• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizler nasıl yaptınız ?

Arkadaşlar düğünüm haftaya ve aksilikler gerginlikler hiç bitmiyor. Hepsini teker teker anlatacak durumda değilim . Sormak istediğim şu düğün zamanı öncesi ya da düğün ve kına günü talihsizlik aksilik yaşayanlarınız var mı olduysa da durumu nasıl kurtardınız? Ya da kaynana problemleri ile nasıl başa çıkabildiniz ?
Konunun aynisini gecen gun actin ve bi sürü yanıt geldi.. Begenmedin sanirim?
Ayrica senin yasadigin sorunlarin nedeni "dugun oncesi stresleri" filan degil, ama goruyorum ki sen ısrarla buna bağlamaya calisiyosun..
Baskın ve her seye karisan bi kaynana ve annesine hatasinda "dur" diyemeyen bi nişanlı..
Kadin resmen sizi tehdit ediyor, gelmem etmem diyerek, bu cesaret nerden geliyor? Ben vereyim cevabi, oglundan cok emin cunku.. "Annem boyle dedi, ne yapabilirim" diyen biri var karsinda..
Ama pardon, siz birbirinizi cok seviyodunuz, hic sorununuz yoktu, dmi :KK51:

Yazılanları okuyunca ben ne şanslıymışım dedim:) ama ne güzel herkes gülerek anıyo bu önemli bence. Ben giriş şarkısına ikna etmek için küsmüştüm eşime sadece. Klasik bi giriş olmasın oynayarak girelim dedim. Sezen Aksu rakkas-remix çalsın dedim. Şoklara girdi adam. İçinde meme kelimesinin geçtiği bi şarkıyla girmemi beklemiyosun dimi dedi:D Sonuç: mahallenin ağır abisi kocam, birinin eline tutuşturduğu tefi kırmak ister gibi sallayarak, sinirden düğünü ateşe vermemek için gülerek ama bakışlarıyla da sen bittin diyerek çıktı valla:D hala söyler bi gün önce ölseydim o günü görmeseydim diye hahahhaah:D

Arkadaşlar düğünüm haftaya ve aksilikler gerginlikler hiç bitmiyor. Hepsini teker teker anlatacak durumda değilim . Sormak istediğim şu düğün zamanı öncesi ya da düğün ve kına günü talihsizlik aksilik yaşayanlarınız var mı olduysa da durumu nasıl kurtardınız? Ya da kaynana problemleri ile nasıl başa çıkabildiniz ?
Kaynana problemlerini direkt kaynana ile konuşmadım anneme de çaktırmamaya çalıştım eşimle konuştum. Ama bunu yaparken "Emin'im annen de iyi niyetli amamben böyle olmasını istiyorum " gibi cümlelerle yaptım. Başka aksilik olmadı sanırım mesela kınaya kayınvalidemler geç kalmıştı o zaman takıldım ama bende bi kaç gidişimde onlara (toplanıyorsak) geç kaldım en azından kendimce rahatladım :)

Hadi ya ne olmuştu ki o kdar ...Bazıları diyor bitsin daha iyi başlarda böyleyse falan yüz yüz kuyruğuna gel nişalınla aranda sıkıntı olmasın aileler yüzünden mi bitsin yani bu da bana çok saçma geliyor
Biz eğer resmi nikahı önceden yapmamış olsaydık kesin ayrilirdik düğün günü:) şimdi geriye dönüp bakınca hâlâ düğünumden nefret ediyorum hala ofkeliyim yaşananlara ama eşimle mutluyum çok şükür ufak tefek sürtüşmeler oluyor tabii ki ama yine de iyi ki evlenmisim iyi ki nikahı önceden yapmisiz diyorum :KK48:

Sana da tavsiyem nisanlinla sen olayların dışında kalmaya bakın ailelerin arasında kalmayın sonra sizde tartisirsiniz çok zor biliyorum sakın kalmak bu durumlarda ama gerçekten sakin olun sabırlı olun geçecek:)

O kadar çok kafama takacak sorun vardı ki kına ve durun günü bunların hepsini aklımdan sildim.ve eğlendim sürekli oynadm . Kuaförde sorun yaşamadım çünkü daha önce provaya gittim hangi saç modelini yaptıracağım diye.herseyim önceden belliydi. Sistemli ve düzenli hazırlandım.
Kuaförde de çok eğlendik.herkes bana bu zamana kadar bu kadar rahat ve mutlu gelin görmedik dediler.hatta bir gelin daha vardı nasıl gergin nasıl. Dedim bu kadar gergin olmana grek yok tadını çıkar;) düğünde de hep oynadık arkadaşlarımızla...dugun sonunda herkes ne kadar güzle birle düğündü dedi :) doğal ol.herkese iyi davranmak zorunda değilsin.icten davran yeter. Ve sorunlarini iki gün olsa da unut...

