• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

slm kızlar bayramda sutlac kavgası

sedakirac

Üye
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
89
0
18
eşimin sulalesi kalabalık vee bayram hazırlıgıda kocaman tencerelerle sutlac ve 15 20 kilo et kavrulması lazım adetleri biraz agır yani ve biz 1yıllık evliyiz ve ben oyle okadar sutlacı ve eti tutturamam ve bugun bayagı tartıştık yapacaksın die 7 8tencere sarma olacakmış falan ben o kadar yemegi tutturamam deyince tartıştık ne yapmam lazım şaşmış durumdayım eşim elazıglı kızlar bu durumda ne yapmam lazım ya yaptıklarım guzel olmaz rezil olursam az bişe olmucakki ve ben hic yapmadım daha once et ve sarma yaptım ama iki kişilik nerde 70 kişilik nerde bana fikirlerinizi paylaşırmısın....

İstersen yapabileceğine eminim ben .
Elin lezzetliyse tutar.
Birinden yardımcı olmasınıda istiyebilirsin . Kv fln .

eş ola der ki ''Tamam hayatım bu kadar korkma bende yardım ederim üstesinden geliriz.'' herşeyi sana yıkmaz :19: yapacaksınmış sanki paralı hizmetçisin sen , ona davranır gibi davranmış sana. bu erkekler bazen cok odun oluyo ya. canım üzülme üstesinden gelirsin inşAllah. yanlız ailenden birini yanına cagırırsan hiç olmazsa yardımcı etmiş olurlar :34:

ablan yardım etsin bana bende ogreneyim dedim yok efendim onunda kendi evi işi varmış kendin yapacaksın diyor madem ben bilmiyorum beraber annenlerde yapalım bayramı orda geciririz diyorum hayır herkesin evi ayrı 30 yaşındasın yarın annem olecek ben o mı yapacak kocaman kadın diyo ben annemin evinde yapmazdım hep annem yapardı şimdi dolasıyla bilmiyorum birisi yardım etmeden nasıl yaparım tutturamazsam guzel olmazsa herkesin diline duşersem diye korkuyorum annem kendi annem kutahyada cook uzak

bu kadar et ve sütlaç kusura bakmasın..eşin ama tek kişinin yapabileceği iş değil..kendi ailesine gelince kıyamıyor..sana gelince emri vaki yapıyor..benim ablam aşcı olmasına rahmen bayramlarda imece üsülü birbirlerine sarma sararlar ..öyle nerde tencere tencere..otursun kendi yapsın..ben olsam yapmazdım..

tatlım iyi hoş diyosun yapmasam ben rezil olcam misafirlerin onune ne koyucam diye yapmak onemli degil o kadar yemek ve sutlacı tutturmak guzel pisirmek onemli eşim cok acımasız bu konuda....kendi ailesi ne kıyamaz bana yapacaksın ee bilmeden nasıl yapcam ki

:53::53:o kadar et sütlaç ordumu besliyorlar bayramı bu kadar eziyet haline getirmenin anlamı ne? sarma sar yanınada tatlı birde böğrek yap tamam o ne öyle :50:

nasıl yani 7-8 tencere sarma 10 kg sütlaç? bayramda sizin evde mi duracak misafir için o yemekler yoksa kv'ne mi götüreceksin yapıp?bir yardım edenin çıkması lazım elbet. ölçüler çoğalınca iş zora biner :/ şimdiden kolay gelsin canım...

Sütlac neyse de sarma zor iş . Yardmsz baya zor olur. Sende simdiden sar sar buzluga at arife aksamından pişirirsin. Madem illa yapman lazm.!!!

yapamayacağımdan değil, sırf emri vaki olduğu için inadımdan yapmazdım.:19:
tabur mu doyuracaksınız tek başınıza.:19:

İstenirse yapılır neden yapılmasın iki kişilik ölçü 30' la çarpılıp 60 kişilik yapılır ama böyle yap et diye dikta eden bir eşim olsa elimden gelse de inadına yapmam yani tavrı hiç hoş değil çok itici.

