• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizlere danışmak istedik..

Bu cocugun bu kiza verdiği bir gram deger yok. Insan is konusunda hayatinda ki insani destekler kariyer yap ayagina yere saglam bas diye. En azindan gir bi yere calis sigortan olsun guvencen olsun der. Oldu ki evlendiler varsayım yaparsak adamin basina bir sey geldi kiz ne yapacak? Tas mi yiyecek ? Belirli bi yastan sonra da deneyimsizsin diye kimsede is vermez.

Calistirmiosa kızın sigortasını yapsın aylık ne kadar kazancaksa kız 2 bin diyelim onuda her ay kiza versin anlassinlar bence mantıklı

Ben calisirim sen otur kir dizini yemek yap ev isi yap anama babama hurmette kusur etme bide çocuk yap yeterki calisip özgüven yapma para kazaniyorum deme dilin kisa olsunda bende at koşturuyum erkegim ya laf iste o kizda bunlari yapacak büyük ihtimal

Parayı o verecekse çalışmasın boşa atıp tutmasın küçükbey.

Kızlar orası öyle. Ama bu konu dışında ilişkileri cidden güzel. Bu durumu nasıl çözümleye biliriz kesinlikle istemiyor. Ailem zorluyor desek? Bu sefer nişanı erkene çekmeye çalışıyor imajı yada zorla nişanı erken tarihe almak gibi olcak..

ailem zorluyor DEMESİN
ben böyle istiyoRUM desin
kabul ediyorsa eder
etmezse etmez
bana da eşim daha sevgiliyken aynı şeyi söylemişti
çalışırsan bizim bir geleceğimiz olamaz demişti
aynı kuzenininki gibi güzel bir ilişkimiz vardı, tek konu buydu
deli gibi aşıktım
yine de, sen bilirsin dedim ve ayrıldık
bir süre (aylarca) ayrı kaldık, çok acı çektim
o da çok acı çekti biliyorum, ama gerçekten yapamayız zannetmişti, gerçekten olamayacağını düşünmüştü
sonra tekrar birleştik, bir daha da iş mevzusu konu olmadı, aksine beni destekledi
demem o ki, insan önce "ben" diyecek, bencillik anlamında demiyorum, önemsemek anlamında diyorum
kadının bir duruşu olacak
seni kabul eden de öyle kabul edecek

kızlar kuzenim sevgilisiyle 1,5 yıldır beraberler çocuk şimdi tutturmuş çalışmanı istemiyorum diye kuzenimde aileden işe gir diye tepki görüyor. Çocuk çalışırsa ayrılık noktasına gelebilir imajı çizmiş. Ben o hatayı yaptım işten çıktım ben yanlış bir yönlendirme yapmakta istemiyorum. Ve sizinde tepkileriniZi merak ediyorum. Cocuk evlenince maddi olarakta sıkıntı çekmezler ama ortada bir nişan bile yok? Size ne demeli? Nasıl konuşmalı? Durumu nasıl anlatmalı?
İnsanlar sadece para kazanmak için çalışmıyor ki.. Tamam ilk hedef maddiyat ama tek değil... Toplumda yer edinmek sosyal anlamda gelişmek saygınlık vs bunlarda çalışmanın getirisi.. En basiti bütün gün boş olup sikilmazsin tabi kız calismk istemiyorsa ona birsey diyemem kendi kararıdır. . Ama kız istiyorsa calusmali

Son düzenleme:
kızlar kuzenim sevgilisiyle 1,5 yıldır beraberler çocuk şimdi tutturmuş çalışmanı istemiyorum diye kuzenimde aileden işe gir diye tepki görüyor. Çocuk çalışırsa ayrılık noktasına gelebilir imajı çizmiş. Ben o hatayı yaptım işten çıktım ben yanlış bir yönlendirme yapmakta istemiyorum. Ve sizinde tepkileriniZi merak ediyorum. Cocuk evlenince maddi olarakta sıkıntı çekmezler ama ortada bir nişan bile yok? Size ne demeli? Nasıl konuşmalı? Durumu nasıl anlatmalı?
Ailesi tarafından zorla çalıştırildigini izah etmeli ancak evlenince veya nişanlaninca işi bırakabilcegini söylemeli bence başka bir seçenek yok gibi

