Sizin evliliklerinizde mi böyle

Ya siz çok iyi niyetli birisiniz ama bakın yani adam her şeye takmış durumda,soğan değil ki mesele soğab olmasa başka şey bulacak,sürekli eleştiri hakaret vs bunlar insanı çok derinden yıpratır üstelik bunu yapan eşiyken,yine de yardım etmeye çalışmışsınız,yorumunuza karıştım ama birden bu tavsiyeniz bana çok iyi niyetli geldi yakın buldum,keşke mesele soğan olsa
Aslında haklisin ya soğan bitse başka bise bulur memnuniyetsiz bu erkekler.yok canım karışmak nedemek sağol güzel yorumun için:)

selam kızlar.öncelikle kendi evliligimden bahsediyim.sadece ben mi böyleyim bilmiyorum ama eşimle iyi geçindigimiz zamanlarda öyle değer veriyorum ki ona.sürekli mucuk mucuk aşk sözcükleri havalarda uçuşuyor, sevgim taşıyor resmen, ben mi sevgi mi böyle yaşıyorum bilmiyorum ama onun o masum zamanlarında, bana deger verdigi zamanlarda, sürekli "seni cok seviyorum" ları dilimden düşürmüyorum.o zamanlarda öyle fedakarım ki her dedigini yapıyorum, sen yorulma aşkımlar, herşeyi ben yaparımlar, falanlar filanlar.Tabi ki bu aşk böcegi durumumuz uzun süreli olmuyor bir gün böyleysek ertesi gün, hatta ertesi 2 gün 3 gün kötüyüz.Aramızda sürekli bir inatlaşma var.beni sürekli eleştiriyor.ve ben de artık sinir bozmaya başladı bu durum.eşimin sürekli beni eleştirmesi normal mi sizce? Hatta eleştirilerinden sonra kavgaya basladıgımızda da "yalan mı, anlmıyorsun laftan, becereksiz..." Diye uzayıp gidiyor bu kvgalar.hatta gerizekalılar, salaklarda işin icine giriyor artık.beni sevme saygı duy diyor sürekli.ancak bu inatlasıp, kavga ettigimiz zamanlarda agzına gelen herşeyi söylüyor.mesela bu hafta yaşadıgımız kavgalardan örnek veriyim.iftar icin kıymalı nohut yaptım ve bir çatal aldı sonra bıraktı gitti sen bu işi beceremiyorsun diyip ekmek arası yaptı kendine.beceremedigim konuda soganlar.soganları büyük kesiyormuşum.kimse böyle yapmıyormus midesi bulanıyormuş.inanın defalarca sogan muhabbeti oldugu icin soganları mümkün oldugunca kücük keserim ama adam takıntılı taktı ya bir kere hicbirşeyi begenmiyor.sürekli bir eleştiri neden bunu böyle yapıyormusum neden sunu söyle yapıyormusum.artık psikolojimi bozcak diye korkmaya basladım.her yaptıgım kontrol altında ve eleştiriliyor.son yaşadıgımız kavgada da annemlere iftara gitcektik son 15 dk kalmıs.dizi izliyorduk bitti ben hemen sacımı toplamaya indim neymis cok geç kalmısız hemen cık dıyor bir dk sacımı topluyorum diyorum apartmandan bagırıyor hadi ama bir sürü laflar sonra geldi beni çekti çıkardı sürükler gibi benim gözüm doldu neyse biz yolda basladık atışmaya.10dkdır beni bekliyormus geç kalmısız bende on dk mı sacımı toplamama izin bile vermedin, kolumu anneme göstercem (kolumda hafif bir kızarıklık oldu,gerçi şiddetli bir dokunuş degildi, alerjik bir tenim var, hemen kızarıyor) dedim.Allah basladık biz yolda bana sayıyor, geri dönmeye kalktı,geri gittti. sonra arkasına baktı, ben gel gel yaptım.rezil olcaktık cünkü annemler bekliyordu.oda bagırıyor ne gelicem falan diye sokakta rezil oldum.sen git annenlere göster bagırıyor asagıdan yukarıya.bende gel isareti yaptım.annemlere tatlı alcaktık."parayı ver ben tatlıyı alim" dedim."benim sana vercek bir param yok" diye bagırmalar, kapı geç acıldı diye "bilmiyorlar mı gelcegimizi"demeler, bana hakaretler.ben onun sokakta bagırma cesaretinden sindim ve hiç sesimi çıkaramadım.annemlerde de hiç konusmadı telefonuyla oynadı.hatta yanında "babacım babalar günün kutlu olsun bisey alamadık" dedim.bir kafasını kaldırıpta babalar günün kutlu olsun baba demedi.hic konusmadı kımseyle.eve geldik ve konusmuyorum sizce ne yapmalıyım kızlar inanın cok bunaldım beni sürekli saygısız ve becereksiz görüp, elestiren biri var.ama asıl saygısız kendisi ve ben bunu kabullendiremiyorum ve hep özür dileyip arayı düzelten de ben oluyorum.tipik bir koc burcu.bu arada çok ta seviyorum iyi oldugumuz zamanlar onunla geçirdigim zamanlar rüya gibi.sizlerde böyle sorunlar yasıyormusunuz, sizce artık bazı seyleri degistirmeli miyim? 5 yıl olcak eylül de evleneli.ama biz de bu inatlaşmalar, birbirini yemeler bitmedi.aksine daha yüz göz olduk sanki...
Şimdi kocamı arayıp nikah tazelemeyi teklif edicem. Ne itici Ada'm ya tövbe tövbe. Bende kocam aşkım yemek biraz yağlı olmuş çok yiyemicem veya tuzu biraz fazla olmuş gibi ne yapsak falan dese cinnet geçiriyordum artık hiç bişey demem. Hiç de bütün evlilikler böyle değil. Eleştirinin konuşmanın da bi adabı var. Ya bu adamlar sevgiliyken nişanlıyken hiç mi belli etmiyorlar ya. Bana bu şekilde davransa kocam valla dönüp yüzüne bakmam. Yemek hazır falan gibi gerekli cümlelerden başka ağzımdan çıkan sesi duyamaz aynı ortamda uyumam o uyumadan yatağa girmem. Adam olacak karısına saygılı olacak

