Sizin Eşleriniz de Böyle mi??

Zemzem72

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2017
150
87
28
37
Merhaba arkadaşlar. Hemen konuya geçmek istiyorum ve fikirlerinizi bekliyorum.
Eşimle 5 yıllık evliyiz bir çocuğumuz var.
İkimiz de çalışıyoruz. Ama o daha üst bir görevde çalışıyor ve benden sonra eve geliyor.
Çok çalışıyor ve işini çok önemsiyor.
Ona ve yaptığı işe Saygı duyuyorum ve sorun çıkarmamaya çalışıyorum.
Benim yaşadığım yerde ailem yok onunda ailesi yok işi için başka bir yerdeyiz.
Örneğin geç geliyor ev işlerine yardım etmiyor tüm ev işleri yemek çocuk bende ve o yoruluyor diye pek birsey dememeye çalışıyorum.
Ama zamani olduğunda da bana hiç yardım etmiyor. Kendi dağınıklıginida toplamiyor.
Bende dinlensin diye evde mutlu olsun diye sessiz kalıyorum arada bir söylesemde hiçbir işe yaramıyor. Yardımcı almıyorum alamamda.
Bu özellikle bu işe başladığından beri böyle.
Kendimi doldurmamaya gayret ediyorum.
Ama asıl sorun şu: Burada kimsem yok ve onunla zaman geçirmeyi özlüyorum ama elinde telefon ki zaten arayan oluyor işle ilgili 9 10 farketmiyor ya internette haber iş VS..
Verimli bir zaman geçirmek yok bir elini tutayım güzel bir söz söyleyeyim yok.. Premses gibi demeyin gerçekten insan sevildiğini duymak romantik zaman geçirmek İstiyor..
AZ önce balkonda oturuyorduk ve tüm gün neredeyse hiç görüşmedik eve geldik balkonda başbaşa oturuyoruz hava mis gibi.
Elinde telefon yorgun yorgun sanki iki arkadaş gibi. Birsey soruyorum 10 saniye sonra cevap veriyor. Ya da duymuyor ya da önemsemiyor.
Bende aynısı yaptım sonra dayanamayıp söyledim.
'Yani insan sevgili iken yaptıklarını evlilikte de bekliyor diye bir el tutmak bir göz göze bakmak.' Ben böyle diyince kızdı başka şeyler söyledi iş yerinde mutlu değilim (ki işini severek yapıyor) eve gelince de ben surat aşıyormuşum mutlu olmuyormuş evde de gibi. Çok kırıldım zaten oda gidip yattı.
Bunlar çok enerji isteyen şeyler değil ki.. Sadece insanın içinde olucak ben sevilmeye aşık olan bir insanım. O ise artık asker arkadaşım modunda.
Bu durumdan nefret ediyorum.
Kendimi Yanliz hissediyorum.
Önemsememeye çalışıyorum.
Ama kendimi onun için artık özel hissedemiyorum.
Fikirlerinize ihtiyacım var.

Son düzenleme:
Evlilik hayatın zorlukları aşkı öldürmüş,keşke daha çok dışarıya filan çıksanız sadece ikiniz başbaşa bişeyler yapsanız evde hep aynı sıkılmışsınız.

Telefonları kaldırın mesela, telefon tv bunları kapatın çocuk etkileniyor sürekli telefon istiyor artık sadece biri arayınca konuşucaz diyin. Onun dışında kapının girişinde durcak diyin.
Ailecek oyunlar oynayın bazen film açın ortak yapacak şeyler uydurup yapın fiziksel teması sarılmayı öpmeyi es geçmeyin “hayatım sana sevdiğin tatlıdan yaptım sofra hazırladım” gibi güzel bi sofrayla karşılayın toplarken de yardımcı olur mesela böyle güzel bi jeste herkes.
Böyle böyle bence iletişiminiz artar. Ama siz de kendinize dikkat edin iğnelememeye kızmamaya tartışmamaya çalışın. Kişisel gelişim kitapları var onlardan da okuyup uygulayabilirsiniz

Yoğun ve stresli günlerde alttan alınıp idare edilebilir ama onun haricinde var olan rutine ayak uydursun bir zahmet eşiniz.

