• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şizofren olmasından korkuyorum..

arkadaşım kusura bakma ama çok safsın.
kesinlikle şizofren değil. benim bir arkadaşımın erkek kardeşi şizofrendi. o zamanlar hep araştırmıştık arkadaşımla ve kardeşini de gözlemlemiştik.
bi kere şizofren kişiler, aynı senin erkek arkadaşının dediği gibi, peşimde birileri var beni dövüolar beni yaşatmıcaklar falan der. bu kısım doğru. ama aynı zamanda da güya peşinde olan insanlardan kurtulmaya çalışırlar, öyle oturup evde beklemezler, evden kaçarlar. msnyi facebooku bırak, hayattan tüm bağını iletişimini koparırlar. annelerine senin yaptığın yemeği yemem, zehir koymuşsundur derler. kız arkadaşları varsa sen beni kesin aldatıyorsun, seni biriyle gördüm derler, ya da sen de onlardansın beni öldürmek istiyorsun falan derler.
yok kesinlikle şizofren değil...
şu eczacı kız olayına da hiç inanmadım. bu kadar tutucu bir aile, kızlarını eczanede çalıştırmaz herhalde. erkek arkadaşın iyice saçmalamış. önce şizofren vakayı uydurdu, şimdi de bu kız olayını. annesi de ondan yana bence. erkek arkadaşın senden ayrılmak istiyor, annesini de oyuna alet ediyor. benim oğlum böyle garip şeyler sölicek ha, anında yanına gider iyileşene kadar da hiç yanından ayrılmam.
erkek arkadaşının o eczacı kızla ya da başka bir kızla ilişkisi olabilir, ya da hayatında kimse yoktur, senden ayrılmak istiyordur.
oldu hayatım, madem evlenmeni istiyolar evlen o zaman, ben seni anlıyorum ve sana kızmıyorum de. seni beklicem de. bir daha da arama sakın. bakalım nolcak. eğer seni seviyorsa ve başında da böyle bir zorunlu evlilik vakası varsa, kesin seni arıcaktır.
bir de senin telefonlarına cevap vermiyordu. madem böyle bir derdi vardı, kesin seninle konuşmak isterdi, olayı anlatmasa da stres atmak için konuşmak isterdi. külliyen yalan. inanma!

seni oralarda aldatmış da kılıfını hazırlıyor olmasın sakın?hiç böyle saçma şey olur mu,eczacı kız birşekilde anlatmayı başarırdı kuzenlerine,aramızda böyle birşey yok diye.kesinlikle inanma bu yalana.eğer bu evlilik için tehdit edilme hikayesi komple yalan değilse bile,kızın merdivenden düştüğü kısmı külliyen yalan.evlen diye tehdit ediliyorsa mutlaka kızla birşey yaşamıştır.gidip kızı bulup konuşabilirsin bu durumda.

canım okadar karışığımki napcam bilmiom çözümü yok gibi gelio..nefret ediyorum bu kızdan diyo..kuzenlerine anlatmayı denememiş bile zaten kız 30 yaşındaymış erkek arkadaşımdan büyükmüş..bu kıızı bana yamamaya çalışıyolar gerçekten bi suçum yok benim diyor...kızla konuşmam çok zor ..ama o ilçeye gidip kızı bulsamm bu sefer gerçekten doğruysa erkek arkadaşımın başı belaya girer diye korkuyorum..kıza gitsem sölesemm biz böle böle seviyoruz birbirimizi nolur böle yapmayın diye çok mu türk filmi gibi olur..ben manyaklar gibi seni çok seviyorum diyor..bilmiyorum ya aldatmadım seni gerçekten bak diyor..yalan söledimmi ben sana hiç diyor..Allahım nolur bi çıkış yolu göster yaa nolur..

aynen arkadasın soledıklerıne katılıyorum bole saçma iş olmazkötükedihüso gıt o kızı bul bızzat kendın gorus derım ....bu işin içinde baska bır iş var:utangac:

aslında gözümü karartıp giderim oraya ama diyorum kendi kendime ya doğruysa beni öğrendiklerinde gerçekten erkek arkadaşıma bişey yaparlarsa..gidip kıza nedicem bide o var????:1no2:

