• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şizofreni hasta yakınları

Kardeşim şizofreni hastası. 4 senedir teşhis var muhtemelen daha uzun zamandır hasta. Bu aralar yine psikoza girdi. Katiyen tedaviyi red ediyor. Bir hafta önce yanıma geldi kalmaya olmadık laflar söyledi. Düşman gibi canımı yakmak için konuşup durdu. Kalbi kötüleşmis gibiydi. Eşimle benimle tartıştı. Çocuğumuzun ölmesine kadar beddua etti. Vs vs. Bende ne yapacağımı bilemedigimden yaşadığı ile geri gönderdim. O kadar üzüldüm ki. Bambaşka bir insan vardı. Yaşananlar sonrasi doktor bulmami istedi. Tedavi olacağını ilaclarini kullanacağını soyluyor. İnanasim gelmiyor. Tek ümidim ondan bir adım gelmesi ama o bile güvenilir değil. Kafasında ne düşündüğünü anlayamıyorum. Zorla hastaneye yatış dusunuyordum ama bana doktor bul deyince vazgeçtim. Bu hastalık hiç mi iyi olmaz? Hiç mi sağlıklı düşündükleri bir an yok. Yakınlarını ne kadar uzduklerini görmüyorlar mı? Tedavi olmayi istemek onun için uğraşmak neden bu kadar zor?
Şizofreni hastası bir komşumuz vardı. Adam tedavi oldu ilaçlarını kullandı evlendi hatta eşiyle de arası iyiydi. Çocuk sahibi de oldular. Hasta olduğunu bilmesem hasta demem. Evde eşiyle ne yaşıyor onu bilemem tabi. İşine de gidip geliyor gayet normal gibi. Yengem ise aynı teshisle ilaç kullanmadı hastalığı ilerledi en son olmadık hayaller görüyordu ve bu hayallerinden birinden kaçarken denize düşüp boğuldu. Burda da bahsetmiştim bir üyeye hatta. Yani önlem almak çok çok önemli.

Benim kardesim sizofreni hastasi senin dedigin gibi bizi dusman goruyordu hatta dovdugu oldu beni annemi biz karsilik dahi vermedik canini yakmadk biz hic aldiris etmiyor uzulmuyor kirilmiyorduk biliyoruz ki o hasta tedavi olmayi hastaneye gitmeyi kabul etmiyordu ambulans cagirdik onlar bile goturemedi polis cagirdik kelepce ile bagladilar hastaneye yatisi yapildi 1 yila yakin hastanede kaldi ilaclara devam ediyor suan iyi kendi hayatini surdurebiliyor ama ilac kullanmaz ise basa doner annem hep rakip ediyor hergun ilacini iciriyor yuttun mu diye agzina bakiyor cok zor bir hastalik hic vakit kaybetmeden hastaneye yatirin kendisi istemeyecek siz zorla yapacajsiniz allah sifa versin sizede sabir

Benim kardesim sizofreni hastasi senin dedigin gibi bizi dusman goruyordu hatta dovdugu oldu beni annemi biz karsilik dahi vermedik canini yakmadk biz hic aldiris etmiyor uzulmuyor kirilmiyorduk biliyoruz ki o hasta tedavi olmayi hastaneye gitmeyi kabul etmiyordu ambulans cagirdik onlar bile goturemedi polis cagirdik kelepce ile bagladilar hastaneye yatisi yapildi 1 yila yakin hastanede kaldi ilaclara devam ediyor suan iyi kendi hayatini surdurebiliyor ama ilac kullanmaz ise basa doner annem hep rakip ediyor hergun ilacini iciriyor yuttun mu diye agzina bakiyor cok zor bir hastalik hic vakit kaybetmeden hastaneye yatirin kendisi istemeyecek siz zorla yapacajsiniz allah sifa versin sizede sabir
Benim kardeşim de hastane de yattı ama sonrasında ilaçlarına devam etmedi bı sure iyiydi şimdi tekrar başa döndü hatta daha kötü oldu 😔

