sizlerede bebeğinizle ilgili abuk sabuk öğütler verenler varmı

Biricik

üç böcek bir çiçek
Kayıtlı Üye
22 Mart 2007
1.170
6
681
Antalya
ya arkadaşlar doğum yapalı 12 gün oldu. malum gelen giden çok. gelen herkes bir öğüt veriyor. yok efendim bebeği kundaklamam gerekliymiş yoksa vücudu düzgün olmazmış. yok efendim bebeği niye tuzlamamışım kokarmış. yok loğusa kadının 40 gün mezarı açık olurmuş falan falan..... ay çıldıracam yaaa.... sizlerde de aynı durum varmı? yoksa bu söyledikleri doğru mu? of ya sizler ne yapıyorsunuz?

ah cnm ya
ben daha doğum yapmadım ama
şimdiden başladı millet
hiç kulak asma
9 ay nasıl karnında nasıl taşıdıysan
bakmayı da bilirsin
hiç kafana takma güzelim bunları
tabi ki büyüklerimiz bizden daha deneyimli ama
yine de çok kulak asmamamk lazım...

yok canım bunları ben söyleyince kızıyorlar hatta..sen kulak asma sakın yok öyle şeyler saçmalık...ben gece tek başına yatıyorum bebekle..evde çoğu zaman yalnız kalıyoruz..içine alma öyle şeyleri..bende daha lohusayım...

hemm daha sizir bozucu şeyler var..kim bebişin yanına gitse bu daha doymamış annesii demeleri..yazık emzir şunu lafından sinir oluyorum..sanki ben emzirmek istemiyorum gibi..benden daha çok düşünüyolar akıllarınca bebişi...sonra yediğin herşeye laf edilmesii..bak bunu yedin gazı oldu..sen böyle yemeye devam ettikçe bu çocuk bağırıcak işte eşim bile böyle..bu arada nerdeyse sadece çorbayla beslenicem fenalık geldi artık...ama takdir edilmiyosun..yine laf laf...alışıcaz bunlara heralde...sinir bozucu ama..

bende 7 gün nce doğum yaptım daha gelen giden olmadı
benimde sütüm az millet telefon edip soruyo bende bundan sıkıldım
hiç kafana takma söylenenleri boşver millet bilip bilmeden konuşur ölle doktorlar sürekli kundak yapmayın deyip duruyo dr daha mı iyi bilecek onlar
hem ne kokması mis gibi bebek kokuyolar tuzlanmasını söleyen bebeği turşu sanıyo herhalde Kötü Kazen

aynı dertten muzdarıbım ama kımsenın dedıgını yapmıyorum valla tamam tamam dıyorum ama o kadarla kalıyo bence sende oyle yap kafan rahat olur bı kere kundaga cok karsıyım yetıskın bı ınsanı ole sarıp sarmalasalr ne kadar dayanabılırkı bebeklerın elı kolu 1 dk rahat durmuyo bence cok sacma
ıkıncısı lohusanın mezarı acık olurmus banada ole dedıler dısarı cıkartmıyorlardı benı esım kızdı ne mezarı delımısınız sız dedı ve benı dogumdan 1,5 hafta sonra sınemaya gıttık ebbısıde kendı anneme bıraktık
hıcde bısey olmadı mezarın ıcıne fılan dusmedım yani :roflol:
yanı dıyecegım sen kulak asma tatlım gelıpp gecerr

kızlar haklısınız ama insanın sinirleri bozuluyor. sanki ben bebeğime bakamıyormuşum gibi gelen giden bir şeyler söylüyor. hımm tamam öyle yaparım diyip geçiştirmeye çalışıyorum ama nafile. doktorlar tavsiye etmiyor diyorum doktor ne bilir diyorlar. ay etrafımdaki herkes doktorlardan daha iyi biliyor yani...

