• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizin tutumunuz ne olurdu merak ettim

Ayrıca bu durum sizi asla ilgilendirmiyo kendi aralarında. Fikrinizi bile belirtmeyin. Kardeşiniz kendisi halletsin siz doldurmayın

İyi de saçmalık ötesi hem çeyiz almayacak hemde evdeki eşyaları beğenmeyecek. Umarım kardeşiniz kendini kullandırmaz .
Siz kızla muhattap olmayın bu konuyla ilgili.

Ne olursa olsun siz karışmayın.
Kötü olursunuz.
Kimi insan ne gerek var zaten çok masraf kalemi var paramızı israf etmeyelim der.
Kimi yeni gelin evleri özenme vs durumlarından yeni eşya isteyebilir.
Hatta aile büyükleri "evlenirken aldın aldın sonra alınmaz" diye akıl verir.
Bu yüzden yeni yeni yeni eşya hevesli bir geline mani olmayın.

Hee benim tavsiyem mutfak vs şeyleri kız tarafının yapması gerektiğini söylesin kardeşin.
Eğer üstüne kalırsa o zaman bu eşyalarla devam desin. Ama aklı sizden aldığını söylemesin.. Kesinlikle müdahil olmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızı haksız buldum granit tencereler zaten çok pahalı yenisini alsın eskilerde kalsın ne zararı var anlamadım.
Siz karışmayın alın eşyaları temiz temiz kullanın.
Yanlız mutfağı düğüne 1 ay kala boşaltacağını söyle. Masraflar bindikçe abin bu işe girişecek mi merak ettim :KK53:

Benim tutumum "ver ben arayayım,söyleyeyim" olmazdı mesela.
Siz neden karışacaksınız?
Karışmayın tabiiki.

Gelin hanım haksız.Ama siz karışırsanız haksız olan siz olursunuz.

Konuşsun orta yol bulsunlar.
Gelsin baksın eve.
İlle beğenmediği bişey varsa -daha iyisini- KENDİSİ alsın.
Beğenmeme hakkı var elbette ama abartıyorsa kardeşiniz susturmasını bilecek.
Zaten mutfak eşyalarını kız alır.
Yok öyle hem beğenmedim,hem alsın demek.

Kimse yanlış anlamasın ama bazı kadınlar evlenirken çeyiz diye oyuncaklarını kullandığı eski yırtık kıyafetlerine kadar götürüyor ama damat adayından evlenirken neredeyse çorabına kadar yeni almasını bekliyor. İyi bir tencere takımı indirimli hali bile 250-300 den başlıyor, şimdiki kaliteli tencere takımları öyle kolay kolay çizilip aşınmıyor tabi kardeşiniz matkapla delip bıçakla kazımadıysa şayet. Bugünün şartlarında orta halli mutfağı baştan düzmeye kalksan 4-5 bin tl tutar yazık değilmi o paraya?

Siz hiç karışmayın kesinlikle gelin hanımı bu konu için aramayın kötü olursunuz. Kardeşiniz yetişkin aklı başında birine benziyor bırakın bu sorunu o çözsün.
İnş çözer

Kiz kendi zevkiyle aldigi eşyaları kullanmak istemekte haklı. Ama mutfak esyalarini kiz alir genellikle.
Aynısını bende düşünüyorum aşağı kadar oldum gelin evliliğinde Yen'i, hiç kullanılmamış eşyaları kullanmak isteyebilir ona bir şey demedim ama kardeşinin almasını bekliyorsa bu ayıp. Kız tarafı alır bunları. Bide çalışmamasına rağmen bunu istiyorsa.. pek hoş değil tabi ama sakın araya girme karsişini gaza getirme sonrA sen kötü olursun

Ne olursa olsun israf.ben hak vermiyorum.

Ben de eşimle evlendigimde bekar evinde kullanılabilir eşyaları hep seçip evime aldım. Ütü masası ütü bile yeni olmasa da iş görüyor diye hep aldım evime. Ütü almayiverdim mesela.