Kardeşim şizofreni hastası. 4 senedir teşhis var muhtemelen daha uzun zamandır hasta. Bu aralar yine psikoza girdi. Katiyen tedaviyi red ediyor. Bir hafta önce yanıma geldi kalmaya olmadık laflar söyledi. Düşman gibi canımı yakmak için konuşup durdu. Kalbi kötüleşmis gibiydi. Eşimle benimle tartıştı. Çocuğumuzun ölmesine kadar beddua etti. Vs vs. Bende ne yapacağımı bilemedigimden yaşadığı ile geri gönderdim. O kadar üzüldüm ki. Bambaşka bir insan vardı. Yaşananlar sonrasi doktor bulmami istedi. Tedavi olacağını ilaclarini kullanacağını soyluyor. İnanasim gelmiyor. Tek ümidim ondan bir adım gelmesi ama o bile güvenilir değil. Kafasında ne düşündüğünü anlayamıyorum. Zorla hastaneye yatış dusunuyordum ama bana doktor bul deyince vazgeçtim. Bu hastalık hiç mi iyi olmaz? Hiç mi sağlıklı düşündükleri bir an yok. Yakınlarını ne kadar uzduklerini görmüyorlar mı? Tedavi olmayi istemek onun için uğraşmak neden bu kadar zor?
Merhaba kardesiniz ne durumda merak ettim. Benim kardeşim hastaneye yattı 1 aydır hastanedeydi bugün çıkarıyorlar inşallah düzelir artık

Benim babam Şizofreni hastası, biz zapt edemedik açıkçası. Evet ilaçlarla iyi, bir ara yanımızda baktık ama zorluk çıkarıyor hap yutmakta. Çocuk gibi oluyor sonra yetişkin.

kuzenim şizofren hastası.
İlaçlarını kullanırken normaldi herşey.
Sonra evlendi,cahil eşi senin birşetin yok herşey beyinde biter diye aklına girdi.
2 çocuk yaptı.
En son kuzenim annesini öldürmeye kalktı başarısız oldu.
Şimdi hiçbir şekilde görüşmüyorlar.
Yani ilaç tedavisi şart

Bir şizofreni hastası asla hastalığını kabul etmez. Kabul ettiği an zaten bu hastalık için kocaman bir adım atılmış olur ve her şey normal gibi ilerleyebilir. Onun huyuna gitmeniz ve iyi davranmanız gerek onu anlamanız gerek. Ya da sen hasta değilsin bu ilaçlar sadece sakinleşmen için diyerek hastaneye götürülüp ilaç kullandırılabilir. Hasta çok ileri durumdaysa zaten doktora gidildiği an yatış kararı veriliyor genelde. Bizim psikoloji hocamız bir olay anlatmıştı hastası tv de şarkıcı Kıraç'ın bütün şarkılarını üzerine alınıp Kıraç bütün şarkılarını bana yazıyor bana hayran diye hastaneyi ayağa kaldırıyormuş. Şimdi bu hastaya düşündüklerin gerçek değil öyle bir şey yok diyince daha çok krizlere girip öfke patlamaları yaşıyor o yüzden onları sakinleştirmek için sadece anlayışlı olmak gerekiyor bazı durumlarda, bu da çok çok sabır gerektiriyor. Tüm şizofreni hastaları ve yakınlarının Allah yardımcısı olsun gerçekten zor.

Çok geçmiş olsun Allah yardımcınız olsun. Lütfen tedaviyi kabul ettirin. Allah korusun daha kötü şeyler olabilir. Bir hafta öncesi komşumuzun oğlu şizofreni hastasiydi. İlaçlarını almayi bırakmış. Sabah kahvaltıda annesini babasını kardeşini bıçakladı. Babası öldü, annesi yoğun bakımda. O kadar üzgünüm ki. Hiç çıkmıyor aklımdan. Gerekirse zorla yatırın. Allah yardım etsin

Benim annemde var aynı sıkıntı kaymakamlığa dilekçe vererek ambulans eşliğinde yatısı oldu cok zor dönemlerdi yatıstan sonra düzeldi 5 yıl iyiydi bulunduğum bölgede toplum ruh sağlığı merkezi var asırı tatlı bir yer bu tarz hastalara çeşit çeşit kurslar açıyolar ücretsiz ilaçla birlikte kurslara gitti sosyalleşti torunu oldu ona bakarken dahada iyileşti fakat bu seferde iyiyim ben diyerek benden gizli ilacını almayı bırakmış direk anladım durumu ilaç reddinden dolayı gecen ay tekrar yattı.ilk günler bana düşman gibiydi fakat 10 gün sonra hersey normale döndü taburcu oldu bu . Uzun yazdım kusura bakmayın
Burada benim size tavsiyem
-İlacı takip edemeyecek bir düzendesiniz yatıs yaptırın
-Yatıstan sonra toplum ruh sağlığı merkezi varsa arastırın orada arkadas ediniyorlar güzel vakit geçiriyorlar hem ilaçlarıda kontrol ediliyor tekrar yatıs gerekirse takipli hasta oldugu için hızlı bir şekilde yardımcı oluyolar
-en önemlisi biz aylık iğne kullanıyoruz takibi daha kolay daha konforlu ayda bir birlikte gidip sağlık ocagında vurduruyoruz dr ile bunu bi görüşün
acil şifalar diliyorum