araya mesafe koymalısın tek çözümü bu açıkcası hepsini okuyamadım

ayy oğluna bayıldım.. bal yaaa :KK70: maşallah.. bu arada yemeyen çocuk çok var malesef. o yüzden çocuklara göre menü yapmam ben hiç. misal bir görümcemin 3 çocuğa var. biri hariç diğer ikisi herşeye karışır. hatta yaptığım yemeğin tarifini bile sorarlar bacak kadarlar.. :KK70: birgün elamlı pasta yaptım. yediler içinde ne var diye sordular. elma dedim. tühh bilsek yemezdik diyorlar.. al sana laf. eşin bakmış heryerden haksız çocuklarla vurmaya çalışmış ama o da olmamış..
bir de kendini neden bu kadar hırpalıyorsun ya. bırak tamir işinide o halletsin hıh.
Ya inanki gözümde olmuyor. Yogun da çalışıyor diye hiç seslenmedim ama insan bir kıymet bilir. En nefret ettiğim huyu iyi olan7yemeği7eleştirmesi. Herkes bilir bu huyunu zaten. Artık baslayınca sus sus duymuyor um seni diyorum. Tv de gurme izleye izleye özeniyor mu ne. Alıyor yemeği hımmmm bunda farklı bir tat var diyor.:KK47: buldum sarımsak diyor ya. Yahu sarımsak koklatmadığım yemekte sarımsak var diyip yemek es
Eleştiri si yapıyor.:sinirli::sinirli::sinirli:

Hal boyle olunca o tanir2isi2de benim gozune9batıyor yani

Saydığı lafların hepsi bir kenara, ailen icin söyledikleri ve yaptıkları bir yana!

Tam bir hödükle evlisin, böyle adamı seviyormuşsun bir de... Nasıl oluyor bu sevgi bilmiyorum yani bu kadar kaba biriyle Nasıl anlaşıyorsunuz, iyi günlerimiz de var demişsin?

