• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin kardeşiniz böyle davransa?

Iki ters bir düz yapardım bir daha ağzını açamazdı. Rica ederim ezdirmeyin kendinizi. Kardeşiniz bile olsa ezdirmeyin. O acimazca laf soyluyosa sizde biraz laflarinizla yakın canını ki anlasın nasıl oluyormuş. Laf yapsın ağzınız.

Ben konuyu uzatmamak için kabaca anlattım ama bu sefer eskiye nazaran bende susmadım. Sadece geri cekip yan odaya gectim ama ne zaman kiskancsin varligimi demek hazmedemiyosun diyince iyice cildirdi ve asla evliligi kast etmedim yarası varmıs demek ki iyice cildirdi bence buda ona yeter ama dediginuz gibi..bide annem cok vicdan yapar kendimi kötü hissederdim ama onada izin vermicem, hangi birini anlatayim usandirdi. Ilk dogumumda arkadasima neden resim atiyormusumda ona yollamiyormusum dedi annem. Istemedi ki? Dedim. Ayrica agzima etmis bir insana ben durup dururken neden foto atim ay hatirladikca delleniyorum

Densiz,hadsiz,kisiliksiz,cibilleyetsiz. Kardeşim bana abla demiyor adımla sesleniyor diye sinirleniyorum,hele ki böyle davranacak salon kadını cizgimden,mahalle karısı çizgisine hzilo bir giriş yaparım.

Ben karşılık verince üstüme yürüyor cani isteyince kapiyi vuruyor tekrar aciyor artık öyle bi duruma geliyorum ki iğreniyorum icimden birak afedersin havlasin sussun sen sakin dur diyorum yoksa daha cok seslee yukseliyor durmak bilmiyor..ben yoruluyorum o yorulmuyor şu halimle bagirmim dedim güya bide cok konuşmamis halim bogazim agrimis

Ortada olmayan birsey icin kimse bu kadar saldirgan olmaz diye dusunuyorum ama ayni evdeyken ama cocukluktan yada sizden sebepli yasadigi birseyden bilenmis olabilir
Biri sizin icin ablan senin icin bunu demis sunu demis olayi olmus olabilir
Belliki ayni ortamda bulunmak istemiyor iliskisini kopartma taraftari saygi duymak lazim herkes birbirini sevecek diye bir kaide yok kardes dahi olsa

Seni baya baya kıskanıyor...çekemiyor...bu yüzden hiç iletişime geçmeyin...kendisi size gelsin...bende böyle bişey yaşadım.... iletişimimi kökten kestim... Şimdi o dolanıyo... İnanın üzülmeye değmez..
Ah ah okul ve iş hayatımda da böyleydi. Ortak evde yasiyoruz bir söyledigimden olay cikarirdi annemde kizardi karisma diye. Bazen uc gun konusmazdik tabii o ara annemide haşlar elini temizlige vurmaz gider uyurdu is bize kalirdi. Sonra bakardim kendisi gelmis birsey yok gibi konusuyor. Bi seferinde bana söylediklerini hatirlatip migden benimle konusmayi nasi kaldiriyor hani ben kotuydum diyince bozuldu...Allah askina karisma var karisma var tamam susuyordum hic yorum yapmiyordum halanda öyle yine yok.

Konusmayin. Dogumda anneniz gelsin o gelmesin.
Ruh dengesi bozuk. Bu asikar. Logusalikta size bebege veya diger oglunuza zarar verebilir dikkat.

Siz bir şey yapmadan kimse böyle bir kavga çıkarmaz. Namus bekçiliği yapma dediğine göre bir şeyler demişsiniz.

Yemin ederim ki demedim. Her insanin hayatı tarzı farklidir ben bide tam tersi onun sucladigi insanlar icin boyle derim sohbet arasinda."onu hayati secimi öyle bize degisik gelebilir" gibi. Acaba bunu mu kast etti kimseyi koruma gibisinden.
Ben eşimle konusurken ki kendisi ayri ülkedeydi bana kızınca cok o*pu demisligi var ama kendisi gayet sinif arkadaslariyla rahatti ki yadirgadigimdan demiyorum bunu ama ben misal rahat olamazdim sakalar filan.bende ne bekliyosun kac yasina gelmis bir insanim neden babama sikayet etmekle tehdit ediyorsun babam ne diyecek sana ne umuyorsun? Tabiiki bir erkekle gorusecem kizla mi gorusecektim yaptigin cok ayip" derdim.sene 2017 ikinciye hamileyim hala tavirlar ayni

Benim babamda kardeşler arası kavga çıkınca,adam sanki bir daha konusmayacaz,yüzümüze bakmayacaz gibi dertleniyor ama biz bi saat sonra aynı sohbet muhabbete devam ediyoruz. Ama siz biraz mesafe koyun.

