• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şizofreni hasta yakınları

Çok zor. Allahim yardımcınız olsun. Tedaviye başlatana kadar insanin ömründen ömür gidiyor. Böyle bir süreçte tüm aile Çok yıpraniyor malasef
Üstelik benim babam da bipolar o şekilde bizi okuttu büyüttü hiçbir şeyden eksik etmedi ama sonunda kanser oldu
Babam tedavi oldu ama neler yaşadık hala neler yaşıyoruz Allah bilir, çok sağolun

Aman tanrim.
Ben şok. Buna izin veren kurum hayatında atak geçiren bir sizofreni hastasi görmedi galiba.
Bir tanesini bizatihi ben tanıyorum istanbulda nüfus müdürlüğünde memur . İlçeyi vermeyeceğim. Engelli kadrosundan girdi zannedersem . Ve ilacını kullanmadığı zaman baya tehlikeli oluyor . Şahsen nüfus müdürlüğünde işim olduğu zaman ordan randevu almıyorum ki evime çok yakın olmasına rağmen .

Bir tanesini bizatihi ben tanıyorum istanbulda nüfus müdürlüğünde memur . İlçeyi vermeyeceğim. Engelli kadrosundan girdi zannedersem . Ve ilacını kullanmadığı zaman baya tehlikeli oluyor . Şahsen nüfus müdürlüğünde işim olduğu zaman ordan randevu almıyorum ki evime çok yakın olmasına rağmen .

Burdada çalışıyorlar ama onlara özel programlar ve düzen içinde. Az bir maaş alıyorlar (harçlık gibi) ama kesinlikle sağlıklı birey gibi 8-10 saat çalışmiyorlar. Calişamazlarda zaten.
Yetenek veya mesleklerine göre programlar mevcut.

Aynen, teyzem hemşireydi. Atak geçirinçe resmen paranoyak oluyordu. Ben bile öz teyzemden korkuyorum. Asla aynı evde uyuyamıyorum mesela.

Üstelik benim babam da bipolar o şekilde bizi okuttu büyüttü hiçbir şeyden eksik etmedi ama sonunda kanser oldu
Babam tedavi oldu ama neler yaşadık hala neler yaşıyoruz Allah bilir, çok sağolun

Gerçekten çok üzüldüm adiniza. Babaniza ve kardeşinize acil şifalar diliyorum.
Bildiğime göre genetik yatkinlik oluyor.
Benim teyzemde ve dayimin torununda var.
Bende ve ablamla şimdiye kadar birşey çıkmadı ama belki jenerasyon atlayip oğlumda çıkacak.
Insan bilemiyor.

Gerçekten çok üzüldüm adiniza. Babaniza ve kardeşinize acil şifalar diliyorum.
Bildiğime göre genetik yatkinlik oluyor.
Benim teyzemde ve dayimin torununda var.
Bende ve ablamla şimdiye kadar birşey çıkmadı ama belki jenerasyon atlayip oğlumda çıkacak.
Insan bilemiyor.
Ya ben sizinle benzer şeyleri hissediyorum ve evlenirsem çocuk sahibi olmamayı bile düşünüyorum bazen😔

Ya ben sizinle benzer şeyleri hissediyorum ve evlenirsem çocuk sahibi olmamayı bile düşünüyorum bazen😔

Bende yillarca istemedim ve sonunda 34 yaşında anne oldum. Ben bu konuda aşiri açık davranıyorum. Eşim ve aile hekimim konuya hakim. Düzenli araliklarda terapiye gidiyorum. Profesyonel bir insana emanet ediyorum kendimi. Terapi yapa yapa guru oldum.

Oğlumuda gözlemliyorum. Herhangi bir sinyalde terapi başlatılır diye düşünüyorum. Teyzemde çok geç kaldik. Ozamanlar kimse anlamamiş. Anlayanda konduramamiş. Kadin allah bilir kaç yil çekti.

Bende yillarca istemedim ve sonunda 34 yaşında anne oldum. Ben bu konuda aşiri açık davranıyorum. Eşim ve aile hekimim konuya hakim. Düzenli araliklarda terapiye gidiyorum. Profesyonel bir insana emanet ediyorum kendimi. Terapi yapa yapa guru oldum.

Oğlumuda gözlemliyorum. Herhangi bir sinyalde terapi başlatılır diye düşünüyorum. Teyzemde çok geç kaldik. Ozamanlar kimse anlamamiş. Anlayanda konduramamiş. Kadin allah bilir kaç yil çekti.
Maşallah bilinç seviyenizi takdir ettim, bence de genetik olarak yatkın olan herkes bu bilinçte olmalı, bipolar olanların da çok güzel stabil bir hayatı olabilir tedaviyle önemli olan ailesinin sevenlerinin erkenden desteği

Maşallah bilinç seviyenizi takdir ettim, bence de genetik olarak yatkın olan herkes bu bilinçte olmalı, bipolar olanların da çok güzel stabil bir hayatı olabilir tedaviyle önemli olan ailesinin sevenlerinin erkenden desteği

Ben ruhsal hastalıkları fiziki hastalikla bir tutuyorum. Belirli yatkinlik varsa mecbur kontrol edilmesi gerekli diye düşünüyorum.
Bende ve eşimde otoimmün hastalığı mevcut. Ayni şekilde oğluma bu konuda da dikkatli yaklaşıyorum. Elimden geleni yapıyorum, gerisi allaha kalmış.

