Sizin Eşleriniz de Böyle mi??

Canım tamamen kişisel fikrim olmakla beraber erkeklere piremses kadınlar yaranıyo sürekli bişiler isticeksin tatil, hediyeler sürekli bakımlı olup ev işine daha az kafayı yorcaksın. Daha ben fedakar cefakar kadına tapan erkek görmedim. Ona ölümü gösterip bayılmaya ikna ediceksin gercekren iyi olmak işe yaramıyor
Doğru. Bende hiç görmedim. Tamamen katılıyorum bir süre bir bardak su bile istemeyeceğim zaten

Ben geçen tatil günü çocuğu uyuturken uyuyakalmışım. Mutfakta bulaşık sabah erken kalkmış ve çocukla oturmuşlar 1 saat civarı. Beni uyandirdilar mutfağa bir baktım yemek masası heryer olduğu gibi bir bardak bile yer değiştirmemis. Topyabilirdin dedim. Bana dediği ne biliyor musunuz 'toplasam nolucak ki yine dağılicak kirlenicek'
Çok ileri görüşlü anlayışlı biri işte

Severek yapiyorum diye diye butun işler ustunuze yapismis ama boyle. Ben koca gün boş oldugum halde her Allahin gunu yemek yapasim veya temizlik yapasim gelmiyor ve yapmiyorum geziyorum, spora gidiyorum,kitap okuyorum zamanim olsa da baska seyler yapiyorum bazen modum olmuyor yani ev işine yemege filan.

Siz işten cikip gelip devamli cocuk bakip rutine binmiş sekilde ev işleri yapip bide bunu severek yaptiginizi soyluyorsunuz. İnsanin bu kadar sabit ruh hali olmaz ki nebileyim. Ben severek yaptiginizi dusunmuyorum. Kim sever ki yani nebileyim sevse bile devamli secmez heralde.

Ayrica cogu erkek icin ev işi yapmak, yemek yapmak buyuk bir olay degil onlarin gözlerinde. Yani devamli guzel sofra kurarak kiymet bekleme.

Severek yapiyorum diye diye butun işler ustunuze yapismis ama boyle. Ben koca gün boş oldugum halde her Allahin gunu yemek yapasim veya temizlik yapasim gelmiyor ve yapmiyorum geziyorum, spora gidiyorum,kitap okuyorum zamanim olsa da baska seyler yapiyorum bazen modum olmuyor yani ev işine yemege filan.

Siz işten cikip gelip devamli cocuk bakip rutine binmiş sekilde ev işleri yapip bide bunu severek yaptiginizi soyluyorsunuz. İnsanin bu kadar sabit ruh hali olmaz ki nebileyim. Ben severek yaptiginizi dusunmuyorum. Kim sever ki yani nebileyim sevse bile devamli secmez heralde.

Ayrica cogu erkek icin ev işi yapmak, yemek yapmak buyuk bir olay degil onlarin gözlerinde. Yani devamli guzel sofra kurarak kiymet bekleme.
İşte bu da benim akılsızlığım. Ve ben çalıştığım yerde Cook yoruluyorum. İşte hep kendimi motive ediyorum evde.
Bu akşam hem eşimin tavrı hem sizlerin sayesinde daha iyi idrak ettim bunun pekte doğru olmadığını.

Aslında yaptılarimizin nekadar büyük birsey olduğunu yapmayarak göstereceğim.
Birde dediki hem is yerinde yoruluyormus. Mutsuzmuş eve geliyormuş evde de mutsuzmuş.
Boyle birsey ilk defa dedi ve asla unutamayacağım birsey bu söz

Birde dediki hem is yerinde yoruluyormus. Mutsuzmuş eve geliyormuş evde de mutsuzmuş.

Evde neden mutsuzmuş sordunuz mu ne bekledigini?

Evde neden mutsuzmuş sordunuz mu ne bekledigini?
Surat asıyormuşum sonra gidip yatmış bana birsey demeden ben oturuyordum bahçede. Normalde yatarken aynı anda yatmiyorsak haber verir.
Dediğim şey ilgilenmemekle alakalı bir iki cümle sadece.
Yarın sabah yine çalışacak ise gidecekmiş
Ona Mesaj atacağım zaten bu mutlu olmaması ile ilgili.
Düşündükçe daha ağrıma gidiyor sanki araba istedim Tatil istedim içimi acıttı. Sevgi ilgi dilenecek duruma soktu beni.

