Sizlere yardımcı olabilirim

merhaba benim bir yakınım (erkek) eşinden boşandı şimdi yeniden başkasıyla evlenecek ama nüfus cüzdanını değiştirmemiş hala evli yazıyor acaba nikah dairesine boşanmanın bittiğine dair belgeyi gösterse yeterlimi yoksa bekar kimliği çıkarıp tekrar mı değiştirecek teşekkürler

canım öncelikle mutluluklar dilerim....
soy isim konusunda eşinin itiraz etmemesine sevındım...
soyadınız için bulunduğunuz ilde dava açılması gerekmekte...
yanlız avukat tutmanızı öneririm....
çünkü nufüs müdürlüğü ve savcılık davaya dahil olacaklardır...
usul biraz karışıktır...soyisiminin eklenme amacının ispat edilmesi gerekıyor...
eger gerekçeyı mahkemede uygun görürse soyisiminiz eklenecektir...
sevgilerimle
Canım çok teşekkür ederim.

Merhaba benim de bir sorum var, yanıtlarsanız çok memnun olurum.

Yaklaşık 1,5 sene çalıştığım bir iş yeri vardı. 1 sene önce ayrıldım. Çalıştığım süre boyunca sadece 5 ay sigortamı yaptı. Elimde sigortasız dönemlerde çalıştığıma dair belgeler var. (Bunlar orada çıkardığımız dergide künyede yazan ismim.) Şu anda şirketi beni bir dönem sigortasız çalıştırdığı için şikayet edebilir miyiz? Ne yapmam gerekir?

Teşekkürler

Merhaba benim de bir sorum var, yanıtlarsanız çok memnun olurum.

Yaklaşık 1,5 sene çalıştığım bir iş yeri vardı. 1 sene önce ayrıldım. Çalıştığım süre boyunca sadece 5 ay sigortamı yaptı. Elimde sigortasız dönemlerde çalıştığıma dair belgeler var. (Bunlar orada çıkardığımız dergide künyede yazan ismim.) Şu anda şirketi beni bir dönem sigortasız çalıştırdığı için şikayet edebilir miyiz? Ne yapmam gerekir?

Teşekkürler

canım şirketten çıkalı 1 yıl olmuş....
bazı hakların aranması bakımından uzun bır yıl...
bılıyorsunuzkı hukukta süreler çok öenmlidir..
1.buçuk yıl çalıştıgınız için bazı haklardan tazminatlar konusunda yararlanabılırsınız..
ama sizin amacınız çok önemli...(size dair elimdeki bilgileri kullanarak konuşuyorum)
tamemen şirket aleyhıne ıntıkam hırsıylamı hareket etmektesınız yoksa sigortalı olarak gösterılmeyen dönemlerde sigortalı sayılabılmek adınamı harekette bulunmak istıyorsunuz...
1-ssk web adresınde bu konuda bir bölüm var..burdan e posta ile şikayetınızı dile getırebılırsınız..
eger cevabınız 2.şık ise bulunduğunuz yerdeki iş mahkemesi hakımlığıne tespit davası açabılırsınız...
sevgilerimle...

merhaba benim bir yakınım (erkek) eşinden boşandı şimdi yeniden başkasıyla evlenecek ama nüfus cüzdanını değiştirmemiş hala evli yazıyor acaba nikah dairesine boşanmanın bittiğine dair belgeyi gösterse yeterlimi yoksa bekar kimliği çıkarıp tekrar mı değiştirecek teşekkürler

canım boşanma davası kesinleşmişmi....
eger boşanma davasında karar verilmişse o ilam ile nufus mudurluğune gitsin..
hemen yenı nufus cüzdanı çıkar...,
sevgilerimle

tam canım mevzuatı karıştırıp sana dönecem benŞeniz

gülsümcüm geç döndüm...
ama malum çok yogunum...
bu hafta 22 tane duruşmam olduğu düşünülürse anlayışla karşılarsın umarım...
canım öncelikle kızların bu şekılde hakları var...
fakat bu durumda kızların başvuru yapması gerekıyor...
eger kendılerının yapma durumu yoksa avukat vasıtasıyla bu işlemleri yapabılırler...
eger kurumca olmusuz bır yanıt gelırse avukat konuyla alakalı olarak dava açar...

İlgine çok teşekkür ederim. Yakınımın davası bitti 1 ay oldu onun merak ettiği bekar nüfus cüzdanı almadan yeniden evlenmek için başvurabilir mi?Boşanma ilamıyla nikah dairesine başvurabilir mi? Kendisi çok yoğun olduğundan iki kere kimliği değiştirmek istemiyor

canım şirketten çıkalı 1 yıl olmuş....
bazı hakların aranması bakımından uzun bır yıl...
bılıyorsunuzkı hukukta süreler çok öenmlidir..
1.buçuk yıl çalıştıgınız için bazı haklardan tazminatlar konusunda yararlanabılırsınız..
ama sizin amacınız çok önemli...(size dair elimdeki bilgileri kullanarak konuşuyorum)
tamemen şirket aleyhıne ıntıkam hırsıylamı hareket etmektesınız yoksa sigortalı olarak gösterılmeyen dönemlerde sigortalı sayılabılmek adınamı harekette bulunmak istıyorsunuz...
1-ssk web adresınde bu konuda bir bölüm var..burdan e posta ile şikayetınızı dile getırebılırsınız..
eger cevabınız 2.şık ise bulunduğunuz yerdeki iş mahkemesi hakımlığıne tespit davası açabılırsınız...
sevgilerimle...

