Sizinle uğraşan insanlarla nasıl baş ediyorsunuz yardım edin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yorumları okudum ve hiçbir suçlama yazısı göremedim. Tavsiye vermiş herkes.

Ben de sessizimdir ama ters davranana da aynı şekilde karşılık veririm. Yani kavga çıkarırım anlamında değil bu. Konuştuğumda ters konuşurum ya da muhatap olmam.

Herkese yardım etmeyin. İnsanlara yardım etmek görevinizmiş gibi davranmayın. Bir şeyi siz onlardan iyi biliyorsanız bırakın onlar size gelsin yardım istesin. Kolayca da yardım etmeyin ki karşınızda biraz ezilip büzülsünler.
Mesela bir iş arkadaşım vardı, kendisinden bilmediğim şeyler hakkında yardım istediğimde kötü davranmazdı ama, çok bilmiş şekilde, üstten üstten konuşurdu. İşte insanlar çevresinde saygı uyandırmak için böyle yapabiliyorlar, belki de iş hayatında böyle olmak gerekiyor diye düşündürmüştür bana. Şu kendini pazarlayabilme dedikleri şey bu olsa gerek.

Çok teşekkür ederim morale ihtiyacım var. Hal hatır sorarım hatta konuşkanımdır ama havadan sudan mesela hastalıkta sorunda aranan insanımdır ama onlar gibi dedikodu oyun yapamam

Yönetim iyi bilir kim nedir diye. Onların peşinden koşacağı yüksek bir pozisyonu yaşam şartlarım ve hayat beklentim gereğince kabul etmedim. Kimseye de demedim inanın haya ettim. Üzüldüğüm şey biraz olsun muhabbet ettiğim insanlardan bunu görmek oldu. Ne acı ki birimdeki iletişim ağında onlar da var

sessiz, sakin efendi insanı aptal zannedip tepesine binmeye çalışanlar çok. her ortamda bu böyle. sesi yüksek çıkanı saçmalasa dahi daha fazla ciddiye alıyor bizim toplumumuz. umarım bir şekilde bu değişir ama zor görünüyor.

Soğuk davranarak, konuşurken ses tonunla, yüz ifadenle tavrını belli edebilirsin. Tabi ki kavga etmene gerek yok. Ama hiç bir şey olmamış gibi davranırsan olmaz.
O zaman bazı düşük zekalılar kendilerini akıllı karşılarındakini aptal anlamıyor zannediyor.
Ya da tepki veremeyecek kadar ezik diyerek kendilerince üstünlük kurmayı bir halt sanıyorlar.
Çünkü aşağılık kompleksleri var.
İyilik yapsan iyilik yaptı diyemezler, yapmak zorunda olduğunu hissettiğin için yaptığını düşünürler.

Boşverrrr sallama hiç valla.senin etkilendiğini görürseler daha çok üstüne gelirler .umursamaz olursan rahat bırakırlar.işini yap çık hiç oralı olma.

Bu konuda yanlış düşünüyorsunuz. Senelerdir her yardımlarına koştum asla laf etmedim onlar öyle olabilir . Sessizim derken insani ilişkilerim çok iyidir ama kavga vs sevmem.
O zaman çok başarılı olduğunuz için kiskaniyorlardir

Hic başıma çalışırken böyle birşey gelmedi, öğrenciyken çok geldi.hic üzülmedim,umrumda olmazdı.hatta çoğunun farkına yıllar sonra vardımo kadar ki gamsizim.benim genel olarak kimin ne dediği ne yaptığı umrumda olmaz.daha çok kendimle,sorunlarında iç dünyamda ilgilenirim.herkese de öneririm.kendimizle işimiz çok zaten.herkes öyle olsa kimse uzulmeyecek telaf dalaşına girmeyin ama sınır koyun.herkese durması gerektiği yeri gösterin davranislarinizla sözlerinizle