Siz iş, ev , çocuk kaç parçaya bölüneceksiniz eşiniz de surat asıyorsunuz diye mutsuzum triplerine girecek. Bunun adı bencillik kibar tabiriyle.

Bazen anlayışlı olmak karşı tarafta rahatlığa sebep oluyor malesef. Sonra en ufak hareket rahatsız ediyor onları.

Ayrıca ikinizde çalışıyorsunuz ev işleri için yardım alın, birazcık canınızın kıymetini bilin derim.

İkimiz de çalışıyoruz. Ama o daha üst bir görevde çalışıyor ve benden sonra eve geliyor.
Örneğin geç geliyor ev işlerine yardım etmiyor tüm ev işleri yemek çocuk bende ve o yoruluyor diye pek birsey dememeye çalışıyorum.
Ama zamani olduğunda da bana hiç yardım etmiyor. Kendi dağınıklıginida toplamiyor.
Bende dinlensin diye evde mutlu olsun diye sessiz kalıyorum arada bir söylesemde hiçbir işe yaramıyor. Yardımcı almıyorum alamamda.
Ama asıl sorun şu: Burada kimsem yok ve onunla zaman geçirmeyi özlüyorum ama elinde telefon ki zaten arayan oluyor işle ilgili 9 10 farketmiyor ya internette haber iş VS..
Verimli bir zaman geçirmek yok bir elini tutayım güzel bir söz söyleyeyim yok.. Premses gibi demeyin gerçekten insan sevildiğini duymak romantik zaman geçirmek İstiyor..
AZ önce balkonda oturuyorduk ve tüm gün neredeyse hiç görüşmedik eve geldik balkonda başbaşa oturuyoruz hava mis gibi.
Elinde telefon yorgun yorgun sanki iki arkadaş gibi. Birsey soruyorum 10 saniye sonra cevap veriyor. Ya da duymuyor ya da önemsemiyor.
'Yani insan sevgili iken yaptıklarını evlilikte de bekliyor diye bir el tutmak bir göz göze bakmak.' Ben böyle diyince kızdı başka şeyler söyledi iş yerinde mutlu değilim (ki işini severek yapıyor) eve gelince de ben surat aşıyormuşum mutlu olmuyormuş evde de gibi. Çok kırıldım zaten oda gidip yattı.
Bunlar çok enerji isteyen şeyler değil ki.. Sadece insanın içinde olucak ben sevilmeye aşık olan bir insanım. O ise artık asker arkadaşım modunda.

Haklısınız. Açıkça da konuşmuşsunuz ama kendisi anlamadığı gibi bir de kalbinizi kırmış. Muhtemelen işine gelmediği için böyle yapmıştır. Eşiniz ne olursa olsun sizi ihmal etmemeli. Günün nasıl geçti demek bu kadar zor olmamalı. Tipik bir İşkolik olmuş sanırım. Bence yardımcı alın, kendinize vakit ayırın. Sonuçta siz de yoruluyorsunuz , siz de çalışıyorsunuz.

Telefonları kaldırın mesela, telefon tv bunları kapatın çocuk etkileniyor sürekli telefon istiyor artık sadece biri arayınca konuşucaz diyin. Onun dışında kapının girişinde durcak diyin.
Ailecek oyunlar oynayın bazen film açın ortak yapacak şeyler uydurup yapın fiziksel teması sarılmayı öpmeyi es geçmeyin “hayatım sana sevdiğin tatlıdan yaptım sofra hazırladım” gibi güzel bi sofrayla karşılayın toplarken de yardımcı olur mesela böyle güzel bi jeste herkes.
Böyle böyle bence iletişiminiz artar. Ama siz de kendinize dikkat edin iğnelememeye kızmamaya tartışmamaya çalışın. Kişisel gelişim kitapları var onlardan da okuyup uygulayabilirsiniz
Evimizde televizyon yok. çocukla oyun oynuyoruz zaman geçiriyoruz. Ona çok güzel sofralar hazırlıyorum onun için hazırladığım söylüyorum. Güler yüzlü biriyimdir zaten ve herkes ben öyle düşünmesem çok güzel olduğumu söyler. Ama aynen sizin dediğiniz gibi öpmek sarılmak bunlari bazen ben yapıyorum ama ondan da Bekliyorum benim için bir şeyler yapsın benimle zaman geçirmek icin elimi tutup güzel şeyler söylesin.Elinden geleni fazlası ile yaptığımı düşünüyorum ve duygusal anlamda tatmin olmak istiyorum. Ama anlamıyor anlamamazlıktan geliyor zor birsey mi bu 5 dakikalik bir zaman belkide yeti ek.