15 yaşında kız kardeşim aynen böyle. Hamileyken Bebeğim le dediğiniz butün sorunları yaşadım. Anneme karşıda saygısız. Kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum ama yaşı küçük olduğu içinde kıyamıyorum. Ama sizinkinin yaş 27 yani yeterince olgün bir yaş. O yüzden bırakın davranışlarının karşılığını alsın belki o zaman hatalarını anlar. Bence bundan sonra görmemezlikten gelin yokmuş gibi davranın.

Ortada olmayan birsey icin kimse bu kadar saldirgan olmaz diye dusunuyorum ama ayni evdeyken ama cocukluktan yada sizden sebepli yasadigi birseyden bilenmis olabilir
Biri sizin icin ablan senin icin bunu demis sunu demis olayi olmus olabilir
Belliki ayni ortamda bulunmak istemiyor iliskisini kopartma taraftari saygi duymak lazim herkes birbirini sevecek diye bir kaide yok kardes dahi olsa
Size katiliyorum, bende diyorum mesafeli olabilir insan. O an zaten bende kendi halimde oturuyordum ama o mutlaka can yakacak kavga edecek birsey buluyor. Ben o kadar ondan yana muzdaribim ki ne eşimin yaninda rezil etmedigi kaldi ne arkadas ortaminda ne misafir önünde. Kimse karismasin ben ama karisirim edasi. Aslinda onun yaptigini ben yapmam lazim ama işte

Benim arkadasim ablasiyla koptu kapartti iliskisini gelecegin zaman msj at ben gideyim sen gel ne yapiyorsan yap benimle karsilasma gordugun yerdede slm dahi verme dedi (hep ablaya karsi gerdindide soramamistim bir gun sordum)

Sebep ne biliyormusunuz abla 17 yillik evli arkadasim cocukken evlenmis ama her gun annedeymis her sorunda annede kv bunu dedi anne kocam sinirlendi sunu dedi anne para yetmedi anne bisey alicam anne gel birlikte gidelim misafir gelecek yardima gel
E tabi geliyor anlatiyor anne sinirleniyor dolduruyor Kadini sisiriyor evde gerginlik arada babanin kulagina gidiyor anne baba tartismasi evde gerginlik hamile Kalmis anneyi aylarca esir almis bu kucucukken ev isi yaparmis sonra calisacam diyip cocuklari atmis evde ders dahi calisamazmis kalmali biraktiginda cocuk aglarmis 3 saat uykuyla okula gidermis bir kurus harcliginida gormemis

Gorusmuyor anne ilede inanilnaz soguk
Anne ile Konusmus hatasini kabul etmis ama ne fayda ne hastalik ne saglik araya baristirma amacli giren herkeside hakladi kapatti kapilari yegenlerini dahi istemiyor

Yani diyecegim o ki cani yanmayan niye can yaksin birsey vardir ama gecmisten ama simdiden

Benim arkadasim ablasiyla koptu kapartti iliskisini gelecegin zaman msj at ben gideyim sen gel ne yapiyorsan yap benimle karsilasma gordugun yerdede slm dahi verme dedi (hep ablaya karsi gerdindide soramamistim bir gun sordum)

Sebep ne biliyormusunuz abla 17 yillik evli arkadasim cocukken evlenmis ama her gun annedeymis her sorunda annede kv bunu dedi anne kocam sinirlendi sunu dedi anne para yetmedi anne bisey alicam anne gel birlikte gidelim misafir gelecek yardima gel
E tabi geliyor anlatiyor anne sinirleniyor dolduruyor Kadini sisiriyor evde gerginlik arada babanin kulagina gidiyor anne baba tartismasi evde gerginlik hamile Kalmis anneyi aylarca esir almis bu kucucukken ev isi yaparmis sonra calisacam diyip cocuklari atmis evde ders dahi calisamazmis kalmali biraktiginda cocuk aglarmis 3 saat uykuyla okula gidermis bir kurus harcliginida gormemis

