• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizlere danışmak istedik..

Mrsyanlis

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2017
798
438
103
kızlar kuzenim sevgilisiyle 1,5 yıldır beraberler çocuk şimdi tutturmuş çalışmanı istemiyorum diye kuzenimde aileden işe gir diye tepki görüyor. Çocuk çalışırsa ayrılık noktasına gelebilir imajı çizmiş. Ben o hatayı yaptım işten çıktım ben yanlış bir yönlendirme yapmakta istemiyorum. Ve sizinde tepkileriniZi merak ediyorum. Cocuk evlenince maddi olarakta sıkıntı çekmezler ama ortada bir nişan bile yok? Size ne demeli? Nasıl konuşmalı? Durumu nasıl anlatmalı?

kızlar kuzenim sevgilisiyle 1,5 yıldır beraberler çocuk şimdi tutturmuş çalışmanı istemiyorum diye kuzenimde aileden işe gir diye tepki görüyor. Çocuk çalışırsa ayrılık noktasına gelebilir imajı çizmiş. Ben o hatayı yaptım işten çıktım ben yanlış bir yönlendirme yapmakta istemiyorum. Ve sizinde tepkileriniZi merak ediyorum. Cocuk evlenince maddi olarakta sıkıntı çekmezler ama ortada bir nişan bile yok? Size ne demeli? Nasıl konuşmalı? Durumu nasıl anlatmalı?
Hayatta hic birseyin garantisi yok.
Calismali bence..

Kim bu adam kocası mı nişanlısı mı? Ortada hiçbir şey yok. Kocası bile olsa böyle diretemez.
Yarın ne olacaklarının garantisi var mı?
Bu adam ilerde canı bi şeye sıkılsa gene diretir bu seferde seni boşarım der. Evlenseler bile adamın emrinde yaşamayı göze alabilecek mi?

kimsin de hayatım hakkında karar veriyosun diyecek kuzeniniz. ortada nişan düğün yok lafı da gereksiz olsa bile kimse kimsenin çalışma hakkına karışamaz.

Ne hakla daha nişan bile yokken böyle bi talepte bulunabilir?Ayrıca adamın karşısındakine hiç saygısı yok, bu devirde böyle bişey isteyen bi ayıyla evlenirse kuzenin herşeye müstehak

Naapıcakmış sevgilisi, kızın cebine harçlığını mı koyacakmış, ailesinin evinin bütçesine katkı mı sağlayacakmış? Bir de bunları hangi sıfatla yapacakmış eğer yapacaksa? Yetiştiren büyüten anne-baba çalış artık diyor, belli ki destek bekliyor insanlar, ben utanırım bu durumda sırf sevgilim istemiyor diye evde oturursam.

Kızlar orası öyle. Ama bu konu dışında ilişkileri cidden güzel. Bu durumu nasıl çözümleye biliriz kesinlikle istemiyor. Ailem zorluyor desek? Bu sefer nişanı erkene çekmeye çalışıyor imajı yada zorla nişanı erken tarihe almak gibi olcak..

Allahım ya.. Eşi değil nişanlısı değil ne hakla böyle bir şey söylüyor. Şimdiden böyle baskı kuran evlenince ne yapar kim bilir. İlişkilileri çok güzel diyorsunuz da egemenlik, üstünlük kuran bir erkek var ortada neresi güzel bu ilişkinin? Bir şeye ihtiyacı olunca ne alacak? Ondan mı isteyecek? Evlenecek çeyiz lazım ailesine mi yük olacak? Mecbur değiller ona tencere tava almaya.

O kadar karışmayı, ayrılıkla tehdit etmeyi, hayatına müdahale etmeyi kendine hak biliyor madem, alsin cikolatasini, taksin pesine ana babasını Allah'ın emri desin.

Böyle bir şey için kendisini terk edecek adamın kaldığı kabahat.

Ben evlenirken eşim bana (çalışıyordum) gece olmadığı sürece sana saygı duyarım dünya ölümlü bana bir şey olur çocuğumuz olur, ayaklarım yere bassın dersin saygı duyarım, ha çalışmam dersen yediğini içtiğini yine eksik etmem karar sana ait demişti. Uzun süre evde kaldım iş değişikliği sebebiyle sonra tekrar düzenimi kurdum , bu süreçte iki durumda da hiç sorun yaşamadık.