Son düzenleme:
Canım sütlaç yine bile iyiymiş benim annemler de Elazığlı onlar el açması baklava yaparlar kırk kat hem de. Komşun ya da bir arkadaşın varsa beraber yapın. Eğer olmazsa olmaz durumdaysa tarifi iyi yapan birinden al, birkaç gün önceden sarmayı yapıp buzluğa at çiğden(bir gün önce pişirirsin), Sarmanı pişirdikten sonra sütlacını yap, bayram günü de sabahtan etini kavurulacak hale getir. Sütlaç ile et çabuk olur ama sarmada çok yorulursun ne yazık ki. İşin hakikaten zormuş yardım eden olmayınca

Tutturursun canim ne olacak sinucta o yemekleri pisirmeyi biliyorsun degil mi kac kisilik yapiyorsan daha once sutlac icin bi kac kat fazlasini hesaplayip katarsin(princ sut seker pirinc unu)bence gozunu kortkutma yemek yapmayi bilen bir orduya bile yemek yapabilir!

1 yıllık evinize bayramda 70 kisi mi gelecek.. allah allah..kv nin misafirlerine mi yapiyosunuz..

Neden siz yapıyorsunuz anlamadım siz gençsiniz 1 senelik evlisiniz sizin elinizi öpmeye bayramlaşmaya kim gelecekte ikram edeceksiniz onca şeyi kaynananıza gelirler onlar büyükler. Benimde teyzemin gelini var altlı üstlü oturuyorlar baklava sarma yapılır her gelene ikram edilir bir de kurban kesildiği gün büyük tencere kavurma olur gelenlere azar azar konur o da herkese değil ne o öyle 15-20 kg eti kim yiyecek. Kaynanana yardım edeceksen o başka ama sizin yapmanız tuhaf misafirlerin siz de ne işi var arkadaşlarınız filan gelir ancak akrabalarınız kaynananıza gelir. Ama illa yapılacaksa yardım alın.

Eğer tek başınıza yaparsanız bence noter eşliğinde tasdik ettirip rekor kırın :1:

Bu söylediklerinizin benzerleri düğün yada mevlüd yemeği olarak ya profesyonel firmalara yaptırılıyor yada 10-15 kadın biraraya gelerek yapıyorlar.

Allah yardımcınız olsun.

eşimin sulalesi kalabalık vee bayram hazırlıgıda kocaman tencerelerle sutlac ve 15 20 kilo et kavrulması lazım adetleri biraz agır yani ve biz 1yıllık evliyiz ve ben oyle okadar sutlacı ve eti tutturamam ve bugun bayagı tartıştık yapacaksın die 7 8tencere sarma olacakmış falan ben o kadar yemegi tutturamam deyince tartıştık ne yapmam lazım şaşmış durumdayım eşim elazıglı kızlar bu durumda ne yapmam lazım ya yaptıklarım guzel olmaz rezil olursam az bişe olmucakki ve ben hic yapmadım daha once et ve sarma yaptım ama iki kişilik nerde 70 kişilik nerde bana fikirlerinizi paylaşırmısın....

Ben olsam kayınvalidemden yardım ister, "Anne benim sizin gibi yapmam mümkün değil. Siz bana gösterin, öğretin." vs der, onun maharetlerini biraz över, onun gibi olmanın çok zor olduğunu vurgulardım :9: Bu tavıra anneler karşı koyamaz :9:

Eşime de aynı şekilde güzellikle anlatırdım. İşin incelik, ustalık gerektirdiğini, tecrübenin çok önemli olduğunu, tecrübesizken bu işe kalkışırsam eşe-dosta mahcup olacağımızı vs anlatırdım.

Eşin kıymetini bilsin, benimki 70 kişiye yemeğinden tatlısına kadar yapacaksın deme cesaretinde bile bulunamaz:-) kendi yapmaya kalksın bakalım

Back
X