Evet kimileriniz aynı beni anlatmıssın demiş, kimileri de cok hanzo bulmuş eşimi.sizin yazdıklarınızı da rehber alarak bir süre konuşmayı düşünmüyorum eşimle.evet mucuk mucuk olmamam gerektigini hep kendime söylüyorum ancak iyi olduğu zamanlar sevgimi göstermeden duramıyorum çünkü taşıyor içimde o an mutlaka sarılmak istiyorum eşime.genel olarak evet takıntıları var mesela israfa çok kızar ve sürekli beni uyarır, bunu niye bıraktın, onu niye atıyorsun, tabagımda bir damla yogurt bile kalsa ondan kavga çıkar bizim evde.israf ve yemek dısında çok ta bir konumuz yoktur.yemekte sogan ve sarımsaga takıktır.ve bana begenmedigini her söylediginde ben de tartısırım ama onun dısındakı yemeklerde hiç sesi çıkmaz afiyet olsun eline sağlık der.yani anlatmak istedigim soğan bahane degil aslında sevmedigi için yapar eşim ama ben yine de tahammül edemiyorum.onun dısında ben değil eşim koç burcu ve inanılmaz inatçı.az çok anlamıssınızdır karakter özelliklerini.ama hakkını da yemek istemem gerçekten karakteri düzgündür.yalanı asla yoktur.yapmacık asla olmaz.neyse odur.bende bu özellikleriyle bir de o takıntılı halleri olmadıgı zamanlar evet kendime engel olamıyorum ve cok fedakar mıç mıç oluyorum.bu arada evlendigimizden beri calısıyorum.tekrar söylüyorum her ne olursa olsun bu saatten sonra konusmıcam ta ki gerçekten bu işi çözene kadar.bu arada bir arkadaş olgunlaşamamıssınız demiş evet ben de öyle düşünüyorum ben 29 yaşıma eşim de 33 yasına gircek ama hala çocuk gibiyiz.sabırsız ve kan akışı hızlı :)

iyice şımarmış.. nde olsa seviyor diyor adam .. kaldırma bukdar biyerlerini bu adam anlamıyor sevgiden işte.

Sizi üzmek istemem ama evlilikler böyle değil yani,asıl tartışma sırasında bir insanın nasıl biri olduğu belli olur sevgi ve saygıdan hakaret edemezsin yani,çirkin eleştiriler,hele sokak ortasında bağırmak nedir allah aşkına serseriler kavga edip bağrır,tutup kolundan sürüklemeler,eşiniz çok kaba hiç çekilmez ve çok kırıcı birisi,sizi sürekli ezikleyen biri sizi çok kötü yıpratır.Üstelik benim eşimin bazı sağlık sorunları var ki dönem dönem her gün hastaneye gittiğimiz olur ama gram sinirlenmez bana buna rağmen,içinde bulunduğu psikolojiye rağmen,Ne bileyim yemek yaparım,çoğu zaman beraber yaparız ama ben yaptığım zaman hayatta kötü olmuş demedi ki o kadar kötü yaptığım yemekler olmuştur,her birinde gülümsedi bana aşkım güzel olmuş ilk denemen ama geliştireceksin kendini ben sana inanıyorum,yardıma ihtiyacın varsa söyle ben burdayım demiştir,en fazla eleştirisi budur yani,hele para mevzusu ne kadar çirkin benim param senin paran mı var,eşim gereksiz harcama yapmaz asla yaptırmaz da ama ben bi şey istesem hemen alırız bu da onun sevgisinden gelir şu güne kadar zaten büyük bi şey istemişliğim de yoktur ha istesem hiç bozulmaz aksine öyle bi mutlu olur istediğim bi şey gerçekleştiği için,bunu maddiyat diye söylemedim senin paran benim param çok çirkin bi şey ondan söyledim,kim ne kadar kazanıyosa kazanmıyosa bile birleştirilir o artık bizim paramız,ayrıca yaptıklarımı sürekli takdir eder,bir şeyi yanlış yaptım diyelim yine gülümser biliyosa bak aşkım böyle yapacaksın der yardım eder,bilmiyosa öğrenir yardım eder,tartışmalarda sesi yükselmiştir ama hiçbir zaman bağırmaz,hakeret etmez çünkü bizde gereksiz gerilim olmaz tartışma varsa sorun çözmek için vardır,ha derseniz ki senin eşinin yapısı sakin hiç de sakin biri değildir,başkalarına karşı olan hallerini bilirim,bana karşı bana olan sevgisinden asla incitemez,yani demem istediğim bak böyle evlilikler de var git boşan demem bana düşmez ama sana yapılanları normalleştirme,senin eşinin sana yaptıkları gerçekten katlanılır değil ileride allah korusun büyük zararlar görürsün,seni yetersiz beceriksiz biri olduğuna inandırır,kendine bağlı hale getirir,hiçbir davranışının tutar yanı yok çok özür diliyorum ama iğrenç biri