Konusmus hatasini kabul etmis ama ne fayda ne hastalik ne saglik araya baristirma amacli giren herkeside hakladi kapatti kapilari

Yani diyecegim o ki cani yanmayan niye can yaksin birsey vardir ama gecmisten ama simdiden

Baki

Konusmus hatasini kabul etmis ama ne fayda ne hastalik ne saglik araya baristirma amacli giren herkeside hakladi kapatti kapilari

Bakin bu cok ilginc ama ben onun elinden cok cektim. Gel demeseler gitmem bile ama annemle aramiz cok iyi sohbet ederiz o ise tam tersi afedersiniz agzina ediyor bi ara dikkatimi cekti annemi mi paylasamiyor diye. Annemi ailemi huzursuz edecekler asla anlatmam tam tersi kendisi gelir ortaya bi bomba atar annem cok cok uzulur o yüzden cok eminim ama bu hep böyleydi. Annem misal disarida kagit kurek alisveris isi olurdu yabanci dilide kuvvetli degil, kardesim basindan savardi bana kalirdi yapardim bende ama hic ona kin kusmadim
Daha gecen iftar yemeginde laf soktu arkadasim bana sen iyi dayaniyosun benim kardesim yapsa oldururdum dedi herseyine karisiyor yorum yapiyor ne kadar sabirlisin dedi. Ozellikle esimle konustugumuz zaman o kadar kuyumu kazdi beni ispiyonladiki eger biri gecmisten bu yana kin güdecekse bence o ben olmaliyim.
Hem okuyup hem calistigim donemlerse de harclik verirdim gönülden, cocugum onu bir kere zora sokmadi. Ilk hamileligimde Arkadasimdan duyardim oda hamileydi dogumumuza yakindi.kizkardesi gelirdi haftasonu temizlige yardim edeedi sonra gezerlerdi sohbet ederlerdidiye imrenirdim cunku kardesim ince dusunmezdi bende zaten ona guvenip cocuk yapmadim. Bide millet halimi gorup sorunca ve hayir cevabini alinca sasiridi yani kardesim normal olan seyleri yapmaz. Gelir mesela yeni evliyken iki santim egri duran masa ortumle dalga gecerdi veya esim geceden dolabtan bisey indirmis ve fark etmedim yere aynaya el degdirmisse eli ile isaret edip ha senin evinde pis bi yer buldum diyip gulen garib bir insan. Ama kendisine gelince konusma yorum yapma o yapabilir.

Son düzenleme:
Buna birşey yapamazsınız... Gitmeyin onun huyu değişmez. Ne zaman görse sizi laf söyler... Hiç görüşmeyin... Dövsenizde, sevseniz de aynı tas, aynı hamam onunki... Yormayın kendinizi boşa uğraşırsınız... Bebeğinizide strese sokmayın... Siz bilirsiniz....

Baki

Bakin bu cok ilginc ama ben onun elinden cok cektim. Gel demeseler gitmem bile ama annemle aramiz cok iyi sohbet ederiz o ise tam tersi afedersiniz agzina ediyor bi ara dikkatimi cekti annemi mi paylasamiyor diye. Annemi ailemi huzursuz edecekler asla anlatmam tam tersi kendisi gelir ortaya bi bomba atar annem cok cok uzulur o yüzden cok eminim ama bu hep böyleydi. Annem misal disarida kagit kurek alisveris isi olurdu yabanci dilide kuvvetli degil, kardesim basindan savardi bana kalirdi yapardim bende ama hic ona kin kusmadim
Daha gecen iftar yemeginde laf soktu arkadasim bana sen iyi dayaniyosun benim kardesim yapsa oldururdum dedi herseyine karisiyor yorum yapiyor ne kadar sabirlisin dedi. Ozellikle esimle konustugumuz zaman o kadar kuyumu kazdi beni ispiyonladiki eger biri gecmisten bu yana kin güdecekse bence o ben olmaliyim