Kesinlikle. Bipolar bireyler stabil bir hayat sürebilirler. Önemli olan erken teşhis ve kişiye özel terapi

Merhaba benim kardeşim bipolar tedaviyi reddediyor ve detay vermeyeceğim ama hayatımız cehenneme döndü, bazı şizoafektif belirtiler gösteriyor çok nadir, son zamanlarda hergün anneme tokat atmaya başladı
Tedavi için elimizden geleni yaptık, en son psikolog randevusu aldım, psikolog bana ilaç kullanması şart buraya gelmesi çözüm değil dedi ben de hekime gitmeye ikna edemiyoruz siz dener misiniz dedim tamam dedi ancak yine de ikna olmazsa zorla hastaneye yatıracağız, sizce bizdeki belirtiler zorunlu yatış için yeterli olur mu, kaymakamlık süreci vs uzun sürüyor mu, atak geçirirken yanında duramıyoruz evden kaçıuoruz
Benim basvuru yapalı 10yıl önceydi Kaymakamlığa sistem değişmişmidir bilmiyorum. Dilekçeyi sabah veriyorsun ambulans için izin çıkıyor. Aynı gün içerisinde halledersiniz birde karakola gidip destek isteyin polis eşlinde amblans ile götürmüştük biz.ambulansa polis bindirmişti.annem dısarıdan bakıldıgında eğitim seviyesi yüksek cok elit bir kadın kimse hastalıgını anlayamaz dr 5 dkda anlayıp hemen yatıs vermişti merak etmeyin. Özellikle sadırganlıgı varsa hemen yardımcı olacaktır çok yıpratıcı süreçler ama tedavi ile iyi olacak merak etmeyin.

Merhaba arkadaşlar ben trevıcta kullandım. Ben de baya yan etkisi oldu . Adetim bozuldu iğneden sonra 5 defa adet oldum ama düzensiz son iki aydır adet olmadım. Prolaktinimi de yükseltti prolaktinim31 ayrıca göğüslerimden süt geliyor. İğneyi yapalı 8 ay oldu. Meni, mezi vs. Gelmiyor . Aranızda kullanan var mı ? Yan etkileri ne zaman geçer?

Amcamm .. kanayan yaramiz bizimde universitede asik oldugu bir kiz kendisini birakinca sapkin hareketleri cikmis bizimle kaliyorms ogrenciyken.. duvara kocaman kizin resmini yansitiyormus yapi ressami kendisi yillar sonra sirkette bir kiz ayni o kiz gibi uzun siyah sacli .. mini etek giydi diye o kiza sevgilisinin adini soylerek sana giymeyeceksin dedim deyip kadini tokatlamis orada dedik bu normal degil babam goturddu heryere sizofreni teshisi aldi meslegini icra edemiyor artk sagda solda birkac ay calisip birakiyor bizimkiler her ay para toplayp yolluyor hesabina ama istemiyor bazen aliyor bazen geri gonderiyor

Yetmedi bir ton hikaye yazmaya basladi onu dövdüm bunla kavga ettim gidiyoruz soruyoruz yok oyle birsy

Halamin oglunun arkadaslari gelmis eve guluyorlarmis kuzenimi alip banyoya kapatip tehtid etnis bana mi guluyorsnz diye

Ben uni doneminde bizde kaldigi icin bebekligimi gorerek bilerek elinde buyumusum birtek benle konusuyordu odasina aliyordu

Yengemide tokatlayinca durduk yere ve dedemlerede risk olusturunca evden cikardik

Tedaviyi kabul etmiyor hicbir ilac kullanmiyor senelerdir herkes pesinde pervane teshisi koyan doktor babamin yakin arkadasydi sen bana deli ilaclari yazmissin diye klinigi basmış adama şiddet uygulamis elinden zor almislar

bittik tukendik evime yatili alamiyorum cocuklarim var yalniz gorusmeye korkuyorm kafasinda kurdugu icin hastaneye yatirsak ki zaten imkansıza yakın kabul etmiyor cikinca bize zarar verirmi diye korkuyoruz 54 yasina geldi bizlerle yabi ailesiyle iliskileri cok zayif evine de kimseyi sokmuyor

Gercekten cok zor allahim yardimcinz olsn

Son düzenleme:
Benimde kardesim psikoz geçirdi. İlaçlarını ben veriyorum yoksa unutuyor içmek istemiyor. İlaç kullansada tam iyilesemedi maalesef hala biraz hasta. Bu arada babamda hastaydı vefat etti.

Merhaba benim kardeşim bipolar tedaviyi reddediyor ve detay vermeyeceğim ama hayatımız cehenneme döndü, bazı şizoafektif belirtiler gösteriyor çok nadir, son zamanlarda hergün anneme tokat atmaya başladı
Tedavi için elimizden geleni yaptık, en son psikolog randevusu aldım, psikolog bana ilaç kullanması şart buraya gelmesi çözüm değil dedi ben de hekime gitmeye ikna edemiyoruz siz dener misiniz dedim tamam dedi ancak yine de ikna olmazsa zorla hastaneye yatıracağız, sizce bizdeki belirtiler zorunlu yatış için yeterli olur mu, kaymakamlık süreci vs uzun sürüyor mu, atak geçirirken yanında duramıyoruz evden kaçıuoruz
Tabikide hastaneye yatis icin yeterli kaymakamlik surecini anlayamadm biz oyle birsey yapmadik ambulance cagirin onlar goturur hastaneye yatisi yapilir

Back
X