Evet kimileriniz aynı beni anlatmıssın demiş, kimileri de cok hanzo bulmuş eşimi.sizin yazdıklarınızı da rehber alarak bir süre konuşmayı düşünmüyorum eşimle.evet mucuk mucuk olmamam gerektigini hep kendime söylüyorum ancak iyi olduğu zamanlar sevgimi göstermeden duramıyorum çünkü taşıyor içimde o an mutlaka sarılmak istiyorum eşime.genel olarak evet takıntıları var mesela israfa çok kızar ve sürekli beni uyarır, bunu niye bıraktın, onu niye atıyorsun, tabagımda bir damla yogurt bile kalsa ondan kavga çıkar bizim evde.israf ve yemek dısında çok ta bir konumuz yoktur.yemekte sogan ve sarımsaga takıktır.ve bana begenmedigini her söylediginde ben de tartısırım ama onun dısındakı yemeklerde hiç sesi çıkmaz afiyet olsun eline sağlık der.yani anlatmak istedigim soğan bahane degil aslında sevmedigi için yapar eşim ama ben yine de tahammül edemiyorum.onun dısında ben değil eşim koç burcu ve inanılmaz inatçı.az çok anlamıssınızdır karakter özelliklerini.ama hakkını da yemek istemem gerçekten karakteri düzgündür.yalanı asla yoktur.yapmacık asla olmaz.neyse odur.bende bu özellikleriyle bir de o takıntılı halleri olmadıgı zamanlar evet kendime engel olamıyorum ve cok fedakar mıç mıç oluyorum.bu arada evlendigimizden beri calısıyorum.tekrar söylüyorum her ne olursa olsun bu saatten sonra konusmıcam ta ki gerçekten bu işi çözene kadar.bu arada bir arkadaş olgunlaşamamıssınız demiş evet ben de öyle düşünüyorum ben 29 yaşıma eşim de 33 yasına gircek ama hala çocuk gibiyiz.sabırsız ve kan akışı hızlı :)
Konuşmazsanız problemlerinizi nasıl çözeceksiniz?

onun özürdilemesini bekleyerek konusmaya baslıcam.yani konusmak için ilk adımı atmıcam çünkü bu sefer kendini haklı görücek ve ben yine kendimi kötü hissedicem.

onun özürdilemesini bekleyerek konusmaya baslıcam.yani konusmak için ilk adımı atmıcam çünkü bu sefer kendini haklı görücek ve ben yine kendimi kötü hissedicem.
Haklısınız çok kırılmışsınızdır,umarım bu seferki konuşmanız sorunu çözmeye yönelik gerilimsiz geçer,eşiniz özür diledikten sonra sakinliğinizi korursanız her ikinizde halledebilirsiniz

Benim eşim de koç burcu. İnatçılığı var ama pek eleştirmez. Genelde ben onu uyarırım birşeylerde :) Yemeklerimi beğenir yer mutlaka. Ben zaten soruyorum güzel olmuş mu tuzu eksik mi falan diye. Çok güzel olmuş eline sağlık der. Eşinizle konuşun bence böyle yapmasın. Ailenizin yanında da saygılı olsun.

Bence eşiniz cok saygısız bir insan bütün evlilikler böyle degil, saygı ve sevgi yoksa hayat çekilmez hale gelir.Ona kalbinizin kırıldıgını yumuşak bir dille anlatın insansa anlar.Yemekdeki soganlar içinde rondo kullanabilirsiniz, bu konuda midesi hassas olabilir.