Genel olarak düğünle ilgili şeyleri pek takmadım, olursa olur olmazsa olmaz modundaydım o yüzden pek stresli geçmedi. Mesela 3-4 gün öncesinde kuaförümün yanlış anlaşılma yüzünden randevumu iptal edip başkasını aldığını öğrendim. O gün çıktım bir tane daha buldum. Pahalı oldu ama ne yapayım. Ödedik bir şekilde sonuçta. Aileden herkese karşı istediklerim konusunda nettim. Mesela kuaföre bizimle sadece bir kardeşimin bir de eltimin gelmesine müsaade ettim. Curcuna istemedim. Alındı insanlar ama umursamadım. Çok da bir aksilik olmadı, dediğim gibi takmıyordum o kadar. Mesela düğün pastamızın maket olacağı hiç aklıma gelmemişti. Eşimin de öyle. Adamlar bir halledeceğiz çok güzel olacak merak etmeyin demişlerdi. Maket olunca güzel oluyor tabi. Eşimle bıçağı alıp bir güzel çizdik pastayı :D
Kayınvalidem sadece çok ilgisizdi düğün zamanı. Para falan meselesi değil. Biz herşeyi kendimiz yaptık eşimle ve böyle de istiyorduk. Altın falan umurumda değildi ama beklediğimden fazla yaptı. Aileme göre az ama onları susturdum ben zaten. Düğün sırasında ailelere ayrılan masaya oturmadı hep arkalarda ağladı. Sonra da beni çağırmadılar, oturacak yerim yoktu, bana pasta bile vermediler falan diye kendini acındırdı durdu. Annem dört kere çağırmış. Ama eşim zaten çağırılmasını geçti, o senin düğünün çağırılman da gerekmiyordu zaten diye kızdı ve tartıştı annesiyle çünkü ilgisizliği üzmüştü onu. Ama bunlar tabi biz balayından falan gelip ilk bayramda onlara gidince mesele oldu. Düğünde ve düğün sonrası farkında değildik.
Bizim için düğün iyi geçti. Asla oynamayacağız demiştik. Eşimle masamızda oturup yemeğimizi yedik. Arada insanlar fotoğraf için falan geldi. Biz masa masa dolaşmadık. Sonra direkt balayı zaten.

Benim evleneceğim gün darbe oldu. Bir dakika bile uyumadan evlendim valla. Diğer sorunları yazamıyorum bile şu an bunun yanında. Rezil ettiler en güzel günümü.

Mutluluklar bu arada, her şey yoluna girer dilerim.

Ben darbe günü doğum yaptım. En güzel günümü rezil ettiler noktasında seni anlayabiliyorum :)

Konu sahibi aksilikler olur. Olacakların önüne hiçbir şey geçemez merak etme :cool:

Kim rezil etti ki :KK61:

İnşallah canım teşekkür ederim iyi dileklerin için

Kim olduğunu yazarsam banlanırım şimdi gerek yok :D Ama şöyle söyleyeyim nikahım 13.30'daydı. Başka şehirden gelenler gece bineceklerdi ama darbe girişimi olunca seferler hep iptal edildi. Terminalden, havaalanından döndü herkes. Yakın arkadaşlarım, yakın akrabalarım gelemediler. Sadece yaşadığım şehirdeki insanlar vardı nikahımda. Sayı çok azdı doğal olarak.

"Yarın gelin olcaaaaam" diye duşa girdim, çıktım ki herkes tv başında evde. Bir baktım tvde inanılmaz şeyler yazıyor. Yok sokağa çıkma yasağı yok bilmem ne. Sonra ezan okunmaya başlandı. Sonra dışarda silah sesleri, uçak sesleri, çığlıklar. Çıktık baktık ki ortalık korkunç. Ve biz evlenemeyeceğiz diye düşündük. Sabah yedi olduğunda nikah memurunu aradık. Yoo kıyıyoruz dedi. Koşa koşa kuaföre gittim vs.

Normal mi geçmiş sizce :D Rezil oldu yani her şey.