Farkindamisiniz konuya girdiginizden beri kardesiniz icin tek bir iyi yon ve iyi taraf belitmediniz inanilmaz kotu bir portre ciziyorsunuz
Oysa o sizin ayni anne rahmini paylastiginiz caniniz yandiginda belli etsin yada etmesin herkesten cok dusunecek kardesiniz komsu is arkadasi gorumce elti degil
Ne kadar kotu olursa olsun sac basta girsen dustugunde kardesin tutar elinden

Iste bu yuzden mevzunun sizin anlattiginiz gibi oldugunu cok dusunmuyorum ben belliki karsilikli bir elektiriklesme var yada eksikler onceki msjimdada saygi duymak lazim derken onun sizi o evde gormek istememesine sizin saygi duyup mesafeli olmayi deneyebileceginizi onermistim
Neyse iyi aksamlar benim gorusume gore abla kardes es ana baba arkadas cok farketmez biri saldirganlasmissa cani yanmistir

Buna birşey yapamazsınız... Gitmeyin onun huyu değişmez. Ne zaman görse sizi laf söyler... Hiç görüşmeyin... Dövsenizde, sevseniz de aynı tas, aynı hamam onunki... Yormayın kendinizi boşa uğraşırsınız... Bebeğinizide strese sokmayın... Siz bilirsiniz....

Degismiyor maalesef. Okurken derslerim gözüne gelirdi ki cok duzenliyimdir dolabimi biri acsa asla utanacak durumda olmaz ama her kavgada miranin esyalari laf olurdu ki ortak kullandigimiz dolabin orta kismi bile her zaman toplu tutardim onunla esitti esyalarimiz. Ama kavga koparir zaten daginik olan dolabina o esyarida tikardi. Evlendim gittim baktim hala daginik kokmus bir oda. Bir gun yine benimle kavga edince dedim ki biliyormush madem boylesin neden hep beni öne surdun neden derslerim sana batti hadi gel ortak alanimizi toplayalim diyince laf ederdin benim esyalarim sanki senin tarafindaymis gibi kivranir aci ceker soylenirdin simdi mira yok koskoca oda senin ama sen hala daginik ve hevessizsin bari benim burnumdan getirmeseydin" diye patladim

Farkindamisiniz konuya girdiginizden beri kardesiniz icin tek bir iyi yon ve iyi taraf belitmediniz inanilmaz kotu bir portre ciziyorsunuz
Oysa o sizin ayni anne rahmini paylastiginiz caniniz yandiginda belli etsin yada etmesin herkesten cok dusunecek kardesiniz komsu is arkadasi gorumce elti degil
Ne kadar kotu olursa olsun sac basta girsen dustugunde kardesin tutar elinden

Iste bu yuzden mevzunun sizin anlattiginiz gibi oldugunu cok dusunmuyorum ben belliki karsilikli bir elektiriklesme var yada eksikler onceki msjimdada saygi duymak lazim derken onun sizi o evde gormek istememesine sizin saygi duyup mesafeli olmayi deneyebileceginizi onermistim
Neyse iyi aksamlar benim gorusume gore abla kardes es ana baba arkadas cok farketmez biri saldirganlasmissa cani yanmistir

Vallah siz bilirsiniz insanlar icinde beni inciten bi dedigi digerini tutmayan bir insanla karsi karsiyayim. Ben uzaslamaya seviyeli tartismaya varim ama o bana nerden geldigini unutma diyor..

Eger sen bisey demediysen biri senin hakkinda onu doldurdu galiba namus bekciligini ordan cikardi bence ve annen eger isteseydi siz dusman degil can ciger olurdunuz annen adaletli degil gibi

Eger sen bisey demediysen biri senin hakkinda onu doldurdu galiba namus bekciligini ordan cikardi bence ve annen eger isteseydi siz dusman degil can ciger olurdunuz annen adaletli degil gibi
Inanin annem susturamiyor sakinlestirmeye cabaliyor ama laf dinlemiyor oda kendince alttan aliyor. Benim duruşumu insanlara bakis acimi biliyor hatta tam tersi kendisi her zaman özellikle bayanlar hakkinda uygunsuz konusur. En nefret ettigim seydir birinin ozeline karismak hele konu namus olunca. Demek kendince gozunde benimle ilgili oyle bir portre cizmis sanki ben dort dortlugumde birak bu ayaklari der gibi algiladim bende ...

Ikinci sayfada yazmistim. Sohbet esnasinda onun one surdugunu kibarca kabul etmedigim icin oldu

Back
X