Ikı tarafında ortası yok :)
boyle cok yıpranırsınız

Bence 2 yada 3 gun snra yine ' ay seni cok seviyorum canim kocam" havlarina geri donucegini bildigi icin bu rahatlik.

Benim kocam da seninki gibi miyminti bunlarin g.tune gore bulamazsin yemek konusunda artik onu memnun etmek icin ugrasmayi birak davranis konusunda da mesafe koy iyi olsaniz bile surat yapmadan tavir yapmadan cool takilin pek fazla yilismayin g.tu kalkiyo bunlarin hemen

Benzer bir durum da biz yaşadık bugun. Dün misafir geldi iftara. Sabah kalktım alışveriş yaptım. Ona sen bugun sadece anneme ilaçlarını bırak bide gelirken pide al yeter dinlen dedim. Evi temizledim kaç çeşit yemek tatlı yaptım. Geldi gitti börek neden erken yapıldı dedi. Dedim ara sıcak çünkü havada sıcak olduğu için sorun olmaz ben ana yemeği hazırlarken insanlar atıştırsın diye ortaya kaç çeşit koymusum. En son kızdim zaten saat yaklaştı daha kalkıp gitmedin kaç saat oldu gelip gidip kaynana gibi karışma işime dedim. Bu arada banyoya da havlu için vida falan takıyorum buda ek erkek işi yani.

Neyse pat iftara iki saat kala arkadaşı aradı geliyoruz diye. Bizimki bir panik banyoya giriyor. Deli oldum resmen o saate kadar bari dusunu al. İlaç nolucak dedim halledicem diyor. Son dk zil çaldı bizimki eline tırnak makası almış. Resmen sinir krizi geçirdim.
Misafirler sofrada özellikle böreği çok sevdiğini söyleyince şöyle bir dönüp baktım kendisine. Iftara yarım saat kala gidip en bayat pideyi almayı da becerdi ayrıca.

Bugun ise iftara ne yapsam dünden kalanlar yanına dedim. Ne var dünden dedi alaycı şekilde. Ben onları yiyemem yarın iş var dedi bende sarımsak yok dedim. Sonra yine börek mevzu. Yok efendim koftenin uzerinde niye püre kaşar varmış. Herkes gayet sevdi. Dedim artık yeter ya dün bütün gün yattın dusunu tırnagıni bile zamanında halledemedin. Ilacı goturmedin bu sabah onuda ben götürdüm. Üstüne kendin yapmanı geçtim iftar saatine30 dk kala gidip en bayat pideyi aldın senin o eleştirdiğin yemekleri insanlar yedi5bitirdi ama o pide çorba ile bile yenmedi. Beceriksiz sin benim uzerimden egonu tatmin ediyorsun. Nimet üzerine bukadar konuşulmaz allah elinde avucunda ne varsa alır muhtaç kalırsın dedim. Ben kalırsam sende kalırsın dedi. Sayende kalmış olurum sükürsüz sün dedim.

Millet gelip yiyip içip memnun oldukça bir garip oluyor bu adam. Bide neymiş bundan sonra misafire köfte fırında yaparken beyime kızartacakmışım yada misafire ana yemek köfte patates kızartacakmışım daha iyiymiş. Yahu kafayı yiyicem oldu olacak iftara hamburger söyleyelim.
Işte birşeyler daha soyledik en son evlenmesydin e falan getirdi. Sahtekarsın kaldırdın beni o yüzden evlendim senle dedim. Sen mutlu mesut bir yuva istiyorum diyerek evlenmek istediğini söyledin bana. Böyle sebeplerden kavga çıkaracağını bilsem ne işim vardı senle dedim. Sen nimeti böyle kavga konusu ettiğin sürece ne evimizde huzur olur nede işin gücün rast gider dedim. Ağarmı geldi ne beyimize kesti sesini.gün içinde konuşma çabası vardı ama umrumda bile değil. Bukadar tembellik yapıp akşama kadar yardıran kadına laf söyleme cureeti beni resmen çılgına çevirdi. Misafirlerin çocukları yememiş diye laf ediyor. Yahu diyorum daha sofrayı gormeden kadınla konuştuk. Biri kasar yemiyor diğeri püre. Biri köfte yemiyor diğeri pilav. Çocuk gelecek diye tatlı olarak pasta yapalım dedik. Biri krema yemiyor diğeri pastaya bayıldı. Kadın zaten çocukların yemesinden dertli onuda bana bağladı. Mübarek gün yedi dünya kadar lafı dahada fazlasını ettim. Okadar celallendim ki oğlumun bizi dinledigini bile farketmedim gerçi küfür falan olamadı ama yinede iyi konuşmalar degildi sesler yukseldi. En son bir duydum biz susmuştuk. Evet baba pideler böyle kıtıy kıtıydı bayattı bayat annem haklı diyor. :KK70:

