• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin De Kapınızı Çalan Oldu Mu?

Sizi şüphelendirecek davranışları oldu mu kimlermis doktormu gelenler isimlerini biliyomusunuz cidden merak ettim ben asla izin vermezdim ama insanlık hali boş bi anımıza denk gelebilir bende tv izlemem ama bir kaç defa duydum evlere gidilecek diye bende hatta izin vermem demiştim sonucu mutlaka yazın merak ettim neymişler neciymişler
[/QUOT
gayet guvenilir bir profilleri vardi beni şüpheye düşürecek bir tavırları olmadı aksine cok reddedildikleri icin sanırım guven kazanmaya yönelik bilgilendirmeler yaptilar.
Test sonucuna ulaşırsam bu konuya yazacağım

Sağlık bakanının yaptığı açıklamalarda bahsettiği antikor testi bu. Rastgele seçilen hanelerden yapılıyor. TÜİK belirledi adresleri. Suruntu ve kan örneği alınıyor. Kandan antikor bakılıyor. Suruntu de covid testi. Antikor sonucu + çıkarsa ilçe sağlık size ulaşıyor. Bu, hastalığı farketmeden geçirdiğiniz gösteriyor. Covid + ise de ulaşıyorlar çünkü eve tekrar gelip 14 gün karantina taahhütname imzalatiyorlar. Covid sonucunuza e nabizdan bakabiliyorsunuz.

Ayrıca aranan kurumların bunu bilmemesi çok enteresan. Numuneler il sağlık müdürlüğüne bağlı kurulan halk sağlığı laboratuarında inceleniyor. Sağlık ocaklarında alınan kanların gittiği laboratuarda yani. Ancak uygulamada bana göre yanlış olan şu. En azından aile hekimleri aracılığı ile gidilecek kişilere önceden haber verilmeliydi. Bu testi reddeden çok kişi oldu maalesef.

cesaretinize hayran kaldim. bu tur durumlarda akliniza dolandiricilik hirsizlik ve de hastalik bulastirma ihtimaller gelsin.155 ya da 112yi arayarak bilgi almadan kapinizi acmayin. gercekten bakanliga bagli bir ekipse de onceden telefonla bilgi werilmesi gerekir diye dusunuyorum 112den.

Test sonucu e nabiza girilmiş. Iki pdf dosyasi halinde kan ve bogaz burun kombinasyonu olarak ayrılmış sonuç negatif başka bilgilendirme yazılmamış.
Cevaplar için hepinize teşekkür ederim. Tez zamanda bu virüsten kurtulup sağlık endişesi duymadığımız günlere kavuşmak dilegiyle...

Hastaneye şüpheli giden tanıdığım yaptıramadı testi eve gelecekler hı😂
Zaten demislerdi itibar etmeyin diye. Umarım kötü bir sonuç olmaz hakkınızda. İnsanın basireti baglanyor herhalde bazen

Test sonucu e nabiza girilmiş. Iki pdf dosyasi halinde kan ve bogaz burun kombinasyonu olarak ayrılmış sonuç negatif başka bilgilendirme yazılmamış.
Cevaplar için hepinize teşekkür ederim. Tez zamanda bu virüsten kurtulup sağlık endişesi duymadığımız günlere kavuşmak dilegiyle...
E neden 112 böyle hizmetimiz yok demis 155 e yönlendirmiş ki

Sağlık bakanı TV da bangır bangır söyledi pilot illerde bu uygulamanın yapıldığını.Yalniz bu uygulamanin yapıldığını duyan bazı sahtekarlar bunu da kullanarak bir kaç yerde hırsızlık girişiminde bulundular .Ne yazik ki böyle ahlaksız insanlar yüzünden devletin yaptığı uygulamaya bile ket vuruluyor.

Hastaneye şüpheli giden tanıdığım yaptıramadı testi eve gelecekler hı😂
Zaten demislerdi itibar etmeyin diye. Umarım kötü bir sonuç olmaz hakkınızda. İnsanın basireti baglanyor herhalde bazen
Benim yaşadığım ilde var bu uygulama. Her mahalleden birkaç hane belirleyip evden bir kişiye yapıyorlar. Pilot bölgelerde uygulanıyor.
Ben keşke bize gelseler diye bekliyorum çünkü hemen yaptırırım 🤷‍♀️

Benim yaşadığım ilde var bu uygulama. Her mahalleden birkaç hane belirleyip evden bir kişiye yapıyorlar. Pilot bölgelerde uygulanıyor.
Ben keşke bize gelseler diye bekliyorum çünkü hemen yaptırırım 🤷‍♀️
Yazmış arkadaşlar evet yapılıyormus artık.
Ben yinede kimseyi evime sokmam gelseler. Bunu kullanacak cakallar vardır.

