye başladım.bazen geri adım atmayı,bazen susmayi, çünkü benim eşim kötü bir insan degildi,bunları haketmiyordu.ben aslında eşime ayna oldum.benim ona yansimam,onda sirayet etti.ondan ne bekliyorsam,ona onu verdim.ama biz bu evliliği kurtarmaya gonulluyduk çünkü biliyorduk ki,ortadaki sorunlar çözümsüz değildi ve evet bunda benim geri adım atabilmemim katkısı büyük
İlk adımı atmak mesele... Yürümeye başlasam o da yürüyecek ama ben yürümeyeyim o koşsun diye bekliyorum.

bilemedim. karakter olayı bu. ben sevgiliyken kavga etsek ilişkiyi düzeltmeye çalışmazdım mesela. incelediği yerden kopsun insanıyım. arkadaş ilişkilerimde de böyleyim. bi yamuk gördüğüm insanı yanımda barındırmam. sana bağlı yani

Back
X