Olmazmi hic, kina günümde esimin tam üc tane sinavi vardi. Kendi kinamiza gecikmeli olarak zor yetistik. ve o gün Darbe oldu... Dügünüm güzeldi ama kuaförüm beni berbat etmisti inan salona girmeden makyajimi silip sacimi dagitmak istemistimde esim son anda vazgecirdi:) hem evden ciktigima agladim Hemde cok cirkinim millet icine nasil cikacam diye agladim salona gidene Kadar.
Üstüne bide kendi amcamlar babanemler elinden gelen herseyi yapti o gün huzursuz olalim diye.
Esimin ailesinden degilde kendi akrabalarimdan cektim. Ne anneme ne babama dügünümü bildirmediler. Onlarda zavalim ben anlamim diye napcaklarini sasirdilar.

Nikah olacagimiz gün bile problemliydi, esim alman vatandasi, seneler önce dedeleri tarafindan kütüge soy isimleri yanlis gecmis. konsoloslukda evlenme ehliyeti vermediler. Almanyada yasiyoruz nikahimiz zaten alman nikah dairesinde olcakti, sirf konsolosluk inat etti diye ne sorunlar yasadik. dügüne kamis sayili günler, ve biz nikahlanamioduk. o gerginligi bi düsün:) ama sonunda hepsi gelio geciyo ne olursa olsun anin tadini cikartmalisin. biz esimle öyle yaptik salona girdigimiz an herseyi unutup sadece eglenmemize baktik...
Kendi akrabalarimin bize yaptiklarini anlatsam roman olur... Sen esinle mutlumusun? eleniyo olmaniz seni heycanlandiriomu sen bunlara bak. O günde ne gelirse gelsin tadini cikar ve kendini rahat birak.

Kim olduğunu yazarsam banlanırım şimdi gerek yok :KK70: Ama şöyle söyleyeyim nikahım 13.30'daydı. Başka şehirden gelenler gece bineceklerdi ama darbe girişimi olunca seferler hep iptal edildi. Terminalden, havaalanından döndü herkes. Yakın arkadaşlarım, yakın akrabalarım gelemediler. Sadece yaşadığım şehirdeki insanlar vardı nikahımda. Sayı çok azdı doğal olarak.

"Yarın gelin olcaaaaam" diye duşa girdim, çıktım ki herkes tv başında evde. Bir baktım tvde inanılmaz şeyler yazıyor. Yok sokağa çıkma yasağı yok bilmem ne. Sonra ezan okunmaya başlandı. Sonra dışarda silah sesleri, uçak sesleri, çığlıklar. Çıktık baktık ki ortalık korkunç. Ve biz evlenemeyeceğiz diye düşündük. Sabah yedi olduğunda nikah memurunu aradık. Yoo kıyıyoruz dedi. Koşa koşa kuaföre gittim vs.

Normal mi geçmiş sizce :KK70: Rezil oldu yani her şey.
Ay canım ya senin ki de iyi olmamış ama mutlu olmayı nasıl becerdin peki asıl merak ettiğim bu ne düşündün ne yaptın mesela ?

Olmazmi hic, kina günümde esimin tam üc tane sinavi vardi. Kendi kinamiza gecikmeli olarak zor yetistik. ve o gün Darbe oldu... Dügünüm güzeldi ama kuaförüm beni berbat etmisti inan salona girmeden makyajimi silip sacimi dagitmak istemistimde esim son anda vazgecirdi:) hem evden ciktigima agladim Hemde cok cirkinim millet icine nasil cikacam diye agladim salona gidene Kadar.
Üstüne bide kendi amcamlar babanemler elinden gelen herseyi yapti o gün huzursuz olalim diye.
Esimin ailesinden degilde kendi akrabalarimdan cektim. Ne anneme ne babama dügünümü bildirmediler. Onlarda zavalim ben anlamim diye napcaklarini sasirdilar.

Nikah olacagimiz gün bile problemliydi, esim alman vatandasi, seneler önce dedeleri tarafindan kütüge soy isimleri yanlis gecmis. konsoloslukda evlenme ehliyeti vermediler. Almanyada yasiyoruz nikahimiz zaten alman nikah dairesinde olcakti, sirf konsolosluk inat etti diye ne sorunlar yasadik. dügüne kamis sayili günler, ve biz nikahlanamioduk. o gerginligi bi düsün:) ama sonunda hepsi gelio geciyo ne olursa olsun anin tadini cikartmalisin. biz esimle öyle yaptik salona girdigimiz an herseyi unutup sadece eglenmemize baktik...
Kendi akrabalarimin bize yaptiklarini anlatsam roman olur... Sen esinle mutlumusun? eleniyo olmaniz seni heycanlandiriomu sen bunlara bak. O günde ne gelirse gelsin tadini cikar ve kendini rahat birak.
Ah bu akrabalar destek yerine köstek olmaya çalışıyorlar bazen ne yaptılar mesela kısa bir örnek verebilir misin ? Ne güzel ama salona girdiğin an herşeyi unutmuşsun o da çok güzel eğlenebilmişssin herşeye rağmen ben de oyle olsun istiyorum :((

