Çocuk Hastalıkları sizinde bebekleriniz sık hastalaniyor mu?

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

pamukkiz

gun dogmadan neler dogar
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
1.224
656
323
Evt hanimlar 14 aylik oglum var 5 aydan sonra 10 kere hastalanmistir hep dr gidiyoruz cunku atesli bogaz enfeksiyonu oluyor yada oksuruk
Bu yaz bile yaz olmasina ragmen 4-5sefer hastalandı..
Sizinde bebekleriniz boyle mi? kucuk oldugundan mi boyle mikroplari tanima evresi diyorlar bagisikligi zayif daha deniyor bilemedim :KK43:

Benimkiler sık hastalanmıyor, hastalanınca da uzun sürmüyor.

Nispet gibi oldu ama kusura bakmayın.

Acaba çok üzerine titriyor olabilir misiniz?
Benim bir tanıdığım var mesela, yaz günü çocuk üşütmesin diye kalın çorap giydiriyordu, e çocuk tabi sık sık hasta oluyordu.
Biraz soğukla da mikropla da tanıştırmak gerekiyor.

Benim kızım 27 aylik şu 1 yıl içinde başına gelmeyen kalmadı çok şükür yinede şu an sağlığı yerinde çok şükür grip vs bunlar geçici Rabbim büyük hastalık vermesin biz Mayıs ayında ölümden döndük :(

Ortalık salgını var maalesef zor tedavi oluyor önceden 2 güne iyileşen kızım en son hastalandiginda 13 gün sürdü iyileşmesi ve hiç bir şey yemiyor düştükce düştü bünye. Rabbim yardımcımız olsun :(

Çocuklar genelde terletirsen hastalanır.Mevsime uygun giyiniyormu mesela.Cokmu korumacısınız??Benim kızım 2,5 yaşına girecek nerdeyse daha 1 kez şurup içti mesela..Ama ben giyinme konusuna takığım mesela.. Güneşli havalarda kat kat giyinen bebekleri çocukları gördükçe çıldırıyorum

Nazar deger diye korkuyorum o yuzden hastalanmiyolar demiycem
Ben rahat bir anneyim ve sicagin hasta yaptigina inanirim , bizim evde hep klima acik ve bebegim bodyle oturur sadece masallah diyim bize pek bulasmiyi hastalik
Gelen mikrop da nezle vs yapiyor geciyor
Cocuklari serin tutarsaniz az hastalanirlar

Bizde öyleyiz ne yazık ki yanında biri hapşırsın ertesi güne hemen hasta oluruz. Detaylı kan testi yaptırdım ben doğuştan bağışıklık sistemi zayıf çıktı. Ayni zamanda da alerjik. Bağışıklık sistemini güçlendirici gıdalar önerdi onları kullanıyoruz. Siz detaylı kan testi yaptırdınız mi

Bizde öyleyiz ne yazık ki yanında biri hapşırsın ertesi güne hemen hasta oluruz. Detaylı kan testi yaptırdım ben doğuştan bağışıklık sistemi zayıf çıktı. Ayni zamanda da alerjik. Bağışıklık sistemini güçlendirici gıdalar önerdi onları kullanıyoruz. Siz detaylı kan testi yaptırdınız mi
Yaptirmadim ssk da yaptiriliyormu?
Zaten biri hastaysa kesinlikle kurtulusu yok kesin atesleniyor cok zor bi durum

Terlememesi
Çocuklar genelde terletirsen hastalanır.Mevsime uygun giyiniyormu mesela.Cokmu korumacısınız??Benim kızım 2,5 yaşına girecek nerdeyse daha 1 kez şurup içti mesela..Ama ben giyinme konusuna takığım mesela.. Güneşli havalarda kat kat giyinen bebekleri çocukları gördükçe çıldırıyorum
Terlemesin diye elimden geleni yapiyorum
Mevsime gore giydiriyorum ole cok sarip sarmalamam

Sürekli boğaz enfeksiyonu oluyorsa iyi bir kbb uzmanına götürün...tetikleyen birşey vardır.

benim kardeşim 2 yaşına kadar sürekli hasta oluyordu nerdeyse her hafta hastanedeydik. doktoru büyüdükçe geçecek dedi. 2 yaşından sonra çok şükür geçti ve ondan sonra çok nadir hastalandı.