valaa guzelım sana gelenlerde ıyıce bı acayıpmıs.hıc yenı doğmus bebek kokarmı en cok bu lafa uyuz olurum bende tuzlamakta ne yaa tursumu kuruyon.o bebek senden benden temız.nolcakmış yanı.bende bebegımı gobek bagı dusene kadar yıkamamıştm cunku doktor oyle dedı.ama kımı yıkıyo tabı.neysee kayınwalıdem gıttı geldı kadın dert ettı nıye yıkamamısım olurmuymus falan esımde dedı sen doktordan ıyımı bılıyosn dıyee.yaa dıcegım o laflara aldırma boswer sen bılldıgını oku ayrıca sakın haa kundak falan yapma bebıs rahat hareket edemez o ne kadar hareket ederse kemıklerı ıcın yaraelıymıs bakma sen onlar kocakarı adetlerı eskıdenmmıs hangı cagda yasıyorz de onlara.bebegıne saglıklı uzun ömurler wersın allahım sewgıleer

evet herkes bişey söylemişti hiç birini takmadım :dilcikar:yok kırkı cıkmayınca dısarı cıkarılmazmış çocuk yok nazar bocuksuz olmazmış falan filan bunların hepsi kocakarı inanışı ya yalnız lohusalı kadının kırk gün mezarı acıkmış lafı bilimsel arastırmıştım bunu kendine çok dikkat etmen lazım özellikle hiç üşütmiceksin allah analı babalı büyütsün inşallah

allah bagislasin hepinizin bebeklerini. tabi benimkini de.
yani herkesin söyledigini elbette bosverin,
ama yediklerinize dikkat ederseniz iyi olur, gaz yapan yiyecekler sütle birlikde bebege de geciyor.
birde sunu tavsiye edebilirim(banada hastanede söylemislerdi)Bebeginizi saatli emzirirseniz iyi olur(her 4 saatte).
böylece hem bebeginizi ne zaman emzirmeniz gerekir biliyosunuz,hemde bebeginizin zamanli bir beslenme saati oluyor.sevgiler.

canlarım bunları aklınıza getırıp sınırınızı bozmayın.bı bakıyosunuzkı sonra bebegınızın en guzel zamanlarını kacırıyorsunuz(((((((
ben kımseyı dınlemem,kulakta asmam,hatta cevabını verır oturturum.saygı buyuk konusunu asıyo bu tur seyler cunku.bebegımı kendım nbuyutmek ıstıyorum kendı bılgımle arastırıyorum koca karı laflarıyla kaybetmek ıstemıyorum o guzel gunlerını bebıslerımın.her kesın terbıyesı yetıstırme tarzı kendıne
aclıgını toklugunu anneden daha ıyı kım bılebılır yaa
ınadına ben dogru bılsemde bırı derse onun yanında yapmıyorum
onun ıcın adım bıraz kotu oluyo ama mutluyum kımseler karısamıyor kızlarıma :))))))))))))))
ya kızlar 40sene oncekı cocuklarla sımdıkıler bırmı yaaa:)))))))))))))o gunun annelıgıyle sımdıkıler((((((((((
kım sevı gosterıp ılgılenmıs sımdıkı kadar yaa:))))))))))
hersey hazır rahatız daha cok bebeklerle vakıt gecırıyoruz ogrenmek ıcın ımkanlarımız var.vs.
takmayın kafanıza kım ne derse desın tadını cıkarın annelıgınızınn
en guzel bebeklık zamanlarını kacırmayın:)))))))))
benım ıkıncıde 8aylık oldu baskada ıstemıyorum cocuk eeeee gıttı ıste o zamanlar kım gerı getırebılıyorkı?sıkıntılı zamanlarınızda aklınıza bunları getırın :))))))))))))) yasadıgınız o ana sarılın sıkı sıkı koca karı larflarıyla sınırınızı bozmalarına asla ızın vermeyın:))))))))
hepınıze kolay gelsınnnnn

4 saatte birmiiKötü Kazenistersen sabah-öğle-akşam 3 öğün verelim yetsin.
sen bakma ecnebi doktorlara.bebek özellikle ilk 6 ay ne zaman ağlarsa,yalanırsa,aranırsa emzireceksin.2 saatten fazla aç kalırlarsa kan şekerleri düşüyor,sen 4 saatten bahsediyorsun.
yeni anneleri yanlış yönlendirmeyin lütfen.
BEBEKLERİNİZİ SÜREKLİ EMZİRİN.EVET BUNALTICI AMA İLERİSİ İÇİN NASIL BÜYÜK BİR YATIRIM YAPTIĞINIZI TAHMİN BİLE EDEMEZSİNİZ.