arkadaşım kusura bakma ama çok safsın.
kesinlikle şizofren değil. benim bir arkadaşımın erkek kardeşi şizofrendi. o zamanlar hep araştırmıştık arkadaşımla ve kardeşini de gözlemlemiştik.
bi kere şizofren kişiler, aynı senin erkek arkadaşının dediği gibi, peşimde birileri var beni dövüolar beni yaşatmıcaklar falan der. bu kısım doğru. ama aynı zamanda da güya peşinde olan insanlardan kurtulmaya çalışırlar, öyle oturup evde beklemezler, evden kaçarlar. msnyi facebooku bırak, hayattan tüm bağını iletişimini koparırlar. annelerine senin yaptığın yemeği yemem, zehir koymuşsundur derler. kız arkadaşları varsa sen beni kesin aldatıyorsun, seni biriyle gördüm derler, ya da sen de onlardansın beni öldürmek istiyorsun falan derler.
yok kesinlikle şizofren değil...
şu eczacı kız olayına da hiç inanmadım. bu kadar tutucu bir aile, kızlarını eczanede çalıştırmaz herhalde. erkek arkadaşın iyice saçmalamış. önce şizofren vakayı uydurdu, şimdi de bu kız olayını. annesi de ondan yana bence. erkek arkadaşın senden ayrılmak istiyor, annesini de oyuna alet ediyor. benim oğlum böyle garip şeyler sölicek ha, anında yanına gider iyileşene kadar da hiç yanından ayrılmam.
erkek arkadaşının o eczacı kızla ya da başka bir kızla ilişkisi olabilir, ya da hayatında kimse yoktur, senden ayrılmak istiyordur.
oldu hayatım, madem evlenmeni istiyolar evlen o zaman, ben seni anlıyorum ve sana kızmıyorum de. seni beklicem de. bir daha da arama sakın. bakalım nolcak. eğer seni seviyorsa ve başında da böyle bir zorunlu evlilik vakası varsa, kesin seni arıcaktır.
bir de senin telefonlarına cevap vermiyordu. madem böyle bir derdi vardı, kesin seninle konuşmak isterdi, olayı anlatmasa da stres atmak için konuşmak isterdi. külliyen yalan. inanma!

canım insan bazenn kendini avutmak teselli etmek için inanmak ister ya bazı şeylere..bende şuan kendimi teselli ediyorum..benle konuşmak istemeyişinin sebebi beni öğrenip bana zarar vermelerinden korktuğu içinmiş..bide diyorum bi insandan ayrılmak için bu derece yalan sölenirmii...ben sonuçta ona yapışcak değilim ayrılmamız gerekio dese hem onun için hemde benim için daha kolay olurdu..

canım nasıl inanabiliyorsun bütün bunlara,bu kadar saf olma.diyorsun ayrılmak istiyosa niye direkt söylemiyor ama adamda kişilik bozukluğu var,yalan söylemeyi seviyor,normal iletişim kurmayı beceremeyip böyle kuyruklu yalanlar söylemek daha cazip ve kolay geliyor muhtemelen.hem senden ayrılmak istiyor mu istemiyor mu bilmiyoruz ki,belki sadece dikkat çekmeye çalışıyor,belki böyle eğleniyor,belki de aldattı bunları uyduruyor seni kaybetmek istemediği için.bunların hiçbirini bilmiyoruz ama kesin olarak bildiğim birşey var ki seni kandırıyor.sen gidip o kızı bul konuş bence,bişeycik olmaz sevgiline,teksas mı burası,kanma bunlara.

biz burda türlü türlü senaryolar,yorumlar geliştirebiliriz...

esas olan sizin gidip kendi gözünüzle olayı görüp değerlendirmenizdir..gerçekler acıdır ama yüzleşmeden de olmaz..hayat zindan olur..git ve anlattıkları gerçekten doğrumu yoksa hepsi hayal mahsulü mü...görmeden kesin bi karar vermen zor..:sm_confused:

seni oralarda aldatmış da kılıfını hazırlıyor olmasın sakın?hiç böyle saçma şey olur mu,eczacı kız birşekilde anlatmayı başarırdı kuzenlerine,aramızda böyle birşey yok diye.kesinlikle inanma bu yalana.eğer bu evlilik için tehdit edilme hikayesi komple yalan değilse bile,kızın merdivenden düştüğü kısmı külliyen yalan.evlen diye tehdit ediliyorsa mutlaka kızla birşey yaşamıştır.gidip kızı bulup konuşabilirsin bu durumda.