Sevgili fırtınanınkızı, soruma yanıt verdiğin için çok teşekkür ederim, o insanlardan intikam almak istemiyorum, Allah'ından bulsunlar, ama beni köle gibi çalıştırdıkları ayların primlerini ödemeli. SSK'ya mail gönderdim umarım cevap verirler, tekrar teşekkür ederim.

fırtınacım .. ne güzel bişi yapmışsın sen öyle ...
tam sana yakışan bir topik...

sorum olursa gelirim ... çok şükür şimdilik yok ...

kolay gelsin bu arada 22 davan varmış... öpüldün canım :)

gülsümcüm geç döndüm...
ama malum çok yogunum...
bu hafta 22 tane duruşmam olduğu düşünülürse anlayışla karşılarsın umarım...
canım öncelikle kızların bu şekılde hakları var...
fakat bu durumda kızların başvuru yapması gerekıyor...
eger kendılerının yapma durumu yoksa avukat vasıtasıyla bu işlemleri yapabılırler...
eger kurumca olmusuz bır yanıt gelırse avukat konuyla alakalı olarak dava açar...

tsk. ederim canim ileticem onlaraŞeniz

slm fırtına kızı cevaplarsan çok sevinicem çok kararsızım ? durumum;
üniversite hastanesinde kadrolu hemşire olarak çalışıyorum.Kurum değiştirmek yani sağlık bakanlığına geçmek için sağlık bakanlığının kurumlararsı geçiş kurasına girdim ve kazandım. Kazandığım yer bulunduğum ilde.Bu dönemde nişanlıydım.İzine ayrıldım evlendim.Eşim doguda görev yapıyor subay.Kuraya girme amacımda ;sağlık bakanlığının askeriye ile anlaşması var eşlerin tayini beraber oluyor.Eşim 6 ay sonra batıda bir yere göreve başlayacak.Kuraya girdiğim zaman bekardım.Ben izindeyken bakanlığın beni istemek için yazdığı yazıya kurumum bana sormadan muvafakatımı vermemiş eleman yetersizliği nedeniyle demiş.Halbuki 140 tane hemşire alındı şubat ayında göreve başlayacak.Kurumdaki amirimle yüz yüze görüşmemde ise , bana aynı ile tayin vermeyiz diyolar beni dinlemiyorlar 6 ay sonra eş durumundan başvur 1- 2 sene sonra veririz diyolar.Eğer eşinin çevre illere tayini çıkarsa yine vermeyiz bekletiriz diyolar.Sorum yürütmeyi durdurma kararı aldırıp mahkeme açabilirmiyim, sence davayı kazanabilirmiyim.Ben bu hakkımı kaybetmek istemiyorum beni yıllarca bekletmek istiyolar mahkeme ne kadar sürer sence teşekkürler..

fırtınanınkızı canım bi sorum olacak
şehirlerarası yolculuklarda 0-12 yaş arası çocuklara yüzde 50 indirimli bilet yasal hak olarak varmış sanırım. ama bilet alacağım otobüs firmaları hayır yok diyor. bu hak tüm firmalardamı geçerli, vede hayır diyen firmalara gösterebileceğimiz bir yasa varmı??
araştırmalarım sonucu yasayı buldum. sorunum çözüldü. gerek kalmadı. tşk.

Son düzenleme:
merhaba .bir sorum olacak.sürekli kanunlar yasalar değiştiği için bunu sorma gereği duydum.
boşanma davası acarken erkeğin davayı acması veya kadının davayı acması arasında fark varmı.yani eskiden kadın dava acarsa nafaka alamaz derlerdi.acaba hala öylemi.??????

ablam boşanmak istiyor artık cocukların pisikolojiside bozuluyor.eşi cok zeki.boş kağıda imza attırmaya calışıyormuş ve evin tapusu ablamın üzerine onu alıcakmış.nafaka vermiycekmiş.bide kızı istemezmiş oğlanı istiyomuş.kız 8 aylık oğlan 3.5 yaşında.eşi memur.dava acmasını istiyo ablamdan.kavgalarında bile eşi hiç bağırmazmış.dışardan kimse geciminde sorun olduğunu bilmiyormuş.eşi sokağa atmaya calışmıştı ama şimdi akıllı direk otobüse bindirip yollıycakmış.iyice psikopatlaştı.nasıl bir cözüm bulunmalı bilmiyoruz.bu dava için bir yol gösterirmisin?????????