Ama yine de insanın eşinin müdahale etmesini yadırgamam, ama henüz el adamı olan ciddiye girmemiş ilişkideki adamın bu tavrını anlamam. Çalışsın, kazansın ekmeğini.

Kızlar orası öyle. Ama bu konu dışında ilişkileri cidden güzel. Bu durumu nasıl çözümleye biliriz kesinlikle istemiyor. Ailem zorluyor desek? Bu sefer nişanı erkene çekmeye çalışıyor imajı yada zorla nişanı erken tarihe almak gibi olcak..

Zorluyor demesin, ailemin desteğe ihtiyacı var, kusura bakma ben ailemi çiğneyemem desin. Nişan yapmak istiyor havası çıkmaz, ailesi tarafından zorla çalıştırılan kurtarılıp evinin kadını olmak için prensini bekleyen kız modunda konuşmazsa.

Simdi onun lafiyla calismasa ilerde yas ilerleyince is bulmasi daha zor olacak. Cok mu zor buldu bu adami da geleceginden bu kadar kolay vazgecebiliyor? O koca her yerde bulunur. Hayatta da hic birseyin garantisi yok. Ben 4 yil flortten sonra evlendim ve 12 yil sonra da bosandim. Isi olmali herkesin. Cunku benim yasadiklarim gibi hayatin neler getirecegi belli olmaz.
Daha evlenmeden bunlara karisiyorsa evlenince kimbilir ne kadar zindan hayati da yasatir. Kul kole gibi yasamayi istiyorsa kuzeniniz kendi bilir. Hep adamin eline bakacak cunku. Insan baskasi icin degil kendi icin yasamali ve baskasina da bagimli olmamali. Evde olsa surekli temizlik hizmetcilik.... hersey para degil. Ise giderken bile en azindan ise gidiyorum diye kendine bakacak, sosyal cevresi olacak, kimseye bagimli olmayacak... daha ozguvenli olacak.... her yonden iste calismak daha mantikli. Erkek arkadasi simdiden bu kadar baski yapiyorsa kuzeniniz bu iliskiyi yeniden gozden gecirmeli bence.

Çalışmayı bir başkası istiyor diye bırakmazdım. Kendi isteğimse olurdu. Ancak karşımdakinin neden istifa etmem gerektiğine dair ikna edecek geçerli gerekçesi bana da makul gelirse o zaman düşünebilirdim.
Eşim eski maddi rahatlığımı aratmayacak bir rahatlığı düzenli şekilde sağlayacaksa, boşanma vs. herhangi bir şey durumunda, istifa etmeden önceki maddi durumumu sürdürebilmem için iş/tazminat/nafaka sözü verebilirse amenna. Yoksa keyfi olarak çalışmanı istemiyorum diyorsa boşuna nefes tüketmesin.

Kaliteli zaman geçirdikten sonra ev hayatı da hanımlar için güzel olabilir.

Şaka gibi soruyor olması bile hata.
Kukla değil ki bu ipleri başkasının elinde.
İş yerinde biri rahatsız ediyordur,çık der,belki,ama çalışmanı istemiyorum demek ipler bende sen de benim kuklamsın ve dediğimi yaparsan ömür boyu iplerin benim elimde demek.
Kukla olmak istiyorsa çalışmasın.
Bunun ilişkinin güzel çirkin olmasıyla hiç alakası yok,adamın karakterinden örnek veriyor,hayatı böyle geçecek,kalk diyecek kalkacak,otur diyecek oturacak.
Birey olmak lazım öncelikle,birinin bişeysi olmamak lazım.
Hayattaki tek amacımızın şunun karısı,bunun bilmemnesi olmaması gerekiyor.
Önce o kuzen kendisi olsun kendi kararlarını kendisi versin.
Yazık diyorum.

daha şimdiden ipleri eline vermesin çalışmak her kadın için ayrıcalıktır kendi ayaklarımın üstünde durmak beni mutlu ediyor desin kessin atsın elin oğlu çalışırsan biter imajı vermeyi göze alacak kadar kızı gözden çıkarmış oda bana karışırsan biter diyecek kadar adamı gözden çıkarsın kendini ezdirmesin

Masraflarını çocuk karşılayacaksa çalışmasın,
Yok karşılamayacaksa boş beleşten kızın çalışmasına mani olmasın.

Back
X