Bugün sağlık bakanlığından olduklarını iddia eden iki sağlık personeli geldi. Sağlık Bakanlığınin yaptığı bir araştırma için belirlenmiş her evden bir kişiye corona virus testi uygulamak uzere geldiklerini ifade ettiler.
Yaka kartunan uniformali iki kadin personeldi.
Ellerinde bir koli test numunesi almak uzere malzeme vardı bir de mahallemizin adinin bulunduğu liste hanelere gore isimler var ve karsilarina reddedildi notu düşürülmüş yani neredeyse kimse kabul etmemisti test uygulamasini.
Ben boyle bir calismadan haberdar degilim dedim bekletip internetten baktim cesitli gazetelerde habere ulaşıncaaptirayim dedim.
Imza ve kimlik istenmedi. Tc numaramdan kayit yapildi saglik Bakanlığının mesaj kanalindan onay kodu ve formu geldi. Form gov uzantili saglik bakanligi sitesinden gonderildi mesaj kodu saglik bakanligi başlıklı daha once gittigim saglik kuruluslarindan gecmis bilgilerinin bulundugu kanaldan geldi. Guvenilir buldum kan ornegi ve agizdan burundan sürüntü alinmasina izin verdim. Sonucun e nabizdan verilecegi açıklandı.
Sonra esimle telefonla konusurken bu yaptigimdan bahsettim esim bu kisilerin dolandirici oldugunu söyledi sonra bilgi almak icin 112yi aramis. 112 boyle bir calisma olmadigini soyleyip 155e yonlendirmis ve sikayet kaydi oluşturulmuş.
Simdi ben saglik arastirmasina yardim etmek isterken uzerime paravan sirket kurulur da icralik olur muyum:silah:
Nasil kabul ettim bilmiyorum hep supheciyimdir aslinda icime kurt düştü.
Evet böyle bir uygulama var. Amcamın eve de gelip yaptılar. Hatta onun pozitif çıktı. İl Sağlık müdürlüğünden arayıp temaslı kişileri falan öğrenmişlerdi

Ananeme de yapmışlar, duyunca çok şaşırdık. Hatta kadıncağız da çok güvenmemiş dolandırıcı falan olabilirler diye, komşusunun da ziline basmış, numune alırlarken bir şahidi olsun ne olur ne olma diye. Daha sonrasında bu uygulamadan haberimiz oldu araştırınca. Testi de negatif çıkmış, aile hekimi öyle demiş.

Ben de antikor testi için çalışmalara baslanildigini biliyorum. Ama haberde bunun için şöyle demislerdi

Gelmeden önce arayacaklar kabul edecek kişilerin testi yapılacak diye.
Kapı kapı dolaşmak bilemicem. Uygulamalar çok karışık.

Antikor testi yapıyorlar hatta Ankara da yapılıyor diye izlemiştim haberde. Başka illerde de olacak diyordu. Ben isterdim yaptırmak.

Bana da bizzat yapıldı. Kapıda görevlileri görünce ister istemez bir korku panik oluyor ama Sağlık bakanlığı hattından sms ile bilgi geliyor tc söylediğimizde ve ellerinde zaten ev adresi listesi var. Ben de yaptırdım, negatif cıktı çok şükür. Eve girmiyorlar bu arada, kapıda yapıyorlar testi.

Bugün sağlık bakanlığından olduklarını iddia eden iki sağlık personeli geldi. Sağlık Bakanlığınin yaptığı bir araştırma için belirlenmiş her evden bir kişiye corona virus testi uygulamak uzere geldiklerini ifade ettiler.
Yaka kartunan uniformali iki kadin personeldi.
Ellerinde bir koli test numunesi almak uzere malzeme vardı bir de mahallemizin adinin bulunduğu liste hanelere gore isimler var ve karsilarina reddedildi notu düşürülmüş yani neredeyse kimse kabul etmemisti test uygulamasini.
Ben boyle bir calismadan haberdar degilim dedim bekletip internetten baktim cesitli gazetelerde habere ulaşıncaaptirayim dedim.
Imza ve kimlik istenmedi. Tc numaramdan kayit yapildi saglik Bakanlığının mesaj kanalindan onay kodu ve formu geldi. Form gov uzantili saglik bakanligi sitesinden gonderildi mesaj kodu saglik bakanligi başlıklı daha once gittigim saglik kuruluslarindan gecmis bilgilerinin bulundugu kanaldan geldi. Guvenilir buldum kan ornegi ve agizdan burundan sürüntü alinmasina izin verdim. Sonucun e nabizdan verilecegi açıklandı.
Sonra esimle telefonla konusurken bu yaptigimdan bahsettim esim bu kisilerin dolandirici oldugunu söyledi sonra bilgi almak icin 112yi aramis. 112 boyle bir calisma olmadigini soyleyip 155e yonlendirmis ve sikayet kaydi oluşturulmuş.
Simdi ben saglik arastirmasina yardim etmek isterken uzerime paravan sirket kurulur da icralik olur muyum:silah:
Nasil kabul ettim bilmiyorum hep supheciyimdir aslinda icime kurt düştü.
Cok once boyle bir uygulama olacagini tvden duymuatum ben..hatta her evden en az 1 kisiye test yapilacagini belirtmislerdi...demekki uygulamaya gecirmemisler...saglik bakanliginida arayip sordunuzmu..112 dekiler bilmeyebilirler cunki...

Ben yaşamadım ama daha salgın yeni başladığı zamanlarda sosyal medyada okumuştum. Bu şekilde kapı çalıp insanları kapıda bayıltarak eve girildiğini, hırsızlık yapıldığını yazmışlardı.
sanırım konu sahibini uyutamamışlar. bu konuyu açamazdı zira... :)

Back
X