sizin yorumlarinizi merak ediyorum.

zzeeyynnepp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2015
17
2
1
40
Merhaba arkadaşlar.

Düğün hazırlıklarında herkes sorun yaşar.Bende yaşadığım bazi olayları sizinle paylaşmak istedim.Bana göre yanlış olan fakat size goresini merak ediyorum.

Sizlere gelinb bohçası geldi mi .BAna gelmediğinden bende kayinvalideme göturmedim.ESimde el opmesine giderken bohcayi sordu.Bende bana gelmezken sormuyorsunuz da giderken mi soruyorsun dedim.gelmediği için goturmedim.Aslında hazirlanmisti.Eşim buna kızdı.siz olsanız götürürmu idiniz.

Bir sene oldu evleneli.İki sene değil.şimdi diyeceksin o zaman neden soruyorsun bunları sadece merak ediyorum fikirlerinizi

Goturme. Ne gerek.
Hem anlamadim bu konu ne zamam yasandi? 1 sene oncemi?
Yada 1 sene evlilikten snra bohca nerde mevzusumu acildi?

Adet-gelenek görenek farklılıkları olabailir. Veya ıkı taraf farklı şehirlerde olabilir. Hal böyleyse bohça olmayabilir. Bız hazırlamıştık.Ama bıze bohça hazırlamadılar. Benı çarşıya götürdüler. İstediğini al dediler. Üstüme başıma.. ki,bu kadar sorun yapılacak bır sey değil bu be kardeşim. ALLAH Evinizi Mutlu,huzurlu etsin.. Bırakın artık şu boş meseleleri.. :/

herşey karşılıklı.. daha birlikte yola çıktığınız ilk zamanlarda özellikle....

bohçayı kız tarafı bohça karşılığı olarak götürür... bizim oralarda adı budur... bayram da, nişan da erkek bohça getirir, kız tarafı karşılığını götürür... öyle deriz biz bohça karşılığını götürüyoruz, götürüyorlar
deriz.

Gelmiyosa tabiki götürmeceksin eşin kesinlikle ana kuzusu. Eşine hep böyle cevaplar vermeye devam et yoksa annesini iyice tepene çıkartır

Bizde isteme soz nisan bir aradaydi onlarin getireceklerini bildigimden ben de hazirlamistim ama onlar getirmeyecek olsaydi ben de goturmezdim

salak mı o eşin..bohça getirmeyip bohçayı sormak nasıl bir çingenelik

Biz hazırlanmasın demiştik ama kv güzelce hazırlamış 3 bohça getirdiler, bizim isteme yüzük falan bir arada oldu, o akşam gelirken bohçaları da getirmişlerdi, e onlar getirince annem de hazırladı biz de yüzükten sonra evlerine ilk gittiğimizde götürdük bohçamızı, tek bohçaydı bizimki

Bence kafaya takmaya değmeyecek konular ki 1 sene geçmiş üzerinden yani konuşmaya değmez huzurunuzu bozmayın derim. Banada bohça getirilmedi annemler çok dillendirdi ben gerek yok zorla yaptırılmaz ki diye geçiştirdim çeyiz yerleştirmede kayınvalidem patik,havlu,namazlık,eşarp falan yapıp getirmiş pike sardırmış bir de sağolsun bunlar olmasa bile aramazdımEşim gerek yok niye götürüyorsun ya dese de bende el öpmeye giderken annemler olmaz ufak birşey yapalım dediler eşarp,patik,havlu,namazlık,tesbih falan koyduk beyaz bohçalıklara koydum eltim dahil hepsine verdim ne ben kaybettim ne de eksildik ne gerek var

Karsiliklidir bu is.
yapilmadiysa yapmayacaksin tabi.
haklisin bu konuda.

ben ıstemedım ama esımın ablaları hazırlamıslar guzel bır bogca nısan da getırdıler, bızde getırılmeyecek dıye dusundugumuzden pek bısı hazırlayamamıstık anne ve babası ıcın bırkaç bısı koyup evde usuleten bırsey yapıp nısan sonrası gıderlerken verdık kendılerıne..
sıze getırılmedı ıse beklenmesı sacma bu ısler karsılıklı ki gereksız masraf bence bohca falan bır tek ıcındekı camasırı kullandım bugune kadar bırde havluyu dusunun yanı

bızde nısan bohcası yapılmadı
ama yapılmıs olsaydı bu ısın adetı sudur
mesela nısan dugunu olduysa oraya kızın bohcaları konurdu herkez bakardı ,
evdeyse nısan zaten erkek tarafnının bohcaları gene konulurdu gıderkende alınırdı
1 hafta sonra sız erkek aılesıne zıyarete gıdeersınzı her ıkı durumda sızde onların bohcalarını gotururdunuz

ha sız bırbırınızden habersız yapıp yapmadıkalrını bılmıyorsanız bızımde oyle oldu ben dugun ertesı goturdum bohcaları erkege degıl tabı aılesıne yapılan bohcaları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…