Fazla ust uste giydirilen bebekler hasta oluyor. Dun aksam bu sekil bir misafirimiz vardi,cocugun kabani haric altinda 3 kat kalin kiyafet vardi ve o cocuk her gun hasta her gun bogaz enfeksiyonu geciriyor

Benim büyük oğlum çok hastalanırdı. Alerji testleri yapıldı ve alerjik olduğu çıktı ortaya. 6 yaşına kadar çok sık hastalandi. Çok şık bronşit ve bademcik oldu. Alerji ve immunoloji bölümüne bir götürün derim.

Kızım 9,5 aylık.
Hiç hasta olmadı diye sevinirken 8 aylıktı tatilde rota kaptı. Bayağı hafif atlattı aslında ama yine de bağışıklığı zayıfladığına mıdır nedir üstüne bide nezle oldu. En kötü 2 haftamızdı resmen. İlk defa burun aspiratörünü o zaman aldım, yenidoğanken bile lazım olmamıştı.
Sonra olmadı. Bu ara herkes hasta, şu dönemi atlatsak rahat edicem.
Evde genelde tek kat ya da askılı çıtçıtlı body üstüne tek kat giydiriyorum. Ama mesela soğuk olduğunu bildiğim yere gidiyorsam hırka falan da giydiriyorum çünkü o soğuğa alışkın değil biliyorum. Evimiz cehennemin bi tık altı sıcaklığa sahip.
Yemesine içmesine çok özen gösteriyorum. Meyvesi, eti, yumurtası, yoğurdu hep düzenli yiyor. Bir de 7 aydan beri et yemediği günler ilikli kemik suyu kullanıyorum yemeklerine.

Evde, ulaşamayacağı pencereleri açık tutun, hava sirkülasyonu olsun evin içinde ve üşür diye sıkmayın, tatlı bi serinlik ve tazelikte hava olsun evinizin içinde her zaman. Bol bol çarşaflarını-yastığını havalandırın, sık değiştirin, güneşe çıkarın.

Ne zaman hakkında iyi bir şey desem benim bebenin, bi bozulur gibi olur; o yüzden dilimi ısırarak söyleyeyim, kolay hastalanmaz, hastalığı uzun sürmez şükür.

Fazla ust uste giydirilen bebekler hasta oluyor. Dun aksam bu sekil bir misafirimiz vardi,cocugun kabani haric altinda 3 kat kalin kiyafet vardi ve o cocuk her gun hasta her gun bogaz enfeksiyonu geciriyor
Yok cnm cok giydirmiyorum

Kızım 9,5 aylık.
Hiç hasta olmadı diye sevinirken 8 aylıktı tatilde rota kaptı. Bayağı hafif atlattı aslında ama yine de bağışıklığı zayıfladığına mıdır nedir üstüne bide nezle oldu. En kötü 2 haftamızdı resmen. İlk defa burun aspiratörünü o zaman aldım, yenidoğanken bile lazım olmamıştı.
Sonra olmadı. Bu ara herkes hasta, şu dönemi atlatsak rahat edicem.
Evde genelde tek kat ya da askılı çıtçıtlı body üstüne tek kat giydiriyorum. Ama mesela soğuk olduğunu bildiğim yere gidiyorsam hırka falan da giydiriyorum çünkü o soğuğa alışkın değil biliyorum. Evimiz cehennemin bi tık altı sıcaklığa sahip.
Yemesine içmesine çok özen gösteriyorum. Meyvesi, eti, yumurtası, yoğurdu hep düzenli yiyor. Bir de 7 aydan beri et yemediği günler ilikli kemik suyu kullanıyorum yemeklerine.
Aynen cnm hergun yumurtasi ,pekmezi,yogurdu,cevizi,meyvesi ve et sulu corbalari arada kofte yediriyorum ama bilmiyorum nerde hata yapıyorum

Evde, ulaşamayacağı pencereleri açık tutun, hava sirkülasyonu olsun evin içinde ve üşür diye sıkmayın, tatlı bi serinlik ve tazelikte hava olsun evinizin içinde her zaman. Bol bol çarşaflarını-yastığını havalandırın, sık değiştirin, güneşe çıkarın.

Ne zaman hakkında iyi bir şey desem benim bebenin, bi bozulur gibi olur; o yüzden dilimi ısırarak söyleyeyim, kolay hastalanmaz, hastalığı uzun sürmez şükür.
Evt evi cok havalandirmiyorum

Back
X