Eve gelince sevgiyle karşılandıgı, yemegı hazırlandığı cocugu sevgiyle buyutuldugu, kahve ıcmek isteyen konusmak sevmek sevilmek isteyen karısı oldugu ıcın mutsuz heralde.
Mutlu olsun dinlensin diye susmanın nankörluk le karsılanmıs.
Bu kadarına da pes

Surat asıyormuşum sonra gidip yatmış bana birsey demeden ben oturuyordum bahçede. Normalde yatarken aynı anda yatmiyorsak haber verir.
Dediğim şey ilgilenmemekle alakalı bir iki cümle sadece.
Yarın sabah yine çalışacak ise gidecekmiş
Ona Mesaj atacağım zaten bu mutlu olmaması ile ilgili.
Düşündükçe daha ağrıma gidiyor sanki araba istedim Tatil istedim içimi acıttı. Sevgi ilgi dilenecek duruma soktu beni.
Mesaj atma kesinlikle. Ya cevap vermeyecek ya da ıstedıgın cevabı vermeyip umursamaz yazacak daha da ıncıneceksın.

Uzak dur bana kalırsa. Uzak durmaya basla. Kafasını telefondan kaldırır, gunun nası gectı sorusunun cevabını gozteması kurup dinler cocuk uyuduktan sonra oturup sizinle insan gibi kahve ıcerse surat asmazsınız.
Cıcegı besleyen suysa insanı besleyen de sevgi saygıdır. Sızı bunlardan mahrum edip nası davranmanızı bekliyor bu neyin egosu.

Eve gelince sevgiyle karşılandıgı, yemegı hazırlandığı cocugu sevgiyle buyutuldugu, kahve ıcmek isteyen konusmak sevmek sevilmek isteyen karısı oldugu ıcın mutsuz heralde.
Mutlu olsun dinlensin diye susmanın nankörluk le karsılanmıs.
Bu kadarına da pes
Eve gelince sevgiyle karşılandıgı, yemegı hazırlandığı cocugu sevgiyle buyutuldugu, kahve ıcmek isteyen konusmak sevmek sevilmek isteyen karısı oldugu ıcın mutsuz heralde
Aynen bunu da söyleyeceğim ona.
Bu ilk değil zaten ben onun için bizim için ülkemi değiştirdim.
O beni hep yanlız bıraktı özellikle de duygusal olarak

Mesaj atma kesinlikle. Ya cevap vermeyecek ya da ıstedıgın cevabı vermeyip umursamaz yazacak daha da ıncıneceksın.

Uzak dur bana kalırsa. Uzak durmaya basla. Kafasını telefondan kaldırır, gunun nası gectı sorusunun cevabını gozteması kurup dinler cocuk uyuduktan sonra oturup sizinle insan gibi kahve ıcerse surat asmazsınız.
Cıcegı besleyen suysa insanı besleyen de sevgi saygıdır. Sızı bunlardan mahrum edip nası davranmanızı bekliyor bu neyin egosu.
Mesaj atarsam bunları yazarsam çok uzulecek eminim. Böyle durumlarda yani kavga sonrasi ben hiçbir zaman ilk adımı atmam. Gün boyu hem içi rahat olmasın hem bol bol düşünsun üzülsün istiyorum

Eve gelince sevgiyle karşılandıgı, yemegı hazırlandığı cocugu sevgiyle buyutuldugu, kahve ıcmek isteyen konusmak sevmek sevilmek isteyen karısı oldugu ıcın mutsuz heralde
Aynen bunu da söyleyeceğim ona.
Bu ilk değil zaten ben onun için bizim için ülkemi değiştirdim.
O beni hep yanlız bıraktı özellikle de duygusal olarak
İnsan olan kimse haketmıyor bu karı kocalıkta duygusal yalnızlığı. Sevmek en guzel en basit eylem. İki guzel söz kimseyi öldürmez.
Guzel karıcım gunun nasıldı demek erkekte Bı eksıklıge yol acmazken kadını da guzellestırır yorgunsan yorgunluğun gider yani o derece.
Bunu yapmaya usenmek bunu önemsememek kimsenin hakettıgı bisey olamaz.
Keske kıymet bilseler.

Mesaj atarsam bunları yazarsam çok uzulecek eminim. Böyle durumlarda yani kavga sonrasi ben hiçbir zaman ilk adımı atmam. Gün boyu hem içi rahat olmasın hem bol bol düşünsun üzülsün istiyorum
Üzülsün, senden sevgi sozcugunu esirgıyor tum fedakarlıklarına ragmen utanmadan mutsuzum diyorsa, bir zahmet uzulsun
Biraz da o uzulsun.

Bisiklet surecegimiz parklara gideriz, göl kenari, deniz kenari, köy, Botanik ve korulari gezeriz, dağ evlerinde kahvalti filan ayarlariz. Deniz ve yeşil manzarali yerler.
Tarihi kasirlar, eski saraylar, müzeler, köşkler, kiliseler, camiiler, eski okullar gezeriz tabi bunlar birazda bulunulan şehirle alakali.