Genel olarak düğünle ilgili şeyleri pek takmadım, olursa olur olmazsa olmaz modundaydım o yüzden pek stresli geçmedi. Mesela 3-4 gün öncesinde kuaförümün yanlış anlaşılma yüzünden randevumu iptal edip başkasını aldığını öğrendim. O gün çıktım bir tane daha buldum. Pahalı oldu ama ne yapayım. Ödedik bir şekilde sonuçta. Aileden herkese karşı istediklerim konusunda nettim. Mesela kuaföre bizimle sadece bir kardeşimin bir de eltimin gelmesine müsaade ettim. Curcuna istemedim. Alındı insanlar ama umursamadım. Çok da bir aksilik olmadı, dediğim gibi takmıyordum o kadar. Mesela düğün pastamızın maket olacağı hiç aklıma gelmemişti. Eşimin de öyle. Adamlar bir halledeceğiz çok güzel olacak merak etmeyin demişlerdi. Maket olunca güzel oluyor tabi. Eşimle bıçağı alıp bir güzel çizdik pastayı :KK70:
Kayınvalidem sadece çok ilgisizdi düğün zamanı. Para falan meselesi değil. Biz herşeyi kendimiz yaptık eşimle ve böyle de istiyorduk. Altın falan umurumda değildi ama beklediğimden fazla yaptı. Aileme göre az ama onları susturdum ben zaten. Düğün sırasında ailelere ayrılan masaya oturmadı hep arkalarda ağladı. Sonra da beni çağırmadılar, oturacak yerim yoktu, bana pasta bile vermediler falan diye kendini acındırdı durdu. Annem dört kere çağırmış. Ama eşim zaten çağırılmasını geçti, o senin düğünün çağırılman da gerekmiyordu zaten diye kızdı ve tartıştı annesiyle çünkü ilgisizliği üzmüştü onu. Ama bunlar tabi biz balayından falan gelip ilk bayramda onlara gidince mesele oldu. Düğünde ve düğün sonrası farkında değildik.
Bizim için düğün iyi geçti. Asla oynamayacağız demiştik. Eşimle masamızda oturup yemeğimizi yedik. Arada insanlar fotoğraf için falan geldi. Biz masa masa dolaşmadık. Sonra direkt balayı zaten.
Neden arkalarda kayınvaliden ağladı çok enteresan ağlama sebebi nedir çağrılmaması falan mı ? Ya da siz hala kendsiyle görüşüyor musunuz? Son olarak takmamayı nasıl becerdin Allah aşına bunun bir püf noktası var mıdır ?

Yazılanları okuyunca ben ne şanslıymışım dedim:) ama ne güzel herkes gülerek anıyo bu önemli bence. Ben giriş şarkısına ikna etmek için küsmüştüm eşime sadece. Klasik bi giriş olmasın oynayarak girelim dedim. Sezen Aksu rakkas-remix çalsın dedim. Şoklara girdi adam. İçinde meme kelimesinin geçtiği bi şarkıyla girmemi beklemiyosun dimi dedi:KK70: Sonuç: mahallenin ağır abisi kocam, birinin eline tutuşturduğu tefi kırmak ister gibi sallayarak, sinirden düğünü ateşe vermemek için gülerek ama bakışlarıyla da sen bittin diyerek çıktı valla:KK70: hala söyler bi gün önce ölseydim o günü görmeseydim diye hahahhaah:KK70:
Evet o kadar yaşanılanlara rağmen nasıl gülerek anılabiliyor onu da anlayabilmiş değilim :) Sizin sorun sadece bu imiş ne güzel sorunsuz bir düğün geçirmişsin Allah mutluluğunu daim etsin inşallah :)

