allah bagislasin hepinizin bebeklerini. tabi benimkini de.
yani herkesin söyledigini elbette bosverin,
ama yediklerinize dikkat ederseniz iyi olur, gaz yapan yiyecekler sütle birlikde bebege de geciyor.
birde sunu tavsiye edebilirim(banada hastanede söylemislerdi)Bebeginizi saatli emzirirseniz iyi olur(her 4 saatte).
böylece hem bebeginizi ne zaman emzirmeniz gerekir biliyosunuz,hemde bebeginizin zamanli bir beslenme saati oluyor.sevgiler.
Sevgili Polyana; öncelikle seni tebrik ederim, bebeni sağlıkla büyütmeni dilerim
gelelim konumuza; bebek kundaklanır, ha ben kundakladımmı sürekli, hayır. Hiç dikkat ettinizmi kundaklanan bebek daha rahat uyur, çünkü bebekleri sarıp sarmalarsan kendilerini o kadar güvende, anne karnındaymış gibi hissederler, ve rahat olurlar. Öyle çok sıkı, kan dolaşımını durduracak derecede kundaktan bahsetmiyorum elbette, ama ara sıra denemenizde fayda var diyorum.
Bebek tuzlamak meselesine gelince, onu benim babaannemde söylerdi. Bana anlamsız geldi ama bilimsel bir dayanağı varmıdır bilmem:sm_confused:
Loğusa kadının 40 gün mezarının açık olmasının söylenmesi her ne kadar kulağa hoş gelemese de bir taraftan uyarı niteliğindedir. Hani kendimize, yediğimize içtiğimize dikkat etmemiz anlamında.Çünkü daha yeni doğum yapmışsınız, kan kaybınız olmuş, zorluklar çekmişsiniz, normale göre kendinize daha dikkat etmeniz gerekir. Bu anlamada söylendiğine inanıyorum bu sözün.
Yani büyüklerimizin her söylediği de saçma gelmesin size. Yaşanmışlıklarla doğru orantılıdır çünkü söyledikleriyerimseniben
ya arkadaşlar doğum yapalı 12 gün oldu. malum gelen giden çok. gelen herkes bir öğüt veriyor. yok efendim bebeği kundaklamam gerekliymiş yoksa vücudu düzgün olmazmış. yok efendim bebeği niye tuzlamamışım kokarmış. yok loğusa kadının 40 gün mezarı açık olurmuş falan falan..... ay çıldıracam yaaa.... sizlerde de aynı durum varmı? yoksa bu söyledikleri doğru mu? of ya sizler ne yapıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?