Firsat olursa arada civar sehirlere kaçariz haftasonu icin.
Yani gidip avmye kafeye tikilmaktansa bunlar daha iyi
teşekkürler cevap için 😊

Çevremde görüp gözlemlediğime göre. Aile önemli bir faktör. Yani anneler erkek çocuklarını şehzade olarak yetiştirince. Bizede padişahlık dönemi denk geliyor. 😂
Tabi Allah kayınvalidemden razı olsun öyle yetiştirilmeyen bir eşim var. Tabi birazını da ben düzelttim çünkü aynı aileden çıkıp eşinin düzeltemediği sizin başınızda olan modelden o ailedende çıkmış. Yani girişte aile, gelişmede siz olacak ki sonuç güzel çıksın.
Ama giriş yoksa işiniz çok zor. Allah kolaylık versin diyebilirim sadece 😔

İyide bi sen değilsinki.
Bi süre sonra tüm evlilikler bu şekil gidiyor:)
Kimi 3 yıl kimi 5 kimi 20...
Ama sonunda arkadaşa bağlanıyor.
Yalnz değilsin.
Bakma sen o sosyal medyaya.
Hepsi göstermelik.
Dört duvar arası herkes aynı.

Derli toplu deilse seninde payin var bence oyle alistirmasaydin ben kafasini kiriyom yere bisi birakimca 😂 el tutmayi felan ondna bekleme sadece sende yap sen yapki oda gorsun ve yapsin bence adim bekleme belki isyerinde kafasini taktigi seyler var onunla guselce konus gunu sor fekan evde huzurlu oldugunu gorsun erkekler dengesizdir biraz sen tersine yaparsan daha kotu olur

Isinde mutlu olmamasi, yorgun olmasi falan bahane. Isine boyle geliyor erkeklerin.
Yorgunluksa calisan bir anne en agir isi yapan erkekten bile daha yorgundur, gece uyuyamaz bir kere. Kadinlar cogu zaman yorgunum bile diyemiyor.

Merhaba arkadaşlar. Hemen konuya geçmek istiyorum ve fikirlerinizi bekliyorum.
Eşimle 5 yıllık evliyiz bir çocuğumuz var.
İkimiz de çalışıyoruz. Ama o daha üst bir görevde çalışıyor ve benden sonra eve geliyor.
Çok çalışıyor ve işini çok önemsiyor.
Ona ve yaptığı işe Saygı duyuyorum ve sorun çıkarmamaya çalışıyorum.
Benim yaşadığım yerde ailem yok onunda ailesi yok işi için başka bir yerdeyiz.
Örneğin geç geliyor ev işlerine yardım etmiyor tüm ev işleri yemek çocuk bende ve o yoruluyor diye pek birsey dememeye çalışıyorum.
Ama zamani olduğunda da bana hiç yardım etmiyor. Kendi dağınıklıginida toplamiyor.
Bende dinlensin diye evde mutlu olsun diye sessiz kalıyorum arada bir söylesemde hiçbir işe yaramıyor. Yardımcı almıyorum alamamda.
Bu özellikle bu işe başladığından beri böyle.
Kendimi doldurmamaya gayret ediyorum.
Ama asıl sorun şu: Burada kimsem yok ve onunla zaman geçirmeyi özlüyorum ama elinde telefon ki zaten arayan oluyor işle ilgili 9 10 farketmiyor ya internette haber iş VS..
Verimli bir zaman geçirmek yok bir elini tutayım güzel bir söz söyleyeyim yok.. Premses gibi demeyin gerçekten insan sevildiğini duymak romantik zaman geçirmek İstiyor..
AZ önce balkonda oturuyorduk ve tüm gün neredeyse hiç görüşmedik eve geldik balkonda başbaşa oturuyoruz hava mis gibi.
Elinde telefon yorgun yorgun sanki iki arkadaş gibi. Birsey soruyorum 10 saniye sonra cevap veriyor. Ya da duymuyor ya da önemsemiyor.
Bende aynısı yaptım sonra dayanamayıp söyledim.
'Yani insan sevgili iken yaptıklarını evlilikte de bekliyor diye bir el tutmak bir göz göze bakmak.' Ben böyle diyince kızdı başka şeyler söyledi iş yerinde mutlu değilim (ki işini severek yapıyor) eve gelince de ben surat aşıyormuşum mutlu olmuyormuş evde de gibi. Çok kırıldım zaten oda gidip yattı.
Bunlar çok enerji isteyen şeyler değil ki.. Sadece insanın içinde olucak ben sevilmeye aşık olan bir insanım. O ise artık asker arkadaşım modunda.
Bu durumdan nefret ediyorum.
Kendimi Yanliz hissediyorum.
Önemsememeye çalışıyorum.
Ama kendimi onun için artık özel hissedemiyorum.
Fikirlerinize ihtiyacım var.
Bende sinir oluyorum eşime hatta akşam dedim hiçbir şeyini paylaşmıyosun sıkı ağızlıdır.Ben bir şeyler anlatınca dalga geçer gibi gülümser.Bende hayal ettiiğim evliliği yaşamıyorum ama yapıcak bir şey yok.

Back
X