Bugün sağlık bakanlığından olduklarını iddia eden iki sağlık personeli geldi. Sağlık Bakanlığınin yaptığı bir araştırma için belirlenmiş her evden bir kişiye corona virus testi uygulamak uzere geldiklerini ifade ettiler.
Yaka kartunan uniformali iki kadin personeldi.
Ellerinde bir koli test numunesi almak uzere malzeme vardı bir de mahallemizin adinin bulunduğu liste hanelere gore isimler var ve karsilarina reddedildi notu düşürülmüş yani neredeyse kimse kabul etmemisti test uygulamasini.
Ben boyle bir calismadan haberdar degilim dedim bekletip internetten baktim cesitli gazetelerde habere ulaşıncaaptirayim dedim.
Imza ve kimlik istenmedi. Tc numaramdan kayit yapildi saglik Bakanlığının mesaj kanalindan onay kodu ve formu geldi. Form gov uzantili saglik bakanligi sitesinden gonderildi mesaj kodu saglik bakanligi başlıklı daha once gittigim saglik kuruluslarindan gecmis bilgilerinin bulundugu kanaldan geldi. Guvenilir buldum kan ornegi ve agizdan burundan sürüntü alinmasina izin verdim. Sonucun e nabizdan verilecegi açıklandı.
Sonra esimle telefonla konusurken bu yaptigimdan bahsettim esim bu kisilerin dolandirici oldugunu söyledi sonra bilgi almak icin 112yi aramis. 112 boyle bir calisma olmadigini soyleyip 155e yonlendirmis ve sikayet kaydi oluşturulmuş.
Simdi ben saglik arastirmasina yardim etmek isterken uzerime paravan sirket kurulur da icralik olur muyum

Nasil kabul ettim bilmiyorum hep supheciyimdir aslinda icime kurt düştü.