O kadar çok kafama takacak sorun vardı ki kına ve durun günü bunların hepsini aklımdan sildim.ve eğlendim sürekli oynadm . Kuaförde sorun yaşamadım çünkü daha önce provaya gittim hangi saç modelini yaptıracağım diye.herseyim önceden belliydi. Sistemli ve düzenli hazırlandım.
Kuaförde de çok eğlendik.herkes bana bu zamana kadar bu kadar rahat ve mutlu gelin görmedik dediler.hatta bir gelin daha vardı nasıl gergin nasıl. Dedim bu kadar gergin olmana grek yok tadını çıkar:KK66: düğünde de hep oynadık arkadaşlarımızla...dugun sonunda herkes ne kadar güzle birle düğündü dedi :) doğal ol.herkese iyi davranmak zorunda değilsin.icten davran yeter. Ve sorunlarini iki gün olsa da unut...
Ne güzel anlattın canım ya vr ne güzel başarabilmişsin darısı başıma :)

Biz eğer resmi nikahı önceden yapmamış olsaydık kesin ayrilirdik düğün günü:) şimdi geriye dönüp bakınca hâlâ düğünumden nefret ediyorum hala ofkeliyim yaşananlara ama eşimle mutluyum çok şükür ufak tefek sürtüşmeler oluyor tabii ki ama yine de iyi ki evlenmisim iyi ki nikahı önceden yapmisiz diyorum :KK48:

Sana da tavsiyem nisanlinla sen olayların dışında kalmaya bakın ailelerin arasında kalmayın sonra sizde tartisirsiniz çok zor biliyorum sakın kalmak bu durumlarda ama gerçekten sakin olun sabırlı olun geçecek:)
Dediğin gibi gerçekten çok zor sakin ve ailelerin etkisinde kalmamak :) Genelde bu tarz olaylarda şimdi böyleyse ilerde ooooo derler ama sen bu tabuyu yıkmışsın . Siz de nasıl bir sorun oldu peki ?

Kaynana problemlerini direkt kaynana ile konuşmadım anneme de çaktırmamaya çalıştım eşimle konuştum. Ama bunu yaparken "Emin'im annen de iyi niyetli amamben böyle olmasını istiyorum " gibi cümlelerle yaptım. Başka aksilik olmadı sanırım mesela kınaya kayınvalidemler geç kalmıştı o zaman takıldım ama bende bi kaç gidişimde onlara (toplanıyorsak) geç kaldım en azından kendimce rahatladım :)
Benim kayınvalidem gelmeyecek :) Ben de bunun intikamını olmam gereken yerde olmayarak vermek istiyorum ama ne zman onu kestiremedim :)

gelin sensin

gelinin dediği olur

bunu diyecek cazgır bir kuzenin falan var mı

erkek tarafına diş geçirebilecek

görümcem evlendi

bir çok şeye ben karar verdim

bana sordular şöyle olacak ya da gelin nasıl isterse dedim

şöyle olacak dediklerimi de gelin daha önce söylemişti

mesela gelinin kız kardeşi vardı o dese bu kadar etkili olmazdı ama ben de o aileye yabancı idim otoritem erkek tarafından da kabul gördü

haa herşey kötü olsa kaç yazar

takma o evlilik iki kişilik gerisi o merasimler falan faso fiso

unutulur gider biterrr

Konunun aynisini gecen gun actin ve bi sürü yanıt geldi.. Begenmedin sanirim?
Ayrica senin yasadigin sorunlarin nedeni "dugun oncesi stresleri" filan degil, ama goruyorum ki sen ısrarla buna bağlamaya calisiyosun..
Baskın ve her seye karisan bi kaynana ve annesine hatasinda "dur" diyemeyen bi nişanlı..
Kadin resmen sizi tehdit ediyor, gelmem etmem diyerek, bu cesaret nerden geliyor? Ben vereyim cevabi, oglundan cok emin cunku.. "Annem boyle dedi, ne yapabilirim" diyen biri var karsinda..
Ama pardon, siz birbirinizi cok seviyodunuz, hic sorununuz yoktu, dmi :KK51:
Aynen canım çok seviyoruz teşekkür ederim yorumun için :)

gelin sensin

gelinin dediği olur

bunu diyecek cazgır bir kuzenin falan var mı

erkek tarafına diş geçirebilecek

görümcem evlendi

bir çok şeye ben karar verdim

bana sordular şöyle olacak ya da gelin nasıl isterse dedim

şöyle olacak dediklerimi de gelin daha önce söylemişti

mesela gelinin kız kardeşi vardı o dese bu kadar etkili olmazdı ama ben de o aileye yabancı idim otoritem erkek tarafından da kabul gördü

haa herşey kötü olsa kaç yazar

takma o evlilik iki kişilik gerisi o merasimler falan faso fiso

unutulur gider biterrr
İnşallah öyle olacak canım çok sağol ...

Back
X