bende bi tek ben aynılarını yaşıyorum sanırdımm...bizim hikayeyie anlatayım bende ev işi konuısunda çıldırıyorum daha dün sahura kakmadan oruç tuttuk işten geldim kuru fasulye pilav yaptım önce ki günden güvecte tavuk mantar sote vardı yanına bisküüvili pasta yaptım paşamız geldi cok acmıs uyudu sofrayı hazırladım 10 dk kala uyandırdım daha 6 ayık evliyiz kuzenmn yanında neden erken kaldırdım diye azarladı salak karın olursa gibi bi kelime kullandı bastım cıngarı beni bilerek delirtiyo kendi sakince laf sokuo hatalı olan o öfke kontrolü yapamadıım için suçlu duruma düşen ben dağınık hep dağıtıyo destek olmuo cıngarı basınca sahuru hazırlamıs bulaşık makinesini boşaltıp yenilerini yerleştirmiş " hayır abi bn yapıyorum küçücük şeylere takılıo kavga cıkıncada iş yapıo 1 gün sürüo tabi gene aynı

Hikayelerinizi paylaştıgınız için teşekkür ederim ücüncü sahıs olarak okudugumda çok sinirleniyorum yaşadıklarımıza erkeklerin hemen hemen hepsi aynı hamura sahip anladıgım kadarıyla tabi ki kendi içlerinde ayrılıyorlar ama ortak noktalarda hep aynı tepkiler...bugün eşim geldi ben iş arkadasımla telefondaydım kapıyı acıp odaya geçtim konustuk baya uzun arkadasımla. Sonra eşimin oldugu odaya geçtim "selamun aleykum dedim ama duymadın sanırım" dedi ben de mecburen aleykum selam dedim sora karsı koltuga geçtim yattım.geldiginde pek bir hevesli gibiydi konusmak icin ama o da şimdi telefonuyla takılıyor haber okuyor ben de öyle...bakalım nasıl devam edicek ama çok kararlıyım kızlar.siz de benim gibi yapın ve lütfen artık kendinizden ödün vermeyin...

bende bi tek ben aynılarını yaşıyorum sanırdımm...bizim hikayeyie anlatayım bende ev işi konuısunda çıldırıyorum daha dün sahura kakmadan oruç tuttuk işten geldim kuru fasulye pilav yaptım önce ki günden güvecte tavuk mantar sote vardı yanına bisküüvili pasta yaptım paşamız geldi cok acmıs uyudu sofrayı hazırladım 10 dk kala uyandırdım daha 6 ayık evliyiz kuzenmn yanında neden erken kaldırdım diye azarladı salak karın olursa gibi bi kelime kullandı bastım cıngarı beni bilerek delirtiyo kendi sakince laf sokuo hatalı olan o öfke kontrolü yapamadıım için suçlu duruma düşen ben dağınık hep dağıtıyo destek olmuo cıngarı basınca sahuru hazırlamıs bulaşık makinesini boşaltıp yenilerini yerleştirmiş " hayır abi bn yapıyorum küçücük şeylere takılıo kavga cıkıncada iş yapıo 1 gün sürüo tabi gene aynı
Al benden de o kadar6dün sinir hastası etti beni oruçlu oruçlu bugün tutturmuş beraber iftar hazırlayalım. Bir garip insan

Back
X