Bana simariklik gibi geliyor. Kızım olsa tuttursa yeni yeni diye ona da karşı çıkarım mesela. Allah herkesin gönlüne göre versin:KK12:

Kardeşim yeni aldı sayılır eşyalarını diyorsunuz, şimdi onları atıp kızın beğendiklerini alsalar attıklarıyla pek de farklı olmayacak eşyalar. Piyasadaki ürünler az çok belli çünkü. Ben kızın isteğini şımarıklık olarak gördüm, bundaki en büyük etken de kendi çeyizini getirmeyecek olması. Oh, hanımefendi hem çöpsüz gelecek hem de her şey sıfır olacak. Bence çok çok çok iyi düşünsün kardeşiniz. Bugün bunu isteyen yarın neler neler ister diye düşünüyorum...
Bende sizin gibi düşünüyorum iş bunla biteceğini bilsek amenna

iyi akşamlar bugün kafama takılan bir konu hakkında sizlerin de fikrini almak istedim açıkcası merak ettim benim benden bir yaş küçük erkek kardeşim geçen ay sözlenmişti bu ay sonu nişanı var yazada düğün kendisi ast. Sözlüsü çalışmıyor kardeşim şuan tek yaşıyor eve çıkarken mutfak eşyasını a dan z ye aldı ben evli olmama rağmen bende o malzemeler İnanın yoktur zevklide çocuk gittiğimde görmüştüm granit tencere tavalar çaydanlık tabak ufak büyük ne varsa gayet güzl kaliteli şeyler kardeşim yemek yapmayı mutfağı çok sever bir yıl olmamıştır titiz ve temiz kullanır da ama İnanın yeni gelin mutfağında ne varsa kardeşim de fazlası var bugün beni arado ki abla bunları sen alabilir misin atmaya kıyamıyorum diye ama İnanın sesi çok üzgün dü neden niçin atıyorsun dedim sözlüsü istemiyor Muş kardeşim bugün laf arasında konu çeyizden açılmış kullanılabileceğini eksik olmadığını söylemiş ama müstakbel gelin kabul etmemiş hiçbirisini istemiyorum demiş ve tek çöp çeyizi bile yok tabi Kardeşim alcakmış yenilerini yazık günah değil mi ben hepsini kabul ederim ama kardeşime kıyamıyorum para kolay kazanılmıyor ver ben arayayım söyleyeyim dedim kabul etmedi şuan kafası çok karışık ilerde daha büyük sorunlar olur diye düşünüyor ayrıl ayrılma demedim kendisi bilir sizce kız haklı mı haksız mı ?
Ne olursa olsun şimdiden karışmamanız gerektiğini düşünüyorum . Kaliteli ve güzel gereçler olduğu konusunda haklı olabilirsiniz ama gelinin tercihi. Kullanacak olan siz değilsiniz

Gelin haklıdır haksızdır konu bu değil, konu tamamen size bir şey düşmemesi. Siz bu meselede baya dış kapının dış mandalısınız. Size ne yani kardeşiniz kabul ettikten sonra? Problemse ikisi çözsün kime ne ya
Canım kanım kardeşim neden dış kapının mandalı olayım ki kardeşim bu soğukta pembiş mutfak eşyaları için mi çalışıyor yazık değil mi altını beyaz eşyası ev eşyası salonu gelinliği ıvırı zıvırı hanfendiyi memnun etmek için mi kardeşimi düşünmek gayet doğal hakkım

Ne olursa olsun israf.ben hak vermiyorum.

Ben de eşimle evlendigimde bekar evinde kullanılabilir eşyaları hep seçip evime aldım. Ütü masası ütü bile yeni olmasa da iş görüyor diye hep aldım evime. Ütü almayiverdim mesela.

Bana simariklik gibi geliyor. Kızım olsa tuttursa yeni yeni diye ona da karşı çıkarım mesela. Allah herkesin gönlüne göre versin:KK12:
Amin cümlemizin

Hem kendi almayacak hem de yeni olan seyleri istemıyor? Valla benım eşimin olsaydı kurulu düzeni seve seve ekleme çıkarma yapar ses etmezdim. Eskıleri tabıkı öğrencilere falan verirdim zevk meselesi. Öğrenciyken cunku biri bisey verse biz sevınırdık bu sebeple.
Boyle erkeklerden fazla yok iyi vallahi ama siz karışmayın bence, illaki suçlu çıkacaksınız. Buna benzer bir olay yaşandı ailemde. Gelin, kocamın parası kim ne karışır dedi e haklı da :KK49:

Back
X