fırtınanınkızı merhaba
şahıs şirketim var. ltd bir şirkketten aldığım çek karşılıksız çıktı.
faturalı alacağıma karşılık çeki düzenlemesine rağmen çekini 711/3 uygulatarak ödemedi. çek alacağım haricinde faturalı alacağımda var
Avukata verdim, fakat tam bir ay oldu.
Avukat 3 gün önce bana dediki icra kararı çıktı, adresine icraya gitcem dedi.. Fakat ıstrarlı aramalarıma rağmen avukatım henüz icraya gitmedi. (icraya gideceği yer firmanın ofisi)
Ben kendim araştırdım firma üzerine kayıtlı mercedes ve bmw arac plakalarını buldum, her iki araçtada rehin var ama biz genede rehin koyabilirmişiz bunu da söyledim avukata gene ses yok.
paramı tahsil etmeye çalılştığım firma antalyada residance otel yapımı s
ürüyor, istanbulda biri bitmiş ikisi proje aşamasında siteleri var.
Konuyu uzatmiyim, avukatımdan hiç memnun değilim.
Siteler, otel inşaatı olan bir ltd şirketten bahsediyoruz.
Fakat söylenti olarak duyduğuma göre biten sitelerdeki dairelerin tapuları hemen başka birilerinin üzerine yapılıyormuş.
Bunu avukatım araştırması gerekirken onuda yapmıuyor.
Bu aşamada nasıl bir yol izlemeliyim?
Avukatımdan alsam kendim halledebilirmiyim, veya nerden başlamam gerekiyor?
Çok teşekkür ederim

ıyi günler. Ben de 6 gün önce bir ev için emlakçıya kapora verdim. Verdikten 3 gün sonra arayıp ev sahibinin evi 50 tl fazlasına evi bir başkasına verdiğini ve çok üzüldüklerini söylediler. Bana başka bir ev göstermek istediler. Oranın kirası da fazla geldiği için kabul etmedim. 2 gündür kaporayı geri yatırmasını bekliyorum. Şimdi de "biz sizin için uğraştık, ilgilendik" gibi sözler sarfetmeye başladılar, ama yatırmayacağız da demiyorlar. Fakat güven vermediler bana. Benim yasal hakkım nedir? Ne yapabilirim? Yardımınıza şimdiden çok teşekkür ederim.

anlaşmalı boşanma örneği dilekçesine ihtiyacım var.oğlumun velayeti bende kalıcak.ve 200 tl nafaka talebini kabul ettim.ama internetten bulduğum dilekçe örneklerini anlayamadım

fırtınanınkızı benimde bir sorum var eltim eşini benim pc mi kullanarak aldatıyordu bende kaynanama dedim ama onlar bana inanmadılar elimde onun yazışma kayıtlarıda vardı onları ben ayarlamışım diyede herkese yayıp bütün akrabalarını bizden uzaklaştırdılar şimdi bunu nasıl ispatlayabilirim savcılığa gitsem pc den döküman çıkartırlarmı ve o adreslere başka hangi pc den girildiğini öğrenebilirmiyim yardımcı olursan çok sevinirim

merhaba firtinaninkizi size bir sorum olacakti,
esim kibrista bir kisiye 4000- pound civarinda bir para verdi, adam bir sure sonra parayi odemedi ve bize borc senedi verdi, esim bir avukata verdi borc senedini 250-ytl de sanirim pul parasi icin yatirdi 2007 Eylulde.Simdi avukati tekrar aradik ama kendisyile birturlu gorusemiyoruz genelde ofiste olmuyor, fakat danismani bize tekrar bir para yatirmamiz gerektigini soyledi 750-ytl civarinda.Fakat bize hicbir bilgi vermiyor, parayi alabilirmiyiz, alamazmiyiz ne kardar surer.Cunku parayi verdigimiz kisi calismiyormus ve odeyemem diyor.Parayi almamiz ne kadar surer, ya da alabilirmiyiz eger kisi calismiyorsa?, bizim kibrista bulunmamiz gerekirmi?Sorularimi cevaplayabilirseniz cok sevinirim.yardimlariniz icin simdiden cok tesekkur ederim.

Merhaba,

Yabancı biriyle Türkiye de evlilik kuralları nedir ? kendisi buraya gelmeden gönderilern kağıtlarla biz burda evlilik işlemlerini bitirebilirmiyiz?

cvplayabilrieniz çok sevinirim :S

arkadaşım ben bışey soracam ben eşimde ayrılalı 1 yıl oldu şuan kızım 18 aylık ama babsı hıçbır şekılde nafaka vermıyo ayrıcada kumar oynadığıda bılınıyo ve kızıma karşı sorumluklarını yerıne getırmıyo ben nafaka için ıcra takıbı başlattım sonucunda ödemedı ve hapıs cezası alabılıyormuş benım sorum ise şu hıçbır şeklıde nafakk yatırmazsa ve b u süreklı bu şekılde surerse görme hakkı engellenmezmı acaba yada kısıtlanmazmı.yasda hangı hallerde görme hakkı kısıtlanabılır..

Back
X