gençler biraz dinleyin onların deneyimi var:uhm:

Sevgili Polyana; öncelikle seni tebrik ederim, bebeni sağlıkla büyütmeni dilerim
gelelim konumuza; bebek kundaklanır, ha ben kundakladımmı sürekli, hayır. Hiç dikkat ettinizmi kundaklanan bebek daha rahat uyur, çünkü bebekleri sarıp sarmalarsan kendilerini o kadar güvende, anne karnındaymış gibi hissederler, ve rahat olurlar. Öyle çok sıkı, kan dolaşımını durduracak derecede kundaktan bahsetmiyorum elbette, ama ara sıra denemenizde fayda var diyorum.

Bebek tuzlamak meselesine gelince, onu benim babaannemde söylerdi. Bana anlamsız geldi ama bilimsel bir dayanağı varmıdır bilmem:sm_confused:

Loğusa kadının 40 gün mezarının açık olmasının söylenmesi her ne kadar kulağa hoş gelemese de bir taraftan uyarı niteliğindedir. Hani kendimize, yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz anlamında.Çünkü daha yeni doğum yapmışsınız, kan kaybınız olmuş, zorluklar çekmişsiniz, normale göre kendinize daha dikkat etmeniz gerekir. Bu anlamada söylendiğine inanıyorum bu sözün.

Yani büyüklerimizin her söylediği de saçma gelmesin size. Yaşanmışlıklarla doğru orantılıdır çünkü söyledikleriyerimseniben

kızlar bende doğum yapalı 11 gün oldu daha 5 günlükken doğum yaptığım hastane çorluda çocuk doktoruna kontrole gittik 7 günlükken yine gittik ve pazartesi tekrar gideceğiz. her söylenene kulak asarsak yandık valla benim kendi annem yanımda banyoomuda yalnız alıyorum tuvalete de yalnız çıkıyorum içinize düşürmeyin öyle şeyler ama evet her kafadan ayrı ses çıkıyo matematikçinin dediği gibi annesi daha emicek aç bu çocuk sannki zorla ayırıyorum memeden yaaa. çocuğun emme refleksi işte yalancı meme vermediğim için aranıyo

Hepinizin gözü aydın..Yani doğum yapanların..Allah hayırlı uzun ömür versin.

Bu tarz konularda tabii ki ziyarete gelenlerin bir takım önerileri olacaktır. Hemen celallenmeyin, insanlar tecrübelerini paylaşmak istiyorlar.

Kundak falan kalmadı artık.. Gerçi bizim jenersyon yani çoğunluğumuz hep kundaklı büyümüşüz ya..

Zor iş, şu anda kendimi kundakta düşününce kalbim sıkışıyor. Sen kundak yapma arkadaşım ama elini kolunu Kuzu Güveç in dediği gibi hafifçe battaniyenin altına, saklar gibi koyarsan gerçekten rahat uyur. Çünkü ellerini bilinçsiz hareket ettirdikleri için kendilerini uyandırırlar ve yüzlerini tırmalarlar genelde.

Emzirme konusu; 4 saatte bir emzir demiş Süpürge sapı..jeyyarYok öle birşey. Bebek ne zaman zırlarsa emzir..Emzirdikçe hem sütün çoğalır hem doyar meleğin..

Şimdi bize de bozulma öğüt veriyoz diye. Biz veririz Biz Kk halkıyız ...jeyyar

Hadi sana kolay gelsin..jeyyar

bebeklerinizi güle güle büyütün ama gene de sizler kendinize veyiyip içtiklerinize dikkat edin emdikleri sürece sizden bebelerde etkilenir giyiminizede dikkat edin üşütürseniz bebek gene etkilenecektirsağlıkla kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…