Yalnız değilsin bi süreden sonra durum bu :(

Yardimci almamanizin sebebi nedir??? Maddiyat mi?
Eşim de yogun calisan bir insan, işini herne kadar sevse de eve çok stress yüklü gelebiliyor bazen. İşten başini kaldirdigi an ortaligi toplamama yardim et diye başina dikilsem adamin birsey yapasi gelmez muhtemelen.

Eşime kalsa devamli calisir evden cikmaz, işlerini hem işyerinden hem evden sürdürüyor cunku bekarken de pek gezen bir tip degilmiş ama ben keyifli hatunumdur haftasonu planlarini haftasonu gelmeden yaparim oyle kafeye gitme, avm gezme degil doyurucu şeyler planlarim genelde hic itiraz etmez, kendisi de cok keyiflenir ve sen olmasan yapmazdim, gelmezdim der. 😊

Onu keyiflendiririm kisaca bir guzel, calismadigim halde evdeki işlere el atar, kendi işlerini gorur.

El ele tutuşmak goz goze bakmak iyi ama tek başına sıkıcı birsey durduk yere, ilgisini cekecek konularda konuşun tartişin onunla. Mesela ben bir konuşma baslatiyorum bazen eşim elindeki işi unutuyor benle o konuyu konuşurken 😁

Ama rahat birakmasini da biliyorum. Bugun mesela disardaydik aksam geldik eve ve onu kendi haline biraktim yanimda calisiyor ses yapmiyorum hic. 😊

Haklısınız. Açıkça da konuşmuşsunuz ama kendisi anlamadığı gibi bir de kalbinizi kırmış. Muhtemelen işine gelmediği için böyle yapmıştır. Eşiniz ne olursa olsun sizi ihmal etmemeli. Günün nasıl geçti demek bu kadar zor olmamalı. Tipik bir İşkolik olmuş sanırım. Bence yardımcı alın, kendinize vakit ayırın. Sonuçta siz de yoruluyorsunuz , siz de çalışıyorsunuz.
Günümün nasıl geçtiğini soruyor bende soruyorum ama o heyecan sıfır rutin gibi. Yardımcı alsamda bu onun ilgisizliğine çare olmayacak açıkça da dedim zaten zeki biridir benim ne istediğimi ne beklediğimi bilebilir. Böyle işte :(

Evlilik hayatın zorlukları aşkı öldürmüş,keşke daha çok dışarıya filan çıksanız sadece ikiniz başbaşa bişeyler yapsanız evde hep aynı sıkılmışsınız.
Burada çocuğu bırakacak kimsem yok. Dışarıya çıkıyoruz ama sıkıntı onun heyecansız olması. Yani aşkla bakmasıni isterdim mesela başbasa kaldığımızda. Ama. O telefona bakıyor genelde

Çalışma hayatı herkesi yoruyor, biz kadınlar bazı şeyleri yüklendikçe yükleniyoruz yüklendikçe yükleniyoruz belli bir zaman sonra ‘zaten benim görevim’ diye algılıyoruz ve çevremize de bunu algılatıyoruz. Biraz yardımı direkt istemek gerekiyor. Canım sofraya tabak koyar mısın diyerek harcayacağımız zamanda tabağı koyuveririm diye düşünüyoruz bu da hem iletişimi azaltıyor hem sırttaki yükü arttırıyor gittikçe.
direktif vererek yardım istemekle başlayın işe. Ufak tefek şeylerde yardım isteyin.sizin çocuğunuz için psikolojinizin düzelmesi lazım, bu kocanızın desteğiyle olacak bir şey.Kendinizi iyi hissetmek için temel koca olmasın, kendiniz için başka şeyler de yapın. Ama bunu(örnek veriyorum) blendır alayım da mutfak işlerim pratikleşsin Şeklinde domestik değil de (örnek veriyorum) masaja gidip kendimi iyi hissedeyim şeklinde yapın. Ya da arkadaşınla akşam kahvesi/ içkisine giderek yapın. Bu arada da eş kişisinden yardım isteyin çocuk için.