Kız o adamdan ayrılsın
Bu işin sonu yok evlense bile mutlu olmaları imkansız

ortada nişan bile yok. gerçi nikah olsa da farketmez ya. çocuk çalışmayacaksın deyince kadının aklı karışıyor. allah böyle kız çocuğu nasip etmesin bana valla sinirden kendimi camdan atarım. ben okutcam etcem. elin sümüklü oğlu çalışmayacaksın deyince kızın aklı karışcak, acaba diycek. höst.

Kızlar orası öyle. Ama bu konu dışında ilişkileri cidden güzel. Bu durumu nasıl çözümleye biliriz kesinlikle istemiyor. Ailem zorluyor desek? Bu sefer nişanı erkene çekmeye çalışıyor imajı yada zorla nişanı erken tarihe almak gibi olcak..
Ilişkileri güzel falan değilmiş demek ki.
Kuzeniniz önce bunu anlasin.
Fakat siz de biliyorsunuz ki kuzeniniz bulunmaz hint kumaşı sevgilisinin sözünden cikmayacak.
Aksi halde zaten buraya konu acmazdiniz.

Kendisi ne istiyor, çalışmak istiyor mu ? Eğer çalışmak istiyor da sırf sevgilisinin gönlü yok diye çalışmıyorsa o saçma, neden hayatınızın bu kadar önemli kararlarını başkalarına dayanarak alasınız ki ? Yok zaten çalışmaya gönlü yoksa, ev hanımı olmak istiyorsa o zaman sorun yok, ailesine ben çalışmak istemiyorum desin. Ha yarın bir gün evde oturmak zor gelir de çalışmak istediğinde bu adamla karşı karşıya kalırsa o zaman çok döver dizlerini...

Neden konu çalışmak olunca kadın erkek ayrımı oluyor. Yani bir erkeğin bunu dile getirmesi bile çok saçma bir kadın için onur kırıcı bir davranış. Bir kadına çalışma demek sen hep ikinci planda kal, kendi ayakları üzerinde duramayan maddi olarak hep birilerine muhtaç olan bir insan olarak kal demek. Bazı kızlarımızın da hoşuna gidiyor bu söylemler galiba. Kuzeninizin hoşuna gidiyor demiyorum yanlış anlamayın. Ama ben bu mantıkta olan bir adamla evlenmeyi tercih etmezdim. Çalışmak sadece maddi özgürlük demek değil ayrıca bir şekilde sosyal hayatın içinde olmak kendine güvenli birey olmak demek. Kızım 12 yaşında ileride ne olursa olsun bir meslek sahibi olması ve çalışması gerektiğini söylüyorum. İnşallah Allah karşısına bu mantıkta insanlar çıkarmaz.Kuzeniniz de iyi düşünsün çalışmak istiyorsa çalışsın o kimmiş henüz nişanlısı bile değil bu hakkı görüyor kendinde.

kızlar kuzenim sevgilisiyle 1,5 yıldır beraberler çocuk şimdi tutturmuş çalışmanı istemiyorum diye kuzenimde aileden işe gir diye tepki görüyor.

Sevgilisi çalışmasını istemiyor...
Ailesi işe girmesini istiyor...
Peki asıl kendi yüreği ne istiyor ?:deli:

ortada bir nişan bile yok

Ayrılırlarsa iş bulma garantisi veriyor muymuş sevgilisi?
Haddine değil, bunun için ayrılıyorsa sevmiyordur.
Şuan ailesiyle yaşıyor ve kendi parasının olmasını istemesi hakkı.

Ayda 1500 tl ver çalışmayayım desin madem.
Giderlerimi karşılamam gerek o miktarı verirsen elbette çalışmam desin bi zarf atsın bakalım sözde erkek kişisine.

Back
X