Amann her şekilde ugrasicaklar. 2 dedikodu yapsan ,ah canımmm tatlım diye konuşsan, özel hayatını anlatsan senden iyisi yok. Güzel, çalışkan, dedikoduya girmeyen, aile hayati da iyi biriysen kıskançlıktan her türlü bahaneyi bulurlar.

fazla muhatap olma bence iş yükünü ayarlarken bölüm müdürü şefi ile görüşün.iş dağılımını o yapsın. kimse size düşmeyen işi size yıkmasın.

belki de size laf soktuklarında hemen tepki vermediğiniz, üzerinden zaman geçince de doğal olarak durup dururken bir şey demediğiniz için gidip arkamızdan şikayet ediyor diye düşünüyorlardır.
anladığım kadarıyla böyle laf sokmalar sık oluyor. terslenmiyorlar, tepki görmüyorlar, başarılısınız, muhtemelen yöneticileriniz de sizinle ilgili olumlu düşünüyor; bizimle konuşmak yerine gidip yöneticiye okuyor herşeyi diyorlardır.

Hiç tavsiye etmesem de ben çözümü çirkeflikte buldum, çatır çatır kavga ederim canımı sıktıklarında. Baktığında naif, kırılgan bir insanım ama bu şekilde kendimi koruyabildiğimi fark ettim

Ayni sorunları bende çok yaşadım halen daha yaşıyorum bende sizin gibi öyle kavga etmeyi sevmeyen fakat çok damarıma basılan sınır sistemime oynana oyunlarla karşı karşıya kaldim hele en son karsilastigim durum ise rezalet ötesi bir şey ama burda yazmak istemiyorum eğer işinizi düzgün yapıyorsanız onlarla da içli dişli olmuyorsanız size karşı sürekli bir plan oyun içinde olurlar size darbe aldırmaya sizi üzmeye çalışırlar eğer.celik gibi sinirleriniz olursa üstesinden gelirsiniz bende ağlaya sızlaya üzüle üzüle artik galiba çelik gibi sinirler sahip oldum belki de

herkese yardım etmeyin. onlar sizden yardım istesinler. hemen de etmeyin. şu an yoğunum acil değilse 1 saat sonra bakalım deyip geçin.
iyi insanın kıymetini bilmez bizim toplum.
sizinkini de bilmezler.

Bir insan ya eli boştur sizinle uğraşıyor yada sevilen bir çalışansınız kıskanılıyorsunuz Resmen psikolojik şiddet gibi motivasyonunuzu düşürmeye çalışıyorlar . Sizinle uğraşanları çekin kenara konuşun neden böyle davranıyorlar diye . Yönetimle konuşun bu durumu oofff varya açık adres versen hepsini oraya gömmeye gelirim uyuz oluyorum insanları demoralize edip keyif alanlardan

Baş edemiyorum 1 senede işten attığım 2 tanesi bana dava açtı.
bir ön büro müdürüydü. Online’de odaları düşük fiyata satmış. Tespit edince işten çıkardım. Bana sosyal medyadan yapmadığını bırakmadı. Ben 15 senelik evliliğimi bitirdim. Ayrıldığım sevgililerim oldu. Hiç kimse bu adam kadar bana kinlenmedi.
diğeri de kat görevlisi kadın. Otelde kimyasal yok gibi evinden kireç çözücü getirmiş. O da musluk başlıklarını oksitlemiş. İşten attım. “ Bana sanki cinayet mi işledim. Bir de 5 vakit namaz kılan insansın” diye mesaj atınca bende karşılık verdim. O da bana küfür hakaret etti diye dava açmış.
valla iş hayatı iğrenç. Normal zamanda konuşmayacağın insanlarla muhattap olmak zorunda kalıyorsun. Bu sene daha düzgün insanlar çalışıyor ama tabii artık iyice güvensiz oldum. Elimde olsa sektör değiştirirdim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…