Yani yanlış anlamayın kızmayın, sizi sevdiğine emin misiniz? Böyle ilgisiz ve çabuk sinirlenen eş sevmiyor izlenimi uyandırıyor.
Beni sevdiğine eminim ama bunu dile getirip göstermiyor bunu neden yapıyor bilmiyorum. Yani soğuk arkadaş gibiyiz

Çalışma hayatı herkesi yoruyor, biz kadınlar bazı şeyleri yüklendikçe yükleniyoruz yüklendikçe yükleniyoruz belli bir zaman sonra ‘zaten benim görevim’ diye algılıyoruz ve çevremize de bunu algılatıyoruz. Biraz yardımı direkt istemek gerekiyor. Canım sofraya tabak koyar mısın diyerek harcayacağımız zamanda tabağı koyuveririm diye düşünüyoruz bu da hem iletişimi azaltıyor hem sırttaki yükü arttırıyor gittikçe.
direktif vererek yardım istemekle başlayın işe. Ufak tefek şeylerde yardım isteyin.sizin çocuğunuz için psikolojinizin düzelmesi lazım, bu kocanızın desteğiyle olacak bir şey.Kendinizi iyi hissetmek için temel koca olmasın, kendiniz için başka şeyler de yapın. Ama bunu(örnek veriyorum) blendır alayım da mutfak işlerim pratikleşsin Şeklinde domestik değil de (örnek veriyorum) masaja gidip kendimi iyi hissedeyim şeklinde yapın. Ya da arkadaşınla akşam kahvesi/ içkisine giderek yapın. Bu arada da eş kişisinden yardım isteyin çocuk için.
Bunu yaptım denedim olmadı. İnanın yaptığım tüm ev işlerini keyifle yapıyorum ondan sadece bana duyduğu merhamet sevgiden dolayı yardım etmesini bekliyorum. Beni düşündüğü için yapsın istiyorum.
Geçen akşam okadar yorgundumki gec geldi çocuğu uyuyacaktım kıyamadım biraz yürüyüşe çıkalım dedim çocuk için. Eve geldik zaten çocuk çok yorğundu ben uyutmaya çıkıyorum sende bahçede masayı hazırlarmısın dedim mum var oturalım hava çok güzel dedim. Bahçe masamız dağınıkti.
Çocuğu uyuttum yarimsaate sürdü zaten. Döndüğümde kahvesini yapmış içiyordu içeride benim kahvem soğumasın diye yapmamış. Bahçeye bir baktım masa aynı halde. Elinde telefon kahvesi oturuyor.
Okadar üzüldüm ki anlatamam oda. Bahaneler saydı. Yok mumu bulamamış bilmem ne saçma sapan şeyler. Yani en azından masayı toplayabilirdin dedim.
Uzatmamaya çalıştım
Üstüne de bu akşam böyle sıkıldim iyice bu ilgisizlikten

Aynısı bizde var. 5 yildan sonra değişti herşey rimantizm bitti. Hayat zor tatlım. Değişiklik süpriz değıl. Herkesin dinamikleri farklıdır ama genel durum bütün erkeklerde bu. Tatsızlık çıkarma. Aklinda bulunur zaten artık merak etme.

Aynısı bizde var. 5 yildan sonra değişti herşey rimantizm bitti. Hayat zor tatlım. Değişiklik süpriz değıl. Herkesin dinamikleri farklıdır ama genel durum bütün erkeklerde bu. Tatsızlık çıkarma. Aklinda bulunur zaten artık merak etme.
Keşke bukunsaydi çünkü dün akşamda benzer birsey yaşandı üstteki son yorumumu okur musunuz?

Back
X