Merhaba benim kardeşim bipolar tedaviyi reddediyor ve detay vermeyeceğim ama hayatımız cehenneme döndü, bazı şizoafektif belirtiler gösteriyor çok nadir, son zamanlarda hergün anneme tokat atmaya başladı
Tedavi için elimizden geleni yaptık, en son psikolog randevusu aldım, psikolog bana ilaç kullanması şart buraya gelmesi çözüm değil dedi ben de hekime gitmeye ikna edemiyoruz siz dener misiniz dedim tamam dedi ancak yine de ikna olmazsa zorla hastaneye yatıracağız, sizce bizdeki belirtiler zorunlu yatış için yeterli olur mu, kaymakamlık süreci vs uzun sürüyor mu, atak geçirirken yanında duramıyoruz evden kaçıuoruz

Tedavi için her şeyi yapmaya hazırım. O bunu kabul etmiyor. Doktorların ona yardım edemeyecegini söylüyor. Her daim yanında olamıyorum. Annem öldü babam yatalak benim yanımda çocuğum var bir tane 4 yaşında. Bir kardeşim daha var onun yanında yaşıyor ama o hepten bırakmış vaziyette. Zaten oldum olası laf söz dinleyen insanlar değil. Randevu aldım özel bir doktora ama dediğim gibi hiç inancim kalmadı. Bir yada iki kere gidip bırakacak muhtemelen. İşi yok düzeni yok. Üstüne üstlük benim onlara bakmamı bekliyorlar. O kadar üzgün ve yorgunum ki! Ama bana en çok koyan bana karşı düşmanca davranmasi. Benden nefret etmesi.

Lütfen kişisel algilamayan. Benim teyzem malasef hasta. Atak geçirdiği zamanlar olmadik şeylere inanıyordu. Ne bilim, evdeki çiçeklerin onu öldürmek istediğini mesela.
Tedavi olmasi şart. Olmazsa ya kendine ya başka birine zarar verme ihtimali var. Tedavi olmadığı sürece Lütfen eve almayin. Size veya çocuğa zarar verebilir (kafasinda duyduğu seslerden emir alabiliyorlar)
Zorunlu yatış yapmasi en sağlıklısi. Sizin yüreğiniz kanasa bile doktorlar yüksek doz tavor ve tarzı ilacla stabilize edip sonra tedaviye devam ediyorlar. Teyzem 8 ay zorunlu yatti. Şimdi ilaçlarını dakikasina uyarak aliyor ve cin gibi. Çalışması yasaklandı ama o hemşire olduğu için (zarar verme ihtimali her daim var)

Şizofreni; tedavisi olmayan , düzenli ilaç ve kontrollerle baskılanabilen ve minimuma indirilebilen bir hastalıktır. Ya ilacını kullanacak yada hastaneye kapatılacak. Öncelikle çevredekilerin can güvenliği ve sonra hasta kişinin hayrı için bir an önce ilaç tedavisine başlatın.

Lütfen kişisel algilamayan. Benim teyzem malasef hasta. Atak geçirdiği zamanlar olmadik şeylere inanıyordu. Ne bilim, evdeki çiçeklerin onu öldürmek istediğini mesela.
Tedavi olmasi şart. Olmazsa ya kendine ya başka birine zarar verme ihtimali var. Tedavi olmadığı sürece Lütfen eve almayin. Size veya çocuğa zarar verebilir (kafasinda duyduğu seslerden emir alabiliyorlar)
Zorunlu yatış yapmasi en sağlıklısi. Sizin yüreğiniz kanasa bile doktorlar yüksek doz tavor ve tarzı ilacla stabilize edip sonra tedaviye devam ediyorlar. Teyzem 8 ay zorunlu yatti. Şimdi ilaçlarını dakikasina uyarak aliyor ve cin gibi. Çalışması yasaklandı ama o hemşire olduğu için (zarar verme ihtimali her daim var)
Siz Almanya'dasınız değil mi? Konu sahibi Türkiye'de mesleğinden olmaz, lütfen tedavi ettirin.

Evet, ben almanyadadim.
Bu hastalığı sahip bir insan calişamaz. Allah korusun, birini zarar verebilir. Tedavi olup, stressiz bir hayat sürmek zorundalar
Türkiye de memur dahi olabiliyorlar . Ülkemin sistemine bazen hayretler içinde kalıyorum.

Back
X