malesef ben de aynen böyle düşünüyorum.
ya evlilik için tehdit edildiği yalan,yada merdivenden düştüğü için tehdit edildiği yalan.bana ikinci durum yalan gibi geliyo.bişeyler yaşadı ve şuanda evlilik için aile dayatıyo olabilir.ama merdivenden düşmeyle olucak şey değil bu.hem annesinin sana anlattıkları ne kadar alakasızdı bu konudan.ana-oğul bir olmuşlar bence.

ne yazıkki böyle insanlar var aldattığını yada ayrılmak istediğini bile söyleyemeyip,böyle çetrefilli yollarla karşısındakinin omuzlarına yük yüklerlerbenneyaptımki

malesef ben de aynen böyle düşünüyorum.
ya evlilik için tehdit edildiği yalan,yada merdivenden düştüğü için tehdit edildiği yalan.bana ikinci durum yalan gibi geliyo.bişeyler yaşadı ve şuanda evlilik için aile dayatıyo olabilir.ama merdivenden düşmeyle olucak şey değil bu.hem annesinin sana anlattıkları ne kadar alakasızdı bu konudan.ana-oğul bir olmuşlar bence.

ne yazıkki böyle insanlar var aldattığını yada ayrılmak istediğini bile söyleyemeyip,böyle çetrefilli yollarla karşısındakinin omuzlarına yük yüklerlerbenneyaptımki

evet,bak bi de annesinin söyledikleri vardı,ben orayı atlamışım,bence de oğluyla birlik olmuşlar bu konuda.

arkadas bu zamana kadar iyi dayanmıs :tomato: ben olsam sımdıye kadar çoktan bu işi halletmiştim arkadas çok sabırlı valla:bbo:

bildiğim kadarıyla bir şizofreni anlamak çok zordur çünkü kendilerini çok belli etmezler ama farklı bir psikolojik sorunu olabilir yada gerçekten bir belaya bulaşmıştır. bence uzak dur her halukarda tehlikeli bir insan..

ben olayları hepsini daha yeni okudum ama ya banada pek inandırıcı gelmedi yok merdiven düşmüş falan valla kardeş işi iyice öğrenmeye çalış hangi eczaneyse telefon numarasını bul ara konuş pek doğru değil gibi aldatmış seni sonra pişman olmuş gibide geldi bana bu ne ya film gibi anlatmış valla sen üzme kendini çok fazla canım ya

Dikkatli ol çok şüpheli bir durum bu..!
Şizofreninin belirtilerini internetten araştırabilirsin.
Onu ikna et ve bir psikoloğa götür!
Eğer şizofreniyse psikolog onu psikiyatra yöneltecektir.

Bu uyarıyı dikkate al mutlaka..

canım nasıl inanabiliyorsun bütün bunlara,bu kadar saf olma.diyorsun ayrılmak istiyosa niye direkt söylemiyor ama adamda kişilik bozukluğu var,yalan söylemeyi seviyor,normal iletişim kurmayı beceremeyip böyle kuyruklu yalanlar söylemek daha cazip ve kolay geliyor muhtemelen.hem senden ayrılmak istiyor mu istemiyor mu bilmiyoruz ki,belki sadece dikkat çekmeye çalışıyor,belki böyle eğleniyor,belki de aldattı bunları uyduruyor seni kaybetmek istemediği için.bunların hiçbirini bilmiyoruz ama kesin olarak bildiğim birşey var ki seni kandırıyor.sen gidip o kızı bul konuş bence,bişeycik olmaz sevgiline,teksas mı burası,kanma bunlara.

canım aslında aklımdan geçti o eczanenin numarasını bulup aramak..zaten 2 tane eczane varmış orada..ama kızın ismini öğrenemedim..o anlattığı gece deli gibi ben leylamı seviyorum diye ağlaması çok kötü etti içimi..hergün kahroluyorum yaa..o kız bundan 3 yaş büyükmüş ya kardeşime sordum gidip kızla konuşimmi diye oda diyo eğer böle bi durum varsa daha fena ters teper kız seni görür genç güzel bi sevgilisi olduğunu öğrenir bu sefer inada bindirir peşini hiç bırakmaz dedi..aldatmadım ben seni gerçekten benim bi suçum yok tuzak kurdular bana film gibi ama gerçekten bak benden nefret etme diyor..bi kaç gün izin alıp gitsem onun bulunduğu yere uzaktan izlesem nasıl olur?

arkadas bu zamana kadar iyi dayanmıs :tomato: ben olsam sımdıye kadar çoktan bu işi halletmiştim arkadas çok sabırlı valla:bbo:

canım ben normalde tahammül sınırım çok düşük olan biriydim..bu durumda sabretmem tamamen güzel günlerin hatrına belki doğru söylüyodur diye..ama bunu nasıl anlıcam bilmiyorum...bide çok seviyorum seviyorum onu Allah kahretsinki seviyorum..:1no2:

bence başı belada annesiyle konuş canım sende uzak dur ozaman kendni düşün

en azından bana anlattı diye seviniyordum ama okadar çelişkili ki aklımda bin tane soru kaldı..ya annesi gerçekten bilmiyor olanları (annem bilmio demşti ya) yada yaşına başına bakmadan benle oynuyorlar..ama anneside bu durumdan dolayı çok mutsuz görünüo..Hergün Allaha dua ediyorum bu durumdan kurtulmak için diyor..ya annesi bu durumu bana sölemek istemediği için benim yaptığım bi şakayla başladı diyor..bilmiyorum ya en sonunda ben şizofren olup çıkcam bu işin içinden...:1no2:

biz burda türlü türlü senaryolar,yorumlar geliştirebiliriz...

esas olan sizin gidip kendi gözünüzle olayı görüp değerlendirmenizdir..gerçekler acıdır ama yüzleşmeden de olmaz..hayat zindan olur..git ve anlattıkları gerçekten doğrumu yoksa hepsi hayal mahsulü mü...görmeden kesin bi karar vermen zor..:sm_confused:

evt doğru diyosun canım ben oraya gitmeden içim rahat etmicek..ama işte direkt araba yok günde bir kere araba oluyomuş ona yetişmem lazım..annesinin ve kendinin dediğine göre çlok zayıflamış..ya ben 1 ayda 6 kilo verdim..üüzntüden kendime yemek yapmıyorum bişey almıyorum eve bide tek yaşadığım için...gerçekten gidip görmeden olmucak bu iş..

en güzeli işte,gidip uzaktan izlemek,sonra duruma göre müdahalede bulunursun.böyle kendini üzeceğine bir an önce anla ne olup bittiğini.gitmek için biraz zorla imkanını,vakit ayırmaya çalış,çünki böyle daha çok vaktin gidiyor onu düşünerek.bak istanbuldayız biz,kaç saat yol yapıyoruz hergün trafikte,senin oraya ulaşman bizim burda şehir içinde bir yerden biryere gitmemizden daha kolaydır.

canım aslında aklımdan geçti o eczanenin numarasını bulup aramak..zaten 2 tane eczane varmış orada..ama kızın ismini öğrenemedim..o anlattığı gece deli gibi ben leylamı seviyorum diye ağlaması çok kötü etti içimi..hergün kahroluyorum yaa..o kız bundan 3 yaş büyükmüş ya kardeşime sordum gidip kızla konuşimmi diye oda diyo eğer böle bi durum varsa daha fena ters teper kız seni görür genç güzel bi sevgilisi olduğunu öğrenir bu sefer inada bindirir peşini hiç bırakmaz dedi..aldatmadım ben seni gerçekten benim bi suçum yok tuzak kurdular bana film gibi ama gerçekten bak benden nefret etme diyor..bi kaç gün izin alıp gitsem onun bulunduğu yere uzaktan izlesem nasıl olur?

şizofren değil oscarlık oyuncu seninki,nasıl güzel ağlamış.Duygusal bozukluklukları var bu çocuğun o yüzden kendi rolüne kendini kaptırıp etkileyici bir şekilde ağlayabiliyor.

Sen yinede gidip bir gör canım...
Ona göre ne yapacağına karar verirsin artık.
Senin düşündüğün gibi bir tanıyı ancak bir psikolog koyabilir.
Ben sadece tahminimi yürüttüm.. Şizofrenler kendilerini belli etmezler.
Sadece bu dediğinden çok şüphelendim,çünkü bir arkadaşın öyle olduğunu düşünüyorduk çok araştırmıştım şizofreni hastalığını...
''Kesin beni öldürecekler,birileri beni takip ediyor..Çok korkuyorum,ne yapmam gerekıyor?''
Bunun gibi endişeyi anlatan sözleri gizemli yapılarını dışa vurur onların ve, psıkologlarda böyle düşüncelerden şüpheleniyorlar.

Olabilir de olmayabilirde, görmeden birşey